Bästa VPN för Netflix (2020)

netflix logotypOm du är en fan av Netflix och deras enorma katalog över TV-program och filmer, kan du bli lite upprörd över att du inte får tillgång till dina favoriter när du reser.


Detta är sant även om du har ett legitimt konto i ditt hemland att du betalar bra pengar för att få åtkomst.

Felet ligger inte hos Netflix själv. Det beror på ett komplicerat system med licensavtal mellan innehavare av mediernas upphovsrätt och specifika länder, vilket leder till att en del innehåll i företagets katalog blir geo-blockerad på dessa platser. I länder som Kina är mediavisningsplattformen helt förbjuden.

Många människor försöker ta sig runt geo-blockering av förbjudet eller begränsat innehåll genom att använda en proxyserver för att maskera deras plats. Proxyservrar döljer din IP-adress medan du använder internet, men det räcker inte riktigt. För riktigt effektiva integritetskontroller och åtkomst behöver du mer solid skydd.

Vad är skillnaden?

Nackdelar är bra om du behöver dölja din adress under en rutinmässig IP-byteprocess, men det är verkligen allt de gör. De är också konfigurerade på en applikation-för-applikationsbasis istället för systemomfattande. Det finns inget kryptering, säkerhet, DNS-läcksskydd eller andra sekretesskontroller. För det du behöver ett virtuellt privat nätverk (VPN).

vpn vs proxy

En VPN kommer att maskera all din identifierande information och aktivitet på alla enheter som är anslutna via servern. De kan konfigureras för att arbeta med ditt operativsystem eller router, fånga och omdirigera all internetaktivitet i det nätverket och få det att se ut som om din IP-adress kommer från en annan plats.

Genom att använda en stark, högst rankad VPN-leverantör skapar du en säker tunnel mellan DNS-tjänster och dig som är kraftigt krypterad från spioner, hackare och plattformar som Netflix.

Detta löser inte bara problemet med att geo-blockeras. Det skyddar dig också mot de rättsliga konsekvenserna av att kringgå regerings- och företagscensur och stoppar DNS-läckor som kan leda till identitetsstöld, session kapning och spionprograminfektioner.

Eftersom VPN: er använder upp nätverksresurser och bandbredd, har många gränser för anslutning, hastighet och bandbredd. Det är därför vi inte rekommenderar att du använder gratis VPN.

Förutom att begränsa bandbredd och stryka din anslutning, håller de ofta loggar över din plats, information och aktivitet. Vissa säljer till och med den informationen till tredje part.

Du kanske hittar några legitima leverantörer som erbjuder “gratis” tjänster, men alla gör detta med gratis tester och inte helt gratis paket. Kolla in den här listan över de bästa gratis VPN-tjänsterna som inte säljer dig till annonsörer.

Vad är den bästa VPN för Netflix?

Eftersom VPN döljer din plats kan du få åtkomst till innehåll var som helst i världen. Landet med den största Netflix-katalogen är Japan, följt av USA; Kanada är nummer tre.

Du behöver inte lita på gamla nyheter eller partiska listor för att hitta det bästa VPN för Netflix 2020. Saker förändras snabbt inom cyberspace, så vi försöker testa VPN-tjänster regelbundet i ett försök att ge dig den senaste informationen om tillgång till populära plattformar och tjänster för videoströmning.

vpn för netflix

Huvudfaktorer som du bör se upp för:

 • Pris / service-förhållande
 • Antal servrar och platser
 • All inclusive policyer utan logg
 • Netflix-åtkomst
 • Tillräcklig hastighet och bandbredd för att stödja strömmande HD-innehåll
 • Responsivt teknisk support
 • Stöd för flera enheter

Utan vidare, här är en lista över sex företag som ger bästa tillgång till Netflix.

1. NordVPN – Full Netflix Access + SmartPlay Technology

nordvpn logo min

Detta är det första valet, men notera att skillnaderna mellan NordVPN och ExpressVPN är nästan försumbara. den ena kantade ut den andra bara med några få funktioner. Nord har musklerna för att ge dig snabba anslutningar, men det kommer ganska inkonsekvent.

Ett hastighetstest från Europa till en server i USA insåg en nedladdningshastighet på bara 3,87 mbps. En annan klockade in på drygt 65 Mbps och ännu en registrerade mer än 100 Mbps. Företaget är baserat i Panama och har mer än 5 000 servrar i 60 länder. Du kan också köpa dedikerade IP-adresser och specialanslutningar.

Fördelar:

 • Stort värde
 • Stöder upp till sex enheter
 • Annonsblockeringsfunktion
 • Också kompatibel med Double-Hop- och Tor-over-VPN-servrar
 • Support 24/7/365 livechatt

Nackdelar:

 • Inkonsekventa hastigheter över serverplattformar
 • Brant rabatt är endast tillgängligt med ett långsiktigt kontrakt

Som nämnts erbjuder de många funktioner och funktioner, inklusive allt viktigt no-log policy och ett användarvänligt gränssnitt. Andra förmåner inkluderar anslutning för upp till sex enheter, DNS-läcksskydd och annonsblockering.

Vinsten för NordVPN kommer från deras äganderätt SmartPlay-teknik som ger de flesta av deras 5 000 servrar möjlighet att enkelt strömma Netflix och över hundra andra streamingwebbplatser.

Med Nord kan du få ett treårigt kontrakt, vilket kommer att sänka din totala kostnad till $ 2,99 per månad. De erbjuder också en återbetalningsgaranti och andra prissättningsplaner för dem som inte vill ha ett långsiktigt åtagande.

Betalningsavgiften är $ 11,95 per månad, eller så kan du logga in på ett eller två års kontrakt till $ 6,99 respektive $ 3,99. Alla utom månadsplanen kan faktureras med kreditkort, Amazon-betalning eller kryptovaluta.

nordvpn_plan

Under lång tid var ExpressVPN den enda riktiga utmanaren till NordVPN. En ny tid har börjat och den nya killen runt dessa delar visar ett riktigt löfte. Läs mer om NordVPN i vår omfattande granskning av tjänsten.

2. Surfshark – Netflix + Speed ​​+ Security

surfshark logotyp

Surfshark har beslutat att kasta hatten i ringen och vi gillar det vi ser. Det finns till och med en möjlighet att de kan störta NordVPN i framtiden.

Plats är oerhört viktigt när man talar om Netflix-visning. Jurisdiktionen Surfshark inrättat butik i är Brittiska Jungfruöarna. Öarna har byggt upp ett rykte för att vara det det bästa stället för en VPN att köra.

Det fantastiska med Surfshark är att det bara fungerar i alla aspekter av hur en VPN ska fungera. För långsiktiga kontrakt kan du betala $ 1,99 per månad. Det känns som om du får ett VPN gratis till det priset.

Den andra stora saken som är värd att nämna är eftersom de är så nya, de växer också extremt snabbt. Nya servrar dyker upp hela tiden och vid nuvarande räkning har företaget mer än 800 servrar i över 50 länder.

Fördelar:

 • Det bästa protokollet för streaming
 • Kunna torrent och P2P-aktie
 • Inga loggar
 • Obegränsat allt
 • Beläget på Brittiska Jungfruöarna
 • Bästa tillgängliga säkerhet och kryptering

Nackdelar:

 • Vissa servrar är inte stabila
 • Serverbasen behöver fortfarande växa

En av våra favorit saker med Surfshark är att det ger dig möjlighet att anslut så många enheter du vill. När du tittar på Netflix är detta viktigt. Du kanske vill titta på Netflix på din smarta TV medan du surfar på webben på din dator och telefon. Din familjemedlem kan också göra samma exakta sak övervåningen.

En annan fantastisk sak med Surfshark är kompatibiliteten med ett antal operativsystem och enheter. Surfshark fungerar med Windows, macOS, Android, Apple, Linux, FireTV, AppleTV, Xbox, Playstation och routrar. Oavsett vilken enhet du vill streama Netflix på kommer Surfshark att tillåta det. 

Kundtjänst erbjuds på olika språk för dem som behöver hjälp. Surfshark har också direkt e-poststöd men det är inte mycket nyttigt för det eftersom deras livechattoperatörer svarar ganska snabbt. Kundstöd behövs inte mycket med Surfshark ändå men om du har frågor är deras kunskapsbas användbar och kommer förmodligen att kunna svara på alla frågor du har. 

Med de priser som nämns ovan kan läggas till två dollar per månad för en VPN enkelt rationaliseras. Om du är en ivrig Netflix-användare missar du mycket innehåll tillgängligt i andra länder.

Föreställ dig att Netflix ökade sitt pris två dollar per månad för att få åtkomst till varje lands innehållsbibliotek. Du skulle betala extra två dollar 10 av 10 gånger. Istället för att betala Netflix betalar du bara Surfshark för en VPN.

Surfshark priser

Läs vår fullständiga recension av Surfsharks VPN.

3. ExpressVPN – Stor Netflix Access + Maximal hastighet

expressvpn logotyp min

ExpressVPN har varit den enda utmanaren till NordVPN i flera år. Men där NordVPN flimrar, är där ExpressVPN bara lyser ljust. Det finns två huvudsakliga skäl till varför ExpressVPN alltid har betraktats som en av de bästa VPN: erna idag:

 1. Det fungerar för Netflix-strömning i test efter test.
 2. Den har den hastighet du behöver för kvalitet HD-visning.

Företaget har sitt ursprung i de brittiska Jungfruöarna, men det undgår räckvidden för Storbritanniens stela snupplagar. Den genomsnittliga nedladdningshastigheten, som använder 100 Mbps som baslinje och jämför sex servrar på olika platser i hela Europa och USA, är 87,67.

Det förändras inte märkbart oavsett hur långt du är från servern. Plattformen är också tillförlitlig med ett användarvänligt gränssnitt och krypteringsstandarder för militär kvalitet. De följer också en strikt icke-loggpolicy.

Fördelar:

 • 24/7/365 teknisk support via livechatt
 • Delad tunnelfunktion för anslutning av olika operativsystem, enheter eller routrar.
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

Nackdelar:

 • Dyrare än andra leverantörer
 • Begränsad till tre samtidiga anslutningar

Express ger också abonnenterna en hög anslutningsgrad. Det finns mer än 3 000 servrar i deras nätverk, som kan användas för att avblockera Netflix-listor i Amerika och Kanada, liksom de i icke-engelsktalande länder..

Med sin MediaStreamer-funktion kan du konvertera din ExpressVPN till en smart DNS-tjänst som fungerar direkt på din smarta TV. Detta är en funktion som inte är tillgänglig via många VPN-tjänster. Det stöds av de flesta operativsystem, inklusive Windows, MAC, Linux, Android och iOS, och du kan använda upp till tre samtidiga anslutningar per prenumeration.

expressvpn netflix-inloggning

Teknisk support finns tillgängligt dygnet runt, året runt, via live onlinechatt, och webbplatsen är synlig på mer än 20 språk. Deras webbplats innehåller också installationshandböcker och annan användbar information och funktioner. Företaget erbjuder en kostnadsfri testperiod och 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Express erbjuder en månatlig betalningsplan för $ 12,99 per månad, eller så kan du köpa ett abonnemang på sex eller 12 månader. 12-månadersplanen är det bästa erbjudandet. Det uppgår till $ 6,67 per månad, faktureras årligen, med tre månader tilläggs gratis, vilket innebär totalt 15 månader enligt denna plan.

Sexmånadersabonnemanget är $ 9,99 per månad, faktureras vartannat år. Du kan betala via PayPal, kreditkort eller Bitcoin. Om du vill veta mer om dessa betalningsalternativ och mer, se vår ExpressVPN-granskning.

4. VyprVPN – Bra Netflix-åtkomst + anständig hastighet

vyprvpn logo min

VyprVPN kör en nära fjärdedel, men det är förmodligen en av de säkraste av alla testade plattformar. Detta beror främst på deras proprietära Chameleon-protokoll som kämpar mot VPN-blockering och har överlägsna krypteringsfunktioner.

Det schweiziska företaget äger också och driver alla sina egna servrar, vilket nummer är mer än 700. Nätverket har cirka 200 000 IP-adresser till sitt förfogande, vilket minskar risken för att din blockeras av Netflix.

Fördelar:

 • Avancerad säkerhet
 • Oberoende ägs och drivs
 • Anpassningsfunktioner

Nackdelar:

 • Färre servrar än andra leverantörer
 • Kameleon inte tillgänglig med grundplan
 • Inget alternativ för kryptovaluta
 • Saknar hastigheten på andra plattformar

Det som detta nätverk huvudsakligen saknar är hastighet. I flera hastighetstester på den närmaste servern till testplatsen registrerades hastigheterna som 27,02 mbps respektive 29,06 mbps. När det gäller funktionalitet erbjuder Vypr flera lättanvända appar samt anslutningar med Storbritanniens och USA: s Netflix, HD-strömning och DNS / IP-läcksskydd.

Det finns två betalningsplaner, grundläggande och premie, tillgängliga som ett månads- eller årsavtal. Företaget erbjuder en tre-dagars gratis provperiod innan du förbinder dig.

Den grundläggande månadsavgiften är $ 9,95 och inkluderar upp till tre enhetsanslutningar; årligen bryter den kursen ner till 3,75 $ per månad. Premiumtjänsten är $ 5,00 per månad eller $ 12,95 per månad, beroende på om du betalar varje månad eller köper ett årligt kontrakt. Den här tjänsten stöder upp till fem enheter och kommer också med molnlagring. Betalningsalternativ är kreditkort eller PayPal.

vyprvpn prissättning

5. CyberGhost – Anständig Netflix Access + Anständig hastighet

cyberghost vpn logo min

Denna VPN är en verklig uppsättning för dig som gillar förbättrad säkerhet och värde. Det fanns en tid då potentiella kunder var misstänksamma mot dess kapacitet på grund av dess relativt låga kostnader, men sinnen förändras snabbt. Installationen tar bara några minuter, och det enkla gränssnittet gör det möjligt för en grund inlärningskurva när det gäller att använda VPN.

Du kan ta en genväg genom en knapppanel med etiketten “Vad vill du göra idag?” Därifrån hittar du flera rullgardinsmenyer för att välja ditt syfte utöver varje grundläggande alternativ, till exempel att strömma eller titta på strömmande innehåll från specifika plattformar, en för anpassningsfunktioner för inloggning och användning, en uppgraderingsnyckel och mer avancerade funktioner.

Fördelar:

 • Gratis testversion finns
 • Enkelt användargränssnitt
 • Obegränsad bandbredd och trafik
 • Upp till fem samtidiga anslutningar
 • Stark säkerhet
 • Accepterar cryptocurrency

Nackdelar:

 • Begränsad kundsupport tillgänglighet
 • Vissa servrar är mycket långsamma

Så långt som åtkomst erbjuder CyberGhost användare 2770 servrar som är spridda över 60 olika länder, 462 av dem finns i USA, och det finns inga begränsningar på servrar eller data. Det stöder MAC, Windows, Linux, Android och iOS. Denna tjänst är också mycket pålitlig.

Hastigheten går inte så snabbt som att strömma innehåll utan VPN, men det är mycket säkrare. Det kommer också med gratis webbläsarplugins för Firefox och Chrome så att användare i länder med blockerat internetinnehåll fortfarande kan få åtkomst, och det är Netflix-vänligt. CyberGhost tillåter upp till fem samtidiga anslutningar med varje konto.

CyberGhost erbjuder månatlig betala-som-du-go-tjänst samt årliga och tvååriga kontrakt. Prissättningen är $ 12,99, $ 5,99 respektive $ 3,69, och kontraktsalternativen betalas i förväg.

De erbjuder också en grund- eller premiumtjänst. Betalningar kan göras via kreditkort, PayPal eller kryptovaluta. Du kan få en provperiod på sju dagar och de erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

CyberGhost-prissättning

Tjänsten drivs av OpenVPN-protokollet, med ett alternativ för avancerade användare att byta till PPTP eller L2TP med IPsec. Eftersom företaget drivs från Bukarest, Rumänien, är livechatt endast tillgängligt under östeuropeiska öppettider.

Det betyder att du bara kan nå dem måndag – fredag ​​08:00 – 15:00 EET, vilket är ungefär sju timmar före USA: s östra dagsljus. Sedan deras användarforum stängdes 2014 finns det inte heller någon peer-to-peer-support. Du skickar in en helpdeskbiljett via deras kontaktformulär och väntar på att de får den.

6. Trust.Zone – Anständig Netflix Access + Begränsad funktionalitet

trustzone logo min

Trust.Zone, som lanserades 2014, är en av de nyare VPN-tjänsterna, men det får snabbt ett rykte för säkerhet och pålitliga anslutningar. Företaget verkar från Seychellerna under handelsnamnet Trusted Solutions, Ltd, så det är inte bundet av restriktiva lagar som reglerar VPN-tjänster eller lagring av data i andra länder.

Det stöder Windows, MAC, Linux, Android och iOS, men har inte många appar eller extrafunktioner; den enda appen är en fristående för Windows-användare. Den viktigaste funktionen utanför säkerheten, en kill switch, kommer med tjänsten.

Fördelar:

 • Stöder P2P-fildelning
 • All inclusive-loggpolicy
 • Pålitliga anslutningar
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Gratis prov

Nackdelar:

 • Färre servrar och platser än andra VPN: er
 • Brist på avancerade funktioner och anpassningsalternativ
 • Lägre hastigheter än andra tjänsteleverantörer
 • Inget live-stöd

Även om den har servrar i de flesta större städer, är räckvidden begränsad till bara 131 servrar i 32 länder. Hastigheterna är i genomsnitt cirka 65 Mbps, med undantag för de asiatiska servrarna, som sällan nådde hastigheter över 20 Mbps.

Trust.Zone är kompatibel med alla routrar som körs på OpenVPN-protokollet eller L2TP / IPSec VPN-klienten, och det kan konfigureras manuellt för att köras direkt genom din router. Streaming av Netflix-innehåll är anständigt och fildelning är ganska tillförlitlig, men inte så snabb eller bred åtkomst som andra VPN: er.

En stor bonus är den tre dagars kostnadsfria testversionen som kommer med 1 GB dataöverföring och tillgång till 110 platser. När du väljer att prenumerera får du en 10-dagars återbetalningsgaranti.

Tyvärr, kundsupport finns endast via kontaktformuläret. Prenumerationer är tillgängliga som en månatlig betalningstjänst och med ett årligt eller tvåårigt kontrakt.

Månads- och årsavtal tillåter upp till tre samtidiga anslutningar, men det tvååriga kontraktet tillåter upp till fem. Prissättningen är $ 8,99 per månad, faktureras varje månad, eller $ 3,33 och $ 2,89 för årliga eller tvååriga kontrakt, faktureras i förväg.

Trustzone-prissättning

7. TorGuard – Anständig Netflix Access + Perfekt för spännande

torguard logo min storlek

Detta är alternativet för dem som värderar anonymitet över urval. Denna leverantör har färre servrar och platser än de andra, men de anslutningar de har är mycket säkra; dess perfekt för P2P-streamingplattformar och torrent.

VPN är tillgängligt i 50 länder och de har 5 000 servrar till sitt förfogande. TorGuard erbjuder också dedikerade IP-adresser, vilket innebär att din Netflix-visning sannolikt inte kommer att hamna på en svartlista.

Fördelar:

 • Snabba anslutningar
 • Avblockerar Netflix America
 • TSL och 256-bitars kryptering
 • Massor av anpassningsfunktioner och tillägg

Nackdelar:

 • Inte för tekniska nybörjare
 • Obehagligt utseende, daterat användargränssnitt
 • Rabatt är endast tillgängligt om du betalar med en cryptocurrency

Tjänsten ger en snabb anslutning för upp till fem enheter per konto, och de följer en strikt no-log policy. Medelhastigheten är cirka 45 Mbps, men den är stabil på alla deras servrar.

Det stöder alla större operativsystem, inklusive Microsoft, Apple och Linux-enheter, och det kan konfigureras rätt för att fungera direkt genom din router.

Prissättning sker månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller årlig. Kostnaden för ett prenumeration är $ 9,99 per månad, $ 19,99 per kvartal, $ 29,99 var sjätte månad eller $ 59,99 per år.

Kundtjänst är 24/7/365 via livechatt eller avgiftsfritt samtal. Det finns 10 procent rabatter för att använda Bitcoin eller andra kryptokurser, men de accepterar också PayPal och stora kreditkort.

TorGuard-prissättning

Omgå Netflix Proxy-felet

Netflix har några av de mest sofistikerade geo-blockeringsfunktionerna och VPN-detekteringsprogramvara runt om. Det betyder inte att det inte går att kringgå; det gör det bara svårare.

Tricket är att inte använda någon speciell plats på en konsekvent basis. Så snart Netflix upptäcker en ovanlig mängd trafik som genereras från en IP-adress kommer den att lägga till den adressen till sin svartlista.

netflix-strömningsfel

Du kan komma runt det Netflix-proxyfelet genom att hitta en nuvarande Netflix-anslutbar VPN-leverantör som de vi testade och byta serverplatser ofta. Det betyder att ditt VPN också bör ha ett stort antal tillgängliga servrar.

Vanliga frågor om användning av VPN och Netflix

Vi hoppas att den här guiden har varit användbar. Om du vill hoppa över detaljerna och bara få svar på vanliga frågor om Netflix och VPN, här är de.

F: Använder ett VPN för att titta på Netflix olagligt?

A: Det är inte tekniskt olagligt att titta på Netflix via en VPN, men företaget listar sådana visningar som en kränkning av deras TOS. Detta beror på licensavtal mellan enskilda innehållsskapare och platser. Netflix äger bara rättigheterna till sin egen ursprungliga programmering, men rätten till omutsändning av vissa filmer eller TV-program beviljas på villkor av vem som är den lagliga ägaren till det innehållet.

Till exempel kanske du kan se en viss TV-serie eller Hollywood-film i Kanada, men producenterna av TV-serien eller filmen kanske inte har ett avtal med medieplattformar i Paris eller Istanbul om att sända den. Därför kan tittare med Netflix-konton i dessa länder titta på andra program eller filmer på Netflix-listan, men inte de som är förbjudna att sända på sin plats på grund av regeringscensur eller brist på tillstånd från upphovsrättsinnehavare.

VPN tillåter åtkomst till Netflix i andra länder som har ett större programprogram, som USA, genom att gömma var du och din enhet fysiskt finns. Om du läser igenom Netflix användarvillkor (TOS) kommer du att få mer information.

F: Kan jag ändra mitt Netflix-land?

A: Det skulle vara dyrt och ologiskt att betala för ett Netflix-konto i varje land du besöker. Det enda andra sättet att se innehåll från andra platser är via ett VPN. Detta är en ganska enkel process:

 1. Registrera dig för ett Netflix-konto
 2. Installera ett VPN
 3. Anslut den till en server på önskad plats
 4. Gå till Netflix-webbplatsen och logga in på ditt konto
F: Hur vet Netflix att jag använder ett VPN?

A: Netflix har några av de mest avancerade detekteringsmekanismerna på plats, men det är inte så de vet att kunder använder ett VPN. Du ser, alla som tittar på en IP-adress ensam vet inte den verkliga platsen för en enskild användare utöver där den IP-adressen är registrerad.

Problemet börjar när företaget märker hundratals eller tusentals fler inloggningar från en IP-adress än vad som borde vara för befolkningen och antalet abonnenter på den platsen. Detta är en enorm röd flagga, och Netflix svarar genom att blockera den IP-adressen.

VPN-tjänsteleverantörer tilldelar inte unika IP-adresser om du inte köper en; all trafik hanteras med det äldre IPv4-protokollet, som har ett begränsat antal tillgängliga, slumpmässigt tilldelbara IP-adresser. Eftersom Netflix märker en mängd webbtrafik som inte stöds från en plats, kommer de att svartlista den IP-adressen. När en kontoinnehavare loggar in från en geoblockerad IP-adress får de ett felmeddelande.

F: Är funktionen “kill-switch” viktig när du använder ett VPN för att titta på Netflix?

A: Oavsett om du planerar att strömma medieinnehåll eller inte, är en kill switch en viktig funktion att ha i ett VPN. De tillåter dig att automatiskt och omedelbart koppla bort från internet om anslutningen till VPN av någon anledning tappas eller störs, vilket skulle avslöja dig som om du aldrig hade en privat server att gömma sig bakom. Alla VPN som vi har granskat har den här funktionen.

Slutgiltiga tankar

För närvarande är mer än 75 miljoner människor prenumererade på Netflix runt om i världen. Oavsett om du kommer att vara borta hemifrån eller om du bor i ett område med begränsad åtkomst till ditt favorit Netflix-innehåll är en VPN-tjänst en viktig bit av teknik.

Det kommer inte bara att tillhandahålla en plattform för säker, ointresserad visning, det kommer också att skydda din identitet, surfaktivitet och personlig information. Du har många val på marknaden, så välj det bästa VPN-kortet för din plats, budget och syfte innan du gör ett åtagande.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me