Ofte stilte spørsmål om VPN |

Hva er VPN?

VPN (Virtual Private Network) er en teknologi som skjuler IP-adressen din og krypterer alle innkommende og utgående data mens du bruker Internett. På denne måten får du anonymitet og forblir trygg, da ingen kan se hva du gjør mens du surfer på Internett.


Fra ditt perspektiv, som en av mange CactusVPN-klienter, er VPN teknologien som lar deg koble til serverne våre i Europa, Amerika, Asia eller Australia, og få muligheten til å bruke eksterne nettverksressurser som om du er der. Bare installer CactusVPN-programvaren, skriv inn brukernavnet og passordet ditt og klikk på koble til-knappen!

Hvordan fungerer VPN?

Så snart du kobler deg til VPN-serveren din, tilordnes datamaskinen din en ny IP-adresse og nye DNS-oppløsere. Da krypteres og tunneleres all Internett-trafikken til VPN-serveren vår. Når den er der, blir den dekryptert og tillatt å reise til det tiltenkte målet. Din lokale Internett-leverandør vil bare se en enkelt kryptert datastrøm mellom deg og VPN-serveren vår. Internett-leverandøren din kan ikke lenger overvåke, logge eller kontrollere internettbruken din, og du kan omgå ISP-begrensningene.

Hvordan opprettholdes personvernet mitt?

Når du kobler deg til CactusVPN lager vi en “Tunnel”. All data i denne “tunnelen” er kryptert slik at bare du vet innholdet i det som blir sendt. Dataene er kryptert til 128 Bits. Dette er et utmerket sikkerhetsnivå som også opprettholder gode ytelsesnivåer, selv på eldre datamaskiner eller enheter med lavere strøm som for eksempel telefoner og netbooks.

Hvilken VPN-protokoll skal jeg bruke?

Alle VPN-protokoller har stort sett den samme funksjonen: de krypterer all trafikken din og skjuler deg bak serverne våre. Avhengig av dine formål er noen protokoller imidlertid bedre enn andre. Her finner du en kort sammenligning av hovedegenskapene til VPN-protokoller:

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
VPN-protokollTilkoblingshastighetKrypteringsnivåTilkoblingsstabilitetMediastreamingTorrent nedlastingKompatibel medTilgjengelig i CactusVPN Client
Veldig fortFattigeVeldig stabiltFlinkFattigeDe fleste OS og enheterPå Windows
MediumMediumStabilFlinkMediumDe fleste OS og enheterPå Windows
Veldig fortFlinkVeldig stabiltFlinkFlinkDe fleste OS og enheterPå Windows, macOS og iOS
MediumFlinkStabilFlinkFlinkDe fleste OS og enheterNei
RaskFlinkVeldig stabiltMediumFlinkWindows, Ubuntu, Android og ruterePå Windows
MediumVeldig braStabilMediumFlinkDe fleste OS og enheterPå Windows og Android
RaskVeldig braMediumFlinkFlinkDe fleste OS og enheterPå Windows og Android
Veldig fortVeldig braVeldig stabiltFlinkFlinkDe fleste OS og enheterNei
RaskFlinkEnnå ikke stabilMediumMediumLinux, macOS, iOS og AndroidNei

Ta også hensyn til at ikke alle protokoller fungerer for alle brukere. Dette kan påvirkes av Internett-leverandøren din og andre faktorer. Hvis en protokoll ikke tilfredsstiller dine behov, bør du prøve andre protokoller.

Hvor mange enheter kan jeg koble til VPN-serverne dine?

CactusVPN-kontoer er ikke koblet til en bestemt enhet, så du kan bruke den på flere enheter (din hjemme-datamaskin, bærbar datamaskin, kontordator, nettbrett, telefon osv.), Men det er en begrensning i å bruke den samtidig på opptil 5 enheter den samme tiden. La oss si at du har “VPN + Smart DNS” -tjeneste. I dette tilfellet kan du koble skrivebordet til Amsterdam-serveren for å laste ned torrents, nettbrettet til London-serveren for å se medieinnhold i Storbritannia og telefonen din til amerikansk server for å lytte til lokal radio.

Tilbyr du dedikert IP-adresse?

Nei. Du får statisk delt IP-adresse. På denne måten blir all trafikken din blandet med trafikken til alle andre brukere av VPN, så det er ingen måte å finne ut hva som er din trafikk.

Har din gratis VPN-prøveversjon noen begrensninger?

Vår gratis VPN-prøveperiode er akkurat som vår største "VPN + Smart DNS" service. Du vil ha tilgang til ALLE VPN-servere ved å bruke alle protokoller: SSTP, L2TP / IPSec, OpenVPN, SoftEther og PPTP. Du vil også ha tilgang til Smart DNS og vår proxy. Vi begrenser ikke på noen måte din båndbredde eller brukte trafikk. Med gratis prøveversjon VPN-tilbud har du tilgang til vårt meget profesjonelle supportteam. Vi viser ingen annonser eller annen form for uønsket informasjon. Den eneste forskjellen mellom gratis VPN-prøveversjonen og Premium VPN-tjenestene er at den er aktiv i 24 timer fra kontooppmeldingen, slik den bare er for prøveformål..

Tilbyr CactusVPN portvideresending?

Nei, vi tilbyr ikke portvideresending.

Hvilke krypteringstyper du bruker?

For SSL-chifere har vi våre VPN-servere satt til AES-256-CBC, bruker 256-biters meldings hash ‘SHA256’ for HMAC-godkjenning og 2048 bit RSA-håndtrykk og Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) nøkkelavtale protokoll.

Krypteringsalgoritmens navn valgt for OpenVPN, SSTP og SoftEther-protokollene er ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384. Med andre ord, den maksimale krypteringen du kan få via VPN-serverne våre er: AES-256-CBC, bruker 384-biters meldings hash ‘SHA384’ for HMAC-godkjenning og 2048 bit RSA-håndtrykk.

 • For L2TP / IPsec vi har satt opp to profiler: AES128-SHA1 og AES256-SHA1. Avhengig av OS-versjon får du automatisk AES128 eller AES256-krypteringen.
 • For SSTP og SofetEther vi bruker Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) nøkkelavtaleprotokoll for nøkkelutveksling, AES 128 GCM-chiffer og 2048 RSA-håndtrykk (ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256).
 • IKEv2 er satt opp med 256 bits NIST Elliptic Curve for nøkkelutveksling, 128 bit AES, bruker 256 bit meldings hash ‘SHA256’ for HMAC-godkjenning, med 2048 bit RSA-håndtrykk.
 • OpenVPN-protokollen er konfigurert med et minimum AES 128 CBC, bruker 160-biters meldings hash ‘SHA1’ for HMAC-godkjenning med 2048 bit RSA-håndtrykk.

  Alle støttede algoritmer på OpenVPN er som følger:

  Chiffer: [NULL-CIPHER] NULL AES-128-CBC AES-192-CBC AES-256-CBC BF-CBC CAST-CBC CAST5-CBC DES-CBC DES-EDE-CBC DES-EDE3-CBC DESX-CBC RC2- 40-CBC RC2-64-CBC RC2-CBC CAMELLIA-128-CBC CAMELLIA-192-CBC CAMELLIA-256-CBC

  Auth: SHA SHA1 SHA256 SHA384 SHA512 MD5 MD4 RMD160

 • For PPTP VPN-protokoll vi bruker 128 bit MPPE.

Forresten! I motsetning til vanlig oppfatning, er AES-128-krypteringen ikke nødvendigvis svakere enn AES-256. AES-128 er veldig sterk, og den kan ikke sprekker gjennom fullskala søk på nøkkelen. Selv om du kan ha rett til å tenke at lengre nøkler gir flere sikkerhetsfordeler, er sannheten at en algoritme ikke kan være det "mindre ødelagt" enn "ikke ødelagt". Så det er ingen ekstra fordeler for sikkerhet ved å skru opp nøkkelstørrelsen til 256 biter.

Det er også en praktisk ulempe ettersom AES-256 vil bruke opptil 40% mer CPU sammenlignet med AES-128. Dette er et veldig viktig aspekt for en server med veldig rask nettverkstilkobling eller en som har en svakere CPU.

Tilbyr du IP-er til bolig?

Nei, vi tilbyr ikke IP-adresser til bolig.

Har du DNS-lekkasjebeskyttelse?

Ja, våre Windows- og macOS-apper har en innebygd DNS-lekkasjebeskyttelsesfunksjon. For Android-appen vår bruker vi OpenVPN-protokollen som bruker Public Google DNS som standard, slik at du vil være beskyttet mot DNS-lekkasjer. Hvis du konfigurerer VPN-tilkoblinger manuelt, kan du også selv sette opp tilkoblinger for å bruke Public Google DNS (8.8.8.8 og 8.8.4.4).

Hvordan avinstallere CactusVPN-tilkoblinger?

Hvis du har koblet til manuelt, bare gå til nettverksinnstillingene og slett CactusVPN-tilkoblingen.

Hvis du har installert CactusVPN-appen, bare avinstaller den.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map