Løsninger på ProtonVPN-tilkoblingsproblemer på Windows

Har du tilkoblingsproblemer med ProtonVPN Windows-klienten? Les videre for en sjekkliste over ting for å løse din situasjon.

For Windows er ProtonVPN tilgjengelig i form av vår egen ProtonVPN Windows-applikasjon. Det gir det enkleste å bruke grensesnittet, og du kan koble til med bare et enkelt klikk. I visse scenarier kan du imidlertid oppleve noen tilkoblingsproblemer når du kobler til ProtonVPN, og hvilken som helst VPN for den saks skyld. Det er en rekke faktorer som kan forårsake disse problemene, og nedenfor finner du løsningen på de vanligste scenariene.


Kan ikke logge på Windows-klienten

Symptom: Innloggingen til ProtonVPN Windows-klienten viser en feil etter å ha klikket på pålogging som ser ut som følgende

Årsaken: Denne meldingen vises når ProtonVPN-klienten ikke kan koble seg til autentiseringsserveren vår for å sjekke brukernavnet og passordet ditt. Dette er ofte forårsaket av en manglende internettforbindelse (f.eks. Wifi frakoblet, dårlig tilkobling, ingen mobildata eller lignende)

Løsning: Forsikre deg om at du er riktig koblet til internett. Avhengig av leverandøren og enheten din, kan du kontakte nettverksadministratoren hvis nødvendig.

VPN-tilkoblingen mislykkes på grunn av TAP-driverfeil.

Symptom: Å starte og logge på ProtonVPN Windows-klienten fungerer bra, men når du kobler til en server, mislykkes tilkoblingen.

Årsaken: TAP-adapteren kan være ødelagt under bruk eller mens du installerer den på systemet ditt. Det er heller ikke sikkert at du har alle nødvendige sikkerhetsoppdateringer på Windows for å bruke dem.

Løsning:

A – Installere TAP-driveren på nytt.
Gå til Enhetsbehandling > Nettverksadaptere > finn TAP-ProtonVPN windows adapter og høyreklikk for å avinstallere den.


Deretter installerer du driveren for den aktuelle Windows OS-versjonen fra disse koblingene:

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win10.exe
MD5-hash: 2a5a9547305e9fdaf76c26adf31e3897

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win7.exe
MD5-hash: d529837894ca9b1f2b691b17660ea28f

B – Oppdatering av vinduer med siste sikkerhetsoppdatering. (dette er det vanligste problemet for brukere av Windows 7).

VPN-tilkobling mislykkes på grunn av dårlig konfigurert nettverkskort

Symptom: Å starte og logge på ProtonVPN Windows-klienten fungerer bra, men når du kobler til en server, mislykkes tilkoblingen.

Årsaken: TAP-adapteren er feil konfigurert slik at ProtonVPN-klienten ikke kan opprette en tilkobling riktig.

Løsning: En løsning for dette problemet er å sørge for at DNS-adressene i TAP-adapteren er automatiske.

 • Naviger til Kontrollpanel -> Nettverk og delingssenter -> Endre adapterinnstillinger  
 • Høyreklikk på TAP-Windows Adapter V9-adapteren og velg Egenskaper.
 • Fjern merket for IPv6, velg IPv4 og høyreklikk for Egenskaper. Til slutt må du sørge for at både IP- og DNS-servere er satt til automatisk.

VPN-tilkobling mislykkes på grunn av autentiseringssvikt

Symptom: Å starte og logge på ProtonVPN Windows-klienten fungerer bra, men når tilkoblingen til en server mislykkes tilkoblingen. Windows-applikasjonsloggene indikerer “Auth Fail”

Årsaken: Sannsynligvis på grunn av å treffe maksimalt antall tilkoblede enheter og / eller for mange nylige tilkoblinger (forsøk) som ikke ble avsluttet ordentlig.

Løsning:

 • Forsikre deg om at du ikke overskrider tilkoblingsgrensen. Ulike planer har forskjellig antall tilkoblede enheter. Forsikre deg om at du ikke har en enhet i det andre rommet som fremdeles er tilkoblet. Sjekk planene våre for mer informasjon om de forskjellige alternativene.
 • Vent i cirka 5 minutter, og prøv å koble til en annen server på nytt. Serverne våre “rydder opp” gamle og inaktive økter med jevne mellomrom. Hvis du har hatt en tilkobling som ikke ble lukket ordentlig (tenk, wifi droppet, enheten krasjet eller lignende), vil infrastrukturen vår oppdage og lukke slike forbindelser etter en viss ventetid.

VPN kobler fra / DNS løser ikke

Symptom: Å etablere en VPN-forbindelse fungerer bra, men nettlesere løser ikke nettadresser.

Årsaken: Dette symptomet kan være forårsaket av feil konfigurerte DNS-innstillinger som ikke blir oppdatert.

Løsning: Skriv inn følgende kommandoer i CMD (ledeteksten). Vær oppmerksom på at du må ha administratorrettigheter for dette trinnet.

 • Forsikre deg om at du kjører på den nyeste VPN-klientversjonen. Å oppdatere:
  • I ProtonVPN-klienten åpner du Fil-menyen og klikker på Oppdater
 • Klikk på Start-ikonet -> åpne søket -> skriv “cmd” -> og klikk enter. Når du går inn på CMD, skriver du inn følgende kommandoer én for én:
  • ipconfig / release
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / renew
  • netsh interface ipv4 reset
  • netsh-grensesnittet ipv6 tilbakestilles

Etter at du har skrevet inn de nevnte kommandoene, må du starte datamaskinen på nytt bare for å være sikker og prøve å koble til VPN.

Har fortsatt tilkoblingsproblemer?

Hvis ingen av metodene ovenfor gir en løsning for problemet du opplever, kan du kontakte VPN-spesialistene våre gjennom følgende lenke:

https://protonvpn.com/support-form

Ta med tilkoblingsloggene i rapporten din, så supportteamet vårt kan isolere problemet og gi deg en tilstrekkelig løsning.

Du kan finne tilkoblingsloggene i følgende sti på datamaskinen din (følgende er skjulte mapper):

 • C: \ Brukere \\ AppData \ Lokal \ ProtonVPN \ logger \ *, og
 • C: \ Program \ ProtonVPN \ logs \ *

relaterte artikler

Slik konfigurerer du ProtonVPN på Windows

Løsninger på generelle ProtonVPN påloggingsproblemer 

Hvordan øke VPN-hastighetene

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me