Storbritanniens bästa VPN: er 2020

Bild för bästa VPN-leverantörer i Storbritannien


Oavsett om du är i Storbritannien, en brittisk utflykt eller bara tycker om att ha obegränsad tillgång till engelsk kultur och TV har du många goda skäl att använda en VPN för Storbritannien.

Storbritannien är utan tvekan den mest extrema övervakningstaten i västvärlden. Datainsamling är laglig, och internetleverantörer (ISP) är skyldiga att övervaka och logga all online-verksamhet. Om du är i Storbritannien och inte använder ett VPN betyder det dina online-aktiviteter.

Förutom att samla in data, censurerar brittiska internetleverantörer också internet. Visste du att det finns nästan 800 000 webbplatser som åtkomst blockeras inifrån landet? VPN: er kan ta dig runt dessa begränsningar.

Sedan finns Storbritanniens drakoniska inställning till fildelning och nya lagar som kan landa dig i varmt vatten i det ögonblick du besöker, till och med av misstag, en webbplats som innehåller terroristpropaganda (vad som helst klassificeras som det). Om du använder ett VPN är du säker.

Och vad händer om du är utanför Storbritannien? Har du försökt strömma någon brittisk tv, som BBC iPlayer? Du kan inte, och bara den bästa VPN för Storbritannien kan få dig åtkomst.

En VPN ger dig online-integritet och anonymitet, ocensurerad och säker tillgång till internet och låter dig se geo-blockerat brittiskt innehåll som iPlayer när du är utomlands. Med samma VPN kan du även se hela USA: s Netflix-katalog om du så önskar.

Det finns många skäl att använda ett brittiskt VPN faktiskt.

Översikt över de bästa VPN: n för Storbritannien

Om listan över de bästa brittiska VPN: n är allt du är intresserad av, kommer jag att klippa direkt till jaget. Här är en snabb översikt över de bästa leverantörerna för både inom Storbritannien och utomlands.

 1. Cyberghost

  Bästa VPN för Storbritannien. Kör specialiserade servrar för att titta på blockerat brittiskt innehåll, behåller inte loggar och erbjuder utmärkta sekretessfunktioner. Billigt och kommer med en lång 45-dagars återbetalningsgaranti.

 2. PureVPN

  En etablerad VPN-leverantör med pålitlig strömning i Storbritannien och utländskt innehåll via dedikerade servrar. Snabba servrar i 131 länder, inklusive ton i Storbritannien. En av de bästa erbjudandena runt.

 3. NordVPN

  En VPN-tjänst som gör allt. Har ett stort och snabbt servernätverk, ingen loggning, stor integritet och en intuitiv app med många funktioner. Erbjuder konsekvent strömning i Storbritannien.

 4. Surfshark

  Nyare VPN som erbjuder alla funktioner som ett VPN för Storbritannien borde ha till ett mycket lågt pris. Har stor säkerhet och integritet, enkel att använda klient, utmärkt strömningssupport och obegränsade anslutningar.

 5. ExpressVPN

  En välkänd och respekterad leverantör med snabba och säkra servrar, noll loggning och en mycket polerad klientapp. Bästa 24/7 support i branschen och en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Vad man ska leta efter i en brittisk VPN

Det finns många VPN-leverantörer att välja mellan, men naturligtvis är inte alla skapade lika. När du försöker välja en bra VPN för Storbritannien är här de viktigaste sakerna att tänka på.

 • UK-servrar

  För att få tillgång till brittiskt innehåll från utlandet eller för online-sekretess och säkerhet i Storbritannien, vill du ha en VPN-leverantör med många servrar i landet. Desto mer desto bättre.

  Servrar spridda över flera platser i Storbritannien föredras också. Återigen, ju mer, desto bättre. Detta ger dig bästa möjliga anslutningshastigheter och övergripande onlineupplevelse.

 • Utmärkt prestanda

  På tal om anslutningshastigheter och onlineupplevelse vill du ha en VPN som är snabb. Period. En VPN kommer alltid att sakta ner ditt internet lite, men vissa gör ett mycket bättre jobb med att upprätthålla prestanda än andra.

  Om du har en långsam tjänst kan till och med enkla saker som surfa på nätet bli smärtsamma. Och videoströmning? Det kommer bara inte att hända.

 • Fungerar med strömningstjänster i Storbritannien

  Om du tänker titta på från BBC utomlands iPlayer eller andra brittiska innehållsleverantörer fungerar inte alla VPN-tjänster. BBC upptäcker och blockerar VPN med hänsynslös effektivitet, och mer än någonsin är det bara de bästa leverantörerna som ger dig konsekvent åtkomst.

 • Stort globalt nätverk

  När du är i Storbritannien kanske du vill använda ditt VPN för att ansluta till andra länder. Du kanske vill komma åt ett annat lands Netflix-bibliotek eller TV-strömningstjänster. Eller kanske du vill torrent eller använda fildelningsprogramvara.

  En VPN med ett omfattande, mångfaldigt servernätverk låter dig göra allt ovanstående.

 • P2P-stöd

  Om det är något du vill göra för att strömma och fildelning, se till att din VPN-tjänst stöder den. Anta inte att det gör det. Massor av VPN tillåter det inte.

 • Minimal loggning och bra jurisdiktion

  Ingen VPN-tjänst loggar någonsin vilka webbplatser du besöker, men vissa håller fortfarande koll på saker som anslutningstider eller mängder dataöverföring. För maximal integritet och anonymitet väljer du en VPN utan loggning – en som lagrar absolut ingenting.

  På detta sätt har VPN-leverantören helt enkelt inga uppgifter att överlämna, även om myndigheterna kommer att slå hand i hand.

  Det är också en bra idé att välja ett VPN-baserat i en sekretessvänlig jurisdiktion, en där datainsamling inte krävs. Bra val är de Brittiska Jungfruöarna, Panama, Rumänien och Schweiz.

  Undvik definitivt VPN baserade från Storbritannien. Precis som Internetleverantörer måste de också övervaka, logga och dela aktiviteter online när de blir ombedda att göra det.

 • Bra krypterings- och sekretessfunktioner

  För att vara säker på att din integritet och anonymitet alltid är säker väljer du en leverantör som erbjuder 256-bitars kryptering med ett modernt protokoll som OpenVPN. Det är en obrottslig kombination.

  Andra sekretessfunktioner som DNS-läckskydd eller en internet-kill-switch är också bra att ha. De kommer att se till att du aldrig av misstag exponerar dina onlineaktiviteter genom felkonfiguration av nätverket eller på grund av en oavsiktlig koppling från VPN.

Storbritanniens bästa VPN

Vi vet nu vilka funktioner som är värda att vara särskilt uppmärksamma på när vi väljer ett VPN för Storbritannien. Så utan vidare, här är de fem leverantörer som bäst passar räkningen.

1. CyberGhost

CyberGhost-logotyp

Med lite tvekan är CyberGhost mitt val som Storbritanniens bästa VPN. Oavsett om du är Storbritannien eller utomlands är detta en leverantör som markerar alla rutor.

Med 480 brittiska servrar på tre platser kör bara NordVPN mer brittisk hårdvara än CyberGhost. De har också utmärkt täckning i resten av världen, med över 7100 servrar i 90 länder.

Som visas av mina hastighetstester kan alla CyberGhosts servrar mer än hålla sina egna också.

Opererar från Rumänien, ett land som gillar sin online-integritet, CyberGhost är en strikt ingen loggning VPN. Deras klientapp innehåller också många sekretessinriktade funktioner, inklusive DNS-läcksskydd och en kill-switch.

Att få tillgång till BBC iPlayer och andra liknande brittiska tjänster är en vind med CyberGhost. De erbjuder specialiserade streaming-servrar för detta ändamål som fungerar mycket konsekvent.

Detsamma gäller för streamingtjänster någon annanstans i världen, inklusive amerikanska Netflix. Om du vill visa geo-blockerat innehåll är CyberGhost branschledande.

Fördelar
 • Noll loggning för maximal integritet
 • Utmärkt serverdistribution med över 7100 servrar i 90 länder
 • Mycket snabba anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix och BBC iPlayer
 • Tillåter P2P torrenting
 • Lång 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Nackdelar
 • Moderföretag med tveksamt rykte
 • Involverad manuell OpenVPN-installation
 • Fungerar inte från Kina

BÄSTA VPN FÖR UKEN: CyberGhost har allt du förväntar dig att en toppnivå VPN-tjänst ska ha. De är också en av de billigaste leverantörerna och ger dig även en branschbästa 45-dagars pengarna tillbaka-garanti. För UK VPN-användare är CyberGhost det kompletta paketet.

2. PureVPN

PureVPN-logotyp

En väletablerad leverantör, PureVPN är ett annat utmärkt val för en brittisk VPN. Från dedikerade streaming-servrar till ett enormt servernätverk, det finns mycket att gilla.

PureVPN driver 168 brittiska servrar på fyra platser. Tillgången till resten av världen är oöverträffad med 2070 servrar i 131 länder. Baserat på mina tester går PureVPN: s serverhastigheter också snabbt.

Sekretessmässigt gör PureVPN lite loggning för nätverkshanteringsändamål, men det görs allt anonymt och aldrig sätter dig i riskzonen. Alla sekretessrelaterade klientfunktioner du förväntar dig finns liksom några trevliga extrafunktioner som en ad-blockerare och virusskydd.

För åtkomst till strömningstjänster i Storbritannien innehåller PureVPNs app speciella tjänstspecifika strömlägen. BBC, ITV och Channel 5 finns där, liksom flera dussin andra kanaler från hela världen. Och alla fungerar mycket, mycket bra.

Fördelar
 • Utmärkta hastigheter
 • Stort servernätverk (131 länder)
 • Avblockerar Netflix, iPlayer och över 70 andra streamingtjänster
 • Kompatibel med över 50 enheter och plattformar
 • Verifierad oberoende VPN-leverantör av nolllogg
 • Dedikerat IP-alternativ
 • Stort värde
Nackdelar
 • Appar kan använda lite mer polska
 • Vissa intermittenta anslutningsproblem

Bästa värde VPN för Storbritannien: PureVPN är en utmärkt leverantör för strömning i Storbritannien och utländska medier. Den levereras med en lättanvänd och välstödd app, ett massivt servernätverk och en prislapp som ärligt talat gör den till en av de bästa erbjudandena runt.

3. NordVPN

NordVPN logotyp

Du kan inte gå fel NordVPN som ditt brittiska VPN-val. Enkelt uttryckt, de gör allt.

Ledare för paketet i antalet brittiska servrar, NordVPNs antal är 610 servrar på en plats. Det servern räknar också upp mycket regelbundet.

Utöver Storbritannien inkluderar NordVPNs serverlista totalt 5645 servrar i 58 länder – ett mycket imponerande antal. Serverhastigheterna är toppklass.

För privatlivet är NordVPN där med det bästa av dem. De loggar inte något. De verkar också från Panama, ett land utan lagar om datalagring, helt obegränsad tillgång till internet och noll regeringsövervakning.

DNS-läckageskydd och en kill-switch är naturligtvis närvarande och redovisas. Men NordVPN erbjuder också flera anonymitetsfunktioner som andra leverantörer inte gör, till exempel en dubbel VPN, Tor via VPN och dolda servrar.

NordVPN är också en utmärkt leverantör för konsekvent åtkomst till BBC iPlayer och många andra strömningstjänster i Storbritannien. Stoppar är få och långt mellan (och fixas snabbt).

Fördelar
 • Utmärkt integritet med noll loggning
 • Stort (och ständigt växande) servernätverk
 • Bra anslutningsprestanda
 • Specialservrar (inklusive dubbel VPN, obfuscated och Tor via VPN)
 • Ren, enkel att använda klient
 • Fungerar med Netflix och de flesta andra streamingtjänster
 • Tillåter Torrenting och P2P
 • Erbjuder dedikerade IP-adresser
Nackdelar
 • Ingen delad tunnelfunktion
 • Lite dyr på kortare planer

En VPN som gör allt: Om du letar efter en VPN för Storbritannien som gör allt bra, leta inte längre än NordVPN. Du får en lättanvänd app, strömmande åtkomst, höga anslutningshastigheter och utmärkt säkerhet, allt till ett mycket överkomligt pris.

4. Surfshark

Surfshark logotyp

Som en relativt nykomling kanske Surfshark inte är en leverantör du har hört talas om. Men de är utan tvekan värda en plats på alla bästa VPN för brittiska listan.

Det börjar med en strikt policy för att inte logga ut och en verksamhetsbasis från de brittiska Jungfruöarna, som båda säkrar din integritet online mycket snyggt.

Surfshark driver över 1040 servrar i 63 länder, inklusive flera platser i Storbritannien. Och de servrarna är säkert snabba, perfekta för streaming av video och P2P (vilket naturligtvis är tillåtet).

Att avblockera brittiska streamingwebbplatser och -tjänster är också en bris med Surfshark. BBC, ITV, Channel 4 och Netflix fungerar alla vackert från utlandet.

Surfsharks klient har en ren, modern och intuitiv design. Det erbjuder utmärkta krypterings- och protokollalternativ, sekretessfunktioner som dubbel VPN och en kill switch och till och med låter dig använda dina egna DNS-servrar.

Och nämnde jag att Surfshark är den enda leverantören som ger dig obegränsade samtidiga anslutningar?

Fördelar
 • Utmärkt integritet och säkerhet utan loggning
 • Bra serverprestanda
 • Avblockerar Netflix, BBC och många andra
 • Lätt att använda klienten
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Spännande stöd
 • Billig
Nackdelar
 • Inkonsekvent hastighet på några få platser
 • Ganska långsamt kundsupport

EN UTMÄRKT NYHJÄLP: Surfshark erbjuder inte bara alla funktioner du behöver, utan de har också utmärkt dygnet runt support, en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och en av de billigaste prenumerationsplanerna runt – särskilt om du drar nytta av deras försäljning. Allt ger en fantastisk UK VPN-upplevelse.

5. ExpressVPN

ExpressVPN-logotyp

ExpressVPN erbjuder en ren, polerad och mogen upplevelse för alla UK VPN-användare. De är en välkänd och respekterad leverantör.

Baserat på de brittiska Jungfruöarna, en sekretessvänlig jurisdiktion, är ExpressVPN en annan ingen loggningstjänst. De driver dussintals snabba servrar från fyra olika platser över hela Storbritannien.

ExpressVPNs klient är lika ren och lätt att använda som den blir. Det är väldigt säkert och för mer avancerade användare erbjuder användbara funktioner som split tunneling för att bättre hantera trafikstyrning.

Avblockering av BBC iPlayer och andra strömningswebbplatser i Storbritannien fungerar ganska konsekvent med ExpressVPN, och om du någonsin stöter på några problem, är deras kundsupport generellt erkänt som det bästa i branschen.

När jag berör i min fullständiga recension är nackdelen med ExpressVPN det relativt höga priset. Som sagt, du får verkligen dina pengar värt, plus ExpressVPN tenderar att erbjuda specialrabatter också då och då.

Och med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti finns det absolut ingen risk att prova dem.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

STOR REPUTATION: Om du letar efter ett VPN som erbjuder topp anonymitet och online-sekretess, är betrodda av miljoner och har utmärkt support dygnet runt, ignorera inte ExpressVPN. Trots de något högre kostnaderna är de väl värda det.

Gratis VPN-användning i Storbritannien

Alla leverantörer som jag listade ovan som de bästa VPN: n för Storbritannien är betalda tjänster. Även om det finns många gratis VPN-alternativ, tror jag inte att det är någonsin en bra idé (och personligen skulle jag aldrig).

Det finns många skillnader mellan betalda och gratis VPN-skivor som kraftigt tippar skalorna till förmånens fördel. Kärnan i det är att när du går gratis istället för att betala för tjänsten med pengar, slutar du att betala med din integritet, personuppgifter, tid eller alla tre.

Gratis brittiska VPN-leverantörer är kända för alla antal shenanigans, från att injicera annonser i din webbläsare till att sälja din personliga information och onlinevanor. Alla dessa saker genererar pengar för dem på din bekostnad.

Med en gratis VPN har du också ganska smala odds för att kunna titta på BBC iPlayer, ITV Hub eller UK Netflix. De är ett enkelt mål för de strömmande tjänsterna och fixar sällan åtkomst när den har blockerats.

Varför använda ett VPN i Storbritannien?

Som kort nämnts i början av denna artikel finns det många skäl som du kanske vill överväga att använda ett VPN i Storbritannien. De kokar ned till följande:

 1. Online övervakning och loggning
 2. Internetcensur
 3. Rättsliga frågor vid torrentering, fildelning och direktuppspelning av visst material
 4. Få åtkomst till utländskt geo-blockerat innehåll

Om du är i Storbritannien är det här vad du betyder för dig.

UK ISP Online Monitoring and Activity Logging

Tack vare lagen om utredningsbefogenheter 2016 (med lämpligt smeknamn Snoopers-stadgan) kan brittiska brottsbekämpande myndigheter och underrättelsetjänster juridiskt få och analysera alla former av kommunikations- och kommunikationsdata, inklusive, naturligtvis, dina internetaktiviteter.

En av lagens bestämmelser säger att brittiska internetleverantörer måste hålla register över internetanslutningar, inklusive vilka webbplatser du har besökt, under ett helt år. All den informationen är tillgänglig och granskbar av myndigheterna när som helst utan någon garanti.

Stoppa onlineövervakning i Storbritannien med en VPN

Även om du inte har något att dölja, borde denna idé inte sitta bra med dig.

Ännu mer oroande är en brittisk lag som antogs 2019, vilket gör det olagligt att titta på terroristpropaganda på internet. En sådan handling kan bestraffas med upp till 15 års fängelse.

Det finns ett par väsentliga problem med denna lag. Vad som kvalificeras som terroristpropaganda är inte nödvändigtvis väl definierat. Och det är en strejk och du har lagstiftning.

Med andra ord, även om du av misstag hamnar på en webbplats som har terroristpropaganda eller tittar på något som du inte tror att ens på distans liknar det, men brittisk brottsbekämpning gör det, kan du vara i allvarliga juridiska problem.

Genom att använda en VPN när du är ansluten till en brittisk Internetleverantör, döljer du effektivt alla webbplatser du besöker och onlinetjänster du använder för dem. Du håller dina enda vanor för dig själv (som det borde vara) och skyddar dig mot eventuell oavsiktlig rättslig fara.

Storbritanniens internetcensur

Genom uppdrag till ISP: er blockerar Storbritannien åtkomst till ett betydande antal webbplatser. Det kanske mest kända fallet är kanske fildelningsplatsen The Pirate Bay, även om det finns många andra – över 700 000 för att vara exakt.

Blockerade webbplatser i Storbritannien inkluderar allt från vuxeninnehåll och spel, till fildelning och streamingwebbplatser. Om någon säger att internet i Storbritannien är öppet och gratis, har de fel.

Genom att använda en VPN i Storbritannien kringgår internetcensur

Jag håller med om att vissa webbplatser kan vara ett problem, men jag tror inte att godtycklig internetcensur är svaret.

Även om det finns andra sätt att avblockera en webbplats och sidsteg dessa censurförsök, är den mest pålitliga metoden att använda ett VPN.

Allt du behöver göra är att ansluta din enhet till en VPN-server i ett censurfritt land nära Storbritannien (detta hjälper till att säkerställa bra prestanda), och du kommer att kunna komma åt någon webbplats. Nederländerna eller Island är bra val.

Torrent, fildelning och Kodi-strömning i Storbritannien

Storbritannien har en mycket hård straff för brott mot upphovsrätt. Nedladdning eller delning till och med av delar av något upphovsrättsskyddat material kan leda till stora böter och fängelsevillkor på upp till tio år.

Nästan varje BitTorrent har ett inbyggt krypteringsalternativ men tyvärr gör det lite för att skydda dig. Ja, din brittiska internetleverantör kan inte se innehållet i det du delar, men din IP kommer fortfarande att vara helt exponerad.

Baserat på din IP-adress kan alla som bryr sig (som medieföretag eller copyright-troll) snabbt ta reda på exakt vilket material du laddar ner eller laddar upp och agera i enlighet därmed.

Samma brittiska upphovsrättslagar gäller för streamingplattformar som Kodi. Även om du tekniskt sett inte laddar ner någonting kan strömmande upphovsrättsskyddat material få dig i lika mycket besvär.

En VPN krypterar inte bara din anslutning, håller din Internet-leverantör i mörkret utan döljer också din IP-adress och skyddar dig mot innehållets källa. Att använda ett VPN kommer att hålla dig både anonym och säker.

Titta på USA: s Netflix och annat innehåll i Storbritannien

I Storbritannien kanske du vill använda en onlinetjänst i ett annat land. Det kan vara en strömningsspelare på en utländsk TV-kanal, den amerikanska versionen av Netflix (och deras mer omfattande bibliotek) eller något däremellan.

Allt sådant innehåll kommer troligtvis att geo-blockeras från Storbritannien och inte vara tillgängligt såvida du inte är fysiskt beläget i det land där det kommer. Och en VPN kan fixa det.

Genom att ansluta till en server i det land innehållet kommer från kommer din enhet att ses som att den är där. Oavsett om du är i Storbritannien eller någon annanstans i världen, vad som var blockerat kommer nu att vara tillgängligt.

VPN för UK Expats

Om du inte bor i Storbritannien eller tillbringar betydande tid utomlands, finns det fortfarande åtminstone en utmärkt anledning att investera i en topp VPN för Storbritannien och skaffa dig en brittisk IP: strömma innehåll och komma runt geo-blockering.

Streaming UK TV

Det främsta skälet till att någon utanför Storbritannien skulle vilja få en brittisk VPN är att få åtkomst till landets utmärkta strömningstjänster som BBC: s iPlayer, Channel 4: s All 4 eller ITV Hub – en VPN är överlägset det bästa sättet att titta på brittisk TV utomlands.

Om det verkligen är ditt mål, bör du vara medveten om att alla dessa företag gör sitt absolut bästa för att stoppa dig i dina spår (särskilt BBC). På grund av detta fungerar inte många (och kanske till och med de flesta) VPN: er för detta ändamål.

De bästa brittiska VPN: n kan strömma alla brittiska TV-kanaler

Varje VPN kommer förr eller senare att identifieras som sådan och blockeras av BBC och andra. Det finns ingen väg runt det.

Det som skiljer de bästa brittiska VPN: n för mindre leverantörer är hur snabbt de kommer igång igen.

När de inser att de är blockerade kan toppleverantörer fixa åtkomst till strömningstjänster i Storbritannien på en dag eller två. Andra VPN: n gör det i en mycket långsammare takt (förutsatt att de gör det alls) och sätter dina brittiska TV-tittande vanor på is i veckor åt gången.

Förresten, varje brittiskt VPN som jag nämner på den här sidan gör åtkomst till BBC iPlayer och andra videoleverantörer till en av deras prioriteringar, och när de blockeras, får det vanligtvis saker att gå igen mycket snabbt.

Poängen

Det spelar ingen roll om du bor i Storbritannien eller tillbringar större delen av din tid utomlands. En VPN är ett utmärkt verktyg att ha i ditt arsenal. Det kan hjälpa dig att hålla anonym online, använda fildelningstjänster säkert och hjälpa dig att tillfredsställa dina brittiska TV-begär.

Oavsett vilka mål du är, kommer alla leverantörer av den här listan över de bästa VPN: n för Storbritannien att göra ett utmärkt val och tjäna dig väldigt bra.

Du kanske också gillar:
 • Få en IP-adress i Storbritannien i 5 enkla steg
 • Vad du ska göra om din BBC iPlayer VPN inte fungerar
 • Är VPN: er lagliga i Storbritannien
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map