Løsninger på ProtonVPN påloggingsproblemer

Hvis du har problemer med å logge deg på ProtonVPN, er her et par vanlige årsaker og løsninger.

Det er mange måter å logge seg på ProtonVPN. For å få tilgang til kontoinformasjonen din for å se gjeldende plan, betalingsinformasjon, kontodetaljer og laste ned OpenVPN-konfigurasjonsfiler, må du gå til ProtonVPN Dashboard (https://account.protonvpn.com) og logg deg på med ditt Proton-brukernavn og passord (hvis du er en ProtonMail-bruker, er dette det samme som ProtonMail-påloggingen).


Hvis du har problemer med å logge deg på Dashboard for ProtonVPN-kontoen, kan du finne løsninger i neste del av denne artikkelen.

Hvis du logger deg på Windows VPN-applikasjonen, må du også bruke Proton-brukernavnet og passordet.

Hvis du har problemer med å logge deg på Windows VPN-applikasjonen, kan du gå til denne siden.

Hvis du kobler deg til ProtonVPN ved å bruke et tredjeparts OpenVPN-program, må du bruke OpenVPN-brukernavnet og passordet som kan finnes i ProtonVPN-kontoens instrumentbord i kategorien ‘Konto’..

Hvis du har problemer med å logge på med et OpenVPN-program, kan du gå til denne siden.

Vanlige ProtonVPN Dashboard-påloggingsproblemer

Hvis du vil logge på ProtonVPN Dashboard for å laste ned konfigurasjoner, administrere abonnementet ditt eller endre kontoinformasjonen din, går du til:

account.protonvpn.com

og logg inn med Proton brukernavn og passord som du valgte når du registrerte deg for ProtonVPN. Eksisterende ProtonMail-brukere kan bruke ProtonMail-brukernavnet og passordet sitt til å logge inn direkte, da ProtonVPN Dashboard og ProtonMail deler de samme legitimasjonene. Hvis du har problemer med å logge på, kan du prøve følgende:

Deaktiver privat modus (Safari)

Safari – Forsikre deg om at nettleseren din ikke er satt til “Privat” -modus. Dette er standardmodus på noen enheter. ProtonVPN fungerer ikke med Safaris private modus fordi visse nettleserteknologier vi trenger er deaktivert av Safari i privat modus.

Prøv en annen nettleser

Hvis du har problemer med din nåværende nettleser, må du sørge for at den er oppdatert til den nyeste versjonen. Hvis det er den nyeste versjonen, kan du prøve å logge deg på i en annen nettleser for å se om det løser påloggingsproblemet. Hvis dette løser påloggingsproblemet for deg, vennligst gi oss beskjed ved å rapportere en feil slik at vi kan gjøre ProtonVPN kompatibel med din opprinnelige nettleser.

Tøm nettleserbufferen og start nettleseren på nytt

Noen ganger er problemer forårsaket av ødelagt nettleserbuffer. For å fikse dette, prøv å tømme nettleserens hurtigbuffer og deretter starte nettleseren på nytt. Instruksjoner for hvordan du tømmer hurtigbufferen finner du her.

Deaktiver nettleserutvidelser

Hvis du fremdeles har problemer med å logge på, kan du prøve å logge deg på via “Privat” eller “Inkognito” -modus i nettleseren din (Safari ekskludert) eller deaktivere alle utvidelser. Hvis dette trinnet lar deg logge inn, kan du prøve å deaktivere hver utvidelse en om gangen og deretter teste innlogging for å identifisere hvilken utvidelse som forårsaker problemet. Du kan rapportere problematiske utvidelser til oss her.

Forsikre deg om at Javascript, sesjonslagring og informasjonskapsler er aktivert

For å få tilgang til det nettleserbaserte ProtonVPN-dashbordet i nettleseren din, fungerer ProtonMail ikke med mindre Javascript, Session Storage og Cookies er aktivert. Noen ganger kan plugins deaktivere noen av disse funksjonene. Lær nå for å aktivere dem her.

Tilbakestill passordet ditt

Hvis du har en gjenopprettingsadresse knyttet til kontoen din, kan du også prøve å tilbakestille passordet ditt. Gjenopprettings-e-postadressen er e-postadressen du oppga da du registrerte deg for ProtonVPN.

Følgende instruksjoner gjelder hvis du brukte ProtonMail-kontoen din for å få ProtonVPN:

Du kan tilbakestille ProtonVPN-kontoen din med passord ved å tilbakestille ditt ProtonMail-påloggingspassord, siden de to kontoene deler legitimasjon. Hvis det også er mulig å tilbakestille passordet til postboksen hvis du fremdeles bruker to-passordmodus i ProtonMail. Husk at tilbakestilling av påloggings- eller postkasse passord vil gjøre alle de tidligere meldingene i ProtonMail innboksen din uleselig..

Two Factor Authentication (2FA) Problem

Eksisterende ProtonMail-brukere har muligheten til å sikre kontoen sin hos 2FA. Hvis du har aktivert tofaktorautentisering (2FA), kan det også være et problem med enheten din som genererer 2FA-koden. Forsøk å logge på ved å bruke en av nødgjenopprettingskodene som vi oppga da du konfigurerte 2FA. Hvis klokken på telefonen din er slått av mer enn 2 minutter, kan det hende at 2FA ikke fungerer som det skal, så du vil forsikre deg om at klokkeslettet er riktig satt på telefonen (eller synkroniser tiden automatisk med nettverket).

Kontakt oss eller rapporter en feil

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer for deg, kan du kontakte oss så vi kan se nærmere på problemet. Vi kan også nås på [email protected] Vi er også interessert i å høre fra deg om noen av metodene ovenfor løser innloggingsproblemet ditt slik at vi kan finne årsaken og fikse problemet.

Relaterte artikler

Hvordan laste ned ProtonVPN?

Lagrer ProtonVPN brukerdata?

Hvordan kan jeg se etter oppdateringer?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me