De beste VPN’s zonder logboek in 2020

Uitgelichte afbeelding voor de beste VPN die geen artikellogboeken bijhoudt


We gebruiken VPN’s om onze gegevens en privacy online te beschermen. Helaas vertrouwen velen van ons op providers die mogelijk hun afspraken niet nakomen. En elke VPN die uw gegevens registreert, hoe klein ook, valt in die categorie.

Wanneer een VPN logboeken bijhoudt, is het niet duidelijk waar die informatie terecht kan komen. Hackers kunnen een manier vinden om het te stelen. Het kan worden verkocht aan adverteerders. Het kan zelfs op verzoek worden overgedragen aan overheidsinstanties.

Een VPN zonder logboek garandeert daarentegen uw privacy. Ze kunnen geen gegevens verliezen, verkopen of overdragen die ze in de eerste plaats niet hebben.

Dus, net als ik, geniet u van uw privacy, hier is alles wat u moet weten over VPN-logboekregistratie en het kiezen van de beste no-log VPN voor uw behoeften.

Overzicht van de beste no-log VPN’s

Tijd is geld. Als je haast hebt en alleen geïnteresseerd bent in een snel overzicht van wat wordt beschouwd als de beste VPN’s zonder logboek, zonder in detail te treden, hier zijn ze.

Elk van deze providers vermeldt niet alleen expliciet in hun privacybeleid of servicevoorwaarden dat ze niet loggen, maar hun claims hebben ook stand gehouden tegen audits door derden of zijn geverifieerd in rechtszaken.

 1. NordVPN

  De beste VPN zonder logboek. Een solide nulregistratiebeleid bevestigd door een onafhankelijke audit eind 2018. Intuïtieve app met tal van functies, groot servernetwerk, uitstekende snelheden, geweldige prijs.

 2. VyprVPN

  Onlangs overgegaan op nulregistratie en als zodanig geverifieerd door een onafhankelijke audit. Gevestigd in Zwitserland, heeft geweldige prestaties, sterke beveiliging, P2P-vriendelijk, werkt in China.

 3. ExpressVPN

  Ironclad no-logging-beleid bevestigd door Turkse datacenter-inval en inbeslagname van servers. Geweldige reputatie en klantenservice, uitstekende snelheden, gebruiksvriendelijke app voor het delen van bestanden.

 4. CyberGhost

  Geeft jaarlijkse transparantierapporten uit die hun logloze beleid ondersteunen. Eenvoudig te gebruiken, heeft een groot servernetwerk, is goedkoop en biedt een niet-goed-geld-terug-garantie van 45 dagen.

 5. SurfShark

  Een nieuwere provider met een superstreng nulregistratiebeleid. Uitstekende beveiligings- en coderingsopties, snelle servers, onbeperkte gelijktijdige verbindingen, een van de laagste prijzen die er zijn.

Wat is een no-log VPN?

Een VPN zonder logboekregistratie is een provider die geen van uw informatie of activiteiten verzamelt of opslaat wanneer deze door het VPN-netwerk gaan. Dit bevat:

 • Uw ISP heeft een IP-adres toegewezen
 • Het IP-adres van de VPN-server die je gebruikt
 • De IP-adressen of andere informatie over de websites of services die u gebruikt
 • De locatie van waaruit u verbinding maakt
 • Wanneer u verbinding maakt en wanneer u de verbinding met de VPN verbreekt
 • Hoeveel bandbreedte je gebruikt
 • Specifieke kenmerken van uw apparaat, zoals uw clientversie of besturingssysteem

Kortom, zelfs als ze dat zouden willen, zou de VPN-provider zelf niets kunnen achterhalen over hoe u hun service gebruikt en wat u online doet. Als ze het niet kunnen, dan weet je dat niemand anders het ook kan.

Wanneer dat het geval is, heb je een echte no-log VPN.

Waarom heb je een no-log VPN nodig??

Velen van ons gebruiken VPN’s om onze gegevens te beschermen en blijven anoniem bij het gebruik van internet. We hebben daar allemaal onze reden voor.

Door een VPN te gebruiken, voorkomt u dat uw ISP, adverteerders, websites of services uw gebruik gebruiken, en soms zelfs overheden, om informatie over u en wat u online doet te verzamelen.

Het probleem is dat wanneer u een VPN voor dit doel gebruikt, u erop vertrouwt dat de VPN-provider niet hetzelfde type gegevensverzameling en logboekregistratie uitvoert die u hoopt te ontwijken.

Zolang je VPN logt, maakt het niet uit of ze vastbesloten zijn om je informatie niet vrijwillig te delen. De logs zijn er. Als de provider ooit door iemand wordt gehackt, zijn uw gegevens gratis voor het oprapen.

Afhankelijk van het land van waaruit uw VPN-provider actief is, zijn ze mogelijk ook wettelijk verplicht om hun logboeken door te geven aan de regering van dat land of aan spionnen, of aan een van hun bondgenoten.

Heb je ooit gehoord van de Five Eyes intelligence-alliantie (of trouwens Six Eyes, Nine Eyes of Fourteen Eyes)? Zodra uw gegevens beschikbaar zijn, is het niet te zeggen hoe ver ze kunnen gaan.

De enige manier om ervoor te zorgen dat u en uw online activiteiten anoniem blijven, is door een VPN te gebruiken die geen logboeken bijhoudt.

Als er om te beginnen geen informatie is opgeslagen, valt er niets te stelen, te verkopen, te analyseren, over te dragen aan auteursrechttrollen of over te dragen aan de autoriteiten.

De beste no-log VPN’s

Het is duidelijk dat als u uw privacy en anonimiteit op internet wilt behouden, het gebruik van een VPN-service zonder logboek belangrijk is. Als u op zoek bent naar een, om u te helpen bij uw zoektocht, volgt hier een korte lijst van wat ik beschouw als de beste VPN’s voor dit doel.

Houd er rekening mee dat als een provider mijn beste niet-log VPN-lijst wil maken, ze niet alleen moeten claimen een logloze service te zijn, maar, net zo belangrijk, ook aan die claims voldoen. Hoe kunnen ze dat doen? Ofwel door onafhankelijke audits of real-life situaties (rechtszaken, autoriteiten die deuren openbreken, enz.)

1. NordVPN

NordVPN-logo

Het in Panama gevestigde NordVPN is een van de meest erkende en populaire namen in de VPN-industrie. En terecht. Ze bieden een uitstekende service voor een zacht prijsje.

NordVPN heeft een strikt no-loggingbeleid en heeft onlangs een onafhankelijke audit ondergaan om het te bewijzen. Ze accepteren ook betaling met cryptocurrencies als u op zoek bent naar maximale anonimiteit.

Hun VPN-netwerk is een van de grootste die er is. NordVPN heeft momenteel 5645 servers in 58 landen. Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld waar u ooit verbinding mee zou willen maken en die niet worden gedekt. De serversnelheden zijn ook uitstekend.

NordVPN wordt geleverd met een lange lijst met handige functies, waaronder 256-bit AES-codering, kill switch-functionaliteit, DNS-lekbescherming en dubbele VPN-ondersteuning.

Ze doen ook uitstekend werk door het deblokkeren van geografisch beperkte streamingsites, zoals US Netflix of de iPlayer van de BBC, ondersteunt het delen van bestanden en is zelfs compatibel met de Tor-browser. Kortom, NordVPN doet zowat alles.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Beste VPN zonder logboek: NordVPN is het Zwitserse zakmes van VPN-providers. Er is bijna niets dat ze niet kunnen doen. Ze hebben ook sterk bewijs om hun claims voor nulregistratie te ondersteunen. Voor privacy, beveiliging en echte online vrijheid is NordVPN een perfecte keuze (vooral gezien hoe betaalbaar de service is).

2. VyprVPN

VyprVPN-logo

VyprVPN, gevestigd in Zwitserland, was niet altijd een logloze VPN-service. Medio 2018 besluiten ze daar verandering in te brengen. Na maanden werk, gevolgd door een uitgebreide onafhankelijke audit, hebben ze zichzelf veranderd in een van de best beoordeelde zero log VPN’s op de markt.

VyprVPN heeft meer dan 700 servers op 73 locaties, en in tegenstelling tot veel andere providers zijn ze allemaal de eigenaar. Dat betekent geen tussenliggende hostingproviders voor een nog betere gegevensbeveiliging en uitstekende prestaties.

Hun uitstekende clienttoepassing werkt met een verscheidenheid aan apparaten, waaronder verschillende populaire internet-routers voor thuisgebruik. Er zijn maximaal vijf gelijktijdige verbindingen toegestaan ​​voor bescherming van meerdere apparaten.

Voeg 256-bit encryptie toe via OpenVPN, hun gepatenteerde Chameleon-protocol waarmee je beperkende netwerken (inclusief de Great Firewall of China), P2P-ondersteuning en de mogelijkheid om geografisch geblokkeerde inhoud te streamen kunt omzeilen, en je hebt een recept voor een uitstekende no-log VPN-provider.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie geverifieerd voor volledige privacy
 • Uitstekende selectie van protocollen en coderingsinstellingen
 • Honderden servers met een grote diversiteit aan locaties
 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke client voor meerdere platforms
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer en anderen
 • Staat P2P en torrent-verkeer toe
 • Hosts eigen servers (geen derden)
Nadelen
 • Geen manier om anoniem te betalen
 • VPN-verduistering niet beschikbaar op basisplan

Uitstekende betrouwbaarheid: Als je al je servers bezit, is het een stuk eenvoudiger om een ​​echte zero log VPN te zijn, en VyprVPN doet precies dat. Met uitzonderlijke prestaties, een goed ondersteunde client en zelfs een gratis proefperiode van 3 dagen, is dit een privacygerichte VPN waarmee je niet fout kunt gaan.

3. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Als u op zoek bent naar een no-log VPN-provider met vrijwel overal ter wereld, dan is ExpressVPN een uitstekende keuze. Bij de laatste telling omvatte hun netwerk meer dan 3000 servers in 95 landen, wat hun verbindingsopties zo goed mogelijk maakt voor een logloze service.

De serverprestaties zijn, zoals je mag verwachten van een gerenommeerde provider, uitstekend. Ze bieden ook 256-bits codering, dus u offert geen snelheid op voor beveiliging.

ExpressVPN’s beweringen dat er geen logboekregistratie was, werden eind 2017 geverifieerd toen de Turkse autoriteiten op zoek waren naar gegevens over gebruikersactiviteiten en niet tevreden waren met het antwoord “We houden geen logboeken bij” verschillende van hun servers in beslag namen. Op die servers hebben de autoriteiten niets gevonden: nul logs, geen gebruikersgegevens. Hier is de verklaring van ExpressVPN over deze kwestie.

Naast uitstekende privacy en anonimiteit, biedt ExpressVPN’s ook tal van functies, waaronder een eenvoudig te gebruiken app, kill switch-functionaliteit, privé DNS-servers en zelfs split-tunneling om u uw internetverkeer naar eigen inzicht te laten beheren. Ze deblokkeren natuurlijk ook geografisch beperkte inhoud.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

Robuuste allrounder: Als best beoordeelde VPN-provider is ExpressVPN een bijna perfecte combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en privacy. Ze worden ondersteund door een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en hebben de beste 24/7 klantenondersteuning in het bedrijf.

4. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Het in Roemenië gevestigde CyberGhost biedt een uitstekende VPN-service zonder logboek en doet dit voor een prijs die maar weinig providers kunnen evenaren.

Als bewijs van hun zero-logging-status publiceert CyberGhost jaarlijkse transparantierapporten. Dat doen ze al vanaf 2011.

CyberGhost heeft een lange serverlijst, met meer dan 7100 in meer dan 90 landen. Die cijfers maken hun netwerk een van de grootste die er is. Door op die schaal te werken, kan CyberGhost uitstekende snelheid en betrouwbaarheid bieden, ongeacht op welke locatie u verbinding maakt.

Met de gebruiksvriendelijke client van CyberGhost kunt u tot zeven apparaten tegelijk verbinden en ze allemaal beschermen met 256-bits AES-codering van militaire kwaliteit via het OpenVPN-protocol. Als u dingen wilt aanpassen, zijn er tal van handige functies waarvan u ook kunt profiteren.

Een van de geadverteerde sterke punten van CyberGhost is hun vermogen om geoblokken te omzeilen bij het streamen van inhoud, en ze leveren absoluut. Ze hebben verschillende gespecialiseerde servers met precies dat doel in gedachten. Netflix en de BBC iPlayer VPN-blokkeringspogingen maken geen schijn van kans.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

Beste budget no-log VPN: CyberGhost is een snelle en betrouwbare VPN-service waarmee je content van overal ter wereld kunt streamen. Ze houden geen logboeken bij en zijn niet verlegen om hun inspanningen te bewijzen. Als klap op de vuurpijl zijn ze, als je profiteert van hun huidige promo, ook een van de goedkoopste VPN’s op deze lijst.

5. Surfshark

Surfshark-logo

Omdat het relatief nieuw is, is Surfshark (nog) niet de bekendste no-log VPN-provider. Maar ze hebben hun service zeker vanaf de grond opgebouwd met uw privacy en veiligheid in gedachten. De e-mail die aan uw account is gekoppeld, is het enige stuk informatie dat ze opslaan.

Alle servers van Surfshark (meer dan 1040 in 63 landen) bieden 256-bit encryptie via OpenVPN of IKEv2 met SHA512-authenticatie en een 2048-bit DHE-RSA-sleuteluitwisseling met PFS. In gewoon Engels wordt de beveiliging niet beter.

Serversnelheden zijn razendsnel en, in combinatie met Surfshark’s mogelijkheid om geografische inhoudsbeperkingen te omzeilen, maakt deze zero logging VPN de droom van een videostreamer.

De klant is eenvoudig en erg intuïtief. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds tal van geavanceerde functies die netjes zijn weggestopt als je avontuurlijk bent, inclusief multi-hop verbindingsopties, een kill-schakelaar, privé DNS-instellingen, DNS-lekbescherming en zelfs protocolcamouflage.

Wanneer u verbinding maakt met het Surfshark-netwerk, wordt u ook beschermd door hun ingebouwde oplossingen voor het blokkeren van advertenties, malware en phishing voor algehele beveiliging.

Er is veel vergelijkbaar met Surfshark, en ze lijken steeds beter te worden elke keer dat ik kijk. En heb ik al gezegd dat je ook een onbeperkt aantal apparaten tegelijk kunt aansluiten?

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

Uitstekende prestatie: Surfshark is een VPN-provider zonder logboekregistratie die geweldige waarde biedt. Van luchtdichte privacy en snelle servers tot een lange lijst met functies en onbeperkte verbindingen, je krijgt echt veel. Ze bieden ook een geld-terug-garantie van 30 dagen, dus er is weinig risico om ze mee te nemen.

Welke VPN’s houden logboeken bij?

Voor elke VPN die geen logboeken bijhoudt, zijn er een half dozijn die dat wel doen. Welk type gegevens ze opslaan, varieert, maar ze houden allemaal iets bij.

De meeste van deze providers loggen niet met opzet of in het geheim. Ze zijn er meestal vrij open over en zullen precies aangeven welke gegevens ze bewaren in hun Servicevoorwaarden of Privacybeleid.

Gaan met een VPN-provider die logboeken bijhoudt, betekent niet noodzakelijk het einde van de wereld. Maar als u dat doet, weet dan dat er gegevens zijn die mogelijk kunnen worden gebruikt om u aan uw online activiteiten te binden.

Dus als u volledige privacy zoekt, moeten deze VPN’s worden vermeden.

Ace VPNAstrillAvast Secureline
AVG VPNBetternetBitdefender
Browsec VPNGebufferdDotVPN
Encrypt.meF-Secure FreedomeHexaTech
Verberg mijn IPHideMyAss!Hallo
HotSpot ShieldHoxx VPNMcAfee Safe Connect VPN
Opera VPNOvpnSpiderPsiphon
PureVPNSaber VPNSeed4me
VersnelThunder VPNtigerVPN
TouchVPNTurbo VPNUltrasurf
UnlocatorVPN 360VPN-poort
VPN in contactVPN onbeperktVPN.AC
VPNHubX-VPNZenMate

Welk type informatie kunnen VPN’s registreren?

Er zijn vier soorten informatie die een VPN zonder een strikt nulregistratiebeleid kan opslaan.

 • Gebruikslogboeken

  Dit kan van alles zijn, van een gedetailleerde lijst van welke sites u bezoekt tot servers waarmee u bent verbonden, en zelfs wachtwoorden die u indient op onveilige webformulieren (hoewel dat tegenwoordig uiterst zeldzaam is).

  Ze worden zelden bewaard, maar gebruikslogboeken zijn het soort records dat een VPN-provider mogelijk moet verzamelen als ze daartoe door een rechtbank worden bevolen en zich in een rechtsgebied bevinden dat vereist dat ze.

 • Verbindingslogboeken

  Minder gedetailleerd dan een gebruikslogboek, kan een verbindingslogboek uw echte IP-adres bevatten, het tijdstip waarop uw verbinding is begonnen, wanneer u de verbinding verbrak en de bandbreedte die u hebt verbruikt (of een combinatie daarvan).

  Met verbindingslogboeken kan een geïnteresseerde partij connect-the-dots spelen met de informatie afkomstig van websites en online services die u hebt gebruikt en al uw activiteiten rechtstreeks naar u herleiden.

 • Realtime logboeken

  Alle VPN-services, zelfs niet-logboekservices, hebben realtime logboeken. Ze zijn slechts een bijproduct van de manier waarop VPN-servers werken en helpen providers problemen met verbindingen op te lossen en de servicekwaliteit te behouden.

  Een VPN-provider zonder logboek houdt deze logboeken niet lang bij (we praten minuten of uren) en schrijft ze ook niet uit naar opslag. In elk geval mogen realtime logboeken geen door de gebruiker identificeerbare informatie bevatten.

 • Serverlogboeken

  Zelfs als een VPN-provider geen logboeken bijhoudt, doet de serverhardware die ze gebruiken als onderdeel van hun netwerk dit waarschijnlijk wel. Dit soort records mag alleen gegevens bevatten die relevant zijn voor de werking van de apparatuur en niet over hoe deze wordt gebruikt.

  Voor providers zonder logboek die hun servers bezitten, is het hoe dan ook geen probleem. Voor de anderen is het iets om op te letten (maar niet om over te piekeren).

Kan ik een VPN vertrouwen?

Net als bij alle andere soorten services, vertrouwt u op de VPN-provider die u kiest om zijn woord te houden en zijn eigen beleid te volgen. Er is geen directe manier om te weten of een provider zijn niet-loggingsgarantie schendt, en als je er eenmaal achter komt, is het waarschijnlijk te laat.

Het goede nieuws is dat VPN-providers zonder logboek een paar redenen hebben om hun woord te houden. Ze kunnen catastrofale schade aan hun reputatie oplopen als ze betrapt worden op het overtreden van hun eigen beleid. Het kost ook geld om gegevens te loggen en te beheren, en het is geld dat ze liever niet uitgeven.

Als is bewezen dat een VPN niet logt, hetzij via een onafhankelijke audit, in de rechtbank, via serverbeslag, of een aantal andere manieren waarop dat zou kunnen worden gedaan, is dat ook een zeer positief teken.

Als u zich zorgen maakt dat een VPN-provider mogelijk niet voldoet aan zijn niet-logbeleid, let dan op de volgende rode vlaggen:

 • Gebruikers melden dat ze waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en DMCA ontvangen ondanks het gebruik van de VPN
 • De VPN-provider opereert in een rechtsgebied dat gegevensverzameling kan afdwingen
 • Een provider die afhankelijk is van gevirtualiseerde servers in plaats van fysieke
 • Tegenstrijdige beweringen over inloggen in de Servicevoorwaarden of het Privacybeleid

Als u een van de bovenstaande dingen met betrekking tot uw VPN-provider ontdekt, is de veiligste gok om door te gaan naar een andere service.

Houd uw online privacy met een Zero Log VPN

Het komt erop neer dat het gebruik van logloze VPN’s de beste manier is om ervoor te zorgen dat niemand gegevens verzamelt over wat u online doet. En elk van de providers op de beste VPN-lijst zonder logboek hierboven zal u zeer goed van pas komen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle andere providers moeten worden vermeden. U hoeft alleen uw due diligence te doen voordat u ze volledig vertrouwt.

Als je geïnteresseerd bent in een van de VPN’s die ik hier noem, vergeet dan niet dat, ongeacht de tijd van het jaar, een of meer van deze providers een aantal uitstekende kortingen aanbieden. Internetprivacy en anonimiteit voor een geweldige prijs? Ik neem dat elke dag.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me