Shërbimet më të shpejtë të VPN të vitit 2020

Pavarësisht se çfarë planifikoni të përdorni një VPN, një gjë që duhet të jetë është e shpejtë.


Shpesh mund të merrni rreth mangësive të tjera. Por nëse një VPN ngadalëson lidhjen tuaj të internetit me shpejtësinë e modemit dial-up, sa e dobishme do të jetë me të vërtetë për ndonjë gjë?

Jo vetëm që do të keni shumë më pak të ngjarë ta përdorni, por me siguri do ta mallkoni edhe çdo herë që bëni. Moneyshtë e harxhuar mirë paratë.

Në fund të fundit, nëse doni të transmetoni shfaqjen tuaj të preferuar nga kudo, mbani aktivitetet tuaja në internet, ose siguroni lidhjen tuaj në internet, vetëm një nga ofruesit më të shpejtë të VPN do të bëjë.

Pasqyrë e VPN-ve më të shpejta

Bazuar në testet e mia të shpejtësisë, më poshtë është një përmbledhje e shpejtë e shërbimeve më të shpejta VPN që aktualisht janë në dispozicion.

Unë, natyrisht, do të shkoj në detaje shumë më të mëdha për secilin ofrues më poshtë. Do të prek gjithashtu saktësisht se si janë bërë testet dhe pse disa pjesë të rezultateve mund të jenë më të rëndësishme për ju sesa të tjerët.

Por, në qoftë se gjithçka që ju intereson është një përmbledhje e nivelit të lartë…

 1. PureVPN

  Përditësimet e fundit të harduerit në rrjetin masiv të PureVPN i bënë ata VPN më të shpejtë që ka, me shpejtësi të qëndrueshme në të gjitha vendet. Aftësia e tyre për të hyrë në përmbajtje gjeo-bllokuar, përfshirë Netflix, nuk është e dyta për asnjë.

 2. Cyberghost

  Në mënyrë të vazhdueshme një nga VPN-të më të shpejtë, CyberGhost poston numra jo larg atyre të PureVPN. Përveç shenjave kryesore për sigurinë dhe privatësinë, ato gjithashtu zhbllokojnë shërbimet më të njohura të transmetimit.

 3. NordVPN

  Për të mos u tejkaluar nga konkurrentët e tyre, NordVPN është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për shikimin e videos me definicion të lartë dhe shkarkim të shpejtë, për të mos përmendur qëndrimin e sigurt dhe të sigurt në internet.

 4. Surfshark

  Surfshark u angazhua për shpejtësi dhe siguri kur hynë në treg disa vjet më parë dhe më shumë sesa të jepnin në të dyja akuzat. Një VPN e shkëlqyeshme edhe për transmetim.

 5. ProtonVPN

  Përveç postimit të rezultateve të testit të nivelit të lartë të shpejtësisë, rrjeti i serverëve të ProtonVPN është gjithashtu një nga më të sigurtit përreth.

 6. ExpressVPN

  Një shërbim i themeluar mirë VPN, ExpressVPN ka një rrjet të madh, të pjekur serverësh që shënon shumë më mirë sesa mesatarja për performancën.

 7. VyprVPN

  Një nga shumë pak ofruesit që zotërojnë të gjithë rrjetin e tyre. Jo vetëm që i mban të sigurt serverët e VyprVPN, por gjithashtu i lejon ata të optimizojnë për shpejtësinë – të cilën ata e bëjnë shumë mirë.

Pse edështjet e Shpejtësisë së VPN

Disa prej nesh përdorin një VPN si një shtresë shtesë sigurie në Wi-Fi publik – të tjerët për privatësi. Ju mund të jeni duke kërkuar për një iPlayer të BBC-së VPN ose një që do të lejojë të zhbllokojë Netflix nga kudo në botë.

Ekziston një karakteristikë e zakonshme që nevojitet për cilindo nga ato aktivitete, dhe kjo është shpejtësia e mirë e rrjetit.

Pse performanca e mirë është domosdoshmëri për transmetimin e videos është ndoshta e qartë. Pa atë, ju ose do të përfundoni të shikoni një rrëmujë të pixelated ose më keq, do t’ju duhet të marrë disa frymë thellë çdo 30 sekonda ose kështu, ndërsa prisni që video të tingëllojë.

Kur përdorni BitTorrent ose një rrjet tjetër P2P mbi një VPN për të shkarkuar skedarë, shpejtësia gjithashtu ka shumë rëndësi. Pak prej nesh dëshirojnë të presin orë të tëra për të përfunduar kur duhet vetëm disa minuta.

Dhe madje edhe kur thjesht po shfletoni në internet, përdorni një VPN për të siguruar lidhjen tuaj në një rrjet publik Wi-Fi ose për të ndaluar ISP-në tuaj të gjurmojë çdo veprim tuaj online. Me pak dyshim, shpejtësia është më e mirë. Unë jam i gatshëm të pres kaq gjatë për të ngarkuar një faqe të thjeshtë.

Shpejtësia e VPN ka rëndësi sepse, pa të, përvoja juaj e internetit do të jetë shumë më pak e këndshme.

Farë ndikon në performancën e VPN

Ekzistojnë një mori faktorësh që mund të ndikojnë dukshëm në shpejtësinë e lidhjes suaj VPN. Ndërsa të tjerët ekzistojnë, këtu janë më të mëdhenjtë të cilëve duhet t’u kushtojmë vëmendje.

 • Vendndodhja e serverit VPN

  Në krye të listës së gjërave që ndikojnë në shpejtësinë VPN është vendndodhja fizike e serverit me të cilin vendosni të lidheni.

  Kur përdorim një VPN, të dhënat tona duhet të kalojnë përmes serverit VPN përpara se të arrijnë në destinacionin e tij përfundimtar. Sa më shumë jashtë mënyrës së serverit, aq më tepër të dhënat tona duhet të udhëtojnë.

  Në rrjetëzimin e kompjuterave, distanca nuk është një mik i shpejtësisë, dhe shanset për ndonjë rritje në të do të ngadalësojnë lidhjen tuaj.

  Prandaj, serverat më të afërt janë zakonisht më të mirë.

  Kjo është arsyeja pse shërbimet më të shpejta VPN tentojnë të kenë rrjete të mëdha. Ata mund t’ju ofrojnë një zgjedhje të afërt të serverit, pavarësisht nga vendndodhja juaj.

 • Ngarkesa e serverit VPN

  Një tjetër gjë që mund të ndikojë në performancën e VPN tuaj është ngarkesa e serverit.

  Burimet e serverit si CPU, memorja dhe gjerësia e brezit janë të ndara midis të gjithë aktualisht që e përdorin atë. Sa më shumë njerëz të jenë të lidhur me një server, aq më i vogël është feta e atyre burimeve të caktuara për ju.

  Pra, në përgjithësi, sa më e ulët të jetë ngarkesa e serverit, aq më e shpejtë është lidhja juaj VPN.

  Këtu edhe më shpejt VPN-të do të ekzekutojnë më shumë serverë sesa shërbime më të ngadalta. Bërja e tillë u lejon atyre të balancojnë siç duhet përdoruesit në rrjetin e tyre, duke dhënë një përvojë më të mirë në secilin vend.

 • encryption

  Një nga karakteristikat më të mira të një VPN është se ai kodon lidhjen midis pajisjes tuaj dhe serverit VPN.

  Fatkeqësisht, kriptimi nuk është falas.

  Kushton llogaritjen e energjisë në të dy skajet – njëra anë encrypting, dhe tjetra deshifrim. Dhe sa më i fortë të jetë standardi i kriptimit, aq më i kushtueshëm është ai.

  Por, kriptimi i fortë nuk është gjithmonë i nevojshëm.

  Merrni video për rrjedhën e bllokuar gjeo, për shembull. Atje, siguria zakonisht nuk është aq e rëndësishme. Të zgjedhësh encryption 128-bit mbi 256-bit encryption duhet të rrisë shpejtësinë e VPN tuaj, veçanërisht në pajisjet e nivelit të ulët.

  Të gjithë ofruesit e VPN që me të vërtetë kujdesen për performancën duhet t’ju lejojnë të rregulloni nivelet e kriptimit.

 • protokoll

  Ashtu si kriptimi, zgjedhja e protokollit VPN do të ndikojë në shpejtësinë e lidhjes.

  Disa protokolle janë më të shpejtë se të tjerët. Për shembull, OpenVPN është më i shpejtë se L2TP. Edhe brenda protokollit OpenVPN, ju zakonisht keni një zgjedhje të TCP dhe UDP, këto të fundit zakonisht performojnë më mirë.

  Ashtu si me kriptimin, një VPN me mendje të shpejtë duhet t’ju lejojë të zgjidhni nga protokolle të shumta, duke bërë të mundur përmirësimin e shpejtësisë së lidhjes suaj përtej asaj që ofron parazgjedhja.

Në fund të fundit, çdo VPN e shpejtë duhet të ju lejojë të rregulloni faktorët e mësipërm, duke ju mundësuar të dilni nga ajo performancën më të mirë të mundshme. Dhe me të vërtetë, të gjithë ofruesit e përmendur në këtë artikull bëjnë.

Si funksionohen testet e shpejtësisë

Servicedo shërbim VPN që shikoj është testuar duke përdorur një laptop Windows 10 të vendosur në modemin tim në internet duke përdorur një kabllo Ethernet Cat6. Unë përdor një fibër optike 500 Mbps poshtë dhe 100 Mbps lidhje interneti.

Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare pa lidhje VPN

Ata numra të shkarkimit dhe ngarkimit janë më të larta se sa mund të përputhet aktualisht çdo ofrues i VPN-së. Kjo do të thotë që rezultatet e provës së shpejtësisë nuk përfshihen nga vetë interneti im – ato zbulojnë performancën aktuale të secilit server VPN.

Imagjinoni, për shembull, se kam përdorur një lidhje 50 Mbps poshtë. 50 Mbps do të ishte shpejtësia maksimale maksimale e shkarkimit që çdo ofrues i VPN mund të më jepte. Asnjëherë nuk do ta dinim nëse shkarkimet 80 Mbps janë të mundshme.

Por, duke provuar me një lidhje më të shpejtë në internet, mund ta zbulojmë.

Testdo provë përbëhet nga dy teste të shpejtësisë. Njëra drejton një lidhje VPN, tjetra pa një.

E para tregon performancën e VPN. Kjo e fundit konfirmon se rezultatet nuk u përfshinë nga lidhja ime e internetit, e cila, në teori, mund të ishte e mundur në vende më të largëta të serverëve.

Unë drejtoj çifte të shumta testimi me shpejtësi në periudha të ndryshme gjatë ditës dhe përdor serverë të ndryshëm. Duke bërë kështu llogari për periudhat e mundshme të ngarkesës së rrjetit të rëndë dhe serverit VPN.

OpenVPN mbi UDP është protokolli im i zgjedhjes.

Rezultatet më të shpejta të vrapimeve janë ato që unë përdor.

Sa i përket mjeteve, testet zhvillohen duke përdorur Speedtest.net dhe TestMy.net. Një tjetër mundësi e mirë për të cilën nuk po e provoj aktualisht, por mund ta shtoj më vonë është SpeedOf.Me.

Cilët serverë janë testuar

Serveri i parë që provoj duhet teorikisht të jetë lidhja më e shpejtë që mund të marr. Duhet të jetë një kombinim optimal i afërsisë dhe ngarkesës.

Pothuajse për çdo klient VPN ka një mundësi të zgjedhë këta serverë automatikisht për ju.

Unë gjithashtu drejtoj teste të shpejtësisë në serverat e SH.B.A.-së, Britanisë së Madhe, Kanadeze, Australiane, Hollandeze, Gjermane dhe Franceze – duke supozuar, sigurisht, ofruesi VPN mbështet atë vend. Këto janë shtatë vendet më të njohura midis përdoruesve të VPN.

Për hir të shkurtësisë, do të gjeni vetëm një mostrim të rezultateve në këtë faqe. Everydo ofrues ka, sidoqoftë, një faqe të dedikuar ku unë tregoj dhe diskutoj për tetë kandidimet.

Koha e faktorit të ditës

Një vërejtje për tu mbajtur mend është se pavarësisht se çfarë thonë rezultatet e krahasimit të shpejtësisë VPN, performanca aktuale gjithmonë do të ndryshojë në varësi të kohës së ditës.

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë rreth kësaj.

Sa më shumë njerëz të lidhen me një VPN në të njëjtën kohë, aq më i ngadalshëm do të jetë. Megjithëse, me një shërbim të mirë, ngadalësimi duhet të jetë minimal.

Ju zakonisht mund të presin një lidhje më pak se optimale rreth orës së darkës ose herët në mbrëmje sesa do të bëni në 4 të mëngjesit.

Në mënyrë të ngjashme, nëse po ndodh ndonjë ngjarje e madhe – ajo që shumë njerëz mund të transmetojnë (një lojë e madhe e Kupës së Botës ose Super Bowl, për shembull) – gjithashtu nuk duhet të prisni shpejtësi të lartë VPN.

Ofruesit më të shpejtë të VPN

Më poshtë është lista e ofruesve VPN me performancë më të lartë siç përcaktohet nga testet e mia të shpejtësisë. Të gjitha VPN-të riprovohen periodikisht për t’u siguruar që rezultatet janë azhurnuar.

1. PureVPN

Logoja PureVPN

Përditësimet e fundit masive në rrjetin e tyre të serverëve qëlluan PureVPN në krye të renditjes më të shpejtë të VPN me një shpejtësi më të mirë të shkarkimit prej 112.6 Mbps dhe një mesatare të shkëlqyer të lokacionit të testuar prej 93.6 Mbps.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të PureVPN

Faqja e provës së shpejtësisë PureVPN tregon rezultatet për të gjitha vendet e testuara.

Shpejtësia e tyre e gjetur rishtas, PureVPN gjithashtu mban të drejtat bezdisëse për numrin e lokacioneve të serverëve, duke përfshirë pajisje në një 131 vende masive dhe 160 qytete..

Ka pasur disa shqetësime për privatësinë rreth PureVPN në të kaluarën, por edhe ata e kanë rritur atë. Që nga shtatori 2019, ata janë një ofrues i verifikuar në mënyrë të pavarur me prerje zero.

PureVPN është gjithashtu shumë i qëndrueshëm në aftësinë e tij për të zhbllokuar përmbajtjen e bllokuar gjeo-bllok. Duke filluar me Netflix dhe iPlayer të BBC, ata mbështesin afër 70 kanale dhe shërbime në të gjithë botën.

Dhe me një çmim që nënkupton shumë konkurrentë – veçanërisht nëse përfitoni nga një kupon PureVPN – si dhe një garanci për kthimin e parave 31-ditore, ka pak arsye për të mos i dhënë këtij ofruesi ndonjë konsideratë serioze.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera
 • Rrjet i madh serverash (131 vende)
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer dhe mbi 70 shërbime të tjera streaming
 • Kombinohet me mbi 50 pajisje dhe platforma
 • Verifikohet në mënyrë të pavarur ofruesi VPN i log logave të pavarura
 • Opsion i përkushtuar IP
 • Vlera të mëdha
Cons
 • Aplikacionet mund të përdorin pak më shumë polish
 • Disa probleme të ndërlidhjes me ndërprerje

VPN më e shpejtë: Shpejtësia e shkëlqyeshme e PureVPN do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni kurrë për pixelation ose buffering kur transmetoni shfaqjet tuaja të preferuara. Ata janë gjithashtu super të përballueshëm.

2. CyberGhost

Logoja e CyberGhost

Me një shpejtësi më të mirë të shkarkimit të serverit prej 103.1 Mbps dhe një shkarkim mesatar prej 82.0 Mbps në të gjitha vendet e testuara, CyberGhost poston rezultatet e dytë më të shpejtë të të gjithë ofruesve të VPN.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të CyberGhost

Për të gjithë numrat, ju lutemi shikoni rezultatet e mia të plota të testit të shpejtësisë CyberGhost.

Shpejtësia nuk është e vetmja pikë e fortë e CyberGhost. Ata ofrojnë pothuajse kudo tjetër.

Falë një zgjerimi të kohëve të fundit dhe mjaft domethënëse të rrjetit të tyre, CyberGhost tani ofron një ton opsionesh lidhjeje – 7159 serverë në 90 vende.

Ata janë një ofrues miqësor për privatësinë, falë një baze operacionesh në Rumani dhe një politikë të rreptë të prerjeve zero.

Softueri është i thjeshtë për t’u përdorur dhe zbaton çdo veçori të sigurisë që mund të prisni. Nga një ndërprerës VPN kill dhe mbrojtje nga rrjedhja e DNS deri tek algoritmet dhe protokollet e encryption të nivelit të lartë – është gjithçka.

CyberGhost është gjithashtu një shërbim i shkëlqyeshëm për zhbllokimin e shumicës së shërbimeve streaming, përfshirë Netflix të SH.B.A.-së dhe iPlayerin e BBC-së. P2P është, sigurisht, i mbështetur gjithashtu.

I pakënaqur me të qenit një nga VPN-të më të shpejtë në listë, CyberGhost është gjithashtu një nga më të kushtuarit.

Dhe me një garanci më të mirë të parave për 45 ditë në industri – gjatësia e së cilës flet për besimin e kompanisë në cilësinë e shërbimit të tyre – keni mjaft kohë për t’i provuar ato.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

STREAMING PA JO BUFFERING: CyberGhost është një VPN shumë e shpejtë që funksionon ashtu siç pritej jashtë kutisë. Me një ton karakteristikash, një çmim të shkëlqyeshëm dhe një garanci të gjatë për kthimin e parave, ky është një ofrues që nuk mund të gabojë.

3. NordVPN

Logoja e NordVPN

Jo shumë larg nga dy ofruesit kryesorë është NordVPN – duke postuar 91.4 Mbps shpejtësitë më të mira të shkarkimit të serverit dhe një mesatare e lokacionit të testuar prej 69.1 Mbps. Të dy janë numra për t’u vlerësuar.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të NordVPN

Ju lutemi shikoni faqen time të testit të shpejtësisë NordVPN për të gjithë numrat.

Drejtimi i mbi 5600 serverëve në 58 vende e bën listën e serverëve të NordVPN një nga më të mëdhenjtë përreth.

Privatësia ka qenë gjithmonë një përparësi edhe për NordVPN me bazë në Panama.

Jo vetëm që ata kanë një politikë të prerjes së ajrit, por gjithashtu ju japin shumë mjete për t’ju ndihmuar të qëndroni anonim në internet. Lista madje përfshin gjëra që ofruesit e tjerë i zbatojnë, si një VPN i dyfishtë, Tor mbi VPN dhe serverë të mprehtë.

Dhe, pavarësisht se është e mbushur me karakteristika, aplikacioni i klientit është akoma tepër intuitiv për t’u përdorur.

NordVPN lejon torrenting në të gjithë serverët e tyre. Ata gjithashtu bëjnë një punë të shkëlqyeshme për zhbllokimin e Netflix – dhe me të vërtetë pothuajse për çdo shërbim tjetër të transmetimit popullor.

rekuizitë
 • Intimitet i shkëlqyeshëm me prerje zero
 • Rrjet i madh (dhe gjithnjë në rritje) i serverëve
 • Performanca e mirë e lidhjes
 • Serverë specialiteti (përfshirë VPN të dyfishtë, të ngatërruar dhe Tor mbi VPN)
 • Klient i pastër, i lehtë për t’u përdorur
 • Punon me Netflix dhe shumicën e shërbimeve të tjera streaming
 • Lejon Torrenting dhe P2P
 • Ofron adresa IP të dedikuara
Cons
 • Asnjë tipar tunizimi i ndarë
 • Pak i kushtueshëm për planet afatshkurtra

NJ TH TRET MBYRET: Performanca e NordVPN është aq e mirë sa merr. Shtoni në atë një rrjet të madh serverash dhe një përqëndrim të fortë në intimitetin dhe sigurinë, dhe ju keni një VPN që i bën të gjitha.

4. Surfshark

Logoja e Surfshark-ut

Që kur Surfshark hyri në tregun VPN pak më shumë se dy vjet më parë, ata kanë bërë pothuajse çdo gjë të drejtë – siç dëshmohet nga shqyrtimi i tyre i shkëlqyeshëm. Kjo, natyrisht, përfshin performancën.

Në testet e mia më të fundit, Surfshark postoi rezultate prej 86.8 Mbps për shkarkime më të mira të serverëve dhe një mesatare të lokacionit të testuar prej 64.3 Mbps.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të Surfshark-ut

Faqja e plotë e rezultateve të testit të shpejtësisë Surfshark ka të tetë vendet e testuara.

Pavarësisht se është relativisht e re, mbresa e rrjetit të Surfshark. Aktualisht përfshin 1040 serverë VPN në 63 vende.

Surfshark ka vendosur që të fillojë që ata do të jenë një ofrues i mos-prerjeve dhe po bëjnë një punë të shkëlqyeshme për këtë. Operimi jashtë Ishujve të Virgjër Britanik miqësor ndaj intimitetit ndihmon gjithashtu.

Softueri i klientit është i lehtë për t’u përdorur, me shumë karakteristika të sigurisë dhe intimitetit të përfshira.

Kohët e fundit, Surfshark madje ka implementuar diçka të quajtur Mode Kamuflimi. Sigurohet që askush – madje as ISP-ja juaj – nuk mund t’ju thotë se po përdorni një VPN.

A e përmenda gjithashtu që Sufshark është ofruesi i vetëm në këtë listë që ju lejon të lidhni një numër të pakufizuar pajisjesh njëkohësisht?

rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

FAST DHE AFTUESHME: E thjeshtë për t’u përdorur, e sigurt dhe shumë më shpejt sesa VPN-ja juaj mesatare, Surfshark është gjithashtu shumë e lehtë në portofolin. Asnjë ofrues tjetër i nivelit të lartë nuk ju jep kaq shumë për kaq pak.

5. ProtonVPN

Logoja e protonVPN

Për një VPN që kryesisht përqendrohet në intimitetin dhe sigurinë, ProtonVPN poston disa rezultate mbresëlënëse të testeve të shpejtësisë. Numrat e tyre – shkarkime 86.1 Mbps në serverin më të mirë dhe një mesatare e testuar 67.2 Mbps – janë qafë dhe qafë me Surfshark.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të ProtonVPN

Faqja e provës së shpejtësisë ProtonVPN ka numrat për të gjitha vendet e tjera.

Rezultatet janë të qëndrueshme në të gjithë rrjetin e serverëve ProtonVPN, i cili përfshin një shumë të respektueshëm 63 vendndodhjesh në 44 vende.

Ajo që e bën të veçantë gjithashtu ProtonVPN është se çdo vend përfshin një mundësi të dyfishtë lidhjeje VPN. Ata janë VPN vetëm që e bëjnë atë.

Nëse intimiteti në internet është shqetësues serioz për ju, ky mund të jetë ofruesi i shpejtë për ju.

Me qendër në Zvicër miqësore për intimitetin, ProtonVPN është, natyrisht, një VPN pa prerje.

Softueri i klientit – i cili është mjaft i lehtë për t’u përdorur – përfshin çdo tipar sigurie të imagjinueshëm. Ajo madje ka disa niceta të dobishme për të cilat ofruesit e tjerë nuk shqetësojnë të vendosin profile të lidhjeve të ngjashme.

Dhe, për të përfunduar të gjitha, ProtonVPN madje do të zhbllokojë Netflix dhe Hulu të SHBA.

rekuizitë
 • Karakteristika të shkëlqyera të intimitetit dhe sigurisë
 • VPN e dyfishtë e ofruar në çdo vend të mbështetur
 • Nuk ka shkrime
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Performancë e mirë e serverit
 • Torrent dhe P2P miqësore
 • Ofron një version falas
Cons
 • i shtrenjtë
 • Asnjë mbështetje chat live
 • Serverat P2P vetëm në katër vende

Shpejtësia dhe siguria: ProtonVPN është një shembull i shkëlqyeshëm se si intimiteti i lartë dhe siguria nuk nënkupton domosdoshmërisht performancë të dobët – ato ofrojnë bukur në të dyja pikat.

6. ExpressVPN

Logoja ExpressVPN

Me shpejtësi të shkarkimit prej 68.6 Mbps për serverin më të mirë dhe një mesatare prej 48.1 Mbps në të gjitha vendet e testuara, ka shumë pak që nuk mund të bësh me ExpressVPN.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të ExpressVPN

Për më shumë numra të performancës, ju lutemi hidhini një sy rezultateve të testit të plotë të shpejtësisë ExpressVPN.

Duke qenë rreth e rrotull që nga viti 2009, ExpressVPN ka një rrjet shumë të pjekur të 3000 + serverëve në 95 vende.

Ata janë një VPN rreptësisht pa prerje dhe e quajnë shtëpitë e Ishujve të Virgjër Britanikë që janë miqësorë për privatësinë.

Duke pasur vite për ta përsosur atë, klienti i ExpressVPN është i pastër dhe i lehtë për t’u përdorur si asnjë tjetër. Edhe pse është e mbushur me karakteristika, ato janë tërësisht të fiksuara – nëse nuk kujdeseni për to, ata kurrë nuk do të marrin rrugën tuaj.

ExpressVPN lejon trafikun P2P dhe, siç theksova në rishikimin tim, bën shumë mirë kur bëhet fjalë për zhbllokimin e Netflix dhe shërbimeve të tjera të transmetimit popullor.

Dhe nëse ndonjëherë keni ndonjë problem, ExpressVPN ofron atë që është sigurisht mbështetja më e mirë e klientit në biznes. Ata kanë një garanci 30-ditore pa tela të bashkangjitur gjithashtu garanci për kthimin e parave.

rekuizitë
 • Një klient i pasur me tipare dhe intuitiv
 • Teknologji e fortë mbrapa
 • Shumë serverë dhe vendndodhje serverash
 • Shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme të lidhjes
 • Punon me Netflix të SHBA
 • Mbështetje e nivelit të lartë të klientit
Cons
 • Disa prerje të grumbulluara
 • Jo më e lirë

GJITHA GJITHA: ExpressVPN bën pothuajse gjithçka dhe i bën të gjitha shumë mirë: shpejtësia, rrjeti i serverëve të mëdhenj, klienti i shkëlqyeshëm dhe mbështetja e shkëlqyeshme ndaj klientit.

7. VyprVPN

Logoja e VyprVPN

Vetëm sepse ato janë të fundit në listën time të VPN-ve më të shpejta nuk duhet të heqin asgjë nga VyprVPN. Performanca e tyre e shkarkimeve 58.3 Mbps në serverin më të mirë dhe një mesatare e vendndodhjes së provës prej 47.1 Mbps i vë turp shumë VPN të tjera.

Rezultatet e testit të shpejtësisë për serverin më të shpejtë të VyprVPN

Për rezultate nga vendet e tjera, ju lutemi shihni faqen e testit të shpejtësisë VyprVPN.

Ajo që është veçanërisht mbresëlënëse në lidhje me rrjetin e VyprVPN është se ata zotërojnë secilin nga serverët e tyre. Këto janë 64 vende dhe 73 pajisje me vlerë të vendndodhjes.

’Shtë e shkëlqyeshme si për sigurinë ashtu edhe për privatësinë.

Por, VyprVPN nuk ndalet vetëm këtu. Ata janë gjithashtu një VPN pa prerje dhe shfrytëzojnë standardet më të fundit dhe më të sigurta të protokollit dhe kriptimit.

VyprVPN madje ka implementuar protokollin e tyre, të quajtur Chameleon, i cili është i shkëlqyeshëm për të kapur cdo përpjekje të rrëzimit ose bllokimit të VPN – duke përfshirë firewall-in e madh të Kinës..

Përtej intimitetit dhe sigurisë, VyprVPN bën shumë gjëra të tjera gjithashtu. Ato lejojnë përrua dhe bëjnë një punë të mirë duke ju lejuar të shikoni përmbajtje të bllokuara gjeo si Netflix dhe BBC.

rekuizitë
 • Verifikuar asnjë llogari për intimitet të plotë
 • Zgjedhje e shkëlqyer e protokolleve dhe e cilësimeve të enkriptimit
 • Qindra servera me shumëllojshmëri të madhe vendndodhjes
 • Intuitiv, klient i lehtë për t’u përdorur me shumë platformë
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer të BBC-së dhe të tjerët
 • Lejon trafikun P2P dhe përrua
 • Pret serverat e vet (pa palë të treta)
Cons
 • Asnjë mënyrë për të paguar në mënyrë anonime
 • Shfrytëzimi i VPN nuk disponohet në planin themelor

FAST DHE SIGURI: Me serverë të shpejtë që ju lejojnë të bëni gjithçka që dëshironi në internet, VyprVPN siguron intimitetin dhe lirinë e internetit që duhet të kemi të gjithë.

Cila çështje e shpejtësisë VPN Kur

Një test i shpejtësisë VPN do të japë tre grupe numrash: shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit dhe koha e ping.

Në varësi të asaj për të cilën dëshironi të përdorni VPN-në tuaj, vetëm një pjesë e këtyre metrikeve mund të jenë të rëndësishme.

Shpejtësia e Shkarkimit

Shpejtësia e shkarkimit ju tregon se sa shpejt pajisja juaj pranon të dhëna.

Nëse keni ndërmend të tërheqni skedarë të mëdhenj ose shumë (ose të dy), duhet të bëni një shpejtësi të mirë të shkarkimit përparësinë tuaj. Sa më i lartë është, aq më mirë.

Shembuj kryesorë se kur shpejtësia e mirë e shkarkimit VPN janë kritike përfshijnë:

 • Përdorimi i aplikacioneve për ndarjen e skedarëve si BitTorrent ose rrjete të tjera peer-to-peer
 • Streaming video – veçanërisht në definicion të lartë
 • Qasja në shërbimet e pritjes së skedarëve si Usenet

Shpejtësia e ngarkimit

E kundërta e shpejtësisë së shkarkimit, shpejtësia e ngarkimit ju lejon të dini se sa shpejt mund të dërgoni të dhëna në një destinacion të largët.

Duhet të ketë rëndësi nëse shpesh dërgoni skedarë të mëdhenj ose një numër të konsiderueshëm të tyre. Sa më e lartë kjo metrikë, aq më mirë.

Shembuj se ku ka rëndësi shpejtësia e ngarkimit përfshijnë:

 • Rikthimi i të dhënave – si fotot e familjes suaj – në cloud
 • Përdorimi i shërbimeve për ndarjen e skedarëve

Koha e ping

Koha e Ping-ut, e quajtur nganjëherë edhe me vonesë, mat sa kohë duhet për një paketë të dhënash për të bërë udhëtimin nga pajisja juaj, përmes serverit VPN, në destinacionin e tij dhe më pas përsëri kthehet.

Kjo metrikë specifikohet në milisekonda.

Sa më e ulët të jetë koha e ping, aq më e shpejtë dhe më e mirë është lidhja.

Latente është thelbësore nëse:

 • Ju jeni duke përdorur aplikacione në kohë reale si Skype ose zgjidhje të tjera VoIP
 • Luaj lojra online

Si të zgjedhni një server të shpejtë VPN

Pasi të keni vendosur për VPN tuaj të shpejtë, duhet të zgjidhni një server të shpejtë. Edhe me ofruesit më të shpejtë mund të merrni një lidhje e cila nuk do t’ju japë kurrë shpejtësi optimale.

Kur zgjedh një server, mbani në mend kriteret e mëposhtme.

 • Afërsia e serverit

  Sa më afër që serveri të jetë i vendosur fizikisht në vendndodhjen tuaj, zakonisht, aq më shpejtë do të jetë lidhja VPN.

  Për shembull, nëse po përpiqeni të hyni në bibliotekën e SHBA Netflix nga Britania e Madhe, zgjidhni një server në brigjet lindore të SH.B.A.-së. Nëse po përpiqeni të bëni të njëjtën gjë nga Japonia, zgjidhni një në bregdetin perëndimor.

  Nëse e dini vendndodhjen e saktë të përmbajtjes që po përpiqeni të përdorni, mund të zgjidhni një server VPN afër tij në vend të një afër jush.

  Në thelb, për të marrë performancën më të mirë nga një VPN, përpiquni që, sa më shumë të jetë e mundur, të zvogëloni të dhënat shtesë në distancë që duhet të udhëtoni për të kaluar nëpër server..

 • Ngarkesa e serverit

  Sa më shumë prej nesh janë duke përdorur një server specifik VPN, aq më i ngadalshëm do të jetë. Marrja e një serveri me ngarkesë më të vogël mund të trasmetojë rëndësinë se sa afër jush është.

  Ju do të keni një lidhje më të shpejtë duke përdorur një server me një ngarkesë 10% që është në skajin e kundërt të vendit sesa një me një ngarkesë 95% të vendosur në qytetin tuaj.

  Shumica e ofruesve ju lejojnë të shihni ngarkesën aktuale të serverit në aplikacionet e klientëve të tyre – me siguri, si CyberGhost ashtu edhe NordVPN. Zgjidh në përputhje me rrethanat.

 • gjendje latente

  Ndonjëherë, megjithë zgjedhjen e një serveri të ngarkuar lehtë afër, ju mund të shihni akoma më të ngadalta se shpejtësitë e dëshiruara. Në ato raste, latenca shumë mirë mund të jetë fajtori.

  Vonesa e serverit VPN, ose koha e ping, mat sa kohë duhet për një paketë të të dhënave për të udhëtuar nga pajisja juaj në server dhe mbrapa. Trafiku i rëndë i rrjetit gjatë rrugës mund ta dërgojë atë përmes çatisë.

  Lean drejt serverëve me latencë të ulët. Ashtu si me ngarkesën e serverit, shumica e klientëve VPN do t’ju tregojë numrat aktual.

Vini re se çdo aplikacion i VPN ju jep mundësinë të zgjedhni automatikisht atë që duhet të jetë serveri juaj më i shpejtë – zakonisht quhet diçka si “Vendndodhja më e mirë e serverit”, “serveri më i shpejtë” ose “lidhja e shpejtë”.

Disa ofrues, si PureVPN, madje do të zgjedhin një server për ju bazuar në një qëllim specifik, si përrua, ose transmetojnë video nga një burim specifik.

Në përvojën time, këto rezultate, megjithëse jo gjithmonë ato më të mirat, do t’ju marrin shpejtësi me të cilat duhet të jeni më shumë se të lumtur.

Vshtë VPN më i Shpejtë Gjithmonë më i Mirë

Shpejtësia është padyshim një faktor kritik kur zgjedh një ofrues VPN pa marrë parasysh pse po përdor një të tillë.

Por, nuk ka pse të jetë gjithçka dhe fundi.

Ju mund të vendosni një performancë pak më të ulët VPN në favor të veçorive të tjera që ju nevojiten.

Disa nga këto karakteristika mund të përfshijnë një shpërndarje më të mirë në të gjithë botën, një numër të madh pajisjesh që mund të përdorni njëkohësisht, siguri të fuqishme ose një politikë minimale të prerjeve..

Kjo tha, në mesin e VPN-ve më të shpejta të listuara në këtë faqe, mund të gjeni lehtësisht një që do të kënaqë disa – nëse jo të gjitha – të atyre nevojave. Për shembull, CyberGhost dhe NordVPN, kontrolloni të gjitha kutitë.

Pra, edhe pse ndonjëherë mund të duket si ajo, e vërteta është shpejtësia nuk është diçka që ju ndonjëherë duhet të bëni kompromis.

Tabela e Krahasimit të Shpejtë të VPN-ve

ProviderDownload SpeedUpload SpeedPing TimeFeaturesCost

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
112.6 Mbps46.7 Mbps21 ms
vendet:131
Servers:2070
protokollet:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:5
Logging:Data e lidhjes, gjerësia e bandës totale të përdorur
Vendodhja:Hong Kong
Plani 1 Muaj:$ 10.95 / month
Plani vjetor:$ 3.33 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:31 ditë
pagesa:Karta e Kreditit, PayPal, BitCoin, Alipay, Karta Dhuratë Kryesore, CashU, Cryptocurrency tjera, Paymetwall

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
103.1 Mbps59.6 Mbps25 ms
vendet:90
Servers:7159
protokollet:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Lidhjet:7
Logging:Pa prerje
Vendodhja:Rumani
Plani 1 Muaj:$ 12.99 / month
Plani vjetor:$ 2.75 / month
Prove falas:po
Kthimi i parave:45 ditë
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Bitcoin

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
91.4 Mbps51.4 Mbps13 ms
vendet:58
Servers:5645
protokollet:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:6
Logging:Asnjë prerje
Vendodhja:Panama
Plani 1 Muaj:$ 11.95 / month
Plani vjetor:$ 3.49 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Karta krediti (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Tjetër

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
86.8 Mbps76.4 Mbps3 ms
vendet:63
Servers:1040+
protokollet:OpenVPN, IKEv2
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:i pakufizuar
Logging:Asnjë prerje
Vendodhja:Ishujt e Virgjër Britanik
Plani 1 Muaj:$ 11.95 / month
Plani vjetor:$ 1.99 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Bitcoin, Alipay

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
86.1 Mbps58.7 Mbps20 ms
vendet:44
Servers:698
protokollet:OpenVPN, IKEv2 / IPSec
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:2 (Themelore), 5 (Plus), 10 (Vizionare)
Logging:Pa prerje
Vendodhja:Switzerland
Plani 1 Muaj:$ 5,00 / muaj (Themelor), 10,00 $ / muaj (Plus), 30,00 $ / muaj (Vizionar)
Plani vjetor:4.00 $ / muaj (Themelor), 6.00 $ / muaj (Plus), 24,00 $ / muaj (Vizionar)
Prove falas:po
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Kartë krediti, PayPal

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
68.6 Mbps44.5 Mbps7 ms
vendet:95
Servers:3000+
protokollet:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
platformat:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Lidhjet:3
Logging:Kohëzgjatja totale e lidhjes ditore, shuma totale ditore e transferimit të të dhënave, vendndodhja e serverit
Vendodhja:Ishujt e Virgjër Britanik
Plani 1 Muaj:$ 12.95 / month
Plani 6 mujor:$ 9.99 / month
Plani vjetor:$ 6.67 / month
Prove falas:jo
Kthimi i parave:30 dite
pagesa:Karta krediti, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
58.3 Mbps48.3 Mbps29 ms
vendet:64
Servers:700+
protokollet:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
platformat:Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet:3 (Themelore), 5 (Premium)
Logging:Pa prerje
Vendodhja:Switzerland
Plani 1 Muaj:9,95 $ / muaj (Basic), 12,85 $ / muaj (Premium)
Plani vjetor:$ 5,00 / muaj (Basic), 2,50 $ / muaj (Premium)
Prove falas:3 ditë
Kthimi i parave:jo
pagesa:Kartë krediti, PayPal, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me