De bästa VPN-tjänsterna för Kanada

De bästa VPN-tjänsterna för Kanada


När du tänker på länder där du ska använda ett VPN gör Kanada sällan (om någonsin) någons lista. Men bara för att netborgare i Great White North tenderar att njuta av en god mängd online-frihet, betyder det inte att VPN-borde ignoreras.

Föråldrade kanadensiska sekretesslagar, massövervakning online och allt drakoniska upphovsrättslagar är alla starka argument för VPN-användning. Så är det faktum att utan VPN kommer du alltid att vara ett enklare mål för cyberbrottslingar, särskilt på en offentlig Wi-Fi-anslutning.

Sedan finns det en VPN: s förmåga att få åtkomst till geo-blockerade tjänster som normalt inte är tillgängliga för kanadensare, som Netflix USA, Hulu eller BBC iPlayer. Och det är en tvåvägsgata också. Om du är utanför Kanada är ett VPN det absolut enklaste sättet att titta på kanadensiskt innehåll.

Med antalet tillgängliga tjänster på marknaden, vad är den bästa VPN för Kanada är inte nödvändigtvis uppenbart. För att hjälpa till har jag utarbetat den här snabbguiden. Du kommer inte bara att ta reda på mer mycket detalj varför alla kanadensare bör åtminstone överväga ett VPN, utan också få en bättre förståelse för vad du ska leta efter och vilka VPN: er markerar alla rätt rutor.

Översikt över de bästa VPN: erna för Kanada

Om du redan är såld med att använda ett VPN och bara undrar vilken av de många tjänsterna som är ett bra alternativ för Kanada, här är mina fem bästa val.

 1. Cyberghost

  Topp VPN för Kanada, CyberGhost är känt för sin användarvänlighet, säkerhet och integritet. Det har ett stort snabbt nätverk som sträcker sig över 90 länder och specialiserade servrar för att avblockera Netflix och andra streamingwebbplatser. Efter 45 dagar har den också den längsta återbetalningsgarantin i VPN-branschen.

 2. NordVPN

  NordVPN är en utmärkt allrounder och har en lufttät nollloggpolicy och flera sekretessfunktioner som andra leverantörer inte erbjuder. Med snabba anslutningshastigheter är det en bra tjänst för nedladdning och strömning också.

 3. Surfshark

  Snabb serverprestanda, enkla att använda appar, förstklassig integritet och säkerhet och strömmande åtkomst över hela världen är vad du får med Surfshark. Och allt kommer för ett pris som ingen annan VPN kan slå.

 4. PureVPN

  Med utmärkta hastigheter och det största VPN-servernätverket runt (som för närvarande sträcker sig över otroliga 131 länder) låter PureVPN dig låsa upp och strömma nästan vad som helst var som helst.

 5. ExpressVPN

  Robust kryptering och säkerhet, snabba servrar, åtkomst till Netflix USA, Netflix Kanada och andra streamingwebbplatser från utlandet, och utmärkt kundsupport är bara några av de saker ExpressVPN tar med sig till bordet.

Varför använda ett VPN i Kanada

Det finns gott om skäl till varför kanadensare bör överväga att använda VPN: n – och varför många redan gör det. Från förbättrad integritet och anonymitet och bättre online-säkerhet till en obegränsad internetupplevelse, här är en översikt över de viktigaste drivkrafterna för VPN-användning i Kanada.

 • Kanada är en chartermedlem av Five Eyes

  I slutet av andra världskriget gick Kanada med i intelligenssamlingen och delningsfördraget som kallas Five Eyes. De andra medlemmarna är USA, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.

  Avtalet uppmanar alla fem länder att överlämna data och övervakningsinformation till varandra. Denna delning sker både som standard och på begäran. Det tyvärr sätter kanadensiska internetanvändares integritet förlåtelse av utländska myndighets underrättelsebyråer, som kan be om information om onlineaktiviteter av någon anledning de väljer.

 • Allmänna frågor om sekretess

  Som avslöjades för några år sedan driver den kanadensiska regeringen ett världsomspännande massövervakningssystem. Den övervakar aktiviteter som filnedladdningar och sidvisningar och loggar IP-adresserna för alla internetanvändare de tittar på.

  Det finns inga teckningsoptioner, det finns ingen offentliggörande, och det finns väldigt lite rättsligt skydd för mål. Det är nästan som en verklig version av Big Brother från George Orwells 1984, och i Kanada tittar den alltid på.

 • ISP-loggning

  Det är inte bara regeringen som kanadensare behöver oroa sig för när de använder internet. Internetleverantörerna är lika dåliga – om inte värre – när det gäller användarnas integritet.

  En studie av de stora kanadensiska Internetleverantörerna fann att många engagerar sig i skuggig insamling och delning av aktiviteter med liten eller ingen öppenhet. I vissa fall kan ISP: er till och med kränka Kanadas sekretesslagar – som inte är så stränga, till en början.

 • Oro för upphovsrätt

  Det är svårt att hitta många ställen strängare än USA när det gäller verkställighet av upphovsrätten. Men tro det eller inte, Kanada är en av dem.

  Den nyligen uppdaterade kanadensiska upphovsrättsstatusen ger rättighetsinnehavare stora befogenheter att gå efter misstänkta kränkare. Och kanadensiska domstolar har hittills också kommit fast på sin sida.

  För internetanvändare innebär detta ständig rädsla för upphovsrättstroll eller hotet om massiva böter för allt som kan ses som en överträdelse. Ta till exempel fallet med en kanadensisk man som bötföll över 11 000 dollar. Varför? Han läste en artikel som skickades till honom av en abonnent på en betalväggs nyhetswebbplats.

 • Streaming av geo-begränsat innehåll

  Kanadensare vänder sig inte alltid till VPN av oro för online-integritet. Ibland gör de det för underhållning.

  En VPN är ett av de bästa sätten att titta på innehåll geografiskt begränsat till andra länder. Med rätt leverantör är det en vind att komma åt Netflix från alla länder, BBC iPlayer, eller att strömma TV från Frankrike, Tyskland eller något annat land.

  På samma sätt kan vem som helst utomlands använda en VPN för att titta på kanadensiska Netflix eller strömma landets tv-sändare. En liten Hockey Night i Kanada-action, kanske?

 • Få en kanadensisk IP-adress

  Streamingtjänster och TV-stationer är inte ensamma om att använda plats som ett sätt att kontrollera åtkomsten. Det är inte ovanligt för andra webbplatser, som banker eller andra finansiella institut, också.

  Om du är en kanadensare som hanterar en sådan webbplats är det en bra idé att vända dig till ett VPN och alltid ha en kanadensisk IP-adress. Det låter dig hålla kontakten med dina konton och andra viktiga företag oavsett var i världen du är.

Är VPN: er lagliga i Kanada?

Ja, det är lagligt att använda ett VPN i Kanada. Vem som helst i landet kan göra det av någon av de skäl som nämns ovan. Dessa inkluderar bättre integritet på internet, förhindrar övervakning och tillgång till olika webbplatser och onlinetjänster. Det finns inga statliga lagar eller förordningar som utesluter VPN på varken federala eller provinsiella och territoriella nivåer.

Utöver personlig användning kan VPN också användas och ofta användas av kanadensiska fjärrarbetare, journalister och regeringsanställda för otaliga arbetsrelaterade aktiviteter.

Allt detta säger, även om förordningar inte hindrar dig från att använda ett VPN i Kanada, bör du inte använda ett för att göra något olagligt. Vad du än gör online är ditt ansvar fortfarande. Om du bryter mot lagen kan du hållas lagligt ansvarig, virtuellt privat nätverk eller inte.

Vad man ska leta efter i ett VPN för Kanada

När du väljer en kanadensisk VPN finns det flera funktioner som alla leverantörer som är värda att överväga borde ha. Även om vissa av dessa inte är kritiska, desto bättre av fler av dessa rutor en VPN kontrollerar.

Funktionerna att leta efter inkluderar:

 • Flera kanadensiska servrar

  Oavsett om du använder en VPN från Kanada eller försöker få tillgång till kanadensiska tjänster från utlandet, ju fler servrar en leverantör har i landet, desto bättre.

  Ett bra antal servrar möjliggör korrekt nätverksbelastningsbalans. Det resulterar i slutändan till mindre överbelastning och bättre nedladdnings- och strömningshastigheter till dig.

  Var också uppmärksam på antalet kanadensiska platser du kan ansluta till. Detta är särskilt viktigt för stora länder som Kanada.

  För bästa prestanda vill du att VPN-servrar ska vara så nära dig som möjligt. De bästa VPN: n kommer att ha datacenter i flera kanadensiska städer – två eller fler i öst (vanligtvis Montreal och Toronto) och minst en i väst (vanligtvis Vancouver).

 • Servrar i andra länder

  Oavsett hur du planerar att använda ditt VPN är det en bra idé att välja en med en serverlista som innehåller så många länder utanför Kanada som möjligt.

  Massor av alternativ betyder massor av flexibilitet till dig. Du kommer inte bara att kunna använda webbplatser och tjänster på fler platser utan kommer också att ha bättre tillgång till länder som ger dig bästa online sekretess och säkerhet för personuppgifter..

 • En loggningspolicy

  En annan kritisk aspekt av ett VPN är hur det hanterar din information. Välj helst en leverantör som inte loggar ut – det betyder noll data som hålls om om och när du anslöt till tjänsten, var du anslöt till och vilken online-aktivitet du deltog i.

  Endast om ditt VPN inte loggar kan du vara säker på att de har inte något att lämna ut till en tredje part (till och med brottsbekämpning) om de någonsin kommer att knacka.

 • Bra jurisdiktion

  Försök att luta dig mot ett VPN som fungerar från en jurisdiktion med starka sekretesslagar som skyddar dina uppgifter och din personliga information. Platser som Panama, Cypern, Sverige eller Schweiz är bra alternativ (även om det finns andra också).

  Kanada är tyvärr inte det bästa valet här. Men om du trots det insisterar på att använda ett VPN-baserat i Kanada, är en politik som inte loggar ut ett absolut måste.

 • Bra framträdande

  För att ladda ner stora filer, strömma innehåll av hög kvalitet eller till och med ladda de flesta webbplatser på rimlig tid behöver du en snabb internetanslutning. Eftersom en VPN är ett extra – och potentiellt begränsande – lager som sitter ovanpå din vanliga anslutning, måste den också erbjuda bra hastigheter.

  Det finns många snabba VPN-filer att välja mellan, men det finns ännu fler med sub-par-prestanda. Gå alltid för hastighet – utan den har du en begränsad och mycket frustrerande internetupplevelse varje gång du ansluter.

 • P2P-stöd

  VPN-skydd är nästan alltid ett måste när du använder BitTorrent och andra P2P-tjänster. Som sagt, inte alla leverantörer tillåter den typen av trafik, och vissa gör det bara på några få servrar.

  Om du använder peer-to-peer-nätverk, var uppmärksam på leverantörens policy i ämnet. Välj också ett VPN som tillåter P2P-trafik på så mycket av sitt servernätverk som möjligt. På så sätt kan du torrent utan rädsla av copyright-troll – en känd fråga i Kanada.

 • Möjlighet att avblockera geo-begränsat innehåll

  På grund av olika licensavtal är många webbplatser och tjänster (tror Netflix) inte stora fans av oss som använder ett VPN för att komma runt deras geo-restriktioner. De gör sitt absolut bästa för att blockera VPN: n – och för det mesta lyckas de.

  Som ett resultat, de flesta leverantörer fungerar inte med strömningstjänster utanför marknaden. Men en handfull gör ett försök att hålla åtkomst till sådana webbplatser. VPN som fungerar med Netflix, till exempel, även om de är få och långt däremellan, finns.

  Så om du ska använda ditt VPN för att titta på geo-blockerat innehåll, vare sig det är i Kanada eller utomlands, ska du först kolla in om leverantören ger dig den åtkomst du vill ha. Inte varje VPN-webbplats anger denna information tydligt. Om du inte är säker får du en snabb chatt med kundsupport.

Att granska leverantörer för var och en av dessa funktioner kan verka skrämmande. Men du blir förvånad över hur snabbt du kan göra det. Och det är också bra tid för att undvika potentiell besvikelse och frustration senare.

Som en återställning, alla VPN-leverantörer rekommenderar jag på denna sida som bra val för Kanada kryssar alla ovanstående rutor. Så du kan alltid undersöka dem först. Vilken som helst av dem kan passa dig.

Bästa VPN: er för Kanada

Du vet nu vad du ska leta efter i ett VPN för Kanada. Nedan följer vad jag anser vara några av de bästa valen runt.

1. CyberGhost

CyberGhost-logotyp

Om du behöver en VPN-leverantör som gör nästan allt bra, leta inte längre än CyberGhost.

De har ett nätverk med över 7159 servrar i 90 länder. Av dessa är 259 servrar i Kanada som slut på datacentra i Montreal, Toronto och Vancouver. Prestanda på all den hårdvaran är utmärkt.

CyberGhost är baserat i Rumänien – en utmärkt jurisdiktion för en VPN – och har inga loggar.

De är också en av de inte så många VPN som avsätter betydande resurser för att upprätthålla streamingåtkomst, med flera servrar dedikerade till specifika tjänster. P2P stöds naturligtvis också i nästan hela nätverket.

CyberGhost kan göra ett utmärkt val för VPN-användare, till och från Kanada. Och med tanke på hur billig tjänsten är – speciellt om en kupongkod finns tillgänglig – i kombination med en 45-dagars återbetalningsgaranti i branschen kan du bara inte gå fel.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

2. NordVPN

NordVPN logotyp

Få leverantörer har en så hög profil som NordVPN. Och det är välförtjänt också. De är helt enkelt en utmärkt, utmärkt VPN.

NordVPN ringer Panama hem och har en strikt och tredje parts granskad noll-loggningspolicy. Det erbjuder också massor av sekretessfunktioner som en dubbel VPN, obuskerade servrar och TOR över VPN. Det är alla bra nyheter för oss som söker anonymitet.

Deras serverlista innehåller över 5600 servrar i 58 länder, med en stor närvaro av 421 servrar på tre platser i Kanada. Det är ett mycket snabbt nätverk också.

NordVPN gör också ett otäckt jobb med att avblockera geo-blockerat innehåll, inklusive Netflix, i nästan alla länder på planeten. Och P2P är tillåtet överallt.

Kundtjänst är lätt att komma i kontakt med dygnet runt via e-post eller chat, och om du är på staketet får du en lång 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för att se till att denna leverantör är exakt vad du behöver.

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

3. Surfshark

Surfshark logotyp

Även om ett relativt ungt företag och inte så välkänt som några av sina konkurrenter, har Surfshark snabbt gjort sitt namn som en topp-VPN-tjänst.

Baserat på de brittiska Jungfruöarna – ett land med noll lagar om datalagring – Surfshark övervakar inte, spårar eller lagrar ingenting om vad du gör online.

De har något färre serverplatser än sina kamrater, men över 1040 servrar i 63 är fortfarande inget att nysa på. Kanada är väl representerat med ett stort antal servrar i Montreal, Toronto och Vancouver.

Surfsharks klient är funktionspakad – en annonsblockerare, en kill switch, DNS-läckskydd, dubbla VPN-konfigurationer och ett speciellt VPN-kamouflageläge gör alla listan. De är också den enda leverantören som erbjuder obegränsade samtidiga anslutningar.

För att komplettera allt är Surfshark den billigaste leverantören på denna lista – särskilt om du kan dra fördel av en försäljning. Ingen annan VPN erbjuder kanadensare så mycket för så lite.

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

4. PureVPN

PureVPN-logotyp

En väl respekterad veteran från VPN-branschen, PureVPN har funnits sedan 2007.

Deras anspråk på berömmelse är ett massivt nätverk av servrar som sträcker sig över fantastiska 131 länder. Ingen annan VPN-leverantör kommer nära. De har naturligtvis också många servrar i Kanada med datacentra i Montreal, Quebec City och Vancouver.

PureVPN: s andra krav på berömmelse är deras förmåga att ta sig runt innehållsgeo-block. De driver faktiskt dedikerade servrar för nästan 70 kanaler från länder över hela världen, inklusive kanadensiska programföretag CTV och RDS. Och deras utmärkta hastighetstestresultat betyder strömning till och med inställningar av högsta kvalitet utan irriterande pixelering eller buffring.

PureVPN är också P2P-vänlig, håller inga loggar och erbjuder många funktioner i en klientapp som stöds på över 50 plattformar och enheter.

Priset super konkurrenskraftigt, PureVPN ger dig en 31-dagars problemfri tillbaka-garanti – gott om tid att prova dem.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

5. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN är en annan leverantör av VPN-tjänster som du bara inte kan gå fel med för Kanada.

ExpressVPN är integrerat i de sekretessvänliga Brittiska Jungfruöarna och är en strikt VPN-kod utan loggning. Den levereras med några av de mest avancerade säkerhetsfunktionerna och standarderna som finns tillgängliga, inklusive 4096-bitars RSA-nycklar, SHA256-verifiering och 256-bitars kryptering.

Med servrar optimerade för hastighet är ExpressVPN den perfekta lösningen för alla som gillar att strömma högupplöst video eller använda P2P-fildelning – den senare är tillgänglig i hela nätverket.

Och talar om nätverket, ExpressVPN: s serverlista är omfattande med 3000+ servrar i 95 länder och 151 platser. Tre av dessa platser är städerna Montreal, Toronto och Vancouver.

Om det finns en nackdel med ExpressVPN är att de är lite dyrare (se till att dra nytta av eventuella nuvarande rabatter). Som sagt, med tanke på hur bra den här tjänsten är, tror jag att det är väl investerade pengar. Och det finns naturligtvis en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket ger dig mycket tid att ringa ett slutligt samtal.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

Hur man får de bästa VPN-hastigheterna i Kanada

För bästa möjliga onlineupplevelse när du använder ett VPN – både i Kanada och någon annanstans i världen – finns det två stora saker att tänka på.

Använd först ett VPN som har stjärnhastighetstestresultat. Alla leverantörer som jag har listat ovan uppfyller kriterierna.

Därefter bör du försöka ansluta till en server så fysiskt nära dig som möjligt. Det minskar avståndet dina data behöver för att resa. Det är därför det är viktigt att välja en leverantör med många platser både i Kanada och i alla andra länder du vill komma åt – det ger dig VPN-anslutningsalternativ i närheten.

Så, till exempel, om du vill strömma CBC från Europa, välj en plats på Canadas östkust. Om du ansluter till en Vancouver-server lägger du tusentals onödiga kilometer till din datas resa.

Även om du följer ovanstående råd kan du fortfarande ibland hitta dig själv med en långsam anslutning. Om så är fallet, finns det flera andra saker du kan försöka påskynda ditt VPN.

Observera också att en VPN inte kommer att göra din internetanslutning snabbare, med undantag för fall av ISP-throttling. Oavsett din vanliga anslutningshastighet är det bästa du kan förvänta dig.

Kanadensisk övervakningslag Detaljer

Tidigare berörde jag den sub-par internet integritetssituationen i Kanada. Här är mer information om lagarna som gör investeringar i ett VPN till en ganska bra idé.

 • Upphovsrättens moderniseringslag (Bill C-11) – Genomgiven 2011 ger denna omfattande översyn av kanadensiska upphovsrättslagar rättighetshavare oöverträffade verkställighetsalternativ. Det tvingar också sökmotorernas och internetleverantörernas hand att agera som verkställande av upphovsrätt. I slutändan kränker det användarnas integritet i namnet på stora företagsintressen.

 • Antiterrorism Act of 2015 (Bill C-51) – Denna lag möjliggör ett av de mest utbredda systemen för oberättigad massövervakning av alla västerländska länder. Det ger kanadensiska myndigheter en oöverträffad rättslig myndighet och låter dem övervaka nästan allt som passerar över internet – med lite övervakning och begränsningar.

 • Skydda kanadensare från lagen om brott online – Denna lag från 2014 antogs som en del av ett statligt arbete för att stoppa spridningen av cybermobbning. Tyvärr är det inte allt det har åstadkommits. Det gav de kanadensiska myndigheterna rätten att få tillgång till online-användardata, telefonposter och alla andra digitala tillgångar de önskar genom att påstå att de hade ”rimliga skäl för misstank.” Det ger också immunitet från stämningar till Internetleverantörer som överlämnar användardata, även om de inte har några lagliga skäl att göra det.

Använda ett gratis VPN för Kanada

Att använda en gratis VPN-tjänst i Kanada, även för tillfällig användning, är tyvärr inte det bästa alternativet. Gratisleverantörer har fortsatt ett fruktansvärt rykte för att inte skydda sina användare. Och ibland sätter de dem onödigt i skadas sätt.

Problemet med gratis VPN är att de är exakt det – gratis. Det krävs mycket pengar och resurser för att driva ett VPN. Eftersom gratisleverantörer inte har prenumerationsavgifter att lita på, vänder de sig till taktik som injektion av annonser och försäljning av användardata och online-aktivitetshistorik.

För att förhindra att deras nätverk blir överväldigade har de oftast betydande hastigheter och bandbreddbegränsningar.

Och vi har inte ens berört det faktum att många gratis VPN-appar – vid en tidpunkt totalt 38% i Google Play-butiken – innehåller skadlig programvara.

Enligt min mening är gratis VPN-tjänster helt enkelt inte värda risken, särskilt med extremt prisvärda alternativ som Surfshark på marknaden.

Slutsats

Från regeringens datainsamling och ifrågasatta integritetspraxis för ISP till ett rättsligt system som kan straffa dig för till och med uppfattade överträdelser av upphovsrätten, det finns massor av skäl att använda ett VPN i Kanada.

En VPN är också ett utmärkt sätt att hålla kontakt med hemma utomlands eller få tillgång till de många underhållningsalternativ online som Great White North och andra länder har att erbjuda.

Oavsett vilka skäl du vill ha VPN för Kanada, vet du nu hur du hittar det bästa av det bästa. Du har också en lista över de fem bästa leverantörerna som man kan se på som utgångspunkt (de flesta har stora försäljningar på just nu).

Börja använda ett VPN och få den online frihet, säkerhet och integritet som vi alla förtjänar.

Du kanske också gillar:
 • De bästa VPN: erna för Netflix
 • Hur du hindrar din Internetleverantör från att spåra dig
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me