Legbiztonságosabb e-mail szolgáltatók (2020)

Számtalan adatvédelmi botrány történt az elmúlt években a nagy e-mail szolgáltatók bevonásával. Ez arra késztette sok embert arra, hogy a lehető legbiztonságosabb e-maileket keresse, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy szabadon kommunikálhassanak másokkal, és ezzel egyidejűleg megvédjék felhasználói adatvédelmüket..


Miért van szüksége titkosított e-mailjeire?

Lehet, hogy kérdezi, valóban szükséges-e titkosítani az e-maileket? Vagy ez ennyire semmi? Nézze meg, mi történt az elmúlt néhány évben, és ítélje meg magad.

titkosított-email-ikonA Gmail nemrégiben elkapta a felhasználókat, így teljes és teljes hozzáférést biztosítva a felhasználók e-mailjeihez. Ez azt jelenti, hogy ha a botrány kibontakozása közben használta a Gmailt, akkor az ön által privátnak ítélt e-mailek olyan személyek kezébe kerülhetnek, akik saját okokból akarták őket használni. Ha tetszik ez, akkor lehet, hogy nem kell titkosítania az e-mailjeit.

A minősített dokumentumokból kiderült, hogy a Yahoo, az AOL, a Google, a Microsoft és az Apple mind lehetővé tették az amerikai felügyeleti ügynökségek számára a lehetőséget figyeli az élő kommunikációt és tárolja az információkat a szervereken.

Tehát a Yahoo, az AOL, az Apple, a Google és a Microsoft, mindegyik nagy szereplő az e-mailben, önként megosztja a személyes adatait a hirdetőkkel, a marketingszakemberekkel és a kormányzattal. Ez az oka annak, ha az e-mailjeit privátként akarja tartani, akkor titkosítva kell az e-maileket. Ne feledje, hogy amikor „ingyenes” e-mail szolgáltatót használ, akkor valószínű, hogy Ön az, amit másoknak adnak el.

Szerencsére van egy egyszerű megoldás. Használjon biztonságos e-mail szolgáltatót. Vessen egy pillantást néhány rendelkezésre álló lehetőségre azzal a céllal, hogy segítsen kiválasztani az Ön igényeinek megfelelőt.

1. ProtonMail – a legismertebb e-mail szolgáltató

protonmail logó

A ProtonMail-t Dr. Andy Yen alapította. Mielőtt megalapította ezt a társaságot, kutatóként dolgozott a CERN-nél. A ProtonMail azon az elképzelésen alapszik, hogy létrehozzon egy internetet, amely védi a felhasználók személyes adatait, először az e-mailekkel kezdve.

A svájci székhelyű vállalatnál dolgozó mérnökök és tudósok külön látásmóddal rendelkeznek az emberek polgári szabadságjogainak védelme online állapotban. Ezért létrehoztak egy könnyen használható e-mail szolgáltatást, amely beépített teljes körű e-mail titkosítással rendelkezik.

A ProtonMail a magánélet iránti elkötelezettségét azonnal láthatja, miután beállította fiókját. Nem kérnek személyes adatokat. Csak ki kell választania egy felhasználónevet és jelszót.

Ez egy ingyenes e-mail fiók, tehát nem sok olyan funkcióval rendelkezik, amelyet más e-mail szolgáltatásokkal kaphat.

protonmail beérkező levelek

A mellékleti korlátozás 25 MB. A képek csatolása egyszerű és gyors. E-mailek küldésekor vagy fogadásakor a ProtonMail automatikusan tárolja az elérhetőségi adatokat a cím mappájában. Más személyekről is feltölthet névjegyeket. Ennek ellenére nincs közvetlen módja annak, hogy kapcsolatot létesítsenek a közösségi médiával vagy más e-mail fiókkal. Létre kell hoznia egy.CSV vagy.VFC fájlt, majd feltölteni őket a fiókjába.

Ha elfelejtette jelszavát, és vissza kell állítania fiókját, megteheti. Azonban minden olyan e-mail, amely már a beérkezett üzenetek mappájában vagy a mentett mappákban volt a jelszó visszaállítása előtt, eltűnt. Van semmiképpen sem fogja tudni visszanyerni őket.

Előnyök:

 • Könnyen titkosított e-mail üzeneteket küldhet
 • Legfeljebb 25 MB-os fájlokat tölthet fel
 • Ingyenes

Hátrányok:

 • Ha elfelejti a jelszavát, akkor vissza kell állítania fiókját. A korábban tárolt vagy fogadott e-mailek zárolva vannak. Többé nem fogja tudni elérni őket.

2. Mailfence – végpontok közötti titkosítás + digitális aláírások

mailfence-logo

A Mailfence egy belga székhelyű vállalat, amelyet 1999-ben alapítottak. Céljuk az, hogy segítsék a felhasználókat a biztonságos e-mail adatvédelem visszaszerzésében. E cél elérése érdekében olyan SSL tanúsítványokat találtak, amelyeknek nincs amerikai tanúsító hatósága. Kidolgoztak egy egyedülálló, interoperábilis, végponttól végig titkosító e-mail megoldást. Ez a megoldás digitális aláírásokat tartalmaz.

A Mailfence arra törekszik, hogy kiemelkedjen a tömegből, teljes e-mail csomaggal, beleértve a Mailfence naptárakat, a Mailfence dokumentumokat és a Mailfence csoportokat. A Mailfence más Open PGP kompatibilis e-mail szolgáltatásokkal működik.

A Mailfence magát „valódi végpont közötti titkosítási e-mail megoldásnak” nevezi, mivel minden titkosítási művelet a böngészőben történik. Integrált kulcstárolójuk biztosítja a felhasználók számára a kulcskezelés teljes ellenőrzése valamint a speciális lehetőségeket.

hogyan működik a mailfence

A Mailfence büszke rá teljes visszafordíthatóságot kínálva. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a titkosított kulcspárokkal, valamint a végpontok közötti titkosított adatokkal elhagyhatják a platformot.

Belgiumban székhellyel rendelkező szervereik olyan országban találhatók, ahol a magánélet védelmét szolgáló törvények érvényesek. Mivel a Mailfencenek nincs külföldi anyavállalata, nem kénytelenek eleget tenni a belföldi vagy külföldi hatóságok adatszolgáltatási igényeinek.

A Mailfence egy ingyenes csomaggal rendelkezik, amely 500 MB e-maileket, 500 MB dokumentumokat, két tényezős hitelesítést, titkosítást és támogatást tartalmaz. A következő szinttel feljebb havonta körülbelül 2,50 dollárt tervez. Üzleti tervük lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tervet az igényeik alapján méretezzék. A terv árazása attól függ, hogy a felhasználó mit ad hozzá.

mailfence árképzés

Előnyök:

 • Kiváló biztonság és magánélet
 • Nyissa meg a PGP teljes körű titkosítását
 • Található Belgiumban
 • Digitális aláírások
 • Harmadik felek nem férnek hozzá az Ön adataihoz

Hátrányok:

  • Testreszabható témák nem állnak rendelkezésre
  • Nem rendelkezik megfelelő álnév-kezelő rendszerrel

3. Hushmail – Régebbi biztonságos e-mail szolgáltatás

A Hushmail úgy lett kialakítva, hogy olyan legyen, mint a jelenleg használt ingyenes e-mail szolgáltatás. Használhatja okostelefonján, az interneten vagy egy intelligens eszközön. A különbség az, hogy extra biztonsági funkciókat vetettek fel azzal a céllal, hogy adatait biztonságban tartsák.

A Hush Communications 1998-ban indult. Egy évvel később bevezetésre került a Hushmail. A kanadai Vancouverben székhellyel rendelkező vállalat a növekvő technológiai ipar szívében helyezkedik el.

A Hushmail mögött meghúzódó filozófia az, hogy a legbiztonságosabb e-mailek létrehozásának nem kell bonyolultnak, és nem is megfélemlítőnek lennie. Elképzelésük az volt, hogy a kiberbiztonsági kockázatok korlátozása érdekében az alkalmazott intézkedéseknek hatékonyaknak és hozzáférhetőknek kell lenniük, és az embereknek úgy kell érezniük, mintha ténylegesen használhatnák őket..

Ben Cutler 2001 óta a cég vezérigazgatója, Brian Smith pedig a cég technológiai igazgatója. Brian volt a Hushmailt hatalmazó technológia egyik kreatív ereje.

hushmail beérkező levelek

Husmail úgy véli A biztonság az e-mail szolgáltatás legfontosabb szolgáltatása. A szolgáltatás ingyenes oldalán nincs sok olyan szolgáltatás vagy funkció, amelyet más webes e-mail kliensek kínálnak.

A Hushmail beolvassa a bejövő e-maileket és ellenőrzi őket vírusok ellen. Lehetővé teszi a domain nevek és az egyes e-mail címek feketelistára tételét.

Hushmail a beérkező levelek között nincs hirdetés. POP3 hozzáférést kínál, azaz e-mailje harmadik fél szolgáltatásaiból érhető el. Ez azt jelenti, hogy a Hushmailhez az okostelefon e-mail alkalmazásán keresztül férhet hozzá. A Hushmail csak egy egyszerű szöveges üzenetet ír.

Ha minden nap használja e-mailjét, akkor valószínűleg nem zavarja ezt, de a Hushmail előírja, hogy legalább háromhetente jelentkezzen be, hogy fiókja aktív maradjon. Ha nem, a Hushmail automatikusan deaktiválja fiókját. Ez gyorsan idegesítő lehet.

Előnyök:

 • A beérkező levelek mappájában nem jelennek meg hirdetések
 • POP3 hozzáférés
 • Ingyenes verzió

Hátrányok:

 • Ha fiókja három hétig inaktív, akkor inaktiválódik
 • Nincs helyesírás-ellenőrző

Végső gondolatok

Az e-mail a kommunikáció megbízható formája. Itt osztja meg magáninformációit azokkal, akikben megbízsz. Ez az oka annak, hogy az e-mail törvényes célpont a hackerek számára. Ingyenes e-mail fiókok titkosítják az üzeneteket.

Sokan jó munkát végeznek a spam kiszűrésében. Ennek ellenére nem gondoljuk, hogy az ingyenes web alapú e-mail kliensek a biztonságosabb kommunikációt nyújtják Önnek.

A STARTTLS az e-mail titkosítás általános formája. Ha mind a feladó, mind a címzett olyan alkalmazásokat használ, amelyek támogatják az ilyen típusú titkosítási e-maileket.

A nyilvános kulcsú infrastruktúra, vagy a PKI az e-mail titkosítás kulcsa. Ez teszi lehetővé az olyan technológiák, mint például a digitális aláírások és a titkosítás használatát. Amellett, hogy e-mailekben használják, az e-kereskedelem középpontjában áll, és nagyobb szerepet fog játszani a dolgok internetében.

Az e-mail és más számítógépes biztonsági szoftverek, például a VPN igénye továbbra is fennmarad, amíg vannak olyan rosszindulatú személyek, akik olyan dolgokat használnak, mint például a ZeroAccess és más rosszindulatú szoftverek az operációs rendszerek megfertőzésére, és ártatlan áldozatok számára kárt okoznak.

Ne felejtse el, hogy bár a titkosított e-mail extra védelmet nyújt a személyes adatai számára, az internetes forgalom még mindig nincs titkosítva. Javasoljuk, hogy vizsgálja felül és hasonlítsa össze a rendelkezésre álló legjobb VPN-ket, és védje meg magát és otthonát a potenciális támadókkal szemben.

Az e-mail egy támadási vektor, de ugyanúgy, mint a böngészési adatok. Mindig figyeljen a meglátogatott webhelyekre, kapjon titkosított e-mail szolgáltatást, és szerezzen egy jó VPN-t NordVPN vagy Surfshark. A jövőben sok fájdalmat fog megmenteni.

GYIK

K: A Gmail biztonságos e-mail?

A: A Gmailnek világszerte több mint egy milliárd felhasználója van. Ez a bolygó egyik legnépszerűbb e-mail szolgáltatója. Érthető módon aggodalomra ad okot a biztonság. A Gmail segítségével bármilyen helyről bejelentkezhet, és bármilyen eszközt használhat.

Ez lehetővé teszi a titkosítatlan hálózatokba való bejelentkezést, valamint a személyes adatok és az adatvédelem feltárását. A Gmail alapértelmezett beállításai meglehetősen robusztus biztonságot nyújtanak. A fejlett biztonsági lehetőségek, például az SMTP TLS-n keresztüli (STARTTLS) megismerése azonban lehetővé teszi a Gmail biztonságosabbá tételét..

K: Küldhetek e-mailt a Gmail segítségével?

A: Igen. A Gmail támogatja az S / MIME-t. Ez a fizetett Gmail-fiókkal érhető el. Nem érhető el, ha ingyenes fiókot használ. Az S / MIME csak akkor működik, ha mind a küldő, mind a fogadó olyan szolgáltatást használ, amely támogatja.

A Gmail utalt arra, hogy érdekli az összes e-mail szolgáltatás teljes körű titkosítása. Ez még nem történt meg, és mivel 2014 óta ígérik ezt, nem tartjuk vissza a lélegzetünket.

K: Hogyan védhetek jelszóval egy Gmail-mellékletet?

A: Új e-mail elindításához kattintson a Összeállítás gombra. Az ablak jobb alsó sarkában kattintson a Bizalmas mód bekapcsolása elemre. Itt beállíthatja a lejárati dátumot és egy jelszót.

K: E-mailt feltörhetünk?

A: Igen. Például az európai kutatók olyan biztonsági hibákat fedeztek fel, amelyek lehetővé teszik az e-mailek feltörését, ha a használt titkosítás PGP és S / MIME.

K: Honnan tudhatom meg, hogy az e-mailjeimet feltörték-e?

A: Az első tipp általában az lesz, hogy a kapcsolattartók tájékoztatják Önt arról, hogy furcsa e-maileket kapták tőled. Lehet, hogy érzékeny információkat kér, stb. Mondja meg nekik, hogy küldjenek róla egy fényképet. Ha nem küldted el, akkor valószínűleg megtámadtak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map