Avast SecureLine VPN преглед (2020)

avast лого


Avast SecureLine VPN е относително новодошъл в бизнеса. въпреки това, Avast е компания, изградила репутация на електроцентрала за интернет сигурност.

Поради тази причина се развълнувахме, че Avast пуска VPN на пазара. Любопитно ни беше да видим колко добре ще се изправят срещу конкуренцията си.

Може ли да се считат за топ VPN или са просто още едно разочароващо влизане във вече наситен VPN пазар?

Ще разгледаме колко бърза е услугата, която Avast SecureLine VPN предлага. Спазват ли поверителността на клиентите? Добър вариант ли са за деблокиране на гео ограничения с поточни услуги като Netflix? Какво ще кажете за порой? Ще завършим с нашите окончателни впечатления и препоръки за подобрение.

Преглед

Avast SecureLine е VPN клиентът, наскоро издаден от гиганта за киберсигурност Avast. Това приложение обещава да шифрова връзката ви само с едно щракване на мишката. Те предлагат на клиентите пълна поверителност, докато сърфират в мрежата на устройство с Windows, Mac или на устройства с iOS и Android.

Avast SecureLine обещава на клиентите, че ще имат пълна свобода онлайн. Има няма нужда да се притеснявате от хакери да откраднат информация ако използват обществен Wi-Fi, няма да е необходимо да се притесняват от рекламодателите, които следят трафика им и след това да продават тази информация на други хора, и те имат свободата да гледат гео-ограничено стрийминг съдържание.

Avast SecureLine VPN Обзор

FeaturesInformation
ползваемост:лесно
Политика на регистрация:Без регистрация
Размер на сървъра:55 сървъра
Разпределение на сървъра:34 държави
Поддържа:Телефон, билети и база знания
Torrenting:Позволен
Streaming:ограничен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN, IPSec & IKEv2 протоколи; 256-битово AES криптиране
Централно управление:Чехия
Цена:$ 59.99 / година
Официален уебсайт:https://www.avast.com/
Професионалисти:
 • Телефонна поддръжка
 • Позволението на торент е разрешено
 • Добре криптиран и защитен
 • Бързи скорости на изтегляне
Недостатъци:
 • Нееднозначна политика на регистрация
 • Потенциален рекламен софтуер
 • Без поддръжка на рутер
 • Може или не може да работи с Netflix
 • Базирано в Чешката република
Характеристика:
 • P2P поддръжка
 • Безопасност на обществените точки
 • Единичен споделен IP адрес
 • DNS защита от теч
 • Защита на поверителността с отворен код
 • 256-битово AES криптиране

Къде са разположени сървърите на Avast?

avast местоположения на сървъра

Едно от най-големите оплаквания, които хората имаха за Avast SecureLine VPN, е фактът, че те имат много ограничена поддръжка на услуги. Те имаха сървъри в 19 държави, разпространени в 27 града.

Изглежда, че Avast SecureLine VPN разбира как това се отрази на техните клиенти и тяхната репутация. В края на 2017г, Avast добави допълнителни 14 държави и 23 града до своя списък.

Интересно е да се отбележи, че Avast има сървър в Африка, в Йоханесбург, за да бъдем точни. В Африка има само няколко компании, които имат VPN. Интересно е също да се отбележи, че Avast има сървъри в Близкия Изток, Източна Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, както и в САЩ и Обединеното кралство.

За съжаление, те все още имат само ограничен брой сървъри, които работят с P2P. Те включват сървъри в Обединеното кралство, Съединените щати, Чешката република, Германия и Холандия.

Когато погледнете списъка им със сървъри, ще видите анонимен сървър, който се нарича Gotham City. Gotham City е заделен специално за хора, които искат да заобиколят гео ограничението, което стриймират сайтове като Netflix и други.

Резултатите, които получавате от използването на Gotham City, са в най-добрия случай забележими. Имаше моменти, когато го използвахме и успяхме да свържем Netflix. Друг път получихме тази страховита грешка в Netflix, която ни казва, че са открили нашия VPN.

avast secureline vpn gotham city

Времената, в които успяхме да премахнем гео ограничението, имахме приятно преживяване. Нямаше проблеми и нямаше хълцане. Би било хубаво, ако това беше последователно събитие, а не просто удари и пропусна.

Що се отнася до местоположението на сървъра, ние почувствахме това Avast SecureLine VPN остави много да се желае.. Тъй като сме такава голяма и утвърдена компания, бихме се надявали, че те ще увеличат драстично местоположенията си в сървъра.

Други приложения за виртуални частни мрежи, като Express, Surfshark и Nord, имат сървъри в стотици градове. Казано е, че ако просто търсите да защитите данните си и не ви интересува къде се намира вашият сървър, да имате по-малко сървъри, не е краят на света.

Каква е тяхната политика за сеч?

Повечето VPN поддържат регистрационни файлове. Повечето от тях имат възможност да наблюдават вашите онлайн дейности. Така че, когато питаме дали Avast SecureLine VPN поддържа журнали, всъщност се питаме колко добре можем да се доверите на тази компания, за да запазим личните си данни частни.

От една страна, ние трябва да похвалим Avast SecureLine VPN за тяхната честност по отношение на тяхната политика за сеч. По този начин клиентите, които отделят време да прочетат политиката си за поверителност, предварително знаят какво ще получат.

avast политика за поверителност

Когато погледнете тяхната политика за поверителност, виждате, че те записват времеви дневници, включително когато се свързвате и когато прекратявате връзката. Те записват колко време използвате VPN, за да сърфирате в Интернет. Те записват колко честотна лента използвате.

Информацията за вписването им ще включва лични неща за вас, като например името на устройството и вашия IP адрес. И тъй като плащате за услугата, неща като вашето име и личните данни на акаунта ще се съхраняват.

Това не означава, че нямате анонимност, когато сърфирате с Avast SecureLine VPN. Според тяхната политика за поверителност, те не записват неща, които вие изтегляте или качвате. Те не записват IP адресите, които посещавате, и не записват уебсайтовете, които разглеждате.

Това кара човек да попита, какво се случва с информацията, която те наблюдават? Не искате личната ви информация да излезе, тъй като това може да доведе до кражба на самоличност.

Тук е полезен фактът, че Avast е експерт по сигурността. Avast е изградила сигурна инфраструктура, която прави почти невъзможно някой да получи достъп до вашата лична информация. Те ще трябва физически да посетят помещенията или да използват шифрован VPN, за да получат информация, която може да ви идентифицира.

Avast извърви дълъг път в минимизирането на това кой в ​​техния екип има достъп до вашата лична информация. Има сигурен процес, който тези хора следват, както и защитени пароли, които използват.

И това би било всичко добре и ако не беше фактът, че Avast не е единственият, който съхранява тази информация. Тази информация е възможно да се съхранява от компании, които сключват договор с или участват с Avast.

Човек може с право да попита, кой трябва да вижда тези трупи? Това е добър въпрос, а отговорът е, че зависи. Когато погледнете политиката им за поверителност, виждате това Avast ще сподели вашата информация при определени обстоятелства.

Част от условията, с които се съгласявате, когато се регистрирате за Avast SecureLine VPN, включват разрешаване на трети страни, които предоставят услуги, които поискате, да получат достъп до вашата лична информация. В същото време правителствените организации, които изискват вашата информация, могат да получат достъп, ако следват правилния канал.

Помня, Avast има сървъри, разположени в Чехия, Съединените щати и ЕС. Всички тези държави имат закони, които изискват компаниите да предават частната информация на своите клиенти, ако правителството може да предостави правна причина за искането на тази информация.

avast продуктова политика

Както споменахме, всеки VPN трябва да регистрира нещо, за да ви предостави тяхната услуга. С Avast предварително знаете, че информацията ви се следи и е вероятно тя да бъде споделена с други.

Колко бърза е VPN услугата на Avast?

Avast твърди, че имат една от най-бързите VPN услуги на пазара. Тестовете за скорост бяха проведени на техните сървъри както в САЩ, така и в Холандия, за да се види колко добре Avast отговаря на тези твърдения.

резултати от скорост на avast

Както виждаш, Avast SecureLine VPN предлага някои бързи скорости в сравнение с други VPN. Всъщност скоростите им ги поставят някъде около първите 10 процента от VPN, които сме тествали.

Сигурност

Освен че е бърза, услугата е добре криптирана и е защитена. Това бихте очаквали от компания, специализирана в дигиталната сигурност.

Те предлагат два протокола – IPsec и OpenVPN. Те имат AES 256 битово криптиране. Това е военният стандарт за криптиране на данни. В момента криптирането в 256 бита е най-доброто, което предлагат бизнеса. Счита се за практически непроницаем.

Той защитава вашите данни срещу груби атаки. Има редица правителствени агенции и охранителни компании по целия свят, които използват това криптиране.

Какво е ценовата стойност на Avast VPN?

цени avast vpn

С Avast SecureLine VPN, штрябва да получите достъп до различни опции за абонамент. Абонаментите се продават за една година и са жизнеспособни само на устройството, за което ги купувате.

\ За $ 59.99 можете да закупите VPN услугата за използване на един компютър. Цената на трите устройства е 69,99 долара. За $ 10 повече, при $ 79.99, можете да получите покритие за пет компютъра. А за 99 долара на година ще можете да защитите 10 компютъра.

Искаме да подчертаем това защитата, която купувате, е специфична за устройството. Ако закупите услуга за 10 компютъра, не можете да я използвате на пет компютъра и пет мобилни устройства. Може да се използва само с персонални компютри. Ако искате да го използвате на различен тип устройство, ще трябва да закупите друг абонамент, специфичен за устройството.

avast vpn метод на плащане

Единственото изключение от това правило е, ако закупите а абонамент за много устройства. Може да се използва на пет устройства и няма значение вида на устройството. Това струва повече от $ 79.99.

За съжаление, няма опция за увеличаване на абонамента за много устройства, за да се включат още устройства. Или получавате пет устройства с един абонамент, или плащате за два абонамента, които ще ви позволят да използвате 10 устройства.

Това, което можете да направите, е да увеличите броя на годините, в които ще бъде в сила абонаментът ви. Тригодишен абонамент ще ви струва $ 219,99.

информация за клиенти

Нещо, което може да се отнася за хората, които търсят пълна анонимност, е фактът, че няма начин да платите за тази услуга с анонимно плащане като Bitcoin. Вашите опции са ограничени до PayPal или големи кредитни карти като Discover, MasterCard, American Express и Visa.

Препоръчваме ли услугата?

Не точно…

Avast SecureLine VPN предлага проходима услуга. Това, което виждате, когато ги гледате, е компания, специализирана в дигиталната сигурност, която се е разклонила в ново поле, което не разбира напълно. Тяхното антивирусно решение е добро, но VPN им е проблематично.

Един от най-големите недостатъци за нас беше фактът, че той не работи последователно с Netflix. Разбираемо, не всеки купува VPN, защото иска да заобиколи гео ограниченията, но много хора го правят. И от нашия опит видяхме, че VPN, който е в състояние да заобиколи гео ограниченията, наложени от Netflix, е качествен продукт.

Наистина добра компания не трябва да оставя нещо за желание.

Нещо друго, което ни изнерви от тази услуга, е фактът, че е в Чешката република. Чешката република не принадлежи към програмата за наблюдение на петте очи.

Те обаче са много приятелски настроени и финансово разчитат на редица държави, които се занимават с този вид цифрово наблюдение. Когато разгледаме политиката за поверителност на Avast, това е ясно ако се изисква да предадат личната ви информация, те ще го направят.

Можете дори да видите сами колко пъти са предали частна информация на различни правителства. Съчетайте се с факта, че те събират много от вашата информация и поверителността се превръща в проблем.

Забелязахме, че има потенциален рекламен софтуер, готов да зарази устройството ви, ако не внимавате. Отново поредният опит за събиране на личните ви данни.

avast лого

Avast SecureLine VPN е не най-лошият VPN там. Той е бърз и в по-голямата си част няма DNS течове. Но те са много скъпи, не са гъвкави и нямат много функции.

За нашите пари двете най-добри VPN услуги за канадци в момента са NordVPN и Surfshark, които са сравними по цена и характеристики.

NordVPN е с ръце надолу е най-добрата цялостна VPN опция на канадския пазар днес. Можете да предавате и използвате торенти, те не събират вашата лична информация и цените им са ясно определени. Това е услугата, която използвам, и препоръчвам на приятели и семейство.

Ако сте на бюджет, Surfshark е друг чудесен вариант. Тя ви позволява да обезопасите всичките си устройства, независимо от платформата. Той ви дава достъп до глобалния интернет, което означава, че той заобикаля гео ограниченията. Surfshark предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите без риск и има планове, започващи от $ 1,99 на месец.

Понякога нещата наистина могат да бъдат толкова добри, колкото могат да се получат – просто трябва да сте на правилната страница.

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map