Beste VPN-rutere (2020)

wifi-rutervektorSamfunnet vårt er digitalt forbundet. Mye tid nå, mer enn noen gang, blir brukt på nettet.


Folk bruker Internett som en måte å jobbe på, å lære av hverandre, omgås og til og med spille videospill. Imidlertid, jo mer vi er på Internett større risiko vi risikerer å bli et offer for cyber-forbrytelser.

I løpet av de siste årene har det vært en rekke høyprofilerte cyberangrep. Disse angrepene har ført til at millioner av individer har fått deres private informasjon kompromittert. Det har kostet selskapene titalls millioner dollar i gebyrer, tapt produktivitet, samt et skadet omdømme.

Fordi cybertrusler øker, er flere og flere enkeltpersoner og bedrifter interessert i å finne en god VPN for sin situasjon. Det er mye forvirring rundt hva en VPN er og hvilke typer angrep den kan beskytte mot.

I denne artikkelen skal vi oppklare noe av den forvirringen og gi deg de beste alternativene for å beskytte virksomheten din og for å beskytte ditt personlige liv.

Cyberangrep som en VPN kan ha forhindret

GITHUB er en populær utviklerplattform. Det ble rammet av et DDoS-angrep da en tsunami av trafikk som registrerte seg med 1,3 TB i sekundet, overveldet systemet deres. Hvis 1,3 TB per sekund høres ut som en fenomenal mengde informasjon, skyldes det at den er det!

For kontekst tilsvarer 1,3 TB per sekund 52 millioner mennesker ser alle på Ulta HD Netflix-programmering samtidig. GITHUB undersøkte angrepet og så at det stammet fra tusenvis av forskjellige ANS-er som dekker titusenvis av unike endepunkter.

GITHUB prøvde å forberede seg på et angrep av denne typen, men de ble helt overveldet. Bedrifter og enkeltpersoner kan beskytte seg mot DDoS-angrep ved hjelp av en VPN.

En VPN oppretter en kryptert bane som skjuler brukerens sanne IP-adresse. Det noen prøver å få tilgang til Internett-tilkoblingen din er IPN-adressen til VPN og ikke din virkelige IP-adresse. Så ethvert DDoS-angrep ville ikke bli rettet mot deg, men til VPN-serveren. Hvis cyberkriminelle ikke finner deg, kan de ikke angripe deg.

alle grenser per sekund

MITM-angrep er en trussel mot din cybersikkerhet. For noen år tilbake ble det funnet en feil i appene til NatWest, HSCB, Co-op Santander og Allied Irish Banks.

Feilen gjorde det mulig for angripere å stjele legitimasjon fra kunder, inkludert pin-koder, passord og brukernavn. Sikkerhetsbruddet var et resultat av en feil ved sertifisering. Dette utsatte kundene for noe som heter “mann i mellomangrepene” (MITM), uavhengig av om de brukte en iOS eller en Android-enhet.

Mennesker i midten angrep finner sted når en cyberkriminell får tilgang til en usikret Wi-Fi-ruter. Når angriperen har identifisert den sårbare ruteren, kan de lese data som blir overført av offeret. Cyberkriminelle kan bruke sine egne verktøy for å fange opp bankinformasjon, personlig informasjon, samt påloggingsinformasjon.

ved hjelp av en vpn

En VPN som bruker OpenVPN-protokoll kan beskytte enkeltpersoner fra mennesker i mellomangrepene fordi VPN-er krypterer Internett-tilkoblingen din. De beskytter dataene du sender, inkluderer ting som passord og kredittkortinformasjon.

Hvis noen av ofrene i de ovennevnte scenariene tok sikkerhetsforholdsregelen med å få deres data kryptert og overført via en VPN-tunnel, kan det hende at de ikke har blitt offer for angrepet. Hva er alternativene likevel? La oss ta noen minutter og diskutere forskjellen mellom en VPN-klient kontra en som fungerer på en ruter.

Hva er VPN-programvare?

VPN-klientprogramvare er det som blir installert på enheten din når du oppretter en forbindelse mellom enheten og serveren. Det er det som gir deg tilgang til VPN.

Noen plattformer, for eksempel Mac OS, iOS, Android og Windows, kan komme forhåndsinstallert med VPN-klientprogramvare. Imidlertid foretrekker de fleste å bruke en tredjepart-klient, siden disse har et bedre grensesnitt og tilbyr sikrere funksjoner.

softether vpn-oppsett

Tredjeparts VPN-klienter blir ofte utviklet av OpenVPN-protokollutviklere. VPN-leverandører oppretter apper som har en rekke tilleggsfunksjoner som grunnleggende VPN-klienter ikke kan tilby.

Dette inkluderer muligheten til å velge land du skal koble til fra, velge mellom L2TP- og PPTP-protokoller, få VPN til å starte automatisk når du slår på enheten, aktiver en drepsbryter så snart tilkoblingen din blir usikker, så vel som utføre en hel rekke andre oppgaver.

VPN-klientprogramvaren er det som gjør det mulig for deg å opprette en forbindelse med VPN-serveren. Det er ansvarlig for å sikre at den krypterte tunnelen mellom enheten din og VPN-serveren er konfigurert for å møte behovene til enheten din.

Hvordan fungerer VPN-klienter?

For at en VPN-klient og en VPN-server skal kunne kommunisere med hverandre, må de autentisere hverandre via datapakker. Autentisering er et must fra et sikkerhetsmessig synspunkt. Autentisering garanterer at VPN klienten snakker med riktig server og at høyre server snakker med riktig klient.

Deretter begynner VPN-klienten å kryptere dataene dine før de ble sendt til VPN-serveren. Så snart VPN-serveren får informasjonen, dekrypteres infoen og sendes deretter til nettet.

hvordan kryptering fungerer

Så snart VPN-serveren mottar svaret eller dataene du ber om fra nettet, for eksempel tilgang til nettsted, krypterer de dataene og sender dem til VPN-klienten som er på enheten din.. VPN-klienten på enheten dekrypterer informasjonen slik at du kan bruke den.

Kryptering og dekryptering utført av VPN-klienter er det som forhindrer offentlige etater, hackere eller til og med din ISP fra å holde oversikt over din online trafikk. VPN-klienten og VPN-serveren er de eneste som kan kryptere og dekryptere dataene dine.

Hvordan vet jeg om VPN-klienten jeg velger er pålitelig?

Som du kan fortelle, når du velger en tredjeparts VPN, overlater du dem mye av din online sikkerhet. De fleste pålitelige tredjeparts VPN-klienter kommer til å ha et betalt abonnement.

Som sådan ønsker du en VPN som er plattformkompatibel. Du vil kunne bruke det når du er inne i hjemmet og på alle enhetene dine.

VPN-klienten du bruker må respektere personvernet ditt. Dette betyr at de aldri skal logge dataene dine. Hvis de logger dataene dine, bør de bare registrere diverse opplysninger som ikke har noen tilknytning til din personlige informasjon, og som bare brukes til feilsøking.

Dette er en av grunnene til at vi med glede oppfordrer folk til å holde seg unna gratis VPN-er. Årsaken til at mange gratis VPN-tjenester kan tilby sine tjenester så billig er fordi de tjener pengene sine ved å selge dataene dine til andre. Det er sjelden å finne gode gratis VPN-tjenester.

vpn datainnsamling

VPN-klienten din skal aldri slette dataene dine på nettet. Hva er poenget med å ha en VPN hvis på slutten av dagen din virkelige IP-adresse blir utsatt?

De beste VPN-ene lar deg velge VPN-protokollen du vil bruke, det være seg L2TP- og PPTP-protokoller eller OpenVPN-protokollen. Det eneste unntaket er hvis operativsystemet ditt bare godtar en type VPN-protokoll. Så sørg for å gjøre research og utføre VPN-tester.

Vår anbefaling for VPN-kunder

Vi tok kriteriene vi la ut i forrige seksjon og brukte det til å velge tre VPN-klienter som vi mener kunne være riktig for deg.

1. NordVPN – nr. 1-valg for sikkerhet og funksjonalitet

nordvpn logo

Pros:
 • Brukervennlig
 • 30 dagers pengene tilbake-garanti
 • Support for live chat
 • Jobber med Netflix
 • Dobbel kryptering
 • Mest kostnadseffektiv VPN i markedet
Ulemper:
 • Hastighetene kan svinge, men er vanligvis stabile

NordVPN er ofte rangert som nummer én blant alle tredjeparts VPN-klienter. I løpet av de siste årene har NordVPN gjort mye for å forbedre tjenesten deres, og tilbyr raskere hastigheter og flere servere.

Til tross for at jeg ikke var raskest. de mer enn å gjøre opp for dette ved å være den beste i de fleste andre områder, for eksempel torrenting, tilgang til over hundre streaming-nettsteder, over 5000 servere over hele kloden og inkluderer en rekke protokoller som IKEv2 og IPSec.

Hvis du registrerer deg for de tre planene dine, får du en månedlig pris på $ 2,99. Dette gjør dem til den beste VPN på markedet når det kommer til pris. De gjør en god jobb med å forhindre DNS-lekkasjer og har proprietær programvare designet for å komme seg rundt VPN-blokker. Hvis du er i det for streaming, må du ikke se lenger enn NordVPN. Vi anbefaler absolutt denne tjenesten til leserne våre.

Her er noen få hastighetstester utført ved bruk av NordVPN:

Begynner med grunnlinjen på 104 Mbps og kobler fra Europa til Storbritannia.

nordvpn danmarks hastighetstest

Her kobler vi fra Europa til New York. Du ser at det er et betydelig tap i hastigheten. Flere tester ble utført og gikk fra Europa til New York, og hastighetssvingningene gikk fra så lave som 3,87 Mbps til litt over 65 Mbps.

nordvpn usa hastighetstest

Vi er ikke en stor fan av hastigheten, men så langt avveksten mellom all funksjonen du får og $ 2,99 du betaler månedlig, satser du på at vi vil registrere deg for tjenestene deres hver dag. Les vår fulle NordVPN anmeldelse.

2. ExpressVPN – Best i hastighet og sterk sikkerhet

expressvpn-logo

Pros:
 • Rasende hastigheter
 • Fungerer med de fleste av de viktigste operativsystemene
 • Brukervennlig og enkel å installere
 • Tilbyr IKEv2 og IPSec-protokoller
 • Tilgang til Netflix og andre streaming-nettsteder
Ulemper:
 • Blant de dyreste VPN-ene
 • Tillater bare tre samtidige tilkoblinger
 • Begrenset tilgang til Netflix Australia

Det første spørsmålet folk stiller om ExpressVPN er hvor raskt det er. Det er flere hastighetstester på nettet som bekrefter hvor raskt du kan koble til ved hjelp av en ExpressVPN-server. Her er et eksempel som kobler fra Tyskland med en basishastighet på 100 MB per sekund. Den første testen gjøres ved tilkobling til en server i Sveits.

expressvpn hastighetstest

Som du ser, var det bare en ubetydelig tap av overføringshastighet. Neste, her er en test som kobler til en server som er lenger borte, i USA.

Hastighetene var litt tregere og koblet lenger bort. Dette er langt bedre enn hva du kommer til å få med de fleste tredjeparts VPN-klienter der ute.

expressvpn hastighetstest usa

Noe som vi elsker ved ExpressVPN (og NordVPN for den saks skyld) er at de tar personvernet ditt på alvor. Det finnes en rekke nyhetsrapporter der ute av anledninger der myndighetene grep ExpressVPNs servere.

De ønsket å få informasjon om folk som brukte tjenesten deres. Siden ExpressVPN ikke oppbevarer informasjon om klientene sine lagret på serverne sine, var det ingenting for myndighetene å gripe. ExpressVPN er så opptatt av personvernet ditt at de hemmelighetsfull om identiteten til de største aktørene i selskapet.

For oss, ExpressVPN er en av de beste VPN-klientene på markedet. Les vår fulle ExpressVPN anmeldelse å se hvordan vi føler oss slik.

3. VyprVPN – Balanse mellom hastighet, funksjon og sikkerhet

vyprvpn logo min

Pros:
 • Rask hastighet gjennom hele servernettverket
 • Chameleon-protokoll for å komme deg rundt anti-VPN-programvare
 • Selveid, egenoperert, ingen tredjeparter
 • Brukervennlig og fungerer på de fleste enheter og plattformer
Ulemper:
 • Godtar ikke betaling av cryptocurrency
 • Ikke alle planer tilbyr samme beskyttelsesnivå

VyprVPN er en sveitsisk-basert VPN-tjeneste. Det har gått gjennom noen store forbedringer de siste månedene. En av de største forbedringene vi har sett, er at de nå lover en 100% ingen loggpolicy. I løpet av det siste året har de forbedret serverinfrastrukturen og gir nå fremragende ytelse.

Selvfølgelig er nummer én spørsmålet folk stiller hvor raskt VPN-tjenesten fungerer. Her er noen tester som ble utført med en grunnlinje på 94 Mbps.

Den første ble gjort fra Europa til Tyskland.

vyprvpn hastighetstest

Du kan se at det falt omtrent 15 prosent fall i hastigheten. Det var godt innenfor hva man kunne forvente av en VPN-server på denne avstanden.

En annen test ble utført fra Europa til New York i USA.

vyprvpn hastighetstest new york

Her så vi omtrent 30 prosent tap i hastighet. Likevel er det mer enn raskt nok til å få en hyggelig, men likevel sikker opplevelse.

VyprVPN er ekstremt pålitelig. Vi føler at det er et solid valg og rangerer som en av de beste VPN-ene på markedet. Les vår fulle VyprVPN anmeldelse.

En VPN på ruternivå

La oss snakke om VPN-er på ruterenivå. Å sette opp en VPN på ruteren er mye mindre komplisert enn du kanskje tror. Når du kobler en kvalitetsruter med den beste VPN-ruteren på markedet, har du en formidabel kombinasjon for online sikkerhet.

hvordan vpn beskytter

Den viktigste fordelen med å ha en VPN-ruter er at du kan koble så mange brukere du vil til den. Som vi diskutert i forrige seksjon, begrenser visse tredjepartsklient VPN-programvare antallet enheter du kan koble til per abonnement.

Noen av de klare fordelene med VPN-rutere inkluderer:

 • Å ha ubegrensede forbindelser – Du kan koble alle enheter i hjemmet til et VPN. Alle vennene dine som besøker og kobler til ruteren, får også disse fordelene uten at du trenger å dele et passord eller lagre innloggingen i en passordbehandling.
 • Bedre plattformfleksibilitet – Har du en smart-tv eller en annen enhet som ikke trenger VPN-støtte? Å bruke en VPN-ruter gir deg krypteringen så vel som global tilgang du ønsker.
 • Bare en innlogging nødvendig – Når du har konfigurert ruteren, trenger du ikke å bekymre deg for å oppgi innloggingsinformasjon. Det er en og en avtale.
 • VPN-tilkoblingen din er tilgjengelig når du trenger det – Du kan holde kontakten med din favoritt VPN 24 timer i døgnet syv dager i uken.

VPN-maskinvarerutere kontra forhåndskonfigurerte VPN-rutere

vpn-ruterkomplikasjonEn VPN-kompatibel ruter kan være riktig for deg hvis du vet at du vil ha en ny ruter, men du ikke er sikker på hvilken VPN-tjeneste du vil bruke. Fastvaren i ruteren lar deg allerede opprette VPN-tilkoblinger.

alt du trenger å gjøre er å oppgi VPN-serveren og innloggingsinformasjonen. De fleste VPN-kompatible rutere vil tilby DD-WRT firmware eller Tomato firmware. De fleste VPN-klare rutere har det du trenger for å få tjenesten din til å fungere problemfritt. Forsikre deg om at den støtter OpenVPN-protokollen før du kjøper den.

vpn-ruter blinkende firmwareEn forhåndskonfigurert VPN-ruter, også kjent som en “forhåndsblinket ruter,” blir litt dyrere, men du får det du betaler for. De er enklere å bruke fordi du på forhånd kan velge VPN-tjenesten du vil bruke på ruteren.

Så du trenger ikke å gjøre noe så langt som å konfigurere en VPN på en ruter. La oss se på noen få rutere som kan fungere bra for deg.

1. Sabai Technology VPN Router

sabai-teknologi


Pros:
 • Enkel å bruke firmware
 • 100+ Mbps nedlastingshastigheter
 • Utmerket kundesupport
Ulemper:
 • Dyrere enn andre rutere av denne typen
 • Tvilsom kundesupport

Totalt sett var vi imponert over ytelsen til denne VPN-ruteren så vel som VPN-akseleratoren som følger med den. Akseleratoren er en fantastisk løsning, slik at du kan maksimere VPN-ruteren hastighet. Det tilbyr avanserte funksjoner, Sabai OS-firmware og enkle konfigurasjonsalternativer. Det er så enkelt å komme i gang med denne VPN-ruteren.

2. FlashRouters VPN Router

FlashRouters VPN RouterPros:
 • Fantastisk støtte
 • Konstruksjon av høy kvalitet
 • Stor Flashrouters VPN-app
Ulemper:
 • VPN-app-kill-bryteren fungerer ikke alltid
 • De tilbyr et bredt utvalg av alternativer, så du må ha en sterk forståelse av teknologien for å få det produktet du ønsker

FlashRouters har oppover 20 forskjellige rutere til salgs. De selger rutere fra de ledende produsentene, inkludert Netgear og Linksys. Noen av deres billigere modeller er litt under $ 200, og deres dyrere full kraft-rutere selges for over $ 500. De tilbyr en VPN-app gratis med alle rutere.

FlashRouters støtter for øyeblikket 11 av de mest populære VPN-tjenestene, inkludert NordVPN, ExpressVPN, og VyprVPN. Du må merke deg at DD-WRT selv støtter manuell konfigurasjon for de fleste VPN-tjenester som bruker PPTP eller OpenVPN. Så hvis du ønsker å kjøpe en ruter, men ikke vil bruke VPN-tjenester selskapet støtter, kan det være lurt å shoppe rundt.

3. Asus VPN-rutere

asus vpn-ruterPros:
 • Et stort utvalg av VPN-aktiverte rutere
 • Hjelpsom kundeservice
 • Fleksibel prisklasse
 • Kan brukes sammen med DD-WRT, Tomato, AdvancedTomato og OpenWRT
Ulemper:
 • Ruteren leveres med et lager firmware AsusWRT. Dette tilbyr ikke så mange funksjoner som Merlin

Asus-rutere er stabile. De tilbyr god ytelse. Folk elsker å bruke dem fordi de er enkle å sette opp. De kan brukes med de fleste VPN-er med ruterstøtte. De jobber med mye firmware og er enkle å oppgradere. Naturligvis støtter disse ruterne OpenVPN, L2TP og PPTP-protokoller.

Siste tanker

Etter hvert som cybersikkerhetstrusler blir mer personaliserte og mer effektive, forventes det at en større prosentdel av befolkningen vil begynne å bruke VPN-er. Det er en rekke individer som hjelper seg etter å ha blitt ofre. De skulle ønske de hadde lært om eller handlet på kunnskapen de hadde om viktigheten av å bruke VPN-er. Formålet med denne guiden er å incentivere sikkerhetsinnstilte individer til ta skrittet og bruk en VPN.

Tredjeparts VPN-klienter er flotte hvis du ønsker å sikre en eller to enheter, for eksempel mobiltelefonen din og den bærbare datamaskinen. Med all klientprogramvaren vi har gjennomgått, kan du sikre flere enheter med bare ett abonnement.

Hvis du ønsker å beskytte hjemmet ditt, er en VPN-ruter en smart investering sammen med vanlige sikkerhetssystemer for hjemmet. Det er mange fordeler med å kjøpe en forhåndskonfigurert VPN-ruter. Det er mest plug and play. Rutere som er VPN-kompatible, kan også være en god ide for deg hvis du vil ha mer fleksibilitet i å velge VPN-tjenesten du vil bruke.

Flere av VPN-tjenestene som vi har gjennomgått, tillater kunder å få en gratis prøveversjon av tjenesten deres. Vi anbefaler at du utnytter disse og tester ut de tre VPN-klientene som vi har gjennomgått på nettstedet. Dette vil gjøre det mulig for deg å velge det produktet som fungerer best for deg.

Når det gjelder kjøp av en VPN-ruter, kan du ta deg tid til å se på firmware og andre funksjoner som den tilbyr. Bare fordi en VPN-ruter er dyrere, betyr ikke det nødvendigvis at den kommer til å tilby funksjonene du ønsker.

Ikke la deg lure til å kjøpe gratis VPN-klientprogramvare. Vi kan ikke understreke dette nok. Ingenting i denne verdenen er gratis, og det er absolutt sant når det gjelder VPN-er.

Den eneste måten et selskap kan tilby sine tjenester gratis er hvis de tjener penger et annet sted. Ni ganger av ti måten gratis VPN-er tjener penger på er ved å selge deg til andre mennesker.

Hvis du er opptatt av personvern, er dette absolutt det siste du ønsker. Hvis det er unntak, er det veldig få, og de tilbyr ofte gratis prøvelser, men er ikke gratis for alltid.

Vi vil gjerne høre fra deg. Hva har du opplevd med VPN-klientprogramvare og VPN-rutere? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Ta også en titt på listen over de ofte stilte spørsmålene om VPN-er og VPN-rutere.

Spørsmål og svar

Spørsmål: Hvilke rutere er kompatible med NordVPN?

EN: Det er umulig å si hva den beste VPN-ruteren for bruk med NordVPN er. Svaret vil sannsynligvis variere basert på dine faktiske behov og systemoppsett. Med NordVPN som en av de beste VPN-ene på markedet, er de kompatible med en rekke rutere, inkludert:

 • Asus
 • DD-WRT
 • D-Link
 • Linksys
 • Netduma
 • Netgear
 • Sabai
 • Tomat
 • TP-Link
Spørsmål: Er VPN bare for Wifi?

EN: Nei. VPN-er vil fungere på enheter koblet til Internett via Wi-Fi, en mobilforbindelse eller tilkoblet via en fasttelefon. En VPN fungerer ved å opprette en kryptert VPN-tunnel mellom enhetene eller ruteren og VPN-serverne. Det spiller ingen rolle hvordan enheten kobles til Internett.

Spørsmål: Er det rutere med en innebygd VPN?

EN: Det er flere VPN-er med ruterstøtte. VPN-rutere gjør det enkelt å konfigurere og sette opp et VPN på dem. Enkelte selskaper selger rutere som er forhåndskonfigurert for å jobbe med en bestemt VPN. Imidlertid kan brukeren konfigurere ruteren til å fungere med en annen VPN-tjeneste hvis de vil ha en tjeneste som gir funksjoner som den forhåndskonfigurerte VPN-tjenesten ikke har, for eksempel IKEv2 og IPSec.

Q: Kan alle rutere ha en VPN installert?

EN: Nei. En VPN-ruter er en spesiell ruteenhet som er spesielt designet for å tillate nettverkskommunikasjon i VPN-miljøet. En VPN-ruter skal bruke en eller flere nettverkstunnelingprotokoller. Disse protokollene brukes til å opprette og administrere kommunikasjon i VPN-tunneler.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me