Ofte stilte spørsmål om smart DNS |

Hva er smart DNS?


Smart DNS er en tjeneste for å omgå online begrensninger og blokkeringer. Den endrer ikke IP-en din og krypterer ikke tilkoblingen din som VPN, men gir bedre hastighet når du ser på videoinnhold. Det er tilgjengelig på nesten alle enheter, og det gir deg tilgang til nettsteder fra forskjellige regioner på samme tid uten å måtte endre noen innstillinger.

Hvordan fungerer Smart DNS?

Ved å endre dine DNS-innstillinger slik at de samsvarer med våre smarte DNS-servere. På denne måten kan vi omdirigere dataene dine. Denne teknologien vil ikke endre IP-en din.

Påvirker Smart DNS hastigheten min?

Dette er en av skjønnhetene ved denne teknologien: den påvirker nesten ikke hastigheten din.

Vil tilkoblingen min være kryptert?

Nei, med Smart DNS blir alle data sendt direkte til enheten din og er ikke kryptert (med mindre du besøker et https-nettsted).

Vil min IP være skjult / endret?

Nei. Smart DNS endrer eller skjuler ikke IP-en din.

Hva er brukernavnet og passordet for min smarte DNS-tjeneste?

Vi bruker en annen autentiseringsmetode for vår Smart DNS-tjeneste, slik at du ikke har et passord og brukernavn. I stedet bruker vi en unik Smart DNS-nøkkel som du bør bruke for å logge på programvaren vår. Denne nøkkelen er unik, og du bør ikke deles med noen. Hvis du ikke bruker programvaren vår for å koble deg til Smart DNS, bør du validere IP-en fra kontoen din på vår hjemmeside – dette er vårt andre autentiseringssystem.

Hvor mange enheter kan jeg bruke samtidig med min smarte DNS-tjeneste?

Du kan bruke så mange enheter du vil, så lenge de er i samme nettverk og har samme eksterne IP.

Hva er en gjennomsiktig HTTP-proxy og hva er en gjennomsiktig DNS-proxy?

Du vet kanskje ikke det, men Internett-leverandøren din “proxyer” all web / http-trafikken gjennom sine egne gjennomsiktige proxyer.

Gjennomsiktig HTTP-proxy
Gjennomsiktig proxy (også kjent som interception proxying / cache) blir stadig mer populært med flere og flere Internett-leverandører. Med gjennomsiktig HTTP-proxy, trenger ikke brukeren å spesifisere proxy-detaljer til nettleseren hans eller andre steder – all HTTP-trafikk på nettet vil alltid bli tvunget til å gå gjennom proxy-serveren. Det innebærer å avskjære pakker som normalt vil gå direkte til webservere, og omdirigere dem til å gå gjennom proxy-serverne og deretter til webserveren..

Gjennomsiktig DNS-proxy
Noen leverandører bruker nå en teknologi som heter ‘Gjennomsiktig DNS-proxy’. Ved å bruke denne teknologien vil de avskjære alle DNS-oppslagforespørsler (TCP / UDP-port 53) og proxy-resultatene på en transparent måte. Dette tvinger deg effektivt til å bruke deres DNS-adresser, og du kan ikke endre dem.

Hva er dynamisk DNS (DDNS) og hvorfor jeg bør bruke den med min smarte DNS-tjeneste?

For å si det veldig enkelt: Dynamic DNS (DDNS) er en metode for å validere IP-adressen din automatisk. Dette hjelper hvis Internett-leverandøren din endrer IP-en ofte. For å bruke dette "hack" trenger du en aktiv DDNS-tjeneste og en ruter.

Følg denne opplæringen for å sette opp en dynamisk DNS på ruteren din:

  1. For å kunne validere IP-adressen din via Dynamic DNS med vår tjeneste, må du ha ditt dynamiske DNS-vertsnavn først. Hvis du ikke allerede har en, må du registrere en konto hos en dynamisk DNS-leverandør. Aktiver verten før du konfigurerer den på ruteren.
  2. Sett DDNS på ruteren din. Du bør ha instruksjoner fra din dynamiske DNS-leverandør.
  3. Logg på kontoen din på CactusVPNs nettsted.
  4. Gå til Innstillinger -> Dynamiske DNS-innstillinger.
  5. Skriv inn ditt dynamiske DNS-vertsnavn i “Vertsnavn” (vi sjekker om dette ikke allerede er brukt) og klikk på "Oppdater" knapp.

Hvorfor du ber meg om å validere IP-en veldig ofte?

Du må validere IP-en hver gang den endres. Dette kan skje når du endrer posisjon eller ISP-en gir deg en dynamisk IP.

  1. Hvis du bruker smarte DNS-tjenester med CactusVPN-programvaren, kan du stille den til å validere IP-en din automatisk. I Innstillinger-fanen angir du et tidsalternativ under seksjonen "Oppdater IP hver".

  2. Du kan validere IP-adressen din fra kontoen din -> innstillinger -> Valider IP-adressen din ved å klikke på "Valider IP" knapp.

    Eller du kan validere det ved å gå til "Valider IP" Link, som du kan bokmerke og åpne hver gang for å validere IP-adressen din.

  3. Hvis du konfigurerer Smart DNS-tjenesten på en DD-WRT-ruter, kan du følge denne opplæringen.

Kan jeg bruke smart DNS og VPN samtidig?

Du kan ikke bruke både VPN og Smart DNS-tjenesten samtidig som de kommer i konflikt med hverandre.

I tilfelle du er koblet til VPN og VPN-tilkoblingen er satt opp med Smart DNS-tjenesten, fungerer Smart DNS-tjenesten, men ulempen med dette er at den validerte IP-adressen vil være IP-en fra VPN-serveren. Det betyr at det er veldig sannsynlig at andre brukere vil ha den samme IP-en som er validert samtidig, og dette vil komme i konflikt med nettstedets region som er satt opp av brukeren. Med andre ord, sjansen er liten for at den valgte nettstedregionen vil være den som skal lastes inn med din Smart DNS-tilkobling.

På den annen side, hvis du har enheten / nettverket satt opp med Smart DNS og deretter kobler deg til VPN på denne enheten eller nettverket, vil VPN-tilkoblingen ignorere DNS-adressene du har satt opp på enheten / nettverket. VPN-krypteringen vil også påvirke hastigheten på internettforbindelsen, og du vil miste den største fordelen ved å bruke Smart DNS.

Det er bare ett tilfelle når det er praktisk å bruke begge tjenestene samtidig. La oss si at du vil at alle enhetene i huset / kontoret skal bruke Smart DNS-tjenesten, men at du også trenger at noen av enhetene er koblet til VPN. I dette tilfellet er det beste alternativet å sette opp DNS-adressene på ruteren din og ha enhetene som krever en VPN-tilkobling koblet til VPN separat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me