De beste Windows 10 VPN’s van 2020

Windows is al decennia lang het populairste besturingssysteem ter wereld. Met populariteit komen er vele voordelen, waaronder een brede keuze aan software-opties om uit te kiezen.


Dit geldt ook voor VPN’s. Zowat elke provider die er is (en er zijn er veel) ondersteunt niet alleen Windows 10, maar ook veel van de vorige versies.

Vanwege hoe groot die markt is, streven alle services ernaar om eerst de absoluut beste VPN voor Windows te zijn en vervolgens zorgen te maken over de andere besturingssystemen en platforms.

Er zijn echter nadelen aan alles. Het probleem met te veel keuze is … te veel keuze hebben. Het kiezen van slechts één provider kan ontmoedigend zijn.

Maar dat is wat ik hier ben om je te helpen. Ik zal je een lijst geven van wat, naar mijn bescheiden mening, de beste Windows VPN’s zijn en hopelijk, door dat proces, je helpen om degene te kiezen die precies aan je behoeften voldoet.

Top 5 beste VPN’s voor Windows

1. CyberGhost

Logo van CyberGhost

CyberGhost is zonder twijfel mijn keuze als de beste VPN voor Windows.

Om te beginnen bieden ze een zeer indrukwekkende geografische serverdekking met bijna 3500 servers in 59 landen. Elk groot land waar ik ooit aan zou kunnen denken om mee te verbinden, maakt de doorslag, en nog wat.

Prestaties zijn ook top. Of ik nu mijn dichtstbijzijnde server gebruik of een server die duizenden kilometers ver weg is, de snelheden zijn constant hoog en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor applicaties met veel bandbreedte, zoals 4K-videostreaming.

CyberGhost is ook een P2P- en Torrent-vriendelijke service, om nog maar te zwijgen van het werken met de BBC iPlayer en Netflix (in feite heeft het speciale streaming-servers speciaal voor die doeleinden).

De clientsoftware heeft eind 2018 een grote update ondergaan en is nu beter dan ooit. Het is intuïtief en laat je alles zien wat je nodig hebt en niets meer. Het is perfect voor degenen onder ons die iets minder ervaring hebben met VPN’s.

Maar als u uw verbinding wilt aanpassen, zijn er ook tal van geavanceerde instellingen. Ze zijn allemaal netjes weggestopt en slechts een paar klikken verwijderd.

U kunt kiezen uit meerdere verbindingsprotocollen, ervoor kiezen om TCP te gebruiken in plaats van UDP en IPv6 uit te schakelen. Er is ook een kill-schakelaar, Wi-Fi-beveiliging en split-tunneling-functionaliteit.

Elke functie die u van een VPN van het hoogste niveau mag verwachten, levert CyberGhost. Ook DNS-lekken worden opgevangen.

Op het gebied van privacy is CyberGhost een van de echt niet-loggende VPN-providers, een feit dat duidelijk wordt vermeld in hun privacybeleid.

Ze zijn ook gebaseerd op online privacyvriendelijk Roemenië, wat betekent dat er geen internetsurveillance of door de overheid opgelegde regels zijn voor het delen van inlichtingen met andere landen. Met CyberGhost bent u zo anoniem als maar kan.

En dan is er nog de prijs.

Ondanks dat het een breed en goed presterend wereldwijd servernetwerk biedt en zowat elke beveiligings- en privacyfunctie onder de zon heeft, is CyberGhost betaalbaarder dan de meeste concurrenten. De kers op de taart? Ze bieden ook een best-in-business geld-terug-garantie van 45 dagen!

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN staat om vele redenen al jaren op mijn lijst met beste VPN’s voor Windows, te beginnen met beveiliging.

Ja, ze bieden dezelfde veilige protocollen en sterke versleuteling die elke andere VPN die het waard is tegenwoordig doet. Ze lekken ook geen DNS-informatie.

Maar waar NordVPN opvalt, is door verschillende gespecialiseerde soorten servers aan te bieden, die elk uw anonimiteit en privacy naar een geheel nieuw niveau kunnen tillen.

Er zijn dubbele VPN-servers, die uw gegevens niet door één, maar door twee servers doorgeven voor een extra beschermingslaag. Er zijn Onion over VPN-servers die ook een extra niveau van anonimiteit toevoegen door een VPN-server te combineren met het Tor-netwerk. En dan zijn er versluierde servers die het feit verbergen dat je überhaupt een VPN gebruikt (een belangrijke functie in landen waar overheden afkerig zijn van VPN-gebruik).

Er is nog een type server dat NordVPN uitvoert, en dat is een speciale IP-server. Voor nog een paar dollar per maand kun je een IP-adres vergrendelen dat je elke keer dat je verbinding maakt met de VPN gebruikt (en waar niemand anders toegang toe heeft).

Afhankelijk van wat je probeert te doen, kunnen dedicated IP’s de voorkeur hebben boven gedeelde IP’s (die alle VPN’s je standaard geven).

De NordVPN Windows-client is en is altijd een van de schoonste en gemakkelijkst te gebruiken geweest. Alle benodigdheden zijn aanwezig, intuïtief verborgen in de menu’s voor wanneer je ze nodig hebt, maar niet in de weg zitten bij dagelijks gebruik.

Gevestigd vanuit Panama en met een strikt niet-loggingbeleid, is NordVPN ook een uitstekende keuze voor volledige online privacy. En met meer dan 5000 snelle servers in 61 landen kunt u hier echt van profiteren.

NordVPN valt qua kosten ergens in het midden van het pakket. Ze zijn niet de goedkoopste Windows VPN die er zijn, maar ze zijn zeker betaalbaar. Dit is een robuuste VPN-service die de toegangsprijs zeker waard is.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

3. PureVPN

PureVPN-logo

Als u op zoek bent naar een land, zoek dan niet verder dan PureVPN.

Met servers in 133 landen doet geen enkele andere VPN-provider het beter. En, zoals blijkt uit de resultaten van mijn snelheidstests, is PureVPN nogal de snelheidsduivel (niet in de laatste plaats dankzij enkele recente infrastructuurupgrades).

De PureVPN-client bevat veel van dezelfde functies die andere providers doen, waaronder een kill-switch, split-tunneling en DNS-lekbescherming. Maar er zijn ook verschillende unieke opties, zoals het blokkeren van advertenties of de mogelijkheid om uw eigen VPN-hotspot te maken.

Deze zijn zeker niet nodig voor een geweldige VPN-ervaring, maar zeker leuk om te hebben.

De client ondersteunt ook meer dan 50 andere besturingssystemen en platforms, voor het geval je je VPN op iets anders dan Windows wilt gebruiken.

De goede mensen bij PureVPN begrijpen dat velen van ons VPN’s gebruiken om anders geografisch geblokkeerde inhoud te streamen, daarom hebben ze ervoor gekozen om speciale streaming-servers op te nemen voor alle populaire services en kanalen. Onnodig te zeggen dat PureVPN heel goed werkt met onder meer Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime en Hulu.

Torrenting is toegestaan ​​op elke PureVPN-server en u kunt tot 5 gelijktijdige verbindingen maken. En voor een paar extra dollars per maand kun je zelfs je eigen statische server IP-adres krijgen.

Op het gebied van dollars per maand doet PureVPN het goed in vergelijking met de concurrentie en is het geprijsd aan de onderkant van de schaal. Gezien hun enorme servernetwerk en de functie na functie die in de Windows-client is verpakt, krijg je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

4. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Een andere constante op mijn lijst met beste VPN-providers voor Windows is ExpressVPN. Jaar in jaar uit zijn ze een goed beoordeelde service die uw investering meer dan waard is.

Gebaseerd op de Britse Maagdeneilanden (wat goed nieuws is voor privacy), heeft ExpressVPN een uitgebreid netwerk van meer dan 2000 servers in 94 landen. De snelheden van die servers zijn uitstekend en kunnen vrijwel alles aan wat je erop gooit.

Terugkomend op privacy, doet ExpressVPN het daar ook goed. Hun servicevoorwaarden bevatten een duidelijk nulregistratiebeleid van alles wat u uniek zou kunnen identificeren, inclusief verbindings-IP’s of verkeersgegevens.

De klant van ExpressVPN is eenvoudig te gebruiken voor zelfs de meest beginnende gebruikers, maar krachtig genoeg voor elke VPN-veteraan.

Voor de laatste zijn functies zoals protocolselectie, een kill-schakelaar en split-tunneling natuurlijk allemaal aanwezig. DNS-lekbescherming is standaard voor iedereen ingeschakeld.

P2P-verkeer is welkom op de servers van ExpressVPN en de service werkt goed samen met US Netflix.

Dan is er de klantenondersteuning die naar mijn mening de beste in de branche is. Ze zijn deskundig en behulpzaam (die beide niet altijd een gegeven zijn) en 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar via e-mail of livechat.

De prijs voor ExpressVPN is iets hoger dan voor de andere providers op deze lijst, maar is de moeite waard voor iedereen die op zoek is naar een gevestigde en goed afgeronde Windows VPN. Dit geldt vooral als u profiteert van de speciale korting van ExpressVPN.

Wanneer u zich abonneert, krijgt u ook een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie zonder vragen, waardoor u voldoende tijd heeft om tegen de spreekwoordelijke banden te schoppen.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

5. Surfshark

Surfshark-logo

Een nieuw item op de beste Windows VPN-lijst dit jaar is Surfshark. Ze bestaan ​​nog niet zo lang, maar maken ze ooit de juiste bewegingen.

Laten we beginnen met hun servernetwerk. Met meer dan 800 servers in 50 landen zijn er tal van meer gevestigde VPN’s (geen van deze staan ​​op deze lijst) die Surfshark te schande maakt. De prestaties zijn ook uitstekend en overtreffen enkele van de snelste VPN’s die er zijn.

P2P is toegestaan ​​en het deblokkeren van US Netflix werkt elke keer weer als een zonnetje.

Privacyshalve is Surfshark een strikt niet-loggende service gebaseerd op de Britse Maagdeneilanden. Beide dingen zijn geweldig nieuws voor anonimiteit.

Er is ook een dubbele VPN-functie die uw verkeer door twee servers stuurt voor een extra abstractielaag die uw privacy maximaliseert.

In termen van beveiliging levert Surfshark ook met versleuteling van militaire kwaliteit op al uw verbindingen, een goede keuze aan VPN-protocollen (inclusief het zeer veilige OpenVPN) en zelfs een adblocker die malware in zijn sporen zal stoppen.

De service voorkomt ook DNS-lekken door tijdens de verbinding automatisch over te schakelen naar zijn eigen DNS-servers.

Zoals ik al zei in mijn recensie van Surfshark, zijn zij de enige provider die ik ken die onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt. Het is fijn om de mogelijkheid te hebben om de client op elke Windows-pc in huis te installeren en je geen zorgen te maken dat je geen verbinding meer hebt als we de service ook op onze telefoon gebruiken.

En als u op zoek bent naar de beste deal voor uw Windows VPN, dan is dit het wel.

Misschien vindt het bedrijf dat ze, omdat ze relatief nieuw zijn, hun concurrentie moeten ondermijnen. Wat de reden ook is, Surfshark is zonder twijfel de beste VPN-deal die momenteel op de markt is.

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

Waarop moet worden gelet in een Windows VPN

Het analyseren van elk detail van elke potentiële Windows VPN-provider kan uw hoofd doen draaien. Het goede nieuws is dat u dat niet hoeft te doen.

Er zijn slechts een handvol functies waar u echt op moet letten bij het kiezen van een VPN voor uw pc of ander Windows-apparaat. Sommige hiervan zijn belangrijker dan andere, afhankelijk van waarvoor u een VPN wilt gebruiken.

 • Compatibiliteit met Windows

  Als je Windows 10 gebruikt, komt alles goed met wie je ook gaat. Elke VPN-provider ondersteunt uw systeem. Hetzelfde geldt voor Windows 7.

  Als u echter de 2% van de Windows-gebruikers bent die weigert Windows XP los te laten, controleer dan zeker of uw computer wordt ondersteund voordat u een abonnement neemt.

 • Klantkwaliteit

  Eenvoudig, krachtig, stabiel. Dat is in drie woorden hoe ik mijn VPN-clients leuk vind. Elke VPN doet dingen graag een beetje anders. Tenzij een klant intuïtief is ingedeeld en gemakkelijk te begrijpen is, kan dat uw ervaring belemmeren.

  Je wilt ook niet dat je Windows-client vastloopt of bevriest, iets wat helaas nog niet elke VPN-provider op de markt onder de knie heeft.

 • Logboekbeleid

  Als online privacy en anonimiteit uw belangrijkste zorg zijn, zult u ongetwijfeld een VPN zonder logboekregistratie willen kiezen. Zoek naar een provider die niets bijhoudt – geen bezochte websites, geen bandbreedtegebruik, zelfs niet de data waarop je verbinding hebt gemaakt met een server.

  Alle providers moeten duidelijk aangeven wat ze inloggen in hun privacybeleid of servicevoorwaarden. Als u die informatie niet kunt vinden, is dat een rode vlag. Er zijn tal van andere Windows VPN’s die er zijn. Ga verder.

 • Bevoegdheid van de aanbieder

  Gaat hand in hand met het logbeleid, als u op zoek bent naar de beste privacy, kies dan een VPN die werkt vanuit een online privacyvriendelijk land. Goede opties zijn onder meer Roemenië, Panama, Zwitserland en de Britse Maagdeneilanden.

  Vermijd diensten vanuit de VS, het VK of andere toezichtslanden van 5 ogen, 9 ogen of 14 ogen. Maar nogmaals, dit is alleen echt belangrijk, privacy is super belangrijk voor je.

 • Prestatie

  Prestaties moeten bovenaan uw lijst staan, ongeacht waarvoor u uw VPN wilt gebruiken. U wilt een snelle service. Als de VPN die je kiest zo pijnlijk langzaam is dat je hem uiteindelijk niet meer gebruikt, wat heeft het dan voor zin om hem in de eerste plaats te krijgen.

 • Deblokkeren van streamingdiensten

  Velen van ons gebruiken VPN’s om dergelijke geografisch geblokkeerde inhoud te omzeilen op US Netflix, Hulu of de BBC iPlayer.

  Als je in die categorie valt, wil je natuurlijk een provider kiezen die werkt met je favoriete streamingdienst. Afhankelijk van wat dat is, werken sommige VPN’s beter dan andere.

 • Bescherming tegen DNS-lekken

  Als u Windows 10 gebruikt, is DNS-lekbescherming een must. Het is een bekend beveiligingslek in het besturingssysteem dat, als het niet goed wordt afgehandeld door de VPN-service, kan blootleggen wat u online doet (iets wat een VPN moet voorkomen).

  DNS-lekken kunnen ook voorkomen dat u geografisch beperkt materiaal deblokkeert.

 • Beperkingen

  Sommige providers beperken het aantal VPN-verbindingen dat u tegelijkertijd kunt uitvoeren. Anderen staan ​​geen P2P- of Torrenting-verkeer toe. Controleer nogmaals wat die beperkingen zijn en of ze voor u geen probleem zijn.

Als je een goed startpunt wilt voor je zoektocht naar een goede VPN voor Windows, vink dan alle providers die ik op deze pagina vermeld elk vakje op de bovenstaande checklist aan.

Waarom heb ik een VPN nodig op Windows

Door een VPN op uw Windows-pc uit te voeren, kunt u anoniem online blijven, veilig zijn op openbare Wi-Fi-netwerken en krijgt u toegang tot gecensureerde of geografisch beperkte inhoud.

Wanneer u verbinding maakt met een VPN, creëert de geïnstalleerde clientsoftware een gecodeerde tunnel tussen uw Windows-apparaat en de VPN-server. Alle informatie die u verzendt, wordt onleesbaar voor iedereen die probeert mee te luisteren (zoals uw internetprovider, de hacker die naast u zit in een coffeeshop of, in sommige landen, de overheid).

Uw online activiteiten worden veilig en privé gehouden.

Zodra uw gegevens de VPN-server bereiken, wordt uw IP-adres vervangen door een eigen IP-adres. Wanneer uw gegevens vervolgens hun uiteindelijke bestemming op internet bereiken, worden ze gezien als afkomstig van de VPN-server waarmee u verbinding hebt gemaakt en de geografische locatie, niet van uw computer. Deze IP-swap heeft twee voordelen.

Ten eerste helpt het je anoniem te blijven. Het is het IP-adres van de server, niet het uwe, dat zichtbaar is voor iedereen voorbij de VPN-server. Alle acties worden eraan toegeschreven.

De IP-swap kan u ook toegang geven tot geo-geblokkeerd materiaal. Het verzoek om de inhoud te bekijken, wordt gezien als afkomstig van de VPN-server. Zolang de server zich in een deel van de wereld bevindt waar de inhoud beschikbaar is, kun je deze bekijken.

Conclusie

De services die ik hierboven heb aanbevolen, zijn allemaal geweldige potentiële keuzes en uitstekende startpunten. Maar uiteindelijk is de beste VPN voor Windows 10 (of welke andere versie van het besturingssysteem u ook gebruikt) degene die voor u en uw behoeften werkt.

Als een service geen server heeft op een locatie waar u verbinding mee moet maken, slaat u deze over. Als een VPN die je probeert te traag is, gebruik dan de geld-terug-garantie en ga met iemand anders mee. Alle providers op deze pagina bieden u een terugbetalingsperiode van ten minste 30 dagen, waardoor u veel tijd heeft om uw selectie zonder risico te verfijnen.

Beste Windows VPN-samenvatting

ProviderFeaturesCost

Snelheidstest | Server lijst
Landen:90
Servers:7159
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Aansluitingen:7
Logboekregistratie:Geen logboekregistratie
Plaats:Roemenië
1 maandplan:$ 12,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 2,75 / maand
Gratis proefperiode:Ja
Geld terug:45 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:58
Servers:5645
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:6
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Panama
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,49 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Overige

Snelheidstest | Server lijst
Landen:131
Servers:2070
Protocollen:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:5
Logboekregistratie:Verbindingsdatum, totale gebruikte bandbreedte
Plaats:Hong Kong
1 maandplan:$ 10,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 3,33 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:31 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, BitCoin, Alipay, belangrijke cadeaubonnen, CashU, andere cryptocurrencies, Paymetwall

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:95
Servers:3000+
Protocollen:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Aansluitingen:3
Logboekregistratie:Totale dagelijkse verbindingsduur, totale dagelijkse hoeveelheid gegevensoverdracht, serverlocatie
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 12,95 / maand
6 maanden plan:$ 9,99 / maand
Jaarlijks plan:$ 6,67 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcards, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Beoordeling | Snelheidstest | Server lijst
Landen:63
Servers:1040+
Protocollen:OpenVPN, IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Aansluitingen:Onbeperkt
Logboekregistratie:Geen logging
Plaats:Britse Maagdeneilanden
1 maandplan:$ 11,95 / maand
Jaarlijks plan:$ 1,99 / maand
Gratis proefperiode:Nee
Geld terug:30 dagen
Betaling:Creditcard, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map