10 най-добри безплатни VPN през 2020 г. (ВНИМАНИЕ: Изберете внимателно)

10 най-добри безплатни VPN през 2020 г. (ВНИМАНИЕ: Изберете внимателно)


Всеки харесва безплатни неща. Безплатни проби за храна в Costco или онези мънички безплатни парфюми или одеколон, които получавате в универсалния магазин.

Безплатно е добре, защото добре .. това е безплатно. Така че защо да плащате за VPN, когато не е нужно?

С над 1000+ безплатни VPN мрежи в магазина на Android бихте си помислили, че трябва да има гигантски състав от компании, които искат да предоставят своите услуги напълно безплатно. Какъв хубав куп компании.

Защо всяко приложение или компания да наеме разработчици, да плаща за прокси сървъри, да изгражда и хоства уебсайт, за да ви даде 100% безплатен продукт? Ще разгледаме какво наистина се случва и се надяваме да дадем някаква яснота защо никога не препоръчваме 100% безплатен VPNS.

&# X2705; Съвет – повечето продукти, за които говорим в този преглед, предлагат безплатни 30-дневни изпитания. &# X2705;

Contents

Безплатни срещу платени VPN &# X1f575;&# Xfe0f; 

Това, което плащате, е това, което получавате в повечето сценарии. Ако искате безплатно преживяване в нещо, обикновено има уловка. За най-добре платени VPN получавате повече за това, което плащате и рискът от нарушаване на данните е по-нисък.

Като цяло – действителните функции, които получавате на платена услуга, ще бъдат по-добри. Премиум план обикновено ви дава повече гигабайти и честотна лента, за да започнете. На всичкото отгоре ще получите по-лесно използване на интерфейси, откриване на проникване, предотвратяване и други забавни функции.

Разходите, свързани с избора на VPN, са сравнително ниски. По-долу можете да видите реалната цена за закупуване на VPN и тя е много достъпна.

Безплатните VPN мрежи не надхвърлят толкова много функции. Те могат излага ви на сериозен риск.

Когато използвате безплатен VPN – вие ставате продуктът.

Използват ви като продукт по няколко начина:

 1. Те могат инсталирайте зловреден софтуер които могат да проследят вашата активност и да откраднат вашите данни. (Източник)
 2. Повечето безплатни VPN мрежи ще съберете данните си и след това ги продайте. Това включва всички ваши финансови данни. (Източник)
 3. Седемдесет и пет процента от всички приложения за Android VPN софтуер за проследяване на трети страни. (Източник)
 4. 82 процента поиска достъп до лични данни, като потребителски акаунти и текстови съобщения. (Източник)

Това е причината да не включим и безплатни VPN-и. Няма начин да се провери дали те са надеждни и надеждни. Вместо това избрахме да ви покажем най-доброто рентабилни VPN които могат да осигурят високо ниво на обслужване. Всички тези VPN включват и приятна безплатна пробна версия, за да намокрите краката си в света на VPN.

TLDR;

Безплатните VPN мрежи не си струва да спестите няколко долара. Имате голям шанс да срещнете негативни последици. Вместо да вървите по този маршрут, най-добре е да се възползвате от безплатни тестове, предлагани от обикновени VPN. Най-добрият вариант в нашите очи, особено ако искате да спестите малко пари, е NordVPN.

Другата опция, която имате, е прескачане между безплатни тестове на всички изброени тук различни VPN услуги. Не препоръчваме това, тъй като ще бъде главоболие и е по-лесно да платите няколко долара за реномирана VPN услуга.

10 най-добри VPN безплатни VPN мрежи през 2020 г.

Вместо да класираме VPN-ите, които ще откраднат вашата информация и ще се възползват за вас, решихме да очертаем позитивите и негативите на различни VPN услуги, които предлагат безплатни тестове.

По-долу ще намерите информация за функциите, сървърите и колко лесна е услугата да се използва.

1. Surfshark – Най-добрият безплатен VPN

Може би никога не сте чували за Surfshark и това е наред. Причината за това е, че те са най-новата VPN услуга, която разгледахме на този уебсайт. За всички намерения и цели изглежда, че Surfshark стреля, за да поеме света на VPN.

Безплатен пробен период

Surfshark предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти

 • Най-добрият протокол за стрийминг с IPv6. Рядко се блокирайте от Netflix поради използване на VPN
 • Способен за торент и P2P споделяне за разлика от някои други VPN мрежи на пазара
 • Без регистрация, което означава, че никога не трябва да се притеснявате, че продават вашата информация
 • Неограничено всичко, включително връзки, сървъри, IP адреси и честотна лента
 • Намира се на Британските Вирджински острови, което означава, че няма любопитни очи от страна на правителството
 • Най-добрата сигурност и криптиране на разположение с IPv6, 256-битово AES криптиране, 2048-битова обмяна на ключове DHE-RSA и хеш за автентификация на SHA512
 • Kill-превключвател и други функции за сигурност
 • Приема крипто и други основни версии на плащане
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • WebRTC теч и DNS защита в цялата мрежа
 • Страхотни цени с дългосрочни планове са само 1,99 долара на месец

Против

 • Скоростта може да варира доста от сървъра до сървъра
 • По-нова компания, така че сървърната база все още расте

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяване 30-дневна гаранция за връщане на парите
Пробен периодНито един
Начини на плащанеPayPal, Google Pay, криптовалута, Alipay, Dragon Pay
Отстъпки / купониУводен купон, акула старт

Кой трябва да използва Surfshark?

Всеки, който може да се ангажира с двугодишен план, който иска най-добрите възможности за сигурност и стрийминг. Прочетете пълния ни преглед на Surfshark.

2. NordVPN – масивна мрежа и сигурност на ниво ФБР

NordVPN е един от най-използваните днес VPN. Има добра причина за това, тъй като е и един от най-високо ценените VPN. Трудно е да проведете разговор като цяло за най-добрия VPN на пазара, без да споменавате NordVPN.

Безплатен пробен период

NordVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти

NordVPN идва с P2P възможност, превключвател за убийство, Tor над VPN, интелигентна DNS услуга, специализиран IP и SOCKS5 прокси сървъри. Техната поддръжка на клиенти също е фантастична при справяне с всеки проблем, който може да излезе с някоя от функциите, които искате да използвате.

Няколко други функции, включително CyberSec, която автоматично блокира подозрителните уебсайтове, така че никакъв злонамерен софтуер или други кибер заплахи не могат да заразят вашето устройство. Освен това никакви светкавични реклами няма да ви погледнат и объркване, което скандализира вашия трафик, като не позволява на интернет доставчиците да намалят скоростта ви при сърфиране по криптиран канал.

с повече от 5000 сървъра по целия свят във всяка голяма държава, почти няма къде да отидете със сървър извън обсега. На всичкото отгоре можете да се свържете шест устройства и използват услугата за Netflix.

при $ 2,99 на месец, ако искате да се ангажирате с три години, става трудно да се оправдае рискът при използване на безплатен VPN. Вие харчите малко над 100 долара и спирате да се притеснявате за своя VPN за три години.

Против

Ценовата структура е причудлива и наистина ви води към тригодишен план. Едномесечен план идва в $ 11.95.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяване 30-дневна гаранция за връщане на парите
Пробен периодНито един
Начини на плащанеVisa, MasterCard, American Express, Discover, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Alipay, Giropay, Sofort, iDeal, UnionPay
Отстъпки / купони15% отстъпка за ученици и постоянно променящи се промоционални цени

Кой трябва да използва NordVPN?

Всеки, който може да се ангажира с тригодишен план, който иска услуга от висок клас за малка сума пари. Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

3. ExpressVPN – Бързи скорости и пълна анонимност

Понастоящем броя, ExpressVPN има сървъри в 94 страни. Почти невъзможно е да влезете в държава с интернет и да нямате достъп до един от техните сървъри. ExpressVPN е първокласна VPN услуга, която доставя една от най-бързите и надеждни VPN услуги наоколо, те са едно от най-надеждните VPN решения на пазара с над 10 милиона доволни клиенти.

expressvpn лого

Безплатен пробен период

ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти

С неограничена информация, денонощна поддръжка на клиенти, лесни за използване приложения за всички устройства, разделно тунелиране, тестове за скорост и без записване ExpressVPN наистина го носи с техните функции. ExpressVPN също ви дава достъп до Kodi.

Пребиваването на Британските Вирджински острови е основен положителен резултат никога не трябва законно да споделят данни с правителството.

Против

ExpressVPN е по-ценен вариант от останалата част от списъка, но вие плащате за това, което получавате. Един малък проблем е, че получавате само три връзки наведнъж, което може да бъде ограничаващо за домакинството.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяване30-дневна гаранция за връщане на парите
Пробен периодНеобходима е 12-месечна покупка (включва безплатни 3 месеца), като цената се увеличава до $ 12,95 на месец при подновяване
Начини на плащанеVisa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, Visa, Delta, Diners Club International, Paypal, Bitcoin, Alipay, UnionPay, iDeal, Klarna, WebMoney, GiroPay, Interac, Mint, FanaPay, YandexMoney, OneCard
Отстъпки / купониExpressVPN актуализира редовно своите промоционални цени

Кой трябва да използва ExpressVPN?

ExpressVPN е за хора, които нямат нищо против да плащат малко повече за VPN услугата си, за да постигнат най-високо качество. Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

4. Windscribe – Силна сигурност с Ad Blocker

Reddit се възхищава на тази услуга, отбелязвайки щедрата си месечна честотна лента и стимули за потребителите (Ако изпратите Tweet @WindScribe, автоматично получавате допълнителни 5 GB).

Изпробвайте услугата напълно безплатно и ако го обичате и искате да надстроите, можете с достъпни планове. Понастоящем цената струва $ 4.08 на месец, ако закупите за година.

лого на уиндшафта

Безплатен пробен период

Windscribe е безплатен в САЩ, Канада, Великобритания, Хонконг, Франция, Германия, Холандия, Швейцария, Норвегия и Румъния. Те също предлагат 3-дневна гаранция за връщане на парите или 10 GB ползване, независимо от това, което ударите първо.

Професионалисти

Тъй като са достатъчно приятни, за да позволят на хората да използват услугата си безплатно, не е изненада, че Windscribe е канадска компания.

Безплатната им версия на софтуера е доста добра и вместо да ви направи техен продукт, те се надяват, че ще харесате услугата толкова много, че ще я надстроите.

Windscribe има някои страхотни функции на безплатната си услуга като вградена защитна стена, блокиране на реклами и P2P възможности.

Против

Можете да имате само една връзка наведнъж, която може да бъде силно ограничаваща.

Въпреки че е страхотно, че Windscribe е в Канада и въпреки че казват, че не регистрират активност – правителството може да ги принуди да предадат клиентски данни.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяване3-дневна гаранция за връщане на парите или 10 GB ползване
Пробен периодИзползвайте безплатно в САЩ, Канада, Великобритания, Хонконг, Франция, Германия, Холандия, Швейцария, Норвегия и Румъния
Начини на плащанеОсновни кредитни карти, PayPal, маркови дебитни карти Visa / Mastercard, повечето криптовалути и покупки за мобилни приложения. Можете дори да моите за ъпгрейди, като използвате криптовалута, базирана на браузър.
Отстъпки / купониМоят за ъпгрейди, използвайки базиран на браузър крипто-миньор.

Кой трябва да използва Windscribe?

Windscribe е за хора, които се нуждаят от VPN безплатно и са отворени за надграждане. (Прочетете пълната ни Преглед на уиндшафта)

5. TunnelBear – неограничена поддръжка за поточно предаване

Едно страхотно нещо за TunnelBear е техният маркетинг. Има много промоции в техните социални медии от което може да се възползвате. Един пример е, че получавате безплатна игра, ако @TunnelBear. Техният талисман е и очарователно порочна мечка.

тунел лого лого

Безплатен пробен период

Tunnelbear ви позволява да потопите ръката си в меда безплатно, ако използвате под 500 MB данни на месец.

Професионалисти

Очевидно фактът, че имат безплатен план, е страхотен. Възползвайте се от това, за да видите дали искате да използвате TunnelBear дългосрочно.

TunnelBear има над 900 сървъра и бързи скорости. Най-добрата част от TunnelBear е, че те са първокласни при заобикаляне на геоблокирането. Той може да ви позволи да гледате BBC iPlayer отвсякъде.

Против

От те ви дават само 500 MB на месец, за да работите ще трябва да надстроите, ако планирате да използвате VPN много и скоростите обикновено са ниски в зависимост от близостта ви до сървър.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяванеНито един
Пробен периодБезплатно за 500 MB данни на месец
Начини на плащанеMasterCard, Visa, American Express, Bitcoin и Jars of Honey
Отстъпки / купониРекламите често се появяват в акаунти в социалните медии

Кой трябва да използва TunnelBear?

TunnelBear е чудесен за хора, които трябва да заобиколят всички geoblocking, както и да искат възможността да изпробват услугата безплатно. Прочетете нашия задълбочен преглед на TunnelBear.

6. VyprVPN – Функции за собствена сигурност

VyprVPN има уникален план, който дава на потребителите две едновременни връзки, разнообразие от протоколи, приложение за криптирани съобщения и NAT защитна стена, която блокира неискания входящ трафик, когато сте свързани с VyprVPN. Всичко това, напълно безплатно.

vyprvpn

Безплатен пробен период

VyprVPN предлага 3-дневна безплатна пробна версия при закупуване на услугата и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти

VyprVPN предлага множество протоколи като L2TP / IPsec, който работи от пакети L2TP между крайните точки, капсулирани от IPsec, OpenVPN, който използва всички функции за криптиране, удостоверяване и сертифициране на библиотеката на OpenSSL, за да защити вашия частен мрежов трафик, докато преминава през интернет, PPTP и техните собствени Хамелеонов протокол, който е доказано, че минава през повечето блокиращи опити.

Против

Най-големият против срещу VyprVPN е фактът, че те са били блокирани от Netflix. Ако не мога да гледам Службата, за какво се случва това? За какво работя?

Друг голям негатив при Vypr е, че той ви позволява само да имате две връзки наведнъж, което може да бъде досадно при опит за достъп до интернет и искате да вършите множество задачи наведнъж на различни устройства.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяванеНяма при използване на безплатна пробна версия, 30-дневна гаранция при плащане
Пробен период3-дневна безплатна пробна версия при покупка
Начини на плащанеMasterCard, Discover, American Express, Visa, PayPal, Alipay
Отстъпки / купониVypr VPN предлага редовно актуализирани промоционални цени

Кой трябва да използва VyprVPN?

VyprVPN е друга страхотна geoblocking VPN. Въпреки че в миналото са били блокирани от Netflix, те имат добра репутация за преминаване на минали геоблокери. Прочетете пълния ни ревю на VyprVPN.

7. ProtonVPN – От създателите на ProtonMail

ProtonVPN е едно от най-новите VPN решения наоколо, но те са и едно от най-добрите, що се отнася до безплатната VPN услуга. Proton AG е група, съставена от учени от Харвард и твърди защитници на личния живот.

protonvpn

Безплатен пробен период

ProtonVPN предлага безплатни услуги с по-ниски скорости в три различни страни, както и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти

ProtonVPN е създаден от група учени от Харвард – дали това добавя печат на одобрение или неодобрение, не сме съвсем сигурни. Те имат някои от по-бързите безплатни скорости на безплатната си пробна версия в сравнение с други безплатни тестове, въпреки че се предлагат като по-ниски скорости срещу платената им услуга.

ProtonVPN има местни клиенти за Android, Windows, macOS и iOS. Те също предлагат инструмент за команден ред за Linux и поддръжка за рутери.

Против

Безплатната услуга няма геоблокираща оптимизация на P2P функционалността, което означава, че няма да можете да използвате торент.

Ускоренията не са толкова големи при други опции и при наличния им безплатен план по-дългите скорости ще се забавят още повече, тъй като все повече потребители скачат върху услугата.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяване 30-дневна гаранция за връщане на парите
Пробен периодБезплатна услуга с по-ниска скорост и само в три страни
Начини на плащанеPayPal, Visa, MasterCard, Bitcoin
Отстъпки / купониProton VPN предлага купони за групиране на VPN и имейл услуги. Въртящи се кодове на купони могат да бъдат намерени като: bestdeal

Кой трябва да използва ProtoVPN?

Само хора, които търсят краткосрочна и безплатна услуга.

8. Trust.Zone – Надежден, но …

Trust.Zone на системна хардуерна изолация ги прави едни от най-надеждните безплатни VPN мрежи от 2020 г. Техната строга политика без регистрация е само едно от нещата, което ги прави полезно решение.

trustzone

Безплатен пробен период

Trust.zone предлага 3-дневна безплатна пробна версия. Искаме това да е по-дълго.

Професионалисти

Предлагат се страхотни функции като криптиране по подразбиране AES-256, OpenVPN, L2TP през IPSec с 256-битово AES криптиране, антивирус, 200 IP адреса, превключвател за убийство, P2P и те приемат Bitcoin. Те също имат хардуерна изолация в цялата система, което ги прави по-надеждни от другите услуги.

Против

Без чат или телефонна поддръжка така че ще трябва да разчитате на системата им за билети. Въпреки че системата за билети не е идеална, те могат да отговорят и помогнат на потребителите. C’mon Trust.Zone, това е 2020 г. … поддръжката на чат е задължително обслужване на клиентите.

Безплатните потребители могат да използват само едно устройство наведнъж и когато плащате, можете да използвате само три устройства едновременно.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяванеНито един
Пробен период3-дневна безплатна пробна версия
Начини на плащанеBitcoin, Emercoin, Verge, PayPal, Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, Банкови преводи, Alipay, WebMoney, iDeal, UnionPay, Qiwi и други
Отстъпки / купониTrust.Zone актуализира редовно цените на промоциите на своя уебсайт

Кой трябва да използва Trust.Zone?

Trust.zone има защита от високо ниво и защита от течове на DNS, което ги прави една от по-безопасните безплатни опции на пазара. Прочетете пълния преглед на Trust.Zone.

9. Частен тунел – Поддръжка на множество устройства

Частният тунел е комерсиалният изстрел на OpenVPN Technologies. С достъпни планове, които осигуряват 100 до 500 GB, Private Tunnel доказа, че те могат да се търкалят с големите кучета и да защитят вашата анонимност онлайн с техните 128-битово AES-GCM криптиране.

privatetunnel

Безплатен пробен период

Private Tunnel предлага 7-дневна безплатна пробна версия.

Професионалисти

Частният тунел се разклонява от OpenVPN технологиите, което ги прави ветерани от индустрията. Това може да осигури спокойствие при използване на безплатна пробна версия.

Техният безплатен пробен период ви дава пълен достъп до техния софтуер с ограничения за данни (което не е така за всички безплатни VPN услуги от този списък.)

Против

Частен тунел има известни течове на данни в тяхната Mac версия и нисък брой сървъри.

Те имат сървъри в Канада, така че услугата все още може да се използва от канадци. Други държави нямат толкова късмет.

Частният тунел също е базиран в САЩ, което означава, че частният тунел може да бъде принуден да се откаже от данните на потребителя.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяванеНито един
Пробен период7-дневен безплатен пробен период
Начини на плащанеОсновни кредитни карти, основни дебитни карти, PayPal, банкови преводи
Отстъпки / купониПонастоящем частният тунел не предлага талони

Кой трябва да използва Private Tunnel?

Частният тунел може да се използва безплатно от всеки, навсякъде. Но, може да се използва сигурно само от собственици на компютри – не за потребители на Mac, за съжаление.

10. Изчезнала VPN – оптимизирана услуга на Netflix

Vanished VPN е базирана в Австралия VPN услуга, която е идеална за онези, които търсят достъп до много съдържание на Netflix, особено за тези, които искат достъп до Netflix библиотеки.

Изчезналата

Безплатен пробен период

Vanished VPN предлага 3-дневна безплатна пробна версия.

Професионалисти

Освен най-готиното лого от групата и моето лично любимо име, Vanished VPN ви позволява да предавате много съдържание, недостъпно за австралийците и като цяло за всички неамериканци. Тяхната оптимизация на geoblock и по-евтините планове са най-добрите им характеристики.

Против

Изчезнал VPN има бавни записани скорости и процесът на регистрация и настройка може да бъде объркващ и труден. Има включен ръчен процес, който изглежда глупаво да премине с други опции.

Начини за спестяване и начин на плащане

SpecificationsDetails
Политика / Гаранция за възстановяванеНито един
Пробен период3-дневна безплатна пробна версия
Начини на плащанеVisa, MasterCard, American Express
Отстъпки / купониНито един

Кой трябва да използва изчезнал VPN?

Няма голяма причина да използвате Vanished, тъй като скоростите са толкова бавни.

С кого отиваш?

Има никога добра причина да използвате безплатен VPN. Може да ви сърбят да гледате сезон 12 на Тийн мама през VPN в някоя случайна страна, която има, но използването на безплатен VPN никога не си струва.

Избирането на VPN може да е обезсърчително, но за щастие има куп безплатни изпитания и гаранции за връщане на парите, за да се възползвате. Добра стратегия би била да изпробвате няколко и да видите каква е скоростта за вас лично, както и да се уверите, че ви харесва интерфейсът.

Вместо това има много достъпни опции, които се предлагат с безплатни изпитания. Surfshark е нашият избор и тя обслужва добре всички свои потребители. Той ще ви осигури всичко необходимо.

ЧЗВ

Кой е най-добрият безплатен VPN?

Никакви VPN, които са напълно безплатни, не трябва да се използват или да им се вярват. Вместо да рискувате вашата киберсигурност и всичките си данни, трябва да се възползвате от използването на безплатна пробна версия с реномирана компания. Най-добрият по-евтин вариант е NordVPN.

Кой е най-бързият безплатен VPN?

Много безплатни VPN мрежи ще се похвалят с бързи скорости, но никой от тях няма да има толкова солидна инфраструктура, колкото тази, за която плащате. Ако намерите бърза, която се сравнява с обикновена VPN услуга, тя няма да се сравнява по почти всеки друг начин. Има много по-евтини бързи опции.

Има ли безплатен VPN?

Изглежда, че има нов безплатен VPN всеки ден. Защо така? Те искат да ви свържат с VPN услугата и да използват вашите данни, за да печелят пари. Те могат да продават вашата информация на най-високия участник в търга и просто така, вие сте се превърнали в продукт.

Безплатни VPN мрежи ли са безопасни за употреба?

Да и не. Най-общо казано, VPN, които изброихме тук, са добре. Въпреки това повечето хора, които търсят напълно безплатни VPN-и, искат проблеми. Както се оказва, почти половината от всички уж безплатни приложения за виртуални частни мрежи са собственост на китайски компании.

Така че не – не са безопасни. Безплатните VPN услуги все още трябва да правят пари по някакъв начин. Начинът, по който правят това, е като се възползват от вас и това може да стане по много начини, без дори вие да знаете. Някои от методите могат да бъдат наистина вредни.

Кой е най-добрият безплатен VPN за Netflix?

Най-добрият VPN за Netflix са много от изборите, изброени по-горе. Първият ни избор е NordVPN. Услугата има безплатна пробна версия, но ще трябва да платите след изпробването. Добрата новина е, че NordVPN е сравнително евтин и регистрацията няма да ви струва много пари.

Кой е най-добрият безплатен VPN за торент?

Най-добрият VPN за торентинг е подобен на нашия отговор за Netflix. Всеки редовен VPN ще ви позволи да направите това, а нашата класация по-горе може да предостави опции като NordVPN и Surfshark.

Легални ли са VPN услугите или са незаконни?

Да, с изключение на няколко изключения като Иран. Можете да използвате VPN на повечето места по света. Няколко правителства като Китай не забраняват непременно VPN-те, те просто блокират домейна, така че не можете да изтеглите VPN клиента и да се абонирате за услугите.

Добавете свой собствен отзив:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map