Pregled varne spletne strani (2020)

Podobno kot tržni rival Total VPN je SaferWeb v lasti The Endurance International Group, Inc., ki ima v lasti številne priljubljene ameriške gostiteljske storitve, kot sta Bluehost in HostGator.


Posledično je podvrženo isto zaskrbljujoča politika zasebnosti in celovito vodenje hlodov kot njegovo sestrsko podjetje. V skladu s tem bi težko priporočil to storitev vsem, ki resno skrbijo za ohranjanje varnosti, anonimnosti in zasebnosti.

logotip saferwebPoleg tega ima SaferWeb zelo malo omrežja strežnikov. V primerjavi z večjo, uspešnejšo konkurenco se ta manjši tekmec ne meri. To nedvomno majhno število strežnikov prispeva tudi k frustrirajoče počasi hitrosti prenosa podatkov.

Druga pomanjkljivost uporabe tega VPN so vse različne stroške. Če želite kakršno koli storitev ali zaščito, to stane dodatno. Uporabniki, ki želijo hkrati povezati več naprav, morajo plačati dodatno mesečno pristojbino.

Če želite dostop do najhitrejših strežnikov podjetja, vas bo to stalo dodatno letno pristojbino. Kdor želi dostop do “prednostne podpore”, bo moral plačati še eno letno pristojbino.

Tisti, ki želijo vedeti več o spletni varnosti in zasebnosti, lahko ponovno plačajo za e-knjigo, ki pokriva to temo. S toliko celovitimi vodniki so na voljo brezplačno.

Zakaj bi to naredil??

Ameriške Netflix in BBC iPlayer si boste morda lahko ogledali s to storitvijo, vendar gre za to le prednosti.

Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost:Enostaven za uporabo
Politika beleženja:Ni pravilnika o beleženju
Velikost strežnika:33 strežnikov
Porazdelitev strežnika:27 držav
Podpora:24/7 klepet v živo, sistem vstopnic in baza znanja
Torrenting:Dovoljeno
Pretakanje:Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje:OpenVPN, L2TP, PPTP protokoli; 256-bitno šifriranje
Sedež:Združeno kraljestvo
Cena:3,99 USD / mesec
Uradna spletna stran:https://www.saferweb.com/

Varnost in šifriranje s programom SaferWeb

šifrirano ključavnicoSaferWeb uporabnikom omogoča izbiro protokola VPN. Med možnostmi so OpenVPN, ki se šteje kot protokol izbire.

OpenVPN je odprtokodna programska oprema, ki jo nenehno izboljšujejo in izpopolnjujejo razvijalci po vsem svetu. Ker vedno iščejo in popravljanje ranljivosti, lahko ste prepričani, da je uporaba OpenVPN varna.

Drugi razpoložljivi protokoli vključujejo L2TP / IPSec, ki na splošno velja za drugega kot OpenVPN. Kot druge storitve VPN tudi SaferWeb ponuja protokol PPTP. Starejši protokol, ki običajno velja strašno negotov, redko je priporočljivo uporabljati.

Če uporabljate protokole, kot sta OpenVPN in L2TP / IPSec, ste lahko prepričani, da je ves vaš spletni promet kodiran z AES 256-bitno šifriranjem. To je enaka raven šifriranja, kot jo uporabljajo vlade, organi kazenskega pregona in vojaški organi po vsem svetu.

Če lahko te organizacije zaupajo tej tajni metodi šifriranja, potem se lahko zanesete tudi nanjo.

Ena glavnih težav pri SaferWeb je, da je to ni opremljen s stikalom kill. Mnoga bolj sofisticirana in visoko ocenjena VPN podjetja vključujejo stikalo ubijanja v svojo storitev. Stikalo kill je mehanizem, ki samodejno konča sejo brskanja, če VPN ni na voljo.

saferweb-kill-switch

To pomeni, da niste izpostavljeni, če še naprej brskate, medtem ko vaš VPN ne deluje več v ozadju. Pomanjkanje stikala za ubijanje je za številne ljudi prestop. Tudi če vas to ne skrbi, obstajajo drugi razlogi, da drugje poiščete VPN.

Strežniško omrežje SaferWeb VPN

V primerjavi z najbolj ocenjenimi in najpogosteje priporočljivimi storitvami VPN je strežniško omrežje SaferWeb boleče neustrezen. Njihove strežnike najdete v samo 30 lokacij po vsem svetu.

lokacije strežnika saferweb globalne

Mnogi od teh strežnikov so v Evropi v mestih, kot so London, Amsterdam, Keflavik, Bukarešta, Madrid, Pariz, Frankfurt, Varšava, Milano, Zurich, Stockholm, Moskva, Bruges in Dublin. Njihova prisotnost je v Severni Ameriki podobna, saj jih strežniki najdejo v New Yorku, Chicagu, Los Angelesu, Miamiju, Atlanti, Seattlu, San Joseju in Torontu.

Druge svetovne regije so redko pokrita. V Singapurju, Bombaju, Tokiju in Hong Kongu obstajajo strežniki, vendar so to edine azijske lokacije. Afriko predstavlja samo Johannesburg, Bližnji vzhod pa le Tel Aviv. Avstralija ima več strežnikov, vendar se vsi nahajajo v Sydneyju, Južna Amerika pa ima le en strežnik v Buenos Airesu.

hitrost varnejšega omrežja po državah

Po vsem povedanem ima SaferWeb približno 70 strežnikov.

Najbolj ocenjeni VPN-ji v panogi imajo lahko več tisoč strežnikov, ki se nahajajo na več sto lokacijah po vsem svetu.

Kako to vpliva na uspešnost?

Bolj celovito je strežniško omrežje VPN, večje so možnosti, da boste našli strežnik, ki je blizu vaše fizične lokacije. To pomeni hitrejše hitrosti prenosa podatkov.

Če ima podjetje veliko strežnikov, to pomeni, da je veliko pasovne širine, ki jo lahko delijo vsi. Z majceno mrežo, kot je SaferWeb, si pasovno širino delite z ogromno veliko ljudi. Zaradi tega so hitrosti prenosa podatkov počasne.

Ali je SaferWeb VPN združljiv z BitTorrentom ali P2P?

Ena redkih pozitivnih stvari, ki jih je SaferWeb prizadela, je ta, da je združljiv z dejavnostmi, kot so BitTorrent in skupna raba datotek. Pravzaprav v Amsterdamu obstajajo strežniki, ki so namenjeni izključno temu namenu.

To pomeni, da vas SaferWeb med uporabo VPN-ja ne bo napadal zaradi hudournikov. Slaba novica je, da bo vse, kar poskušate prenesti ali deliti, trajalo kar nekaj časa.

Rezultati preizkusa hitrosti s SaferWeb VPN

vektor hitrosti prenosaMedtem ko nihče ne pričakuje enakih hitrosti strele med uporabo VPN-ja, ki ga dobijo brez enega, najboljši VPN-ji za Kanađane (v francoščini: Meilleur VPN) ne bodo preveč posegali v hitrosti prenosa in nalaganja.

SaferWeb je eden najslabših, ko gre za rezultate hitrostnih testov, in med njimi in najboljšimi VPN je veliko razlik. Če je hitrost pomembna metrika za vas, bi bilo pametno pogledati drugam.

Eden od teh omogoča le dostop do sedmih njihovih strežnikov. Bolj luksuzna možnost omogoča dostop do celotnega spodbujevalnega omrežja SaferWeb. V skladu s tem se lahko vaše izkušnje s SaferWeb razlikujejo glede na to, do katerih strežnikov imate dostop in do vaše lokacije v svetu.

Primerjalno testiranje za računalnik, uporabljen v hitrostnem testu, je prineslo rezultat Prenesi stopnje v 98,71 Mbps in naložite stopnje v 53,00 Mbps. Ti popolnoma odmevni rezultati so se drastično spremenili ob aktiviranju programa SaferWeb.

rezultat preskusa hitrosti saferweb vpn

preskusi za strežnik saferweb vpn

Kot vidite, so bili rezultati v najboljšem primeru frustrirajoči. Hitrosti prenosa, zabeležene na različnih strežnikih, so se gibale od 4,14 Mbps do 7,05 Mbps. Hitrosti nalaganja so bile predvidljivo slabše in so znašale od 1,84 Mbps do 2 Mbps. Te številke so med najslabšimi v vseh rezultatih hitrostnih testov, ki jih vodi to spletno mesto.

Ali SaferWeb VPN vodi dnevnike?

Če žalostni rezultati hitrostnega testa ne bi bili dovolj, da vas odvrnejo, potem je smiselno, da pregledate politiko zasebnosti podjetja. Čeprav je eden glavnih namenov VPN zaščititi vašo zasebnost, SaferWeb manjka.

V idealnem primeru ponudnik VPN ne zbira veliko vaših osebnih podatkov, prav tako jih ne beli med brskanjem, kje brskate in kaj počnete.

politika zasebnosti saferweb vpn

S sedežem v državi Five Eyes bi moralo biti presenečenje, da SaferWeb tako natančno spremlja svoje stranke. Če se prijavite na storitev, morate razkriti vse vrste osebnih podatkov, podjetje pa tudi zbere podatke o vas vsakič, ko se obrnete na podporo strankam..

Tu se zbiranje podatkov ne konča. Tako kot vaš ponudnik internetnih storitev se zdi, da tudi SaferWeb želi vedeti, kaj vse počnete v spletu. Hranijo si podatke o tem, kdaj se prijavite, katera spletna mesta obiskujete, kaj počnete, ko ste tam, svojo dejavnost v družabnih medijih in še veliko več.

Namen VPN-ja ni, da drugim preprečite, da bi vedeli preveč o vašem zasebnem podjetju? Zdi se, da se je SaferWeb odločil, da to spregleda.

Lahko se celo odločijo za delitev nekaterih vaših zasebnih podatkov, tako da vam lahko prodajo izdelke in storitve tretjih oseb. S stališča zasebnosti na spletu, ta politika je nočna mora.

Koliko stane varnejša spletna stran VPN?

Trenutno ima SaferWeb dve shemi cen. Premium načrt omogoča dostop do sedmih strežnikov podjetja in ene povezane naprave. Nadgradnja načrta Super Premium pomeni, da imajo kupci dostop do vseh strežnikov SaferWeb in lahko hkrati povežejo kar tri naprave.

cene za varnejšo vpnStoritev Premium se začne pri 3,99 USD na mesec, storitev Super Premium pa 4,99 USD na mesec. Žal se SaferWeb po tej točki znajde v resnično lepem tisku in vse cene naraščajo na standardno ceno.

Ta cena se razlikuje glede na to, katero storitev izberete in ali se odločite za nobeno pogodbo, enoletno pogodbo ali dvoletno pogodbo. Če se cene gibljejo od 10 USD na mesec do približno 17 USD na mesec, je enostavno opaziti, da boste za nedvomno slabši VPN plačevali veliko več.

(Za primerjavo, NordVPN, eden najboljših VPN-jev danes, ima dogovor za 2,99 dolarja na mesec. Torej 2,99 dolarja v višini 10 evrov + nekaj na drobnem tisku – ni tako standardno. Kako je s primerjavo tega z našim seznamom najboljših brezplačnih VPN-jev?

Ali je SaferWeb priporočen VPN?

Na podlagi svoje plenilske cene, groze politike beleženja in počasnih rezultatov hitrosti, SaferWeb ni priporočljiv. Bolj zanesljive VPN-je lahko preprosto najdemo kot Surfshark in prej omenjeni NordVPN. Oglejte si to, če želite seznam naših najboljših krajev za najboljše storitve VPN, ki jih imajo Kanadčani danes na voljo.

Viri:

  • https://www.techopedia.com/definition/30742/vpn-security
  • https://us.norton.com/internetsecurity-privacy-what-is-a-vpn.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Comppare_of_virtual_private_network_services

Dodajte svoje mnenje:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me