Celoten vodnik za deblokiranje spletnih mest

Celoten vodnik za deblokiranje spletnih mest


Kot bomo razpravljali, so vlade zaskrbljene zaradi njihove podobe. Hkrati si oblastniki želijo zaščititi svojo moč. Kako torej dosežejo tehtnico? To storijo z igranjem s semantiko. Kako to? Izrazi filtriranje, izklop, blokiranje in cenzura pomenijo isto stvar z vidika končnega uporabnika..

V bistvu je ideja ta, da obstaja del interneta, do katerega ne morete dostopati. Vendar za vlade, oblikovalce politike in aktiviste vsak izraz nosi drugačno konotacijo. Izraz “filtriranje” se zdi nežen in blag. V resnici se zdi izraz “cenzura” bolj orvelski v naravi kot boste kmalu ugotovili v tem članku.

V tem priročniku bomo uporabili mešane štiri izraze. Toda zavoljo tega vodnika vsi pomenijo isto stvar –Do interneta ni mogoče dostopati.

Vlade želijo ohraniti svojo slavo

Seznam držav, ki prepovedujejo spletna mesta, je seznam avtoritetnih režimov. Na teh seznamih so imena, kot so Severna Koreja, Jemen, Turčija in Iran.

Medtem ko večina sveta uživa neomejen dostop do interneta, vključno z uporabo spletnih mest družbenih medijev, kot sta Facebook in Twitter, so zgoraj omenjene države tako zaskrbljene, da bi njihovi državljani o vladi rekli kaj negativnega, da preprečiti jih iz uporabe socialni mediji in obiskovanje drugih spletna mesta, za katera vlada meni, da so nevarna.

Te vlade so sumljive do svojih državljanov. Nekaj ​​tako preprostega kot uporaba GPG podpisa za šifriranje je videti kot grožnja državi.

Odblokiranje spletnih strani – rešitev 1, pridobite VPN

Preprosto povedano, VPN ustvari povezavo med vašo elektronsko napravo, bodisi računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom, z drugim računalnikom v drugem delu sveta, ki je znan kot strežnik. Ta šifrirana povezava vam omogoča, da brskate po internetu, medtem ko je vaš IP naslov skrit s pomočjo IP-naslov strežnika VPN kot maska. Če ste na Kitajskem, vendar ste v Londonu povezani z VPN, se zdi, kot da ste v Londonu. To vam omogoča dostop do vsebine, do katere običajno ne bi mogli dostopati.

vpn deluje

Na trgu je več VPN-jev. Mnogi od njih ponujajo svoje storitve brezplačno. Nekateri brezplačni VPN so lahko nevarni, ker bodisi nimajo ustreznega protokola šifriranja in VPN, bodisi se uporabljajo kot orodje za zbiranje vaših osebnih podatkov in nato prodajo tržnikom. Ne pozabite, da je šifrirana povezava ali varen predor, ki vam omogoča, da se pretvarjate, kot da ste v drugem delu sveta, tudi isti tunel VPN, skozi katerega poteka ves vaš internetni promet. Če je zasebni VPN ni vreden zaupanja, lahko z vašimi zasebnimi podatki počnejo karkoli hočejo.

Pregledali smo nešteto VPN-jev in izbrali dva, za katera menimo, da sta v rokah najboljši. So NordVPN in ExpressVPN.

Naš izbor številka ena: NordVPN

nordvpn logotip

NordVPN je naše najboljše priporočilo. Ta VPN vam omogoča dostop do več kot 5200 strežnikov po vsem svetu. Lahko hkrati povežete šest naprav. NordVPN ponuja dodatne funkcije, vključno z zaščito pred uhajanjem, kot tudi zakritje, da bi se izognili programski opremi, namenjeni blokiranju VPN-jev.

Njihovi specializirani strežniki, vključno dvojni strežniki VPN in strežniški VPN strežniki, izboljšajte anonimnost in preprečite, da bi geo-blokiranje posneli.

Prednosti

 • Strežniki z dvojnim skokom VPN
 • Podpora v klepetu v živo
 • 30 dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Zagotavlja dostop do geoblokiranih storitev pretakanja, kot je Netflix
 • Uporabniku prijazno

Slabosti

 • Hitrost povezave včasih niha

Cenitev

NordVPN je dotik dražji od nekaterih drugih plačljivih VPN-jev. Vendar pa nudijo veliko vrednost za tisto, kar dobiš.

nordvpn_plan

 • Vsak mesec po mesecu boste plačevali 11,95 USD.
 • Če plačate eno leto naenkrat, boste plačali 83,88 dolarja na leto, kar je enako 6,99 USD na mesec.
 • Če plačujete dve leti hkrati, boste plačali 95,75 dolarja, kar je enako 3,99 USD na mesec.
 • Njihov najbolj priljubljen načrt je triletni načrt. Plačate 107,55 USD. To se razbije na 2,99 USD na mesec za tri leta.

Vsi njihovi načrti imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja. Plačujete lahko s kreditnimi karticami, kripto valutami in drugimi oblikami plačila.

Načini plačila Nordvpn

Politika beleženja

NordVPN je ena redkih storitev VPN preverjeno, da nima nobenih dnevnikov. Revizirale so jih računovodske družbe, ki preverjajo svojo politiko brez dnevnika. Ne shranjujejo naslovov IP, internetnih dejavnosti ali dnevnikov prometa.

nordvpn beleženje

Močno menimo, da je NordVPN najboljša storitev VPN za obiskovanje blokov geo omejitev in drugih tehnik, ki jih vlade uporabljajo za preprečevanje dostopa ljudi do interneta. Oglejte si naše polno NordVPN pregled.

Naš izbor številke dve: ExpressVPN

logotip expressvpn

ExpressVPN ima sedež na Britanskih Deviških otokih. Kot tak je zaščiten z zakoni o zasebnosti, namenjenimi podjetjem in posameznikom, ki tam delujejo. To pomeni, da je vaša zasebnost zaščitena. ExpressVPN ima več kot 3000 strežnikov VPN. Svojim strankam ponujajo 160 lokacij strežnikov VPN, razporejenih po 94 državah.

Pred kratkim je ExpressVPN posodobil aplikacije za vse svoje platforme. Rezultat so bile izboljšane hitrosti povezave, večja zanesljivost in boljša postavitev.

Prednosti

 • Najhitrejša storitev VPN, ki ponuja vrhunsko šifriranje
 • Varna povezava
 • Deluje na Kitajskem
 • Veliko število strežnikov in strežniških lokacij
 • Omogoča P2P

Slabosti

 • Draga
 • Omejitev treh naprav

Cenitev

Cena je velik dejavnik, na katerega morate biti pozorni pri izbiri VPN-ja, ExpressVPN se trži kot vrhunska storitev in zato ponuja svoje storitve za veliko več v primerjavi z drugo premium storitvijo, kot je NordVPN.

Načrti ExpressVPN

 • 12,95 USD na mesec če plačujete na mesec
 • 8,32 USD na mesec zaračunanih 99,95 USD na leto
 • 9,99 USD na mesec s šestmesečno pogodbo so zaračunali 59,95 USD na vsakih šest mesecev

ExpressVPN omogoča plačevanje s kreditno kartico, PayPal, kripto valute, pa tudi številne druge oblike plačila.

Možnosti plačila ExpressVPN

Vsi njihovi načrti prihajajo z a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Politika beleženja

expressvpn politika zasebnostiVedno znova se je ExpressVPN izkazal za zaupanja vrednega, ko gre za ohranjanje zasebnosti stranke. Njihova politika beleženja je takšna, ki jo pogosto iščejo številni ljudje, ki želijo biti izpuščeni iz oči vlade.

Eden izmed bolj znanih primerov se je zgodil decembra 2017. Organi Turčije so zasegli strežnike ExpressVPN. Želeli so pridobiti podatke o strankah. Organi niso mogli pridobiti nobenih podatkov o strankah s strežnikov ExpressVPN, ker niso imeli hlodov.

ExpressVPN ne bo shranjeval:

 • Zgodovina brskanja
 • DNS poizvedbe
 • Prometni cilj
 • Metapodatki
 • IP naslovi

Če iz nekega razloga NordVPN ne deluje za tisto, kar želite, je ExpressVPN kakovostna storitev, ki se je izkazala kot vredna zaupanja. Dajemo jim svoje polno priporočilo. Oglejte si naše polno ExpressVPN pregled.

Drugi načini za deblokiranje spletnih mest

Čeprav je VPN najučinkovitejša rešitev, morda ni za vse. Tu je še nekaj načinov za deblokiranje spletnih mest (vse rešitve tukaj lahko delujejo, vendar vse izpadejo na nekaj glavnih stvareh, ki jih ponuja storitev VPN).

Uporaba posrednikov

Proxy bo deloval podobno kot VPN, saj bo videl, da brskate po spletu z druge lokacije. Kar proxy strežniki ne ponujajo, je šifriranje. Čeprav se boste morda izognili geo-blokadi, ni zagotovila, da je vaš promet varen pred radovednimi očmi. Dejansko spletno mesto najverjetneje ve, da uporabljate spletni proxy, še posebej, če ga uporabljate brez šifriranja.

sporočilo o napaki netflixVzemimo za primer Netflix. Razvili so sistem, s katerim so blokirali vaš dostop do njihove storitve pretakanja, ko njihov sistem zazna, da uporabljate strežnik proxy, da zaobidete omejitve. Takrat se prikaže grozljiva napaka proxy Netflix:

To je še en primer, zakaj pooblaščenci ne morejo vedno rešiti težave. Za nekaj spletnih mest, napolnjenih le z besedilnimi informacijami, bi lahko pooblaščenci delovali. Toda v primeru pretočnih spletnih mest, kot je Netflix, je najbolje, da za dostop do njih uporabite VPN.

Zamenjava strežnika DNS

Če uporabljate Open DNS, boste morda lahko zaobšli poskuse filtriranja določenih spletnih mest. Če želite to narediti, uporabite naslednja navodila:

 • Pojdi do Nadzorna plošča
 • Najti Center za omrežje in skupno rabo

Center za mreženje in skupno rabo

 • Kliknite na ime omrežne povezave uporabljate
 • Ko se pojavi naslednje okno, kliknite Lastnosti

Lastnosti omrežne povezave

 • Označite različico Internet Internet Protocol 4 TCP / IPV4

Lastnosti omrežne povezave IPv4

 • Izberite Uporabi naslednje Prednostni naslov DNS DNS 208.67.222.222 nadomestni DNS 208.67.220.220

Ker je uporaba internetnega protokola različice 6 – IPv6 vse bolj priljubljena, boste morda želeli tam naredite enake spremembe. Izvedite vse enake korake kot prej, vendar označite različico 6 Internet Protocol in kliknite lastnosti.

Spremenite naslove strežnika DNS v računalniku:

 • Prednostni strežnik DNS: 2620: 0: ccc :: 2
 • Nadomestni DNS strežnik: 2620: 0: ccd :: 2

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih vlade svojim državljanom preprečujejo prost dostop do interneta. Sledijo štiri najbolj priljubljene.

Zakaj vlade cenzurirajo spletne strani?

Obstaja veliko razlogov, zakaj vlade cenzurirajo vsebino na internetu. Te razloge pogosto povzamemo z besedami:ohraniti stanje v nacionalnem interesu“. V bistvu je to način, da te moči ostanejo pod nadzorom, da lokalno prebivalstvo ostane v nevednosti in prepreči, da bi se vsaka revolucija začela z eno samo idejo (navsezadnje se vse veliko začne z eno samo idejo). To je stanje duha, kjer je edini Bog, ki ga poznate, 5-palčni debel debelinec, ki govori o veliki igri, a vodi državo, ki kot voznik uporablja lakoto in strah.

Seveda pa vsi narodi ne delujejo tako. Čeprav so njihovi razlogi lahko drugačni, na koncu to še vedno zavira svobodo govora in svobodo mnenj. Vzemite si nekaj minut, da preučite glavne razloge, zakaj se cenzura še vedno pojavlja v 21. stoletju,

Boji se revolucije

“Arabska pomlad”, ki se je začela v severni Afriki in se širila po večjem delu arabskega sveta, je lahko rasla tako hitro kot po zaslugi interneta.

Arabska revolucija

Ko represivne vlade opazijo, da se tovrstne stvari dogajajo, se začnejo bati. Zavedajo se, da lahko nesrečni državljani uporabljajo internet za hitro organiziranje nemirov in mafij. Tako bodo te vlade blokirale omrežja družbenih medijev v upanju, da ljudem med nemiri preprečijo komunikacijo med seboj.

Zaščita slike države

Vse države so zaskrbljene zaradi svoje podobe. Svojo podobo varujejo bolje kot najboljši domači varnostni sistem, ki varuje dom bogataša. Zavedajo se, da njihova podoba vpliva na način ravnanja z drugimi narodi. Celo države, za katere danes velja, da so svetilniki svobode, kot so ZDA, so poskušale nadzorovati svojo podobo v času nemirov, kot je na primer gibanje za državljanske pravice. Danes se slišijo države, ki se zavedajo slike Kitajska in Severna Koreja strogo nadzirata uporabo interneta kot način zaščite svojega slovesa in skrivanja resničnosti notranjih konfliktov.

Politiki želijo obdržati oblast

Ne glede na državo želijo sedanji politiki ostati na oblasti. Nedavno je bil v Beninu internet močno opuščen, kar so mnogi občutili kot poskus prevzetih volitev.

Internetno drobljenje

V mnogih primerih je to storjeno s ciljem preprečiti manjšinskim skupinam, da bi organizirale nasprotna gibanja ali preprečile, da bi se manjšinske skupine prikazale dokazi o brutalnosti, katerih namen je preprečiti njihovo glasovanje.

Razlogi moralnosti

Številne države po svetu blokirajo spletna mesta, za katera vlada meni, da so nemoralna. Pred nekaj leti je na primer Indija svojemu ponudniku internetnih storitev naročila, naj blokira več kot 850 spletnih strani za odrasle s ciljem zaščite moralne spodobnosti. Iz istega razloga morale, Indija je poskušala prepovedati spletna mesta družbenih medijev Facebook in Twitter ker so menili, da spletna mesta nočejo sneti žaljivih vsebin.

Katera so orodja, ki jih vlade uporabljajo za blokiranje spletnih strani

Obstajajo številna orodja in triki, ki jih vlade uporabljajo za zaščito svojih državljanov pred nevarnimi lokacijami. Oglejmo si nekaj njih.

Kitajski veliki požarni zid

Na Kitajskem je danes približno 800 milijonov ljudi, ki so danes na spletu. Te osebe ne morejo dostopati do YouTuba, Facebooka, New York Timesa ali Googla. Če poskušajo raziskati protest leta 1989 na Trgu Tiananmen, se dogodki predstavijo na način, ki je naklonjen vladi. Verjeli ali ne, obstajal je celo čas, ko Winnie Pooh ni mogel premagati velikega kitajskega požarnega zidu.

Odličen kitajski požarni zid

Kitajski Veliki požarni zid je napor med vladnimi monitorji in telekomunikacijskimi podjetji, ki so namenjeni uveljavljanju državnih predpisov. Zaradi uspeha pri prepovedi interneta, Kitajska je postala vzor represivnim vladam po vsem svetu.

Projekt Golden Shield je sistem za nadzor podatkovnih baz, ki Kitajski omogoča beleženje internetnih dejanj vsakega njenega državljana. Vlada zaposluje 50.000+ ljudi, katerih edina naloga je preprečevanje spletnih mest, ki jih vlada ne odobri in filtriranje vsebine, za katero vlada meni, da je škodljiva.

Kitajska nadzoruje vseh osem ponudnikov internetnih storitev v državi. Nadzirajo tudi 10 mednarodnih internetnih prehodov, ki Kitajsko povezujejo s tujino.

Blokiranje IP-ja

Najljubše orodje kitajske vlade je blokiranje IP. To je enostavna tehnika izvedbe. Usmerjevalniki na Kitajskem dobijo seznam nezaželenih naslovov IP. Usmerjevalniki bodo spustili vsak paket, ki se bo odpravil na enega od blokiranih IP-jev. Na ta način, uporabniki ne morejo vzpostaviti povezave. Slaba stran tega, razen očitnih cenzurnih vprašanj, je, da bi lahko obstajala tudi druga spletna mesta z istim naslovom IP, ki bodo blokirana, če je na istem strežniku.

Filtriranje ključnih besed

Če je blokiranje IP razmeroma enostavno izvedljivo, je filtriranje ključnih besed izpopolnjeno. Uporablja Sistem za zaznavanje vdorov, vpogled v ves promet, ki poteka prek ponudnikov internetnih storitev, ki upravljajo z dohodnim in odhodnim prometom na Kitajskem. Če ima promet vnaprej določeno ključno besedo, ki je blokirana, se promet zavira in povezava TCP se ponastavi. Ponastavitev se zgodi na obeh končnih točkah, kar prisilno povezavo zapreti. Potem je povezava blokirana do ene ure.

Kitajski veliki požarni zid se nenehno razvija. Verjetno obstaja več trikov in tehnik, ki jih Kitajska uporablja za cenzuro interneta, ki javnosti na splošno niso znani. V resnici vemo, da so številne kitajske metode izposodile druge države, ki so te tehnike sprejele v lastne namene.

Brazilija prepoveduje WhatsApp

Leta 2015 WhatsApp brazilski vladi ni posredoval podatkov, da želi v zvezi s preiskavo, ki jo izvaja. Tako se je brazilska vlada odzvala tako, da je prepovedala naslov IP WhatsApp. Sodišče je odredilo zamudo za 48 ur. Učinek je bil takoj občuten, saj več kot 90 odstotkov prebivalstva države uporablja storitev sporočanja. Še posebej priljubljen je med revnimi posamezniki, ki si ne morejo privoščiti plačila smešnih pristojbin za telefonske storitve.

Brazilija prepoveduje whatsapp

Kako je brazilska vlada izvedla ta podvig? No, ko pogledate internetni promet, vidite, da so izgubljeni vsi paketi za eno vozlišče, ki ima zasebni IP naslov 10.223.238.77. S preprostim blokom IP je brazilska vlada lahko usmerila usmerjevalnike, da so oboroženi s hrbtnim seznamom IP, da bi spustili vse pakete, ki so šli na naslove.

Pakistan ustvarja internetno črno luknjo

Obstajata dva glavna načina cenzure po internetu. Lahko oponašate, kaj je Brazilija storila, in konfigurirate seznam nadzora dostopa tako, da izpusti vse pakete iz IP-ja na črni seznam. Lahko pa preusmerite promet, ki gre na prepovedano mesto, na mesto črne luknje, tako da ustvarite bolj določeno pot dobesedno ne kaže nikamor.

preusmeritev prometa za naslov črne luknjeTo je storil Pakistan. Februarja 2008 se je Pakistan razburil nad YouTubom, ker ni uničil tega, kar so po njihovem mnenju bili protiislamski videoposnetki. Tako je Pakistan ustvaril / 24 tabelo za usmerjanje za YouTube. To pomeni, da je namesto oglaševanja običajne poti 208.65.152.0/22 ​​v Pakistanu oglaševal pot 208.65.152.0/24. To je nekoliko bolj posebna predpona od tiste, ki jo običajno uporablja YouTube. Torej ves internetni promet, ki naj bi bil namenjen YouTube v Pakistanu je bil usmerjen nikamor.

Na žalost je / 24 usmerjevalni oglas pomotoma prešel na ponudnika internetnih storitev, ki je v Hong Kongu. Ker napoved prefekta ni bila potrjena, jo je ponudnik internetnih storitev v Hong Kongu videl kot prednostno pot in začel širiti informacije svojim sosedom. Skratka, na dve tretjini interneta po vsem svetu je vplivala ta prepuščena tabela usmerjanja za YouTube-jev IP.

Vlade orodij uporabljajo za blokiranje interneta

Obstaja pet skupnih orodij, s katerimi vlade uporabljajo blokado interneta. Vsako od teh orodij ima svoje značilnosti, ki nadzorujejo način delovanja. Pet orodij je:

 • Blokiranje na podlagi IP in protokola
 • Blokiranje na podlagi globinskega pregleda paketov
 • Blokiranje na osnovi platforme
 • Blokiranje na podlagi URL-ja
 • Blokiranje na osnovi DNS

Blokiranje na podlagi IP in protokola

Kot smo razpravljali z velikim kitajskim požarnim zidom, IP blokira blokiran ves promet na določeni skupini naslovov IP. Z blokiranjem na podlagi protokola bodo uporabljeni nizkocenovni identifikatorji omrežja, kot so številke vrat TCP / IP. Dejansko ta vrsta blokiranja ne blokira vsebine, ampak blokira IP naslove. To lahko storite z namestitvijo programske opreme v računalnik. V mnogih primerih se to stori zaradi varnosti omrežja.

Druga možnost je, da ustavite promet z določenega IP-ja. Če se vlada odloči za to, prometa ne blokira v celoti. Hitrost le-tega bo naraščala in padala. Cilj je, da se uporabniki tako izmučijo ali da se storitev zdi tako nezanesljiva, da uporabnik odide.

Ne glede na to, ali govorimo o blokiranju IP ali blokiranju na podlagi protokola, je naprava, ki blokira, med uporabnikom in vsebino. Zaradi tega mora subjekt, ki izvaja blokado, imeti popoln nadzor nad internetno povezavo med virom in internetnim uporabnikom. Ta oblika blokiranja ne bi vplivala na uporabnike, ki uporabljajo najboljše VPN-je, tehnologijo, oblikovano za prikrivanje pravega cilja internetnega prometa..

Blokiranje na podlagi globinskega inšpekcijskega paketa

To je bolj celovita oblika blokiranja. Med končnim uporabnikom in internetom obstajajo naprave, ki filtrirajo vsebino na podlagi niza meril, vključno z vrstami aplikacij, vrsto vsebine ali določenimi vzorci. To je draga oblika blokiranja, ker vso vsebino, ki jo dobite, je treba primerjati s pravili blokiranja DPI.

Da bi blokiranje DPI delovalo, mora biti nekaj informacij o podpisu o vsebini, ki je na voljo. To so lahko prometne značilnosti, vključno s hitrostmi prenosa ali velikostjo paketov. Lahko so to tudi ključne besede, imena datotek ali informacije, ki so značilne za vsebino, ki jo želite blokirati.

Zaradi tega DPI blokira učinkovit način določanja določenih vrst vsebine, dokler je mogoče vsebino prepoznati s podpisi. Primer tega bi bilo blokiranje vsega VoIP prometa. Blokiranje DPI ne deluje dobro, če je cilj blokirati določeno datoteko ali dokumente, ki imajo določene ključne besede.

Kako deluje pregled globokih paketov

Tudi blokiranje DPI je invazivno, saj zahteva pregled celotnega prometa, ki je poslan končnemu uporabniku. Blokiranje globinskih pregledov paketov je dobro delovalo v državah, kot je Kitajska, ko je cilj upravljanje in uveljavljanje varnosti. Ne deluje dobro, ko je končni cilj ustvariti blokiranje na podlagi politike.

Blokiranje na podlagi URL-ja

Priljubljen način cenzuriranja interneta je blokiranje na podlagi URL-jev. Ta blokada se lahko zgodi v posameznem računalniku ali pa se nastavi v omrežne naprave med računalnikom in internetom. Blokiranje na podlagi URL-ja deluje s spletnimi aplikacijami. Vendar na druge aplikacije, kot je VoIP, ne vpliva ta oblika blokiranja. S tem postopkom se vzpostavi filter za prestrezanje prometa HTTP. URL omenjenega prometa se nato preveri glede na bazo podatkov, ki je shranjena lokalno, ali s spletno storitvijo. Odvisno od odziva, filter bo bodisi blokiral povezavo bodisi jo dovolil.

Kadar se uporablja blokiranje na podlagi URL-ja, je uporabniku bodisi popolnoma onemogočen obisk prepovedanega spletnega mesta, bodisi je uporabnik preusmerjen na spletno mesto, ki ima opozorilo ali izjavo o pravilniku, ki poudarja, zakaj je bilo omenjeno spletno mesto blokirano. Da bi blokiranje URL-jev delovalo, mora ISP ali stranka, ki je odgovorna za blokiranje, imeti možnost nadzora in prestrezanja prometa, ki potuje med končnim uporabnikom in internetom.

Blokiranje na osnovi platforme

Ta oblika blokade bo zahtevala, da lastnik platforme in subjekt, ki zahteva blokiranje, v tem primeru vlada, delujeta z roko v roki. Ko posameznik pošlje poizvedbo in živi v državi, kjer so določena spletna mesta prepovedana, prejme drugačen nabor rezultatov v primerjavi s preostankom interneta. Vsebina, za katero velja, da je sporna, bo blokirana.

Blokiranje iskalnega mehanizma bo vplivalo samo na ljudi, ki uporabljajo omenjeni iskalnik in živijo na zemljevidu, kjer veljajo pravila filtriranja. Pomembno je razumeti, da ta vrsta blokiranja vsebine ne filtrira. Le filtrira kazalce na vsebino. Z drugimi besedami, Google ne bo usmerjal ljudi na strani, ki jih vlada oceni kot neprimerne, vendar mora vse uporabnik preklopiti na iskalniku ali uporabiti druge načine iskanja vsebine, da bi pridobil dostop do prepovedanih materialov (Preberi več: Zasebni iskalniki)

Blokiranje vsebine na osnovi DNS

Blokiranje internetnih vsebinBlokiranje vsebine DNS je zasnovano za nadzor in pregled poizvedb DNS. Reševalec DNS ima dva glavna cilja. Prva je izvedba oken DNS. Drugi je primerjava imen z blokiranim seznamom. Predstavljajte si, da računalnik poskuša uporabiti blokirano ime. Po pregledu DNS naslova računalnika bo strežnik vrnil napačne informacije

Nekoga lahko preusmeri na naslov IP, ki prikaže obvestilo, da je določena vsebina blokirana. Ali pa bi strežnik računalniku lahko povedal, da vsebina ne obstaja. Ne glede na uporabljeno tehniko je učinek enak. Uporabnik ne more dostopati do vsebin, za katere vlada meni, da so nevarne.

Končne misli

V resnici obstaja več načinov, kako poskusiti obiskati geo-blokirano vsebino. Nekateri od njih zahtevajo malo več dela kot drugi, nekateri pa so nekoliko bolj dosledni, ko gre za rezultate, ki jih prinašajo. Za naš denar je najboljši način za deblokiranje spletnih mest uporaba VPN-jev NordVPN ali ExpressVPN. Oba izdelka imata izjemno uspešnost, ko gre za odstranjevanje omejitev interneta, ki jih nalaga vlada, šola ali druga ustanova.

Zelo radi bi se oglasili od vas. Povejte nam o orodjih, s katerimi uspešno odblokirate spletna mesta. Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje. Oglejte si tudi naš razdelek s pogostimi vprašanji za več informacij.

Pogosta vprašanja

V: Kako odblokiram spletno mesto v službi?

A: Vaš delodajalec je razumljiv zaradi varnosti in tega, kako zaposleni izkoristijo svoj čas. Del zagotavljanja dobre varnosti je skrb za to, da zaposleni uporabljajo najboljšega upravitelja gesel. Del skrbi za to, da zaposleni dobro izkoristijo svoj čas, morda blokira določena spletna mesta, za katera se šteje, da so časi izgubljajo čas ali so nevarna. Če pa imate utemeljen razlog, da želite obiti omejitve, ki jih je uveljavil vaš delodajalec, priporočamo, da uporabite VPN. VPN-ji, kot sta NordVPN in ExpressVPN, vam bodo omogočili, da obiščete blokirana mesta.

V: Kako trajno blokiram spletno mesto?

A: Če želite to narediti v računalniku, lahko nastavite blok na ravni operacijskega sistema. To ni težko storiti in bo delovalo tako za povprečne brskalnike kot za varne brskalnike.

 • Če želite to narediti, boste morali imeti dostop do skrbnika do računalnika. Nato pojdite na C: WindowsSystem32driversetc
 • Poiščite in dvokliknite datoteko z imenom »Host«
 • Nato odprite Notepad. Zadnji dve vrstici v datoteki gostitelja sta prikazani: # 127.0.0.1 localhost “in” # :: 1 localhost Na koncu datoteke z 12 7.0.0.1 dodajte ime spletnega mesta, ki ga želite blokirati. Če želite na primer blokirati Google, bi naredili 12 7.0.0.1 www.Google.com. Ta postopek ponovite, dokler ne dodate vseh spletnih mest, ki jih želite blokirati.
 • Zaprite datoteko gostitelja, kliknite Shrani in znova zaženite računalnik.
V: Ali šole lahko blokirajo VPN?

A: Da, lahko. Eden najpogostejših načinov je, da sistemski skrbniki zaprejo vrata, ki jih najpogosteje uporabljajo protokoli za tuneliranje VPN..

V: Ali moj ponudnik interneta ve, katera spletna mesta obiščem?

A: Da. Vsekakor držijo. Vaš ponudnik internetnih storitev deluje kot posrednik med vami in internetom. Razen če ne uporabljate VPN, kot sta NordVPN in ExpressVPN, ki ne samo da postane vaš promet anonimen, ampak ga tudi šifrira, lahko vse, kar storite, nadzira vaš ponudnik internetnih storitev..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map