Pregled Nest Camera – Ali je res vredno stroškov?

Leta 2020 so Nest Camera iz različnih razlogov ustvarjale naslovnice novic, med njimi pa je bila tudi njihova sposobnost, da lovijo “piratske verande” ravno v trenutku, ko zanašajo svojo zlobno trgovino. Pirati v verandah so zločinci z nizko življenjsko dobo, ki izkoriščajo trenutni val e-trgovine in dobave paketov, ti lopovi paketov ciljajo na domove s verandi in nagibi, kjer vozniki Amazon, UPS in FedEx ponavadi spuščajo pakete po navodilih; v nedavnem incidentu, ki ga je posnela kamera Nest v Nebraski, so policijski detektivi opisali te varnostne naprave za dom, da so lahko “menjalniki iger”, ker so olajšali njihovo preiskovalno delo in s tem povečali verjetnost reševanja primerov in izterjave ukradenega blaga.


Moški iz Nebraske je ujel krajo z Nest Camera
Tatovi za dostavo paketov

Poleg tega, da so pomagale pri preprečevanju zločinskih piratov s verandi, so bile Nest kamere pomemben poudarek na konferenci razvijalcev Google I / O leta 2020 v Mountain Viewu.

Na tem pomembnem tehnološkem dogodku so voditelji Googla predstavili Nest Hub Max, napravo za nadzor domače avtomatizacije, ki učinkovito združuje tehnologije, ki sta jih Nest in Google razvila v zadnjih letih. Nest Hub Max intuitivno deluje s kamerami Nest; ima barvit 10-palčni zaslon na dotik, integrirano kamero, impresivno zvočnik / mikrofon in napredno različico Googlovega pomočnika.

Nest Hub MaxUvedba Nest Hub Max-a je bila pomembna ne samo zato, ker se zdi pripravljen preseči Amazonski odmev družina pametnih zvočnikov, ki jih lahko uporabimo kot vozlišča za avtomatizacijo doma, pa tudi zato, ker pomeni začetek novega obdobja tako za Google kot Nest. Ne pozabite, da Nest Labs od leta 2010 razvija tehnologijo pametnih domov; V tistem času se je zdelo, da je podjetje pripravljeno, da ga je Apple pridobil zaradi svoje oblikovalske filozofije, vendar je Google stopil čez štiri leta.

Skoraj desetletje razvijalci Nest Labs precej delajo sami in so ustvarili neverjetne izdelke, kot so legendarni Nest učenje termostat, toda tehnološki analitiki so se vedno spraševali, kdaj se bo začelo polno sodelovanje z Googlom. Ta dan je prišel, tako da bodo odslej stara domača središča Google Nest Hubs in boste lahko upravljajte svojo Nest kamero in druge naprave prek Googlovega pomočnika; mimogrede, obstaja tudi manjša različica Nest Hub Max v primeru, da živite v manjšem prostoru, kot sta stanovanje ali podstrešje.

Noben pregled Nest Camera ne bo popoln, ne da bi omenili Rick Osterloha, Googlovega višjega podpredsednika, ki je bil pred kratkim imenovan za nadziranje ekipe za naprave in storitve podjetja, ki namerava Google povzeti kot blagovno znamko strojne opreme. Kaj to pomeni za bodoče kupce Nest kamer je, da bo njihov prihodnji nakup del novega ekosistema Google in Nest Labs; z drugimi besedami, vaše naprave Nest se bodo odlično sinhronizirale z vašimi pametnimi telefoni Android, Chromebooki, Chromecast, Pixels in celo spletnim brskalnikom Chrome. Za Nest so na voljo velike stvari in to je pravi čas, da začnete preiskovati tisto, kar je Google načrtoval za avtomatizacijo pametnih domov.

Nest Cam Indoor – zaščita znotraj hiše

Gnezdne kamere niso podobne IP-kameram, ki se pogosto prodajajo kot del domačih varnostnih sistemov, ki naj bi jih ugotovili sami. Kot vsi drugi izdelki, ki so jih razvili inženirji Nest Labs, so Nest kamere vrhunske naprave, posebej zasnovane tako, da izstopajo od konkurence.

Nest Cam IndoorZa številne posameznike, ki so v svetu pametne avtomatizacije doma, novi Nest Cam Indoor je idealna vstopna točka. Ta posebna Nest kamera obstaja že nekaj let in je zajela kar nekaj vdorov v domovino Varnostna storitev Nest Aware, ki je na voljo na podlagi naročnine, kar ga uvršča med najbolj priljubljene modele. Nest Cam Indoor stoji na 4,5 centimetrov visok in 2,8 cm širok dovolj diskreten, da ga lahko postavite kamor koli; lahko spremlja in snema v skoraj vseh svetlobnih pogojih, pretaka pa se lahko v enakomerni ločljivosti 1080p HD brez kolcanja. Širokokotni pogled sega do 130 stopinj, funkcionalnost zvočnika / mikrofona pa zagotavlja kakovost zvoka, ki bo konkurenčna dragim pametnim telefonom.

Dodatne funkcije vključujejo:

 • Popoln oddaljeni dostop prek aplikacije Nest
 • Funkcije gladko povečavo in izboljšanje
 • Oddaljena pomoč na domu
 • Intercom funkcionalnost
 • Sposobnost vzpostavitve družinskih računov

Skupno gledano je ta Nest kamera podobna tipu, ki ga lahko zasedete na vrh monitorja za namizje v Skypeu, vendar je dejansko zagotavljala zmogljivo varnost v domu.

Nest Cam Outdoor – Varnost onstran zidov

Nest Cam zunanjiKot že ime pove, je ta model Nest cam namenjen zunanji namestitvi. Je večji in vidnejši od zgoraj opisanega notranjega modela, kot bi moral biti, vendar ne tako velik, da ga ne bi bilo mogoče prikriti, če bi to želeli. Vremenska in klimatska odpornost Nest Cam Outdoor je ocenjena na IP65, kar pomeni, da bo zdržala deževne in zimske razmere med –4 in 140 stopinj Fahrenheita.

Vse notranje lastnosti najdemo v Nest Cam Outdoor, z dodatkom bolj robustnega nočnega in infrardečega sistema kamer za ostrejši vid. Medtem ko kamere Nest še naprej objavljajo novice o preprečevanju vdorov na dom in drugih varnostnih incidentov, szasajene posadke za vlom bodo obveščene in preskočile domove, zaščitene s temi sistemi; upoštevati je treba, da “profesionalni” tatovi storijo vse, da se ne ujamejo, in verjetno bodo izbrali manj tvegane cilje.

Nest Cam IQ Indoor – Inteligentno spremljanje doma

Ta kamera je v nekaj mesecih, odkar je bila predstavljena, dobila številne kritike v številnih tehnoloških revijah. Kot že ime pove, je Nest Cam IQ Indoor pametnejša različica svojega originalnega zaprtega bratranca; je približno enake velikosti in združuje oblikovalske elemente svojih zunanjih in notranjih modelov kamer.

Ta naprava je več kot le varnostna kamera; v veliki meri to ponuja številne funkcije, ki bi jih pričakovali od središča za pametno avtomatizacijo doma, vključno z vgrajenim 6-jedrnim procesorjem, ki poganja posebno različico operacijskega sistema Android, tako da imate popoln dostop do Googlovega asistenta. V bistvu ta kamera deluje kot pametni zvočnik, ponuja pa tudi inteligenten vid.

Nest Cam IQ IndoorGlavne značilnosti IQ Indoor:

 • 4K kamera z barvnim senzorjem z 8 milijoni slikovnih pik
 • Napredno povečanje in izboljšanje skupaj s pogledom za sledenje od blizu
 • 130-stopinjsko vidno polje
 • Gladko zajemanje videoposnetkov HDR pri 30 sličicah na sekundo
 • Infrardeči vid in senzorji zunanje svetlobe, ki lahko nadzorujejo pametne svetlobne sisteme
 • Tri občutljivi mikrofoni in stereo kakovostni zvočnik
 • Varnost brezžičnih WEP, WPA in WPA2 ter napredna povezljivost. Podatki se zajemajo, shranjujejo in prenašajo s 128-bitnim naprednim standardom šifriranja, ki ga podpirajo protokoli TLS / SSL

Kot si lahko predstavljamo, ta Nest kamera bolje deluje z naročnino Nest Aware; kljub temu pa si lahko ogledate do tri ure posnetkov, tudi če niste naročeni na storitev. Algoritmi za umetno inteligenco, ki nadzorujejo pametni vid te naprave, bodo minimizirali sprožitev lažnih opozoril; na primer, vaših psov vsiljivci ne bodo zmotili. Čeprav je ta varnostna kamera Nest ena najdragocenejših na trgu, vam bo nadzor nad Googlovim pomočnikom prihranil nakup pametnega zvočnika za sistem domače avtomatizacije..

Nest Cam IQ Outdoor – Napredno zaznavanje nevarnosti

Nest Cam IQ OutdoorTako kot IQ Indoors je tudi Nest Cam IQ Outdoor impresiven in eleganten mir strojne opreme, naložene z AI funkcijami. Ljubitelji visokotehnoloških trilerjev in filmov o vohunjenju, kjer varnostne kamere sami spremljajo osumljence in spremljajo vsako potezo, bodo navdušene, saj bodo vedele, da to natančno počne Nest Cam IQ Outdoor.

Ne le, da je IQ Outdoor kamera robusten in pred posegi pa tudi dovolj pameten, da fokus na človeške oblike, ki delujejo sumljivo, in jih sledite, preden sprožijo alarm. Vse funkcije IQ Indoor, minus Google Assistant, najdete v IQ Outdoor; poleg tega lahko vsestranski tečaj vrti kamero na 360-stopinjski osi, zvočnik / mikrofon pa ponuja izboljšane zvočne funkcije, primerne za zunanjo uporabo.

Recimo, da ste namestili pametne ključavnice na vhodna vrata in pričakujete goste izven mesta; s kamero IQ Outdoor boste lahko na daljavo obveščeni, ko prispejo, in z njimi se boste lahko jasno pogovorili, preden jih boste spustili.

Kaj morate vedeti o kamerah Nest Labs

Google je v Nest Labs vložil veliko naložb z namenom, da bi ustvaril blagovno znamko, ki je znana v ospredju avtomatizacije pametnih domov; kot takšni ste lahko prepričani v to Nest naprave so vrhunski izdelki, vendar pa potrebujejo tudi določeno tehnološko infrastrukturo, da lahko izkoristijo svoj največji potencial. Natančneje, Počasno domače omrežje Wi-Fi vam lahko prepreči, da bi doživeli celotno paleto funkcij Nest kamer. Pasovna širina je pomemben dejavnik; če nameravate omogočiti stalno snemanje Nest cam, boste naložili hitrosti vsaj 2 Mbps. V primerih, ko omrežje Wi-Fi ni optimalno, boste lahko spremenili nastavitve zajema in snemanja video posnetkov glede na kakovost slike in pasovno širino.

Storitev Nest Aware

Vsa večja tehnološka podjetja svoje dejavnosti usmerjajo k ponudbi storitev in Google ni izjema. Nest Aware je izboljšanje varnosti, ki stalno snema video in zvok, ki ga zajemajo Nest-ove kamere, do 30 dni. Od maja 2019 se naročnine na Nest Aware začnejo pri 5 USD na mesec za pet dni snemanja in pametnih opozoril. Ta storitev doda kanček umetne inteligence v vaše kamere, ki niso IQ Nest, in je na voljo z različnimi paketi in možnostmi popustov, na primer 50% popusta za dodatne kamere.

Integracijski potencial gnezdnih kamer

Zdaj, ko se je Nest usmeril v blagovno znamko, ki je sinonim za Googlovo avtomatizacijo pametnih domov, lahko v bližnji prihodnosti pričakujete veliko integracij izdelkov in storitev. Googlov končni cilj je, da uporabniki zgradijo gnezdeče ekosisteme v svojih domovih; v ta namen vas želi podjetje zaslepiti z neverjetnimi izdelki Nest, tako da začnete razvijati občutek zvestobe znamki.

Nest termostat mobilna aplikacijaPomislite na IQ Indoor cam in njegov paket Google Assistant; čeprav lahko to aplikacijo vedno namestite na pametni telefon Android in jo uporabite kot središče za nadzor naprav Nest, se boste verjetno počutili v skušnjavi govorite neposredno pred kamero.

Trenutne možnosti integracije, ki jih ponuja Nest, vključujejo termostate, detektorje dima, domače varnostne alarme, vratne zvonce in pametne ključavnice. Če že imate kamere Nest ali uporabljate pametni telefon Android, bo naslednja logična poteza dodajanje več izdelkov Nest v vaše pametno domače omrežje.

Nest kamere in nadzor cen

V primerjavi z drugimi varnostnimi kamerami za dom morate pričakovati plačilo premijskih cen za naprave Nest in storitve v oblaku. Na primer, IQ Outdoor stane skoraj 350 dolarjev, njen ekvivalent v zaprtih prostorih pa je bil pred kratkim znižan na 249 dolarjev z 299 dolarjev. Nest Labs pogosto izvajajo popuste in ponudbe za posebne priložnosti, kot je materinski dan in med sezono prazničnega nakupovanja, vendar se vam bodo kljub temu znižali cene še vedno nekoliko dražje.

Nest Aware cene

Nest Aware ponuja 24-urne storitve snemanja, ki uporablja oblak za shranjevanje podatkov, število dni vaše zgodovine video posnetkov pa je odvisno od paketa, ki ga izberete. Znano je, da je Nest eden najdražjih sistemov za zaščito domov na trgu in to se zdi, da sega tudi do njihovih storitev spremljanja v oblaku.

Kakšna je uporabniška izkušnja Nest

Kar zadeva storitve za stranke Nest, Consumer zadeve daje Nest boljše ocene kot Google, še posebej za uporabnike, ki so naročeni na storitev Nest Aware. Izdelki za gnezda so zasnovani tako, da delujejo izven škatle; vendar, njihova navodila za namestitev po korakih so bolj podrobna in vključeni kot številne druge naprave za avtomatizacijo pametnih domov, kar je pravzaprav dobro glede zasebnosti in varnosti.

Nest Labs kot Googlova blagovna znamka ne bo zmotil, če bo dovolil namestitve s privzetimi kombinacijami uporabniškega imena in gesla; kljub temu boste morda želeli narediti dodatni varnostni korak usmerjanja pametnega domačega omrežja prek najboljšega VPN-ja, po možnosti na ravni usmerjevalnika..

Nest ima danes na trgu eno najbolj obsežnih vodnikov za odpravljanje težav, namestitev, nadzor napak in vzdrževanje. Če vam DIY ni skodelica čaja, jim lahko pomagate na straneh družbenih medijev, e-pošti in seveda na njihovi hitri liniji..

Končne misli o Nest Cameras

Na koncu vam kamere Nest omogočajo, da ste na samem vrhu sodobne zaščite doma. Ker si resnično ne želite skrbeti za pomembno zadevo, kot je spremljanje vašega doma, ne morete se zmotiti z eno od teh naprav.

Z novo smerjo, ki jo ima Google v zvezi s avtomatizacijo pametnih domov, bo Nest verjetno še nekaj časa najbolj pametna izbira izdelkov, vsaj dokler se Apple ali Microsoft ne odločita, da bosta začela resno tekmovati.

Pogosta vprašanja

V: Ali lahko uporabljam Nest kamere brez naročnine?

A: Storitve Nest Aware so povsem neobvezna, vendar tako naprednejše kamere izkoriščajo svoj potencial. Nova 5-dnevna naročnina na Nest Aware je dovolj smiselna, da jo lahko poskusi večina ljudi.

V: Ali je Nest Cam vodoodporen?

A: Zunanje kamere Nest odlikujejo vremenske in podnebne ocene, ki kažejo na odpornost na padavine, vendar te naprave niso mišljene, da bi bile potopljene.

V: Ali Nest zunanja kamera deluje z Alexa?

A: Izdelke Nest lahko nadzorujete s pametnim asistentom Amazon Alexa, ki napaja zvočnike Amazon Echo s pomočjo “spretnosti in receptov”. Če imate izdelek, ki deluje na Alexa, boste želeli reči “Alexa, odkrij moje naprave”, če si želite ogledati ali prikazati seznam spretnosti ali “če je to, potem”. Alexa boste morali usposobiti za povezovanje govornih ukazov s tistimi, kar želite, da počnejo vaše Nest kamere.

V: Ali gnezdijo kamere delujejo brez Wi-Fi?

A: Funkcionalnost Nest kamer brez Wi-Fi in aktivne internetne povezave je omejena na to, da ne zasluži razprave. Ethernet povezave v tem pogledu niso rešitev. Upoštevajte, da mora vaša širokopasovna povezava ponuditi 2 Mbps pasovne širine za prenos za optimalno delovanje Nest kamer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map