De beste VPN-services van 2020

Het kost maar een paar minuten om te beseffen hoeveel VPN-services er op de markt zijn. De laatste keer dat ik ging zitten en telde, was dat aantal ruim boven de 300.


Met zoveel VPN’s om uit te kiezen, kan het maken van een keuze ingewikkeld zijn. De meeste zien er hetzelfde uit, bieden vergelijkbare functies en doen vergelijkbare beloften. Het kan vrij snel overweldigend worden.

Als klap op de vuurpijl beweert elke provider dat hij de beste VPN is die er is.

Tijdens mijn jarenlange omgang met VPN’s, ze getest op snelheid, privacy, beveiliging, compatibiliteit, elke functie die ze aanbieden, en, belangrijker nog, dagelijks met hen samenwonend, stonden een paar providers consequent boven de massa uit en blijven dit doen in 2020.

Dit zijn de enige providers die in aanmerking moeten komen voor de titel ‘beste’ en die we in dit artikel in detail zullen bekijken.

En of u nu een VPN nodig heeft om veilig en anoniem te blijven op internet, uw gegevens te beschermen, filters te omzeilen of websites en online inhoud te deblokkeren, al deze services zullen u zeer goed van pas komen.

De beste VPN-providers

Er is geen enkele VPN-provider die perfect is voor ieder van ons. We hebben allemaal verschillende behoeften en gebruiken onze VPN’s op verschillende manieren.

CyberGhost scoort gemiddeld het beste in de rangschikkingscriteria, maar dat wil niet zeggen dat andere VPN’s in sommige dingen niet beter zijn.

PureVPN heeft bijvoorbeeld servers in veel meer landen, NordVPN heeft meer beveiligingsfuncties, terwijl Surfshark goedkoper is.

Dus wat uiteindelijk de beste VPN is, is een beetje subjectief.

Dat gezegd hebbende, elke hieronder genoemde provider is een even grote kanshebber als ze komen en afhankelijk van uw behoeften kan elk van hen uw perfecte service zijn.

Dit zijn de factoren waarvoor elke VPN is geëvalueerd.

 • Download- en uploadsnelheden en verbindingsbetrouwbaarheid
 • Loggingbeleid en privacyvriendelijke jurisdictie
 • Selectie van protocollen (inclusief OpenVPN) en versleutelingsstandaarden
 • Ondersteuning voor torrenting en P2P-software
 • Mogelijkheid om streamingdiensten zoals Netflix, Hulu of de BBC iPlayer te ontgrendelen
 • Grootte van servernetwerk
 • Functies en bruikbaarheid van clientsoftware
 • Klantenservice en geld-terug-garantie

Dus zonder verder oponthoud zijn dit de beste VPN’s van 2020.

1. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Het was een hechte wedstrijd. Maar de combinatie van de uitstekende snelheden van CyberGhost, het grote servernetwerk, robuuste functies, de mogelijkheid om geo-geblokkeerde inhoud te omzeilen, geverifieerde claims zonder logboekregistratie en een lage prijs, geven het de titel van beste allround VPN voor 2020.

Gevestigd in het privacyvriendelijke Roemenië, kunnen niet veel andere VPN-providers het netwerk van CyberGhost van 7159 servers in 90 landen evenaren, vooral met dezelfde prestatieniveaus.

CyberGhost beweert een zero-logging-service te zijn en, zoals ze aantonen in hun jaarlijkse transparantieverslag, dat zijn ze.

Verbindingsbeveiliging is van topklasse dankzij het gebruik van OpenVPN en 256-bit AES-codering, zonder lekken (DNS of anderszins) om over te spreken.

Hoewel boordevol functies, is de clientsoftware eenvoudig te gebruiken. En je kunt het ook op veel apparaten installeren, want met CyberGhost kun je tot 7 verbindingen tegelijkertijd gebruiken.

Een van de geadverteerde sterke punten van CyberGhost is de mogelijkheid om verschillende streamingdiensten te ontgrendelen. Ze leveren inderdaad, zeker met de Amerikaanse versie van Netflix en de BBC iPlayer. Er zijn gespecialiseerde streaming-servers gewijd aan beide services en beide werken heel erg goed.

P2P-ondersteuning is er natuurlijk ook.

Dan is er de prijs, die een van de laagste is van alle VPN’s op deze lijst. Ze bieden zelfs een best-in-business 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, die u voldoende tijd geeft om de service te testen voordat u een definitieve beslissing moet nemen.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

Beste allround VPN: Ongeacht uw ervaringsniveau met VPN’s of waarvoor u een VPN wilt gebruiken, CyberGhost levert op alle punten.

2. NordVPN

NordVPN-logo

Er is een reden waarom meer dan 12 miljoen van ons NordVPN gebruiken. Het is een uitstekende, veelzijdige service die voor een zacht prijsje verkrijgbaar is, vooral als u profiteert van een van hun kortingen.

Gevestigd in Panama, NordVPN, zo privacyvriendelijk van een rechtsgebied als ze komen, heeft altijd online privacy tot een prioriteit gemaakt. Ze zijn een strikte no-logging-service en hebben een vers geslagen onafhankelijke externe audit om het te bewijzen.

Uw NordVPN-verbinding wordt beschermd door AES-256-codering via de OpenVPN- of IKEv2 / IPSec-protocollen. In gewoon Engels kunnen uw gegevens niet veel veiliger zijn.

NordVPN biedt ook een heleboel andere privacygerelateerde functies. Er is een kill-schakelaar, DNS-lekbescherming en zelfs een advertentie- en malwareblokker ingebouwd in de client.

De client is trouwens net zo gemakkelijk te gebruiken als ze komen, en je kunt hem op maximaal 6 apparaten tegelijkertijd gebruiken.

Met meer dan 5600 servers in 58 landen maakt de serverlijst van NordVPN indruk. Al die servers zijn ook geen flauwekul, met snelle prestaties over de hele linie.

Naast reguliere servers (waarvan de meeste P2P ondersteunen), is NordVPN ook vrij uniek in het aanbieden van een aantal speciale doeleinden, waaronder Double VPN, Onion over VPN en verduisterde servers.

Klantondersteuning is bekwaam (een vrij zeldzame vondst inderdaad) en gemakkelijk 24/7 bereikbaar via e-mail of chat. NordVPN wordt ook geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Top VPN voor privacy: Als online privacy uw prioriteit is, biedt NordVPN alles wat u nodig heeft, en nog wat, om echt anoniem te blijven.

3. PureVPN

PureVPN-logo

PureVPN heeft twee grote roem. Ten eerste bieden ze een van de grootste en meest geografisch diverse servernetwerken in de branche. Bij de laatste controle draaiden er servers in maar liefst 131 landen.

Twee: ze zijn erg consistent in hun vermogen om u geografisch geblokkeerde inhoud te laten bekijken. Van Amerikaanse Netflix en de BBC iPlayer tot bijna 70 andere kanalen over de hele wereld (elk met gespecialiseerde dedicated streaming-servers), ze werken allemaal goed.

Om ervoor te zorgen dat je met de hoogst mogelijke kwaliteit kunt streamen, bieden de servers van PureVPN uitstekende prestaties. Deze snelheden maken ze ook een geweldige keuze voor P2P en inderdaad alles dat een snelle verbinding nodig heeft, zoals gamen met VoIP-software.

Hoewel PureVPN is gevestigd in een privacyvriendelijke jurisdictie, is het bekend dat ze in het verleden logboeken bijhouden. Volgens het bedrijf is dat recentelijk veranderd, maar totdat het onafhankelijk is geverifieerd, mag dit niet worden aangenomen.

De clientsoftware is gemakkelijk te gebruiken. Het implementeert ultramoderne coderingsstandaarden, zit vol met handige functies en wordt breed ondersteund door meer dan 50 verschillende platforms en apparaten.

PureVPN is ook een van de weinige providers waarmee u een speciaal IP-adres kunt krijgen dat zeker van pas kan komen.

De service is zeer scherp geprijsd en geeft u voldoende tijd om tegen de banden te trappen met hun probleemloze 31 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

Beste VPN voor streaming: Als je consistente toegang wilt tot zowat elke streamingdienst ter wereld, zoek dan niet verder dan PureVPN.

4. SurfShark

Surfshark-logo

Ze bestaan ​​nog niet zo lang als sommige van hun concurrenten. Maar Surfshark verdient meer dan een vermelding op elke beste VPN-lijst. Ze zijn een service van topkwaliteit die alles goed doet.

Surfshark biedt meer dan 1040 servers in maar liefst 63 landen. Hun servers zijn snel en bieden eersteklas beveiliging met AES-256-GCM-codering via OpenVPN of IKEv2 / IPSec.

Surfshark is gebaseerd op de privacyvriendelijke Britse Maagdeneilanden en is een service die uitsluitend logt.

Ze bieden veel privacyfuncties (kill-schakelaar, DNS-lekbescherming), waaronder enkele zelden geziene zoals dubbele VPN (gebrandmerkt als Multihop) of hun camouflagemodus, waardoor uw ISP niet kan ontdekken dat u een VPN gebruikt.

De servers van May van Surfshark ondersteunen P2P, en de servers die dat wel doen, zijn gemarkeerd in de client. Het streamen van geografisch geblokkeerde inhoud werkt ook uitzonderlijk goed.

Wat Surfshark echt onderscheidt van de anderen, is hun onbeperkte gelijktijdige verbindingenbeleid. U kunt hun intuïtieve app op zoveel apparaten als u wilt tegelijkertijd installeren en uitvoeren.

Wanneer u profiteert van de speciale korting van Surfshark, zijn hun prijzen zonder uitzondering de laagste van alle providers op deze pagina. Ze hebben ook een lange 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor het geval u van gedachten verandert (wat, ik wed, u niet).

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

Beste VPN voor prijs: Het zal moeilijk zijn om een ​​uitstekende en volledig uitgeruste VPN-service zoals Surfshark goedkoper te vinden.

5. Privé-internettoegang

Logo van Private Internet Access

Hoewel Private Internet Access (PIA) een VPN-provider is die aan de kleine kant is, hebben ze een zeer loyale aanhang. Dat is altijd een teken van kwaliteit.

PIA is gevestigd in de Verenigde Staten, wat geen ideale jurisdictie is voor privacy. Ze zijn echter een aanbieder van nullogboeken. En het is een bewering die in twee afzonderlijke rechtszaken als juist is bewezen (logboeken werden gedagvaard, maar omdat ze niet bestonden, niet overgedragen).

De resultaten van de snelheidstests van Private Internet Access lieten zeer goede cijfers zien, vooral met versleuteling verlaagd naar 128-bits. Dit laatste is iets dat weinig kwaad doet als u prestaties op een veilig netwerk nodig heeft.

Standaard is de codering echter ingesteld op 256-bits niveaus van militaire kwaliteit. Verbindingen maken gebruik van OpenVPN, L2TP / IPSec of PPTP, maar u moet de laatste alleen gebruiken als laatste resultaat om compatibiliteitsredenen, omdat het geen erg veilig protocol is.

BitTorrent en andere P2P-protocollen worden ondersteund in het hele netwerk van 3235 servers in 30 landen. Het streamen van geografisch beperkte inhoud is echter een beetje fragmentarisch en niet iets dat PIA officieel ondersteunt.

Privé-internettoegang is geen dure service en u krijgt een royale 30 dagen om een ​​terugbetaling aan te vragen als u besluit er een te krijgen.

Voordelen
 • Bewezen geen logs-provider
 • Eersteklas encryptie en beveiliging
 • Heel betaalbaar
 • Goede serversnelheden
 • Uitstekende nieuw ontworpen apps
 • Staat torrenting en P2P toe
Nadelen
 • Gelegen in de VS – niet ideaal voor privacy
 • Slechte ondersteuning voor Netflix en BBC iPlayer

Een populaire keuze: Als ze uw doel dienen, is Private Internet Access een uitstekende VPN-provider en een waar u de komende jaren aan vasthoudt.

6. VyprVPN

VyprVPN-logo

Het in Zwitserland gevestigde VyprVPN is een van de oudste VPN-providers die er zijn en wordt geleverd met een zeer goed bewezen staat van dienst.

Naast het hoofdkantoor in een land dat geweldig is voor privacy, is VyprVPN vanaf eind 2018 ook een no-log service. Een recente en diepgaande onafhankelijke audit bevestigt dat.

In tegenstelling tot de meeste andere providers, die hun hardware leasen van datacenters van derden, is VyprVPN eigenaar van hun servers, alle 700+ verspreid over 64 landen.

Serverbezit is een grote bonus voor privacy en beveiliging, omdat het het aantal mensen beperkt dat er toegang toe heeft.

Verbindingssnelheden, hoewel niet spectaculair, zijn meer dan snel genoeg voor streaming in hoge definitie en grote downloads (torrenting is toegestaan).

En, sprekend over streaming, VyprVPN doet ook geweldig werk om geo-geblokkeerde inhoud te ontgrendelen – nog een voordeel van het bezitten van uw servers.

Beveiliging is van het hoogste niveau, met 256-bit encryptie en zowel OpenVPN als IKEv2 / IPSec beschikbaar.

VyprVPN biedt ook een eigen protocol genaamd Chameleon. Het is een aangepaste versie van OpenVPN, ontworpen om VPN-blokkering of beperking te voorkomen. Als u in een land woont waar een van deze twee praktijken gebruikelijk is, kan dit een uitstekende oplossing voor u zijn.

Tegen de trend in, biedt VyprVPN geen geld-terug-garantie. Maar er is een gratis proefperiode van 3 dagen, die u voldoende tijd zou moeten geven om tot een beslissing te komen.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie geverifieerd voor volledige privacy
 • Uitstekende selectie van protocollen en coderingsinstellingen
 • Honderden servers met een grote diversiteit aan locaties
 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke client voor meerdere platforms
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer en anderen
 • Staat P2P en torrent-verkeer toe
 • Hosts eigen servers (geen derden)
Nadelen
 • Geen manier om anoniem te betalen
 • VPN-verduistering niet beschikbaar op basisplan

Uitstekende beveiliging: Dankzij het eigendom van hun servers en het gebruik van hun eigen Chameleon-protocol, doen maar weinig providers het beter dan VyprVPN.

7. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Alom erkend als een van de beste VPN’s op de markt, ExpressVPN is een andere goed beoordeelde provider waar je niet mis mee kunt gaan.

Gestart in 2009 op privacyvriendelijke Britse Maagdeneilanden, omvat het servernetwerk van ExpressVPN 95 landen en omvat het meer dan 3000 machines.

Ze houden geen logboeken bij en maken gebruik van de nieuwste en beste protocollen en versleutelingsstandaarden, zodat u zo veilig en anoniem mogelijk online bent. Toen ik verbonden was, vond ik ook geen DNS-, IP- of WebRTC-lekken.

De client-app van ExpressVPN is een van de schoonste en gemakkelijkst te gebruiken. Het zit boordevol krachtige functies, waaronder een kill-schakelaar en split-tunneling. Maar het is ook zo goed ontworpen dat, zelfs als dit de eerste keer is dat je een VPN gebruikt, je er geen problemen mee hebt om er doorheen te navigeren.

Serverprestaties zijn uitstekend, wat goed nieuws is. ExpressVPN staat P2P-verkeer toe en doet geweldig werk door geo-geblokkeerde services zoals US Netflix en de BBC iPlayer te ontgrendelen. Voor jullie heb je natuurlijk snelheid nodig.

ExpressVPN heeft ook een van de beste klantondersteuningsafdelingen in de branche. En hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie is geheel vrijblijvend.

De kosten zijn aan de hogere kant van de schaal, maar gezien de hoge kwaliteit van de service is het nog steeds een kleine prijs om te betalen. Bovendien is er meestal minstens één goede ExpressVPN-deal waar u van kunt profiteren.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

Geweldige ervaring: Krachtig en toch eenvoudig te gebruiken en ondersteund door uitstekende klantenondersteuning, het is duidelijk waarom ExpressVPN consequent een van de beste is.

8. Onzichtbaar browsen VPN

Onzichtbaar browsen VPN-logo

Een andere VPN-provider die iets kleiner is, Invisible Browsing VPN (ibVPN), stoot ver boven zijn gewicht uit.

IbVPN is gevestigd in Roemenië en registreert geen enkel ding. Het houdt uw online activiteiten leuk en privé.

Hoewel klein, biedt Invisible Browsing VPN meer dan voldoende met hun serverlijst die momenteel 47 landen beslaat, evenals upload- en downloadsnelheden die overeenkomen met of overtreffen de meeste grotere providers.

De app is eenvoudig te gebruiken en compatibel met elk denkbaar apparaat, van de gebruikelijke verdachten van Windows, Mac, Android en iOS tot routers, Smart TV’s en gameconsoles.

De verbinding met de servers is zeer veilig met AES-256-codering via OpenVPN (hoewel er ook andere opties beschikbaar zijn).

ibVPN doet ook goed werk om enkele van de grotere streamingdiensten, waaronder US Netflix en iPlayer, te deblokkeren. Aan de andere kant, hoewel P2P is toegestaan, ondersteunt slechts een handvol servers het.

Klantenondersteuning is responsief, van de behulpzame variëteit en 24/7 beschikbaar via chat via de website van Invisible Browsing VPN.

De prijs is midden op de weg en abonnementen worden geleverd met een geld-terug-garantie van 15 dagen. Maar ibVPN biedt ook een gratis proefperiode van 1 dag waarvoor u geen betalingsoptie hoeft in te voeren om u te abonneren. Het verloopt gewoon vanzelf.

Voordelen
 • Sterke encryptie- en beveiligingsopties
 • Goede serverprestaties
 • Functierijke client met veel geavanceerde functies
 • Ondersteunt P2P (met speciale servers)
 • Werkt met Netflix en BBC iPlayer
 • Gratis proefperiode
Nadelen
 • Ingewikkelde client-app
 • Verwarrende tariefplannen
 • Vrij klein servernetwerk

Beste gratis proef-VPN: ibVPN biedt een hoop functionaliteit en hun gratis proefperiode van 1 dag is de meest risicovrije manier om een ​​top VPN-provider te testen.

9. HideMyAss!

HideMyAss! logo

Locatie, locatie, locatie. HideMyAss! (HMA) heeft verreweg het grootste servernetwerk van alle providers, met hardware in 220 landen en gebieden over de hele wereld.

De prestaties van die servers zijn ook behoorlijk respectabel, en met onbeperkt P2P-verkeer toegestaan, is dat goed om te zien.

Met de combinatie van OpenVPN en 256-bit encryptie biedt HMA robuuste beveiliging. En hun client is een fluitje van een cent om op elk platform te gebruiken, met maximaal 5 verbindingen tegelijk toegestaan.

Er zijn echter een paar nadelen aan HideMyAss! Ze loggen en zijn gevestigd in het VK, dat aantoonbaar de slechtste wetten voor het bewaren van gegevens heeft van alle westerse landen. Dus voor privacy geen goede keuze.

Ondanks dat ze al die servers hebben, is HMA ook niet zo goed in het omzeilen van geoblocking, met de meeste populaire opties, zoals Netflix of de streamingdienst van de BBC, niet beschikbaar.

Dat gezegd hebbende, het hangt allemaal af van wat je zoekt. En als u verbindingsbeveiliging wilt met uitstekende wereldwijde toegang, kunt u het niet beter doen dan HideMyAss!

Voordelen
 • Servers in bijna elk land ter wereld
 • Goed optreden
 • Super eenvoudig te gebruiken client
 • Tal van geavanceerde functies
 • Gratis webproxy’s voor anoniem browsen
Nadelen
 • Een beetje duur in vergelijking met concurrentie
 • Gebaseerd uit het VK – niet geweldig voor privacy
 • Onduidelijk P2P-beleid

Beste VPN-servernetwerk: Als HideMyAss! heeft geen server op een locatie, dan heeft niemand dat.

10. ZenMate

ZenMate-logo

ZenMate is een VPN-provider die graag bij de basis blijft. Het zijn geen franjes, maar een solide aanbod rondom dat steeds beter wordt.

ZenMate, gevestigd in Duitsland, beweert wel een niet-logboekbeleid, maar voor zover ik weet, moet dit nog onafhankelijk worden bevestigd. Beveiliging is echter zo goed als mogelijk met een sterke AES-256-codering en alle juiste beschikbare protocolopties.

De snelheden over het hele netwerk van ZenMate zijn indrukwekkend, en met servers in 74 landen is elke vaak verbonden locatie aanwezig en verantwoord.

Peer-to-peer-verkeer is toegestaan.

ZenMate slaagt er ook in om US Netflix en verschillende andere populaire streamingdiensten uit het buitenland te ontgrendelen, hoewel niet zo consistent als sommige van de andere providers. Hiervoor zijn er betere keuzes.

Klantenondersteuning schiet een beetje tekort door geen live chat aan te bieden. Het personeel is ook niet super behulpzaam. Maar als je een beetje meer technisch onderlegd bent, is de zelfhulpkennisbasis vrij compleet.

Op alle ondersteunde platforms is de client-app van ZenMate eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

De service is erg goedkoop en wordt ondersteund door een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen waar u van kunt profiteren.

Voordelen
 • Goede, constante snelheden
 • Ondersteunt tal van apparaten
 • Staat P2P-verkeer toe
 • Heel betaalbaar
 • Heeft een gratis proefperiode
Nadelen
 • Slechte klantenondersteuning
 • Enkele privacy-vraagtekens
 • Client-app heeft werk nodig

Beste budget VPN: Als je een goedkope VPN nodig hebt die bij de basis blijft, maar toch de klus klaart, kan ZenMate een goede keuze zijn.

Hoe deze beste VPN’s zijn gerangschikt

Zoals al kort vermeld, zijn er acht factoren waarvoor elk van de hierboven genoemde VPN’s werd geëvalueerd voordat ze de cut maakten. Hier zijn ze weer met een meer diepgaande uitleg van wat er van elk wordt verwacht.

Afhankelijk van uw beoogde VPN-gebruik, zullen enkele van deze rankingfactoren belangrijker zijn dan andere, terwijl sommige u helemaal niet kunnen schelen.

Snelheid

Een aspect dat belangrijk is, ongeacht waarvoor u uw VPN gebruikt, is de prestatie.

Als het gebruik van een VPN uw internetverbinding vertraagt ​​tot inbelniveaus (voor degenen onder ons die zich die nog herinneren), is de kans groot dat u het niet schuwt om het te gebruiken. En als u het niet gebruikt, wat heeft het dan voor zin om er een te hebben.

Zelfs de beste VPN-services zullen uw verbinding tot op zekere hoogte vertragen. Het feit dat uw gegevens moeten reizen naar en behandeld moeten worden door een VPN-server voordat ze hun uiteindelijke bestemming bereiken, garandeert dat.

De snelste VPN’s beperken die impact echter aanzienlijk. U moet op internet kunnen surfen, video kunnen streamen en kunnen downloaden met snelheden waarbij vertragingen niet merkbaar zijn.

Ik voer regelmatig multi-fase, multi-locatie VPN-prestatietests uit. In die tests laten alle bovengenoemde providers uitstekende downloadsnelheden, uploadsnelheden en latentie zien. Dit laatste is belangrijk voor realtime applicaties zoals gamen of het gebruik van Skype.

Privacy

Velen van ons gebruiken een VPN voor online privacy en anonimiteit.

In theorie zou elke aanbieder u beide moeten geven. Elke VPN versleutelt immers uw verbinding en verbergt uw echte IP-adres. In werkelijkheid zijn de dingen echter niet hoe ze lijken.

Voor echte privacy op internet heb je een no-log VPN nodig. Geen enkel stuk gegevens mag worden bijgehouden – geen tijdstempels, geen gebruik van bandbreedte, niets.

Maar alleen omdat een provider beweert geen logboek te zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze dat zijn. Er zijn veel gevallen geweest waarin VPN’s zeiden dat ze geen gegevens opslaan, alleen om later informatie over gebruikersactiviteiten om te zetten wanneer daarom wordt gevraagd.

Een echte VPN-service zonder logboek moet in staat zijn om hun beweringen te bewijzen, hetzij door middel van een audit door een derde partij, hetzij met praktijksituaties zoals rechtszaken of inbeslagnames door de autoriteiten. Wanneer een van deze acties geen logboeken onthult, weet je dat die er niet zijn.

Ik heb diep gegraven voor het loggen van informatie over elke provider die op deze pagina wordt vermeld. Als men zegt dat het een nullog is (en niet allemaal), komt dat omdat ik ondersteunend bewijs heb gevonden.

Als u privacy belangrijk vindt, maar toch een provider wilt gebruiken die logt (of geen bewijs heeft om hun beweringen te staven), besteed dan speciale aandacht aan de jurisdictie. De VPN moet werken op een plaats waar het wettelijk niet is vereist om gegevens te bewaren of te delen.

Voorbeelden van dergelijke rechtsgebieden zijn de Britse Maagdeneilanden, Panama, Roemenië of Zweden.

VPN’s die uw anonimiteit serieus nemen, moeten ook aanvullende privacyfuncties bieden. Deze kunnen DNS-lekbescherming omvatten (deze is extra belangrijk), kill-switches en dubbele VPN-implementaties.

Van de hier vermelde providers hebben alleen NordVPN en Surfshark alle drie de functies.

Veiligheid

Een VPN die geen logboeken bijhoudt is geweldig, maar betekent weinig als de gebruikte protocollen of versleutelingsstandaarden verouderd of gemakkelijk te hacken zijn. Uw informatie zal lang niet zo veilig zijn als zou moeten.

Voor protocollen is OpenVPN (via TCP of UDP) of IKEv2 / IPSec wat u zoekt. Beide zijn state-of-the-art, veilig en snel.

Elke VPN-provider die zijn zout waard is, moet ook 256-bits codering implementeren die, met de huidige rekenkracht die beschikbaar is, onbreekbaar is.

Alle providers op deze pagina vinken beide vakjes aan.

Torrenting

Torrenting kan in elk land riskant zijn, laat staan ​​in een land waar de praktijk illegaal is. Als u gebruikmaakt van services voor het delen van bestanden, kan een VPN u beschermen tegen hackers en trollen met copyright.

Alle VPN’s versleutelen uw verbinding, waardoor uw ISP onmogelijk kan zien wat u van plan bent. Ze verbergen ook uw echte IP-adres voor de torrent-zwerm, zodat niemand vanaf dat moment achter u aan kan komen.

Maar voor de beste bescherming, hoewel niet helemaal nodig voor torrenting, wil je ook een VPN zonder logboek. Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen spoor van uw activiteiten voor het delen van bestanden is.

De meeste van de hierboven genoemde providers houden geen logboeken bij. En als je de extra stap wilt gaan met torrenting, kies dan voor een van hen.

Afgezien daarvan staan ​​alle providers op deze beste VPN-lijst torrenting toe zonder beperking van de bandbreedte. Dit feit is zowel in theorie geverifieerd door de Servicevoorwaarden van elke provider te doorzoeken, en in de praktijk door verbinding te maken met de service en bestanden te verwijderen met BitTorrent.

Streaming

Streamingservices houden er niet van dat iemand buiten hun geografische regio toegang heeft tot hun inhoud. Het is een proces dat bekend staat als geoblocking.

Elke VPN kan u theoretisch om die blokken heen helpen door u een IP-adres te geven op een locatie waar de inhoud beschikbaar is. In de praktijk kunnen echter alleen de beste VPN’s dit consistent doen.

Online service-operators zoals Netflix, Hulu en de BBC weten dat VPN’s kunnen worden gebruikt om inhoudsbeperkingen te omzeilen en hebben alle ontwikkelde systemen om toegang te voorkomen.

De VPN’s die op deze pagina worden vermeld, doen geweldig werk om een ​​stap voor te blijven en ervoor te zorgen dat ten minste een van hun servers altijd werkt.

Sommige providers, zoals CyberGhost of PureVPN, bieden zelfs speciale servers aan die zijn geoptimaliseerd om met individuele streamingdiensten te werken.

Server netwerk

Er zijn drie dingen die u in gedachten moet houden wanneer u naar de servernetwerken van VPN-providers kijkt:

 1. Aantal landen
 2. Aantal locaties binnen elk land
 3. Aantal servers op elke locatie

Om een ​​VPN een beste lijst te laten maken, moeten ze een mooie balans hebben van alle drie, en vooral op vaak verbonden met locaties zoals de VS, het VK, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland of Nederland.

Als u van plan bent verbinding te maken met minder populaire of kleinere landen, leun dan op providers met een uitgebreid netwerk (zoals PureVPN of HideMyAss!). Er zijn maar heel weinig VPN’s die servers draaien in bijvoorbeeld Ecuador.

Het aantal locaties in een land speelt een rol als u zich ook in dat land bevindt.

Hoe dichter uw VPN-server is, hoe sneller uw verbinding zal zijn. En met meerdere opties om uit te kiezen, is de kans groter dat je er een in de buurt kunt vinden.

Hoge serveraantallen zijn ook altijd een leuke bonus.

Grote aantallen zijn soms moeilijk te vergelijken omdat sommige servers veel krachtiger zijn dan andere. Maar over het algemeen geldt dat hoe meer hardware een VPN-provider gebruikt, hoe beter de loadbalans van de gebruiker, hoe beter uw ervaring zal zijn.

Client App

De client-app bepaalt heel vaak de kwaliteit van uw ervaring met een VPN. Als het een warboel is, heb je er niet veel aan.

Alle top-VPN’s moeten hun clientsoftware hebben ingepakt. Ze moeten eenvoudig te installeren en probleemloos te gebruiken zijn.

Apps moeten ook intuïtief in gebruik zijn. Ze moeten gemakkelijk op te pakken en te gebruiken zijn voor iedereen die voor het eerst een VPN gebruikt, maar configureerbaar genoeg voor geharde veteranen om de services aan te passen naar eigen inzicht.

Geavanceerde functies moeten netjes worden weggestopt, maar blijven gemakkelijk toegankelijk.

NordVPN's beste VPN-client in zijn klasse

Iets anders om in gedachten te houden met betrekking tot clienttoepassingen is platform- en besturingssysteemondersteuning. De beste VPN-providers op de markt moeten alle populaire opties dekken, inclusief oudere maar nog steeds veel gebruikte versies van besturingssystemen (zoals Windows 7 bijvoorbeeld).

Klantenservice

Hoe technisch je ook bent, software is software en soms ontstaan ​​er problemen. Misschien zie je een vreemd nieuw foutbericht na het upgraden naar de nieuwste app-versie of kun je Netflix niet langer deblokkeren.

Wat het probleem ook is, u moet toegang hebben tot responsieve en competente klantenondersteuning. Het maakt deel uit van waar u voor betaalt.

24/7 met iemand kunnen praten is vrijwel vanzelfsprekend.

Veel VPN’s werken op een ticketingsysteem, waar je binnen een paar uur een reactie kunt verwachten. Het beste van het beste biedt echter live chat-ondersteuning.

De kwaliteit van het ondersteunend personeel is ook van belang. Een goede VPN zal mensen inhuren die weten waar ze het over hebben en niet zomaar een script voorlezen wanneer je contact opneemt.

Een geld-terug-garantie is ook een must. Als een provider u er geen aanbiedt, hebben ze waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen in hun product. Elke VPN die het overwegen waard is, moet u ten minste enkele dagen de tijd geven om de service te testen en u van gedachten te laten veranderen.

Momenteel is CyberGhost de leider van het pakket. Je hebt 45 dagen de tijd om een ​​terugbetaling te vragen als je besluit dat de service toch niet voor jou is.

Waarom geen gratis VPN gebruiken?

Zo vaak, als iets gratis is, is het te mooi om waar te zijn. En met gratis VPN’s is dat zo.

Ja, u betaalt ze niet met geld. Maar je betaalt wel.

Vrije providers hebben nog steeds kapitaal nodig om hun software te ontwikkelen en hun serverinfrastructuur te beheren. Velen halen dat kapitaal op door krachtig advertenties in uw browser te injecteren.

Hoewel dat misschien vervelend is, kunnen sommigen van ons ermee leven.

Maar veel gratis VPN’s verkopen uw gebruikersgegevens en online activiteiten ook aan derden. Als je een VPN gebruikt voor privacy en anonimiteit, verslaat die praktijk het doel volledig.

Gratis VPN-providers zijn ook berucht vanwege datalekken en ernstige beveiligingsproblemen.

Uit een onderzoek uit 2016 naar gratis Android VPN’s bleek dat bijna 40% van hen malware bevatte, meer dan 80% gelekte gebruikersgegevens en verschillende doorverwezen verkeer naar hun partnersites zonder uw toestemming.

Deze overtredingen diskwalificeren de meeste gratis providers snel van de “Beste VPN” -status. En bovendien, van snellere prestaties tot veel betere servernetwerken, zijn er ook tal van andere voordelen die betaalde VPN’s hebben ten opzichte van gratis.

Het komt erop neer dat u met een gratis VPN het product bent. Blijf duidelijk, tenzij je het goed vindt.

Waarom een ​​VPN gebruiken en geen proxy?

In sommige opzichten zijn proxy’s en VPN’s vergelijkbaar. Je kunt de functionaliteit van een proxy bijna beschouwen als een subset van de functionaliteit die een VPN biedt.

Beiden gebruiken een man-in-the-middle-server waar uw gegevens naartoe reizen. Beiden verbergen uw IP-adres.

Maar VPN’s versleutelen ook uw gegevens, terwijl proxy’s dat niet doen. Dit verschil maakt de eerste een veel betere keuze om uw online activiteiten privé te houden.

Zonder encryptie kan uw ISP zo helder als daglicht zien wat u van plan bent. Als u niet wilt dat ze weten dat u torrents downloadt of als u een inhoudsfilter moet omzeilen, doen proxy’s dat niet.

VPN’s zijn ook gemakkelijker te gebruiken en over het algemeen veel betrouwbaarder voor het bekijken van geografisch geblokkeerde inhoud. Ze worden geleverd met een client-app, zorgen voor uw DNS-instellingen en elke topprovider roteert server-IP-adressen geblokkeerd door de Netflixes van de wereld.

Met proxy’s moet u uw browser instellen en uw DNS-instellingen handmatig wijzigen. En als een proxy niet meer werkt met je favoriete streamingdienst, is het aan jou om een ​​nieuwe te vinden die werkt.

Er is tijd en plaats voor proxy’s. Maar in de meeste gevallen is een VPN een veel betere oplossing.

Hoe u de beste VPN voor u kiest

Hoewel alle VPN’s op deze pagina uitstekende services zijn, kan er per definitie slechts één als de beste worden beschouwd.

U en ik wonen waarschijnlijk in verschillende delen van de wereld, hebben verschillende apparaten en zijn van plan een VPN voor verschillende doeleinden te gebruiken. Als zodanig zal uw perfecte provider waarschijnlijk niet dezelfde zijn als de mijne.

Met dat in gedachten, volgen hier een paar richtlijnen om u te helpen de uwe te kiezen.

Wat zijn de beste VPN’s voor privacy?

Er zijn een paar vakjes die een VPN moet aanvinken voordat het als een eerste keuze voor privacy kan worden beschouwd. Het moet op zijn minst sterke codering bieden, een veilig protocol gebruiken, lekvrij zijn, geen logboeken bijhouden en opereren vanuit een privacyvriendelijke jurisdictie.

Idealiter biedt het ook verschillende privacygerichte functies, zoals een dubbele VPN-optie of ingebouwde advertentie- en malwareblokkers.

Van de hierboven genoemde providers valt één VPN op als de beste optie voor privacy, en het is NordVPN.

Dit is wat ze aanbieden:

 • Veiligheid

  NordVPN laat je kiezen tussen twee uitstekende protocollen: OpenVPN en IKEv2 / IPSec. Beide zijn veilig, vrij van kwetsbaarheden en worden sterk aanbevolen door de wereldwijde beveiligingsgemeenschap. De VPN gebruikt ook 256-bit AES-codering, een standaard die universeel als onbreekbaar wordt beschouwd.

 • Geen logboekregistratie

  Er zijn goede redenen waarom NordVPN mijn beste aanbeveling is voor een VPN zonder logboek. Ze opereren niet alleen vanuit het privacyvriendelijke Panama, maar registreren ook absoluut niets. Hun logloze claims zijn onlangs ook geverifieerd door een diepgaande onafhankelijke externe controle.

 • Dubbele VPN

  Voor extra beveiliging en privacy laat NordVPN u uw verbinding routeren via niet één maar twee VPN-servers. Het is een extra beschermingsniveau dat u beschermt als een van de datacenters ooit in gevaar komt. Zo’n inbreuk is nooit voorgekomen, maar als privacy er echt toe doet, is het goed om die extra veiligheidsdeken te hebben.

 • CyberSec

  CyberSec is NordVPN’s implementatie van een advertentie- en malwareblokker die rechtstreeks in de klant is ingebouwd. Het beschermt u (en uw privacy) tegen tienduizenden websites waarvan bekend is dat ze malware verspreiden of verschillende methoden voor het volgen van advertenties of phishing gebruiken.

Er zijn ook andere privacygerichte functies die NordVPN biedt.

Er is hun uitstekende DNS-lekbescherming, die ervoor zorgt dat uw ISP nooit kan achterhalen welke websites of services u gebruikt. Er is ook een ingebouwde internet-kill-schakelaar, die voorkomt dat u per ongeluk uw activiteiten onthult als de VPN-verbinding onverwachts wegvalt.

Maar wacht, er is meer. NordVPN biedt ook twee gespecialiseerde servertypes die uw privacy nog een stap verder brengen.

Wanneer u verbinding maakt met hun versluierde servers, verbergt u voor iedereen het feit dat u een VPN gebruikt. En door gebruik te maken van hun Onion over VPN-oplossing, kunt u de kracht van VPN en Tor combineren.

Als online privacy uw grootste zorg is, is NordVPN de beste die er is om ervoor te zorgen dat u deze onderhoudt.

Wat zijn de beste VPN’s voor streaming?

Velen van ons gebruiken VPN’s om inhoud te bekijken die beperkt is tot slechts enkele delen van de wereld, en niet elke provider kan u deze beperkingen omzeilen. Momenteel is PureVPN zonder twijfel de beste VPN voor streaming.

PureVPN werkt consequent met een breed scala aan streamingdiensten van over de hele wereld. Het deblokkeert Netflix (VS en anderszins), Hulu, Amazon Prime, de BBC iPlayer, ITV en ZDF om er maar een paar te noemen.

Ze hebben gespecialiseerde streaming-servers voor meer dan 70 kanalen en services. Geen enkele andere VPN komt in de buurt.

De prestaties van PureVPN zijn ook uitstekend, een vereiste als je video van hoge kwaliteit wilt streamen.

En hun client is compatibel met zowat elk apparaat dat je maar kunt bedenken. Als je er video op kunt bekijken, ondersteunt PureVPN het.

Hier is een screenshot van PureVPN die werkt met US Netflix uit Europa.

PureVPN is het beste bij het streamen van Amerikaanse Netflix

Als je je favoriete show wilt streamen, dan is PureVPN de beste keuze.

Wat is de beste VPN voor uw land?

Als algemene richtlijn geldt dat de VPN die het beste is voor een bepaald land, degene is met de meeste servers op het grootste aantal locaties. Prestaties zijn natuurlijk ook van belang.

Wanneer een provider zwaar investeert in hun netwerk in een specifiek land, is de kans groot dat het hun doel is om daar de best mogelijke service te bieden. Anders zouden ze elders geld uitgeven.

Hier zijn gedetailleerde beschrijvingen van de beste VPN’s voor het VK, Canada, Frankrijk en Duitsland, als u specifiek in die landen geïnteresseerd bent.

Voor andere populaire locaties zijn dit de beste keuzes op basis van een combinatie van aantal servers en prestaties:

 • ONS: CyberGhost
 • Australië: PureVPN
 • Nederland: NordVPN

Als je van plan bent verbinding te maken met een kleiner land, een land waar de meeste VPN-providers niet aanwezig zijn, kijk dan naar het servernetwerk van PureVPN. Als u niet vindt wat u zoekt, HideMyAss! ondersteunt ook een aanzienlijk aantal locaties.

Welke VPN is het beste voor uw apparaat of besturingssysteem?

Elke goede VPN ondersteunt meerdere apparaten en besturingssystemen. Maar alle app-versies zijn enigszins onafhankelijk van elkaar ontwikkeld (elk platform heeft zijn unieke vereisten en beperkingen). Er is dus geen enkele VPN die universeel het beste is.

Met andere woorden, een VPN werkt misschien heel goed op je Android-telefoon, maar ervaar instabiliteit op je Windows-laptop.

Op zowel Android- als iOS-telefoons en -tablets levert NordVPN de beste ervaring. Op Macs is CyberGhost de favoriete VPN-provider.

Ik heb ook een afzonderlijke diepgaande beschrijving voor wat de beste VPN is voor elk apparaat met Windows.

En nog een laatste ding.

Als je een oudere versie van een besturingssysteem hebt, controleer dan zeker of je geselecteerde VPN dit ondersteunt voordat je een verbintenis aangaat.

Ik heb een oudere MacBook liggen die ik soms gebruik om te testen. Het draait OS X 10.11. Ik kan de clients voor de meeste providers prima draaien, maar Surfshark vereist bijvoorbeeld macOS 10.12 of hoger.

Met andere woorden, alleen omdat een provider zegt dat ze een specifiek besturingssysteem ondersteunen, betekent niet dat hun app automatisch op uw apparaat werkt. Controleer altijd de versievereisten.

Beste VPN snelle vergelijkingstabel

Om snel samen te vatten, bevat de onderstaande tabel de beste VPN-services voor 2020. Ze zijn allemaal uitstekende providers op hun eigen manier en voldoen allemaal aan de criteria die nodig zijn om als beste te worden genoemd. De enige vraag is nu welke VPN het beste voor u is?

ProviderFeaturesCost

Snelheidstest | Server lijst
Landen:90
Servers:7159
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Aansluitingen:7
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
1 maandplan:$ 12,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,75 / maand
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:45 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:58
Servers:5645
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:6
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Panama
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,49 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Overige

Snelheidstest | Server lijst
Landen:131
Servers:2070
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:5
Logboekregistratie:Verbindingsdatum, totale gebruikte bandbreedte
Plaats:Hong Kong
1 maandplan:$ 10,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,33 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:31 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, BitCoin, Alipay, belangrijke cadeaubonnen, CashU, andere cryptocurrencies, Paymetwall

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:63
Servers:1040+
Protocollen:OpenVPN, IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:Onbeperkt
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 1,99 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin, Alipay

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:30
Servers:3235
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:10
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Verenigde Staten van Amerika
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,33 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin, grote cadeaubonnen, 6 andere methoden

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:64
Servers:700+
Protocollen:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
Platforms:Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:3 (Basic), 5 (Premium)
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Zwitserland
1 maandplan:$ 9,95 / maand (Basic), $ 12,85 / maand (Premium)
Jaarlijks plan:$ 5,00 / maand (Basic), $ 2,50 / maand (Premium)
Gratis proefperiode:3 dagen
Geld terug:Nee
Betaling:Creditcard, PayPal, Alipay

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:95
Servers:3000+
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Aansluitingen:3
Logboekregistratie:Totale dagelijkse verbindingsduur, totale dagelijkse hoeveelheid gegevensoverdracht, serverlocatie
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 12,95 / maand
6 maanden plan:$ 9,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 6,67 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Snelheidstest | Server lijst
Landen:47
Servers:173
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Win, Mac, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:3
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
1 maandplan:$ 10,95 / maand
6 maanden plan:$ 7,16 / maand
Jaarlijks plan:$ 4,84 / maand
Gratis proefperiode:24 uur
Geld terug:15 dagen
Betaling:Creditcard, Bitcoin, andere cryptocurrencies, Paymetwall

Snelheidstest | Server lijst
Landen:220
Servers:911
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Win, Mac, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:2
Logboekregistratie:Tijdstempels van verbinding, bedrag van verbindingsgegevensoverdracht, uw verbindings-IP, server-IP
Plaats:UK
1 maandplan:$ 11,52 / maand
6 maanden plan:$ 8,33 / maand
Jaarlijks plan:$ 6,55 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, bankoverschrijving, UnionPay

Snelheidstest | Server lijst
Landen:74
Servers:3798
Protocollen:OpenVPN, IPSec / IKEv2, L2TP / IPSec
Platforms:Win, Mac, iOS, Android
Aansluitingen:5
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Duitsland
1 maandplan:$ 11,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,05 / maand
Gratis proefperiode:7 dagen
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, UnionPay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map