Politike beleženja VPN: Kdo zajame podatke?

Eden glavnih razlogov, zakaj morate vlagati v odlično storitev navideznega zasebnega omrežja, je, da se izognete dokumentiranju dejavnosti na način, da lahko drugi vidijo ali z njimi manipulirajo. Večina VPN storitev poudarja njihovo zavzetost za preglednost in zaščito vaših podatkov med prenosom in ne ohranjanja evidence po tem.


To se sliši odlično in vse, toda ali ste vedeli, da se lahko politike beleženja zelo razlikujejo?

Vedno tržite pravilnik o ničelnem dnevniku

Ni nenavadno, da storitve VPN opozarjajo na boljšo zasebnost zaradi pomanjkanja beleženja. Stvar je v tem, da je ta izjava do neke mere ponavadi resnična, čeprav je kvalifikacija mogoče najti v majhnem tisku. Na primer, verjetno je, da zadevna storitev ne beleži podatkov, razen če to zahtevajo vladni zakoni, ki veljajo v državi, kjer ima sedež storitev..

Ne pozabite, da tako kot vsako podjetje tudi ponudniki storitev VPN vedno najbolje stopijo naprej.

Morate ostati pozorni.

Kateri dnevniki se hranijo?

Obstajajo tri glavne vrste dnevnikov, za katere bo verjetno, da bo storitev VPN vzdrževana vsaj za kratek čas. Dejansko ponudniki pogosto natančno navedejo, katero ali od treh vrst jih bodo obdržali.

ponudniki vpn zbirajo podatke

Dnevnike večine VPN izbriše v 30 dneh. Vendar to ni vedno in se lahko spremeni, odvisno od podjetja. Torej morate ugotoviti, kateri dnevniki se hranijo in nato ugotoviti, kako dolgo hranijo podatke.

Spodaj so navedene vrste dnevnikov, ki jih običajno hrani ponudnik storitev VPN:

  • Dnevniki dejavnosti: to je a evidenca vsega prometa ki prihaja prek omrežja VPN. Glede na to, kako so dnevniki strukturirani, lahko sledite določenim skupnim datotekam ali drugim podatkom določenemu uporabniku ali pa ne bo preprosto..
  • Dnevniki povezav: Storitve, ki postavljajo omejitve glede časa, kako lahko povezava ostane aktivna, vodijo te dnevnike in tudi, koliko povezav je aktivnih za določenega odjemalca. To olajša upravljanje povezav in po potrebi prekine eno ali več
  • Dnevniki napak: Te sledijo težavam s povezavo ali zmogljivostjo v omrežju. Podatki o strankah, na katere vpliva napaka, lahko vključujejo beleženje IP naslova in / ali uporabniško ime stranke.

Učenje, kdo se kaj prijavi

Lažna vektorska podoba pravilnika za beleženjeČe želite vedeti, kakšne pravilnike za beleženje veljajo, je nujno, da natančno preberete pogoje in pogoje, povezane z vašim računom. Vedno boste lahko pregledali vse te določbe, preden se prijavite za storitve.

Na žalost veliko ljudi domneva o beleženju in drugih pravilnikih in pred ustvarjanjem računa samo malo preskoči pogoje. To lahko kasneje privede do nekaterih nesrečnih situacij.

Upoštevajte, da so lahko pravilniki storitev VPN nekoliko strukturirani drugače, da bodo skladni z lokalno zakonodajo. V tem primeru boste morda ugotovili, da na usmerjanje iskanja najvišjega ponudnika storitev VPN vpliva mesto, kjer ima podjetje sedež.

Anonimizator

logotip anonimizatorja

Morda ste že slišali za Pet oči. To se nanaša na pet držav, ki so sklenile sporazum o varnosti na spletu. Teh pet držav je Avstralija, Kanada, Nova Zelandija, Združeno kraljestvo in Združene države.

Anonymousmizer gostuje v ZDA, kar pomeni, da določbe, o katerih se je dogovoril Pet oči, vplivajo na njihovo politiko beleženja. Vse vrste hlodov, za katere velja, da so zakoniti za zajem v skladu s pogodbo, se hranijo določeno časovno obdobje.

Ideja, ki temelji na beleženju podatkov, je omogočiti deljenje podatkov z nacionalnimi organi v primeru suma kršitve nacionalne varnosti. Kako dolgo bodo podatki zabeleženi, je odvisno od veljavnih zakonov.

Anonimizator je samo v določeni meri v zvezi s tem. Če preberete njihove pogoje, boste našli klavzule, ki potrjujejo beleženje, in več informacij o tem, zakaj to poteka. Njihova zavarovanja za prodajo in trženje so manj jasna, kaj je in kaj ni prijavljeno, zato vsekakor preverite svojo skrbnost.

Astrill

astrillvpn logotip

Astrill je edinstven med storitvami na tem seznamu, saj se nahaja v Republiki Sejšeli, tik ob afriški obali. Kadar gre za izmenjavo informacij o povezavi, napakah ali dejavnosti odjemalca z drugimi strankami, Sejšeli nimajo sporazumov ali zavezništev, ki bi zagotovili izmenjavo kakršnih koli podatkov.

Kljub temu bodite pozorni, da Astrill navaja, da na svojih strežnikih vodijo dnevnike povezav. Podjetju ni jasno, kako dolgo se ti dnevniki hranijo pred izbrisom. Del podatkov o povezavi, ki se hranijo nekaj časa, vključuje IP naslov in informacije o napravi, ki se uporablja za vsako povezavo. To Astrillu omogoča, da z različnimi napravami ugotovi, koliko sočasnih povezav je povezanih z računom stranke.

Napolnjen

zaščiten vpn logotip

Kupljeni ima sedež v Gibraltarju in se odloči za vzdrževanje svojih strežnikov v tej državi. Medtem ko Gibraltar velja za britansko čezmorsko ozemlje, velja, da ga predpisi iz sporazuma o petih očeh na splošno ne zavezujejo. To pomeni, da so možnosti za izmenjavo informacij z varnostnimi agencijami v drugih državah v najboljšem primeru majhne.

V svoji politiki zasebnosti, pa tudi v oglaševanju, Buffered trdi, da ne spremlja dejavnosti prenosa ali brskanja. Pravzaprav ne trdijo, da bi vzdrževali kakršno koli vrsto dnevnikov dejavnosti.

Storitev vzdržuje nekatere dnevnike povezav, pri čemer hrani podatke, kot so časi vklopa in izklopa za vsako povezavo, trajanje povezave in količino podatkov, ki se pošiljajo in prejemajo. V dnevnik povezav so vključeni tudi dohodni naslovi IP. Podatki se hranijo največ 30 koledarskih dni.

CyberGhost

logotip cyberghost vpn

CyberGhost gosti strežnike v Romuniji. Ker država nima nobenih podrobnih dogovorov o vzajemnosti glede internetnih podatkov z drugimi državami, je zelo malo možnosti, da bo vaša dejavnost deljena z agencijami ali drugimi strankami zunaj države.

Kot številne druge storitve s sedežem v državah, ki nimajo sporazuma o skupni rabi podatkov z drugimi, tudi CyberGhost ne vodi dnevnikov dejavnosti. Dnevniki napak se vzdržujejo kot način za sledenje in prepoznavanje trendov, povezanih z omrežnimi težavami. Podobno se dnevniki povezav vodijo kot način za oceno največjih obdobij delovanja strežnika in preprečevanje preobremenitev. Obe vrsti dnevnikov sta anonimni in se ne uporabljata v noben drug namen, razen za zaščito integritete in funkcije omrežja.

ExpressVPN

logotip expressvpn

ExpressVPN vzdržuje strežnike na britanskih Deviških otokih. Tako kot Buferirana se tudi izmenjava informacij med državami, ki sodelujejo v sporazumu o petih očeh, ne širi na to lokacijo. To pomeni, da je malo verjetno, da bo vaša spletna dejavnost deljena s katerim koli tujim subjektom.

Dnevniki povezav, ki jih vzdržuje ExpressVPN, se v primerjavi s številnimi drugimi storitvami VPN štejejo za kosti. Ti podatki vključujejo, kateri od njihovih strežnikov je bil uporabljen, in datum začetka in konca vsake seje. Za razliko od nekaterih drugih storitev IP-jev odjemalec ni zajet za dnevnik povezave.

Za razliko od nekaterih drugih storitev na tem seznamu. ExpressVPN ne spremlja vaše dejavnosti. Sploh ne spremljajo uporabe pasovne širine vašega računa. Raje delujejo s spremljanjem celotne uporabe omrežja in uporabljajo te podatke, da ugotovijo, kdaj je potrebno več strežnikov ali nekakšna nadgradnja omrežja..

SkrijMyAss

skrivnostni logotip

HideMyAss ima sedež v Združenem kraljestvu. Kot ena od držav, ki sodeluje v sporazumu Pet oči, lahko pričakujete, da bodo nekateri vaši podatki zabeleženi. V primeru, da se katera od teh petih držav pojavi kakšna preiskava o morebitni kršitvi nacionalne varnosti, bi se lahko vaši podatki delili kot del.

Dobiš kakšno predstavo o tem, kakšne vrste podatkov se beležijo. Na primer v razdelku o zasebnosti pogojev je navedeno, da HideMyAss ne bo beležil podatkov o spletnih mestih, ki jih obiščete, ko ste povezani z VPN..

To pomeni, da obstaja omejitev za prikaz v dnevnikih dejavnosti. Dnevniki povezav so podrobnejši in vsebujejo podatke, na primer vaš prvotni naslov IP, kako dolgo je trajala vsaka seja skupaj s začetnim in končnim časom ter koliko pasovne širine je bila uporabljena med posamezno sejo.

Ščit omrežne točke

logotip ščitnika

Če želite uporabiti storitev VPN, ki nima dogovora o skupni rabi spletnih aktivnosti z drugimi državami, je Hotspot Shield dobra izbira. S sedežem v Švici ni zakonskih določb za izmenjavo kakršnih koli internetnih dejavnosti. To pomeni, da vse, kar počnete, ko ste povezani z omrežjem VPN, ni verjetno, da bi ga delili s katerim koli drugim virom.

Za notranje namene Hotspot Shield ustvari dnevnike povezav za vsako sejo. Malo drugačna stvar je, da se dnevnik na koncu vsake seje izbriše. Podjetje prav tako spremlja dejavnosti brskanja, čeprav ni jasno, v kolikšni meri je ta dejavnost vezana na posamezne uporabnike ali celo na uporabnike, ki jih je pooblastila določena stranka. Dnevnik dejavnosti ne vključuje IP naslovov, vendar morajo stranke vedeti, da njihovo brskanje in druge dejavnosti še vedno spremljajo.

IPVanish

ipvanish logotip

IPVanish vzdržuje strežnike v ZDA. Družba upošteva pogoje, določene v sporazumu Pet oči. Posledično obstaja možnost, da se vaša dejavnost deli z organi pregona in varnostnimi agencijami s sedežem v drugih državah.

Kot rečeno, IPVanish deluje s politiko ničelnih dnevnikov. To pomeni, da ne vodijo aktivno dnevnikov dejavnosti, povezave ali napak. Podatki se lahko zajamejo med sejo, vendar se zdi, da so izbrisani iz omrežja, ko seja konča.

IPVanish trdno verjame v pravico do zasebnosti na spletu. Zaradi tega je podjetje agresivno podprlo Fundacijo Electronic Frontier in njena prizadevanja za zagotavljanje zasebnosti za vse uporabnike interneta.

Gos VPN

logotip goosevpn

Goose VPN s strežniki na Nizozemskem deluje v državi, ki je z več drugimi državami vzpostavila varnostna zavezništva. Rezultat tega je, da bi lahko vašo dejavnost delili v primeru kakšne mednarodne preiskave.

Dnevniki dejavnosti, ki jih vzdržuje storitev, izpuščajo kakršne koli vrste osebnih podatkov. Vendar dnevniki povezav zajemajo podatke, kot je vrsta operacijskega sistema, ki ga uporablja posamezna naprava, in fizična lokacija uporabnika. Čeprav IP naslovi niso vključeni v dnevnik povezav, bi lahko drugi podatki koristili pri prepoznavanju določenih uporabnikov.

NordVPN

nordvpn logotip

Strežniki za NordVPN imajo sedež v Panami, državi, ki nima posebnih dogovorov o deljenju dejavnosti strank z agencijami s sedežem v drugih državah. Rezultat tega je, da je malo verjetno, da bi vaše dejavnosti delili z nikomer.

V skladu s pravilnikom o zasebnosti NordVPN se nobeni dnevniki dejavnosti, povezave ali napak ne vzdržujejo nobenega časa. Osnovne informacije, povezane z vašim računom, kot so vaše ime, e-poštni naslov in vaš IP naslov, se hranijo, vendar se ne delijo z nobenim subjektom zunaj podjetja.

Zasebni dostop do interneta

privateinternetacces vpn logotip

Za drugo storitev VPN, ki ima sedež v Združenih državah Amerike, dostop do vaše dejavnosti je odvisen od pogojev, določenih v sporazumu Pet oči. Obstaja nekaj možnosti, da bi vaše podatke lahko posredovali varnostnim agencijam v katerem koli izmed sodelujočih držav.

The Zasebni dostop do interneta ‘ pogoji zasebnosti niso tako natančni kot nekatere druge storitve na tem seznamu. Obstaja izjava, da podjetje sploh ne zajame nobenih dnevnikov prometa VPN. Na prvi pogled to kaže na to, da ima storitev dejanski pravilnik o ničelnem dnevniku in da za deljenje niso na voljo dnevniki dejavnosti, povezave ali napak.

MočanVPN

logotip strongvpn

StrongVPN gostuje tudi strežnike v Združenih državah Amerike in s tem zagotavlja, da želi podjetje izpolniti določbe iz sporazuma o petih očeh. V primeru mednarodnega incidenta, ki bi lahko ogrožal varnost, bi lahko vaše podatke zahtevali in delili.

Podjetje ne vzdržuje dnevnikov dejavnosti, povezave ali napak na nobenem od svojih strežnikov. Podatki se uporabljajo v realnem času za preiskovanje poročil o težavah s povezavo, vendar se ne hranijo za namene poročanja zunanjim subjektom. Na zahtevo varnostnih agencij se lahko delijo osnovni podatki o vašem računu.

TorGuard

torguard logotip

Prisotnost TorGuardovi strežniki v ZDA bi lahko pomenilo, da bi lahko dejavnost kupcev delili z agencijami v kateri koli od držav, ki sodelujejo v sporazumu o petih očeh. Trenutno podjetje ne uporablja pravilnika o brezpogojnih dnevnikih, tako da vsi deljeni podatki ne bi vključevali zgodovine o času povezave vašega računa, uporabi pasovne širine, skupni rabi datotek ali kaj drugega kot osnovne informacije o računu.

VyprVPN

vyprvpn logotip min

Kot druga storitev na tem seznamu s sedežem v Švici podjetje VyprVPN ni dolžno deliti podatkov o svoji povezavi, dejavnosti ali dnevniku napak z drugimi subjekti. V resnici podjetje ne beleži nobene uporabniške aktivnosti, vključno s prenosi.

VyprVPN vzdržuje dnevnike povezav. Dnevniki vključujejo podrobnosti, kot so začetni in končni čas seje, količina poslanih podatkov med vsako sejo in izvirni IP naslov za te podatke..

ZoogVPN

ZoogVPN logotip

Medtem ko temelji na samoupravni odvisnosti od britanske krone, za ZoogVPN ne veljajo pogoji iz sporazuma o petih očeh. Posledično so kvote za vašo aktivnost, ko ste prijavljeni v VPN, ki ga delite s katero koli agencijo, majhne.

Trenutno ZoogVPN navaja, da podjetje posluje s politiko ničelnih dnevnikov. Medtem ko dnevniki dejavnosti niso vzdrževani, se zdi, da obstajajo nekateri podatki, povezani z uporabo pasovne širine, ki se vzdržujejo na njihovih strežnikih.

Končne misli

Katera storitev vam nudi raven zasebnosti, ki jo potrebujete? Samo vi ste lahko sodnik. Ne glede na to, ali gre za prvič, da investirate v VPN ali pa ste izkušeni strokovnjak, natančno preučite možnosti.

Informacije, ki jih najdete tukaj, uporabite kot izhodišče. Raziščite katero koli storitev, ki vas zanima, in preverite, ali so res najboljši VPN. S časom in trudom boste našli ponudnika VPN, ki izpolnjuje vse vaše pogoje glede kakovosti, učinkovitosti, stabilnosti omrežja in zasebnosti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me