Kako zaobiti VPN bloke kot Pro (Posodobljeno: 2020)


Iščete načine, kako zaobiti VPN bloke (za Netflix ali karkoli pod soncem)? 

No, imate srečo, ker bomo ravno v tem članku delili to.

Najprej pa, kako smo prišli do točke, ko Netflix dejansko ve, da uporabljate VPN? Zagotovo niso grozljive vseprisotne tehnološke preobremenitve, za katere si predstavljamo, da so takšne … ali so to?

Leta 2016 se je Netflix odločil, da bo blokiral vsebino za nekatere države, zaradi česar so se mnogi Američani okoli spremenili v zaplet, da bi strmoglavili svojo lokalno vlado. Odločeni so bili, da bodo šli v vsako dolžino, kar bi prineslo Orange je New Black.

Na srečo so odkrili način, kako obiti ta blok in odpraviti krizo. Rešitev je temeljila na preprosti programski opremi, imenovani VPN. Kmalu pa se je Netflix odločil za boj in začel blokirati VPN!

Širše podjetje je bilo skoraj enakovredno poteza, saj so bili ljudje v določenih regijah popolnoma odrezani od Netflixa. To je seveda, dokler spet ni prevladala ista radovednost in znanje od prej.

Spoznavanje VPN-jev

V zadnjem desetletju so navidezna zasebna omrežja (VPN) postala precej priljubljena. Glede na njihovo sposobnost, da vzpostavijo nevarno povezavo z internetom in jo postavijo zasebno, ni čudno, da jih milijoni uporabnikov izkoristijo.

kaj je vpn

Poleg tega so VPN-ji znani po funkcijah, ki ljudem omogočajo, da se lotijo ​​določenih omejitev, vključno s stvarmi, kot so zemljepisno zasnovani bloki ali internetna cenzura. Tako obstaja veliko povpraševanje po teh omrežjih zaradi njihove zmožnosti, da merila zvijajo in zlahka prehitevajo.

V nekaterih regijah je na primer prepovedano veliko pretočnih platform, ki prikazujejo TV-oddaje, filme ali predvajanje glasbe. Tisti, ki morda še vedno želijo dostopati do njih, pa lahko to storijo, tako da se zanašajo na moč VPN-jev.

Kaj je internetna cenzura in zakaj se to dogaja?

Preprosto povedano, cenzura vključuje vsako dejanje blokade nečesa pri drugih. Na primer, glasbena besedila, ki se jim zdijo žaljiva, so vedno cenzurirana in se posledično nikoli ne predvajajo na radiu.

Ta koncept je precej podoben tistemu, kar se dogaja z določenimi spletnimi mesti. Spletna cenzura je, koliko spletnih mest omejuje prikazano vsebino, pogosto pa je določeno z lokacijo obiskovalca.

kaj je cenzurirano na internetu

Vzroki za internetno cenzuro obstajajo številni – najpogostejši so zaupnost, zakonitost in varnost.

Na primer, velika podjetja ponavadi cenzurirajo svoje spletne strani in prikazujejo vsebino le tistim, ki so upravičeni do ogleda, če so zaposleni v teh podjetjih.

To se naredi za ohranitev ravni zaupnosti, na katero se zanašajo skoraj vse panoge. Na primer, razmislite o vplivu računovodskih podjetij, kot sta Ernst in Young, da izgubijo zaupnost svojega spletnega mesta. Takšna kršitev bi povzročila izgubo zasebnosti podatkov, datoteke strank pa bi postale javno znane.

Glede na to, kako se delničarji in vlagatelji zanašajo na finančne informacije, bi taka težava lahko dobesedno uničila številne organizacije.

Podobno lahko veliko spletnih mest postane cenzurirano zaradi neupoštevanja zakonov. Od neprimerne rasti interneta in njegove moči so se zakoni, ki obravnavajo avtorske pravice, patenti in blagovne znamke, razširili..

Zdaj je vsaka neopredmetena lastnost, ki jo nekdo registrira, primerna za zaščito pred spletnimi tatovi. Na primer, če nekdo piše blog, je upravičen do avtorskih pravic tega bloga. Ko druga oseba poskuša blog ukrasti in ga umestiti na svoje spletno mesto, lahko izvirni pisatelj poroča o težavi.

Po tem bo spletno mesto tatova verjetno cenzurirano ali popolnoma blokirano. Razlogi za internetno cenzuro so torej pomembni za razumevanje, saj prikazujejo, kako ključno je imeti možnost cenzure nekaterih stvari.

Kjer VPN-ji pridejo v igro

Kljub temu z vsakim utemeljenim razlogom za internetno cenzuro obstaja dolg seznam neveljavnih. Razmislite, kako nekatere vlade blokirajo spletna mesta, ki ne delijo svojih stališč.

V teh primerih je namestitev VPN-jev za dostop do vsebine popolnoma razumljiva. Na žalost ni skrivnost, da imajo omrežja VPN moč obiti internetno cenzuro.

To pomeni, da je veliko podjetij ali celo vlad našlo načine, kako blokirati navidezna zasebna omrežja z uporabo tehnik, kot sta brskanje s prsti in odkrivanje proxyjev.

Kako se blokirajo VPN-ji?

Eden najpogostejših načinov, ki jih blokirajo tisti, ki ne želijo, da ljudje dostopajo do svoje platforme, prek detektorjev VPN. Čeprav je povsem samoumevno, gre za naprave, ki se uporabljajo za zaznavanje uporabnikov, ki se poskušajo povezati s platformo prek virtualnega zasebnega omrežja.

Drug način, da podjetja blokirajo VPN, se vrti okoli IP naslovov. To se zgodi, ko se naslov strežnika VPN blokira in uporabniki tega ne morejo več uporabljati.

Težava tega pristopa je dejstvo, da obstaja na tisoče različnih ponudnikov VPN. Tako je poskusiti blokirati vse, kot bi igrali neskončno igro whack-a-mola. Pomeni, da za vsako blokirano omrežje izide še pet.

Rešitve problema

Na srečo podjetja, ki blokirajo VPN, ne rešijo natančno vprašanja, povezanega z ljudmi, obiti internetne cenzure ali geoblokiranja. Nasprotno, preprosto postavljajo še eno oviro na poti ljudem, ki uporabljajo te metode.

V prevodu blokiranih VPN-jev ni nemogoče premagati. Nekatere najpogostejše rešitve vključujejo brskanje po mobilnih napravah, naredi sam VPN, Tor, manipulacije s številkami vrat za premagovanje blokiranja vrat in še veliko več.

Mobilno brskanje

Zagotovo je brskanje z mobilnimi telefoni najlažji način za premagovanje blokov VPN. Vseeno ima nekaj pomanjkljivosti. Prvič, deluje le za tiste, ki želijo zaobiti bloke, ki jih postavijo njihovi delodajalci, šolski okraji ipd.

Mobilni VPN

Na primer, večina šol bo imela bloke VPN, ki onemogočajo dostop do nobenih platform socialnih medijev. Da bi se izognili tej težavi, lahko preprosto uporabimo svoj telefon in mobilno omrežje za dostop do teh spletnih mest.

Kar zadeva pomanjkljivosti, uporaba mobilnih naprav ne bo storila veliko za bloke, ki so jih ustvarile institucije na visoki ravni, kot so vlade ali državne agencije.

Izdelava novega

Če je VPN blokiran, je včasih veliko lažje preprosto najti drugega, ki morda še ni bil blokiran.

Za priljubljena spletna mesta pa bi bilo lahko dolgotrajno iskanje neblokiranih VPN-jev, saj so velika spletna mesta zelo temeljita.

Tako se lahko izdelovanje povsem novega VPN-ja izkaže za najlažji način za odpravo omejitev. Slaba stran te alternative je dejstvo, da je uvajanje lastnega VPN morda malo težavno. Vključuje vrsto korakov, ki jih je treba izvesti popolno, da se ustvari delujoče omrežje.

Na srečo obstajajo podjetja, ki lahko to storitev ponudijo za doplačilo. Tudi lastna VPN bo dobra dolgoročna rešitev, saj jo bodo lahko uporabljali tako dolgo, kolikor bodo želeli.

Tor

Tor je programska oprema, do katere lahko ljudje brezplačno dostopajo, da bi popolnoma anonimizirali svoje spletne aktivnosti. Deluje tako, da uporabnikove podatke pretaka skozi nešteto relejev po vsem svetu.

Posledično vlade ali katera koli druga agencija za nadzor ne more spremljati svojih dejavnosti na spletu. V resnici pa je Tor bolj osredotočen na zagotavljanje zasebnosti in ni specializiran za dostop do cenzuriranih spletnih strani.

Kljub temu pa Tor zaradi ločevanja identitete in usmerjanja ustvarja mostove, ki lahko zaobidejo blokirane IP-je. Pomeni, da je vrzel, ki lahko dovoli dostop do blokirane vsebine.

Druge priljubljene rešitve vključujejo:

  • Psifon
  • Senčne nogavice
  • TCP vrata 443
  • SSH tuneliranje

Glede na število načinov, kako lahko ljudje obidejo VPN bloke, ste le toliko omejeni, kot si dovolite.

Z drugimi besedami, do vsebine z VPN je dokaj enostavno, če boste imeli osnovno razumevanje, kako delujejo in kako jih nastaviti (ponovno: vklopite jih!). Ali je treba dostopati do različnih vrst blokiranih strani v internetu, pa je drugačna tema.

Konec koncev, samo zato, ker ima človek sredstva za dosego svojega cilja, to ne pomeni vedno, da bi to morali storiti!

Nazadnje posodobljeno 19. aprila 2020

Živjo, jaz sem Ludovic. To spletno mesto sem ustvaril kot potrošniški vir, da bi pomagal sodelavcem Kanadčanom bolje razumeti spreminjajoči se svet kibernetske varnosti. Pred ustvarjanjem tega vira sem videl dve temeljni težavi industrije zasebnosti potrošnikov. Prvič, izobraževanje – večina ljudi se ne zaveda pomena svojih podatkov. Drugič, zlobne tržne prakse – obstaja široka paleta samooklicanih varnostnih rešitev, ki ne delajo nič drugega kot posredovanje podatkov o uporabnikih brez privolitve.

Pošlji komentar Prekliči odgovor

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *

Komentar

Ime *

E-naslov *

Spletna stran

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me