Meest veilige e-mailserviceproviders (2020)

Er zijn de afgelopen jaren talloze privacyschandalen geweest waarbij grote e-mailproviders betrokken waren. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen op zoek zijn gegaan naar de best beveiligde e-mails waarmee ze vrij met anderen kunnen communiceren en tegelijkertijd hun privacy als gebruiker kunnen beschermen.


Waarom u uw e-mails versleuteld nodig heeft

Je vraagt ​​je misschien af, is het echt nodig dat ik mijn e-mails versleuteld? Of gaat er zoveel over niks? Kijk naar wat er de afgelopen jaren is gebeurd en oordeel zelf.

versleuteld-e-mailpictogramGmail is onlangs betrapt en gaf derden volledige en volledige toegang tot de e-mails van zijn gebruikers. Dit betekent dat als je Gmail hebt gebruikt in de tijd dat dit schandaal zich ontvouwde, de e-mails waarvan je dacht dat ze privé waren, mogelijk in handen zijn gekomen van individuen die ze om hun eigen redenen wilden gebruiken. Als u dat prettig vindt, hoeft u uw e-mail misschien niet te versleutelen.

Gederubriceerde documenten toonden aan dat Yahoo, AOL, Google, Microsoft en Apple alle Amerikaanse bewakingsdiensten in staat hebben gesteld dit te doen live communicatie volgen en informatie opslaan op hun servers.

We hebben dus Yahoo, AOL, Apple, Google en Microsoft, alle grote spelers in e-mail, bereidwillig uw privégegevens te delen met adverteerders, marketeers en de overheid. Dit is waarom, als je je e-mails privé wilt houden, je e-mails versleuteld moeten zijn. Onthoud dat wanneer u “gratis” e-mailproviders gebruikt, het waarschijnlijk is dat u verkoopt aan anderen.

Gelukkig is er een simpele oplossing. Gebruik een beveiligde e-mailprovider. Laten we een paar van de beschikbare opties bekijken om u te helpen de optie te kiezen die het beste bij u past.

1. ProtonMail – De meest bekende e-mailserviceprovider

protonmail logo

ProtonMail is opgericht door Dr. Andy Yen. Voordat hij dit bedrijf oprichtte, werkte hij als onderzoeker bij CERN. ProtonMail is gebaseerd op het idee om een ​​internet te bouwen dat de privacy van gebruikers beschermt, te beginnen met e-mail.

De ingenieurs en wetenschappers die voor dit in Zwitserland gevestigde bedrijf werken, hebben een unieke visie van de burgerlijke vrijheden van mensen beschermen terwijl ze online zijn. Om deze reden hebben ze een eenvoudig te gebruiken e-mailservice ontwikkeld die end-to-end e-mailversleuteling heeft ingebouwd.

ProtonMail’s toewijding aan privacy wordt zichtbaar zodra u uw account instelt. Er wordt niet om persoonlijke informatie gevraagd. U hoeft alleen een gebruikersnaam en wachtwoord te selecteren.

Dit is een gratis e-mailaccount, dus het heeft niet veel van de functionaliteit die u mogelijk krijgt bij andere e-mailservices.

protonmail inbox

Uw bijlagelimiet is 25 MB. Afbeeldingen bijvoegen is gemakkelijk en snel. Terwijl u e-mails verzendt of ontvangt, slaat ProtonMail de contactgegevens automatisch op in uw adresmap. Je kunt contacten uploaden vanuit andere programma’s. Er is echter geen directe manier om contacten te verbinden met sociale media of andere e-mailaccounts. U moet een CSV- of VFC-bestand maken en deze vervolgens uploaden naar uw account.

Als u uw wachtwoord bent vergeten en u uw account opnieuw moet instellen, kunt u dit doen. E-mails die al in uw inbox of in uw opgeslagen mappen stonden voordat u uw wachtwoord opnieuw instelde, zijn echter verdwenen. Er bestaat op geen enkele manier dat u ze ooit zult kunnen herstellen.

Voordelen:

 • Verstuur eenvoudig versleutelde e-mailberichten
 • Upload snel bijlagen tot 25 MB
 • Vrij

Nadelen:

 • Als u uw wachtwoord bent vergeten, moet u uw account opnieuw instellen. E-mails die eerder zijn opgeslagen of ontvangen, worden vergrendeld. U heeft er geen toegang meer toe.

2. Mailfence – End-to-end encryptie + digitale handtekeningen

mailfence-logo

Mailfence is een in België gevestigd bedrijf dat in 1999 werd opgericht. Hun doel is om gebruikers te helpen hun veilige e-mailprivacy terug te winnen. Om dit doel te bereiken, vonden ze SSL-certificaten zonder Amerikaanse certificeringsinstantie. Ze ontwikkelden een unieke interoperabele end-to-end encryptie-e-mailoplossing. Deze oplossing bevat digitale handtekeningen.

Mailfence streeft ernaar zich te onderscheiden van de massa door een complete e-mailsuite aan te bieden, inclusief Mailfence-kalenders, Mailfence-documenten en Mailfence-groepen. Mailfence werkt met andere Open PGP-compatibele e-maildiensten.

Mailfence noemt zichzelf een “echte end-to-end encryptie-e-mailoplossing” omdat alle encryptie-operaties plaatsvinden in de browser. Hun geïntegreerde sleutelopslag geeft gebruikers volledige controle over sleutelbeheer evenals geavanceerde opties.

hoe mailfence werkt

Mailfence is trots op biedt volledige omkeerbaarheid. Dit betekent dat gebruikers het platform kunnen verlaten met hun versleutelde sleutelparen en hun end-to-end versleutelde gegevens.

Hun servers zijn gevestigd in België en bevinden zich in een land met wetten die de privacy beschermen. Aangezien Mailfence geen buitenlandse moedermaatschappij heeft, zijn ze niet verplicht om te voldoen aan gegevensverzoeken van binnenlandse of buitenlandse autoriteiten.

Mailfence heeft een gratis abonnement dat wordt geleverd met e-mails van 500 MB, documenten van 500 MB, tweefactorauthenticatie, codering en ondersteuning. Het volgende niveau is een plan voor ongeveer $ 2,50 per maand. Met hun bedrijfsplan kunnen gebruikers het plan schalen op basis van hun behoeften. De prijzen voor het abonnement zijn afhankelijk van wat de gebruiker eraan toevoegt.

mailfence prijzen

Voordelen:

 • Uitstekende beveiliging en privacy
 • Open PGP end-to-end-codering
 • Gevestigd in België
 • Digitale handtekeningen
 • Derden hebben geen toegang tot uw gegevens

Nadelen:

  • Aanpasbare thema’s zijn niet voorzien
  • Beschikt niet over een goed aliasbeheersysteem

3. Hushmail – oudste veilige e-mailservice

Hushmail is ontworpen als de gratis e-mailservice die u momenteel gebruikt. Je kunt het gebruiken op je smartphone, op internet of op een smartapparaat. Het verschil is dat ze extra beveiligingsfuncties hebben toegevoegd om uw gegevens veilig te houden.

Hush Communications begon in 1998. Een jaar later werd Hushmail geïntroduceerd. Dit bedrijf, gevestigd in Vancouver, Canada, bevindt zich in het hart van een groeiende technologie-industrie.

De filosofie achter Hushmail is dat het maken van de best beveiligde e-mails niet ingewikkeld hoeft te zijn, en ook niet intimiderend hoeft te zijn. Hun idee was dat om de cyberveiligheidsrisico’s te beperken, de toegepaste maatregelen doeltreffend en toegankelijk moeten zijn en dat mensen het gevoel moeten hebben dat ze ze daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Ben Cutler is sinds 2001 CEO van het bedrijf en Brian Smith is de Chief Technology Officer van het bedrijf. Brian was een van de creatieve krachten achter de technologie die Hushmail aandrijft.

hushmail inboxen

Hushmail gelooft dat beveiliging is het belangrijkste kenmerk dat een e-mailservice kan hebben. De gratis kant van de service heeft niet veel van de functies of functionaliteit die andere webgebaseerde e-mailclients bieden.

Hushmail scant inkomende e-mails en controleert ze op virussen. Het biedt u de mogelijkheid om domeinnamen en individuele e-mailadressen op de zwarte lijst te zetten.

Hushmail heeft geen advertenties in zijn inbox. Het biedt POP3-toegang, wat betekent dat uw e-mail toegankelijk is via services van derden. Dit betekent dat je toegang hebt tot Hushmail via de e-mailapp van je smartphone. Hushmail biedt alleen een tekstcomposer voor platte tekst.

Als je je e-mail elke dag gebruikt, heb je hier misschien geen last van, maar Hushmail vereist wel dat je minimaal één keer per drie weken inlogt om je account actief te houden. Zo niet, dan zal Hushmail je account automatisch deactiveren. Dit kan snel vervelend worden.

Voordelen:

 • Je ontvangt geen advertenties in de inbox
 • POP3-toegang
 • Gratis versie

Nadelen:

 • Als uw account drie weken inactief is, wordt deze gedeactiveerd
 • Geen spellingcontrole

Laatste gedachten

E-mail is een vertrouwde vorm van communicatie. Hier deelt u persoonlijke informatie met degenen die u vertrouwt. Daarom is e-mail een legitiem doelwit voor hackers. Gratis e-mailaccounts versleutelen uw berichten.

Velen van hen kunnen spam goed filteren. Toch zijn we niet van mening dat gratis webgebaseerde e-mailclients de veiligste manier zijn om te communiceren.

STARTTLS is een veel voorkomende vorm van e-mailversleuteling. Als zowel de afzender als de ontvanger toepassingen gebruiken die dit type codering ondersteunen, kunnen e-mails worden verzonden.

Infrastructuur met openbare sleutel of PKI is de sleutel tot e-mailversleuteling. Hierdoor kan men technologieën zoals digitale handtekeningen en encryptie gebruiken. Het wordt niet alleen gebruikt in e-mails, maar vormt ook de kern van e-commerce en zal een grotere rol gaan spelen in het internet der dingen.

De behoefte aan e-mail en andere vormen van cybersecurity-software zoals een VPN zal blijven bestaan ​​zolang er kwaadwillende personen zijn die zaken als ZeroAccess en andere vormen van kwaadaardige malware gebruiken om besturingssystemen te infecteren en onschuldige slachtoffers te beschadigen.

Vergeet niet dat hoewel versleutelde e-mail een extra beschermingslaag biedt voor uw persoonlijke gegevens, uw internetverkeer nog steeds niet is versleuteld. We raden u aan de beste VPN’s die u zich kunt veroorloven, te bekijken en te vergelijken en uzelf en uw huis te beschermen tegen potentiële aanvallers.

E-mail is een aanvalsvector, maar dat geldt ook voor uw browsegegevens. Blijf altijd waakzaam voor de sites die u bezoekt, ontvang een gecodeerde e-mailservice en krijg een goede VPN-achtige NordVPN of Surfshark. Je bespaart jezelf de toekomst veel pijn.

FAQs

V: Is Gmail een veilige e-mail?

EEN: Gmail heeft meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld. Het is een van de meest populaire e-mailserviceproviders ter wereld. Het is begrijpelijk dat er bezorgdheid bestaat over beveiliging. Met Gmail kun je vanaf elke locatie inloggen en elk gewenst apparaat gebruiken.

Dit maakt het mogelijk om in te loggen op niet-versleutelde netwerken en uw persoonlijke gegevens en privacy bloot te leggen. Gmail heeft standaardinstellingen die een redelijk robuuste beveiliging bieden. Als u echter meer leert over geavanceerde beveiligingsopties, waaronder SMTP via TLS (STARTTLS), kunt u Gmail veiliger maken.

V: Kan ik een e-mail sturen met Gmail?

EEN: Ja. Gmail ondersteunt S / MIME. Dit is beschikbaar met het betaalde Gmail-account. Het is niet beschikbaar als u een gratis account gebruikt. S / MIME werkt alleen als zowel de afzender als de ontvanger een service gebruiken die dit ondersteunt.

Gmail heeft laten doorschemeren dat ze geïnteresseerd zijn in het toevoegen van end-to-end-codering aan al hun e-mailservices. Dit is nog niet gebeurd en aangezien ze dit sinds 2014 beloven, houden we onze adem niet in.

V: Hoe kan ik een Gmail-bijlage met een wachtwoord beveiligen?

EEN: Klik op Opstellen om een ​​nieuwe e-mail te beginnen. Klik rechtsonder in het venster op Vertrouwelijke modus inschakelen. Daar kunt u een vervaldatum en een wachtwoord instellen.

Vraag: Kan een e-mail worden gehackt?

EEN: Ja. Onderzoekers in Europa ontdekten bijvoorbeeld beveiligingsfouten waardoor e-mail kan worden gehackt als de gebruikte codering PGP en S / MIME is.

V: Hoe weet ik of mijn e-mail is gehackt?

EEN: Je eerste aanwijzing is meestal dat je contacten je laten weten dat ze vreemde e-mails van je hebben ontvangen. Het kan zijn dat ze om gevoelige informatie worden gevraagd, enz. Zeg dat ze u een foto ervan moeten sturen. Als je het niet hebt verzonden, is het waarschijnlijk dat je bent gehackt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me