Kaj je virtualno zasebno omrežje (VPN)?

V primeru, da niste opazili, internet ni varen kraj. Če niste pravilno zaščiteni, bo nasilnež tisti, ki vas bo obrnil na glavo, izpraznil žepe in odšel brez toliko pogleda nazaj.


V primeru, da metafora ni povsem jasna, govorimo o krampanju, kraji identitete in finančnih informacij. To je očitno slaba novica. Dobra novica je, da obstaja način, kako doplačati spletno varnost, ki ne stane roke in noge.

Zdaj govorimo o storitvah VPN. Če ga ne uporabljate, ko ste na spletu, ni vprašanje, ali kdaj boste naslednji žrtev. Preveč ljudi se izogiba VPN-jem, ker se zdi kot zapletena tehnologija; raje za vedno prisegaš na internet.

Sprostite se. Preberite samo naslednji članek in strokovnjaki vas bomo izbrali od nič do tega, kako izbrati, namestiti in dostopati do kakovostnega VPN-ja. Zveni dobro? Začnimo.

Kaj lahko VPN naredi zame?

Prvo naročilo poslovanja je, da vas dragi bralci poučite o tem, kaj lahko naredi VPN strežnik za vas. Obstaja vrsta ugodnosti. Tukaj je nekaj:

 • Predstavite svoj IP naslov vsem, ki gledajo, kot da ste v drugi državi, z namenom dostopa do nekaterih pretočnih storitev (npr. Netflix ali Hulu s sedežem v ZDA), ki so v vaši državi geoblokirane..
 • Skrijte, katera spletna mesta obiskujete in katere koli zasebne informacije, kot so gesla ali številke kreditnih kartic drugih, zlasti hekerjev.
 • Obhodite različne oblike vladnih blokov vsebin ali cenzure (Pozdravljeni, Kitajska!)
 • Dostop do in nalaganje vsebin s kakovostnih hudourniških mest.

Pogosto vprašanje je, ali bo VPN nadomestil ponudnika internetnih storitev (internetnega ponudnika), ki ga že imate. Odgovor je ne. Čeprav nekateri VPN-ji ponujajo tudi internetno storitev, vam ni treba preklopiti od svojega trenutnega ponudnika. VPN si predstavljajte kot zasebni tunel, ki kodira vaše podatke in skriva vašo identiteto, ko greste na splet.

Povezovanje z internetom z VPN

Medtem ko vaš ponudnik internetnih storitev ponuja osnovno možnost dostopa do interneta, se pri uporabi dobre storitve VPN preusmerite na njihov strežnik namesto na tistega, ki pripada vašemu ponudniku internetnih storitev. ISP ne bo več mogel pregledati vaših podatkov ali videti, katera spletna mesta boste obiskali. Edino, kar je vidno, je, da ste povezani s strežnikom VPN.

Namesto standardnega naslova IP, ki ga uporabljate in razkriva, kje se nahajate, bodo vsi, ki poskušajo vohuniti za vašimi spletnimi navadami, videli samo naslov IP, povezan s strežnikom VPN. Podatki, ki potekajo med vami in internetom, so šifrirani in bodo spominjali na gnevo, ki ga bodo vsi uporabljali v nezakonite namene.

Upajmo, da začnete opažati nekaj resnih prednosti VPN-ja. Če pogosto uporabljate javne dostopne točke Wi-Fi na letališčih, v kavarnah ali v svoji prijazni sosedski javni knjižnici, se lahko šteje za dokaz zanesljive norosti za to brez zaščite VPN.

Ti kraji so osrednji, saj imajo povezave redko kakršne koli varnostne funkcije. Celo nespametni heker lahko verjetno ugotovi, kako narediti svoje življenje bedno. Glej tistega moža tam v kotu z očali in lepo valovito jakno in strmo gleda v svoj prenosnik?

Ni nekaj študentskih testov, ki bi jih ocenjeval profesor. Ta ugrabi podatke o vaši bančni prijavi! Storitve VPN z najvišjo oceno so prenosne, tako da jih lahko uporabljate od koder koli.

Niso vse vrtnice in sonce

Svet je lahko ostra ljubica. Vnaprej bi vas morali opozoriti, da obstaja nekaj pomanjkljivosti, povezanih z uporabo VPN. Izpostavljenost VPN: Medtem ko ste zdaj varni pred radovednimi očmi svojega ponudnika internetnih storitev, izbrani ponudnik VPN bo lahko videl vaše podatke.

Če pa izberete zaupanja vreden in visoko ocenjen VPN, ki obljublja močno varnost in ima interes, da zaščitite svoje podatke, boste verjetno v redu.. Vohunjenje ni njihov poslovni model.

S-L-O-W-E-R Povezava: Praviloma bo povezava VPN počasnejša od vašega običajnega ponudnika internetnih storitev zaradi dodatnega koraka šifriranja podatkov v obe smeri. Hkrati mora vaša povezava prehoditi fizično večjo razdaljo, da pokrije dodaten korak do strežnika VPN, kar pomeni počasnejši odziv med brskanjem.

Če dobite storitev VPN od bližnjega (na splošno gledano) strežnika, boste opazili 10-odstotno upadanje hitrosti. Dostop do interneta prek oddaljeni strežnik lahko to številko bistveno poveča.

Ali je uporaba VPN zakonita??

Kratek odgovor – če se bojite zakona ali težke roke vlade pred vašimi vrati – je pritrdilen. Uporaba VPN je popolnoma zakonita.

Upoštevati je treba, da ima državljan v večini držav pravico do zasebnosti. Potem pa imate nekaj slabih igralcev – pokličite jih Kitajska in Iran za zabavo – ki se sploh ne pretvarjajo, da so svobodna in odprta družba. Zagotovo jim ni všeč ideja o brezplačnem, neoviranem dostopu do interneta in po svojih najboljših močeh preprečijo dostopnost VPN-ja prebivalstvu doma ali v tujini..

Do zdaj pa tudi na Kitajskem – ki se ponaša z najbolj vsiljivimi prizadevanji za cenzuro na svetu – bloki VPN so le delno uspešni in še nismo slišali, da bi kdo bil kaznovan zaradi preprostega dejanja uporabe VPN. Mogoče bi bila tudi dobra ideja izogibajte se strežnikom s sedežem v nekaterih evropskih državah (npr. Francija in Združeno kraljestvo), če gre za zasebnost. Teroristična dejavnost je nekatere vlade povzročila oblikovanje zakonov, ki zahtevajo, da VPN vodijo dnevnik dejavnosti uporabnikov. Preprosta rešitev je, da se tem strežnikom izognete.

Najprej prve stvari

Ker povpraševanje po anonimnosti in varnosti po spletu še naprej narašča, se vse več storitev VPN skriva. Kot vse drugo, tudi vsi niso ustvarjeni enakopravno. V vašem iskanju najti najboljši VPN, za preglede in priporočila preverite forume in druge spletne vire. Primerjava lastnosti je morda v redu.

Naslednji seznam je na voljo za ogled:

 • Cena: Kot pomemben podatek stanejo najbolj verodostojni VPN-ji manj kot 10 dolarjev na mesec.
 • Hitrost: Kot rečeno, bo postopek šifriranja upočasnil vašo povezavo, vendar povprašajte druge uporabnike o njihovi izkušnji.
 • Zasebnost: To je glavno prodajno mesto v zvezi s storitvijo VPN. Poskrbite, da bo podjetje postavilo idejo v sredino in sredino.
 • Varnost: Vprašajte se o posebnih protiukrepih, ki se uporabljajo za prevračanje hekerjev, NSA in drugih o nameri kraje identitete ali identifikacije.
 • Lokacija strežnika: Strežniki, raztreseni na najrazličnejših geografskih lokacijah, je dobra stvar. Bolj bolje.
 • Hkratne povezave: Ne poravnavajte se na ponudnika, ki dovoljuje, da hkrati z vašim računom povežete samo eno napravo. Morali bi hkrati uživati ​​v telefonu, prenosniku in Xboxu.
 • Stranka / tehnična podpora: Uporaba VPN je še vedno razmeroma nova tehnologija za povprečnega spletnega deskarja, zato bo dober ponudnik usposobljeno osebje za podporo, ki v razumnem času sprejme klic, klepet ali e-pošto..
 • Poskusite, preden jo kupite: Tako kot zakonite storitve spletnega gostovanja, bi tudi storitev VPN morala ponuditi brezplačno preizkusno obdobje in garancijo za vračilo denarja za obdobje od 15 do 30 dni. Očitno je seznam funkcij, ki jih ponujajo vsi vrhunski VPN-ji, predolg, da bi jih tukaj lahko vključevali, vendar boste morda pozorni tudi na združljivost z različnimi napravami in uporabniškim vmesnikom, ki vas ne zmede. Najboljša stava je, da skočite na spletne forume, povezane z varnostjo, in začnete postavljati vprašanja o tem, kateri ponudniki VPN so najboljši.

Je brezplačna storitev VPN dobra ideja?

Ko se začne iskanje VPN, bo kmalu naletelo na bliskovite oglase, ki trdijo, da ponujajo storitev brezplačno. Je vredno? Če uživate v podkakovostni storitvi, ultra počasnih povezavah in vas nenehno napajajo oglasi, se vsekakor prijavite na brezplačno storitev.

Upoštevajte ta poslovni aksiom – če izdelka ne plačate, ste izdelek. Pri tem je le nekaj izjem (Oglejte si naš seznam najboljših brezplačnih VPN-jev). Na primer, obstaja podjetje, ki se imenuje CyberGhost, ki ponuja brezplačen dostop, financiran z oglasi, ki bi bili v redu za priložnostne uporabnike interneta, ali obleko, imenovano VPN Gate, ki deluje prostovoljno. Toda tudi te odločitve ne morejo imeti sveče za dobro plačano storitev.

Beseda o anonimnosti

Zaradi motivov, ki so čisti in vprašljivi, ljudje dosegajo željo po VPN, ki išče spletno anonimnost. Za vse praktične namene je to nemogoč cilj, ker ponudnik storitev bo vedno natančno vedel, kje ste. Naslednja najboljša stvar za anonimnost je železna zasebnost in to je dober cilj, ki ga je treba posneti.

Dnevniki: Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da vsak zahtevek o zasebnosti, ki ga je vložil VPN ni vredno pljuvati v ocean, če vodijo dnevnike. V zadnjem času smo videli primere močne vladne taktike, ki sili, da bi prisilila ponudnike mobilnih telefonov ali interneta, da bi posredovali informacije o strankah, zaupajte nam. Če se podjetje sooči z grožnjo zapornega časa, morate upoštevati, da vaša lokacija in navade gledanja ne bodo dolgo ostale zasebne.

Zaupanje: V resnici ni okoli tega, da morate sprejeti besedo storitve VPN, da ne vodijo dnevnikov ali vas vohunijo. Na srečo bodo tisti, ki ne upoštevajo obljub o zasebnosti, kmalu našli svoje vedenje, raztreseno daleč naokoli po internetu s strani strank, ki so jih izdali. Bottom line je to na tej zemlji ni nobenega zagotovila, da boste na spletu vedno in za vedno več nevidni če uporabljate VPN.

TOR: Če se zaradi kakršnega koli razloga obupno odločite, da boste ostali popolnoma anonimni, se lahko povežete s svojim VPN prek sistema TOR, ki ponuja brezplačno programsko opremo za internetno povezavo. Če bi odprli račun prek sistema TOR, ga plačali s kripto valutami, kot je Bitcoin, in nato na ta način dostopali do svoje VPN, bi bili približno tako blizu popolnosti anonimnosti, kot jo imate na tem svetu. Obstaja le nekaj VPN-jev, ki podpirajo to metodo. Prav tako lahko pričakujete, da boste v hitrosti povezave dosegli dvojni zadetek, zato si ob prijavi privoščite obilico osvežilnih pijač in morda steklenico živčnih tablet, ker se bodo stvari premikale zelo počasi.

Mogoče ne potrebujete VPN-ja

Če vaše ime ni Edward Snowden ali Julian Assange in želite le, da VPN zaobide omejitve geo-predpomnilnika v vaši državi, ki vam preprečujejo pretakanje določenih televizijskih mest, namesto tega uporabite SmartDNS.

SmartDNS ne vključuje šifriranja, zato boste ohranili dobro hitrost povezave. Je tudi cenejši od VPN, vendar vam bo omogočil dostop do proxy strežnika, da bi obšli določene geografske bloke.

Vprašanje za mobilne naprave

Ker vse človeštvo nadaljuje množično selitev v svet drobnih zaslonov mobilnih telefonov, postane sposobnost uporabe storitve VPN na teh napravah ključnega pomena. Kratek odgovor je, da, na svojem mobilnem telefonu lahko uporabite VPN. Preostala zgodba je, da je to, da se lahko lepo igra z vsemi aplikacijami, specifičnimi za lokacijo, pot v norost. Ste opazili, kako telefon vas vedno sprašuje, ali lahko dostopa do vaše lokacije? Če kdaj kliknete “da”, ste pravkar ogrozila vaš VPN. Pri tem je, da nikoli ne dostopate do spletnih mest prek aplikacije, ampak vedno poiščete brskalnik. Priporočamo Firefox, ki je odprtokoden in ohranja impresivno zasebnost.

Spodnja črta

Čeprav vam toplo priporočamo, da namestite dobro storitev VPN, kot je Surfshark ali NordVPN kmalu, če ne takoj. Upoštevajte, da ne gre za trezor banke. Če si želite ogledati več, glejte naše najboljše VPN poročilo.

Namesto tega raje razmislite o orodju, ki vam bo skoraj zagotovo izboljšalo prizadevanja za zasebnost in anonimnost v spletu, vendar obstaja v tej igri ni nobenega 100-odstotnega. Zato bi bilo smiselno, da to pozornost upoštevate pri izbiri spletnih mest, ki jih želite obiskati in katere vrste dejavnosti se boste udeležili, ko ste tam.

Pridobite, kar govorimo?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map