Millors càmeres de seguretat del 2020

Quina seguretat et sents a casa teva? Els afortunats són capaços de respondre que senten una tranquil·litat total dins de les quatre parets de la seva casa.


Tot i això, això pot ser un fals sentiment de seguretat. El govern canadenc va denunciar 159.336 violacions i ingressar crims només el 2017. És possible que una combinació de càmeres de seguretat interiors i càmeres de seguretat a l’aire lliure hagués pogut evitar almenys una part d’aquests delictes?

Si obteniu informació sobre les càmeres de seguretat més valorades, començareu a veure per què realment la vostra llar no es troba segura sense un sistema de càmeres. Al mercat hi ha moltes opcions per a càmeres domèstiques, tant de la varietat intel·ligent com de la varietat tradicional. Per això, hem revisat a fons els productes disponibles per determinar quins seran les opcions més fiables de la vostra família.

Contents

Per què la gent necessita càmeres de seguretat domèstiques

El motiu principal per instal·lar càmeres de seguretat interiors o exteriors és garantir la seguretat de la vostra família. Les càmeres domèstiques són un element dissuasiu conegut per als robatoris, cosa que vol dir que passaran a preses més fàcils si saben que et protegeixes amb càmeres de seguretat més valorades.

Les càmeres de seguretat també us ajuden a vigilar els vostres fills quan no podeu estar a casa amb ells. Podeu supervisar quan arriben i el que fan perquè pugueu estar segurs que són segurs.

Una càmera de seguretat us avisarà sempre que algú s’acosti a casa vostra, independentment de l’hora. Tant si es tracta d’un veí com d’un foraster total, sempre convé saber quan hi ha algú als voltants.

Moltes persones instal·len càmeres de seguretat a l’aire lliure per donar-los tranquil·litat quan estan de vacances. Des de milers de quilòmetres, poden estar atents al que torna a casa. És bo saber-ho tot bé quan estàs intentant relaxar-te.

Crim real de vida: casos en els quals les càmeres de càmeres podrien haver salvat el dia

Les càmeres són una gran part del millor sistema de seguretat de la llar. Hi ha exemples de notícies que indiquen que si la gent acabava d’instal·lar càmeres de seguretat a l’aire lliure o a l’interior, és possible que no s’hi hagués produït un break-and-enter..

Considerem el cas d’un Langley, B.C. dona que es va despertar a les petites hores del matí perquè un home robava coses del seu saló. Va acabar perseguint l’intrus fora de casa seva, però la situació estava plena de perill. Què passaria si el robatori hagués estat armat i amb intenció de causar-li ferides físiques?

O, què passa amb el delinqüent de la zona de Mont-real, que va passar un trencant d’introducció el 2017? Finalment va ser capturat, però és fàcil imaginar que totes les seves víctimes desitgen que tinguessin instal·lat un sistema de càmeres domèstiques abans que fossin robades les seves cases..

Càmeres de seguretat domèstiques intel·ligents

Les càmeres “intel·ligents” són aquelles que funcionen sense fils. Quan es produeix una infracció, les càmeres comencen a enregistrar les imatges. Es pot utilitzar un telèfon intel·ligent per accedir a la càmera des de qualsevol lloc del món de manera que sempre tingueu la sensació de saber què passa a casa vostra.

Molts d’aquests sistemes es poden instal·lar sense l’assistència d’un professional. Són fàcils d’utilitzar i, amb el xifrat adequat per protegir la vostra privadesa, són notablement fiables.

Els resultats de la nostra exhaustiva investigació indiquen que aquestes cinc opcions són les millors càmeres de seguretat domèstiques actuals del mercat.

Nest Cam IQ Interior

Nest Cam IQ InteriorSi bé el Nest Cam IQ Indoor és una opció bastant costosa, inclou moltes campanades i xiulets. El sensor d’imatge de 4k i vuit megapíxels és sens dubte un enorme punt de venda. El zoom digital 12X també és impressionant. Tot i això, aquesta càmera intel·ligent no és una de les més fàcils d’instal·lar.

Pros
 • Compatible amb Google Assistant i Alexa
 • Moltes funcions
 • El temps d’alerta i el temps de reacció són ràpids
 • Les imatges són de bona qualitat
 • Capacitat del servei d’alerta personalitzat
Contres
 • Costós que altres opcions
 • La instal·lació pot ser difícil
Funcionalitat i funcionalitats del programari

El Nest Cam IQ costa més que els competidors a causa del seu processador de sis nuclis d’alta qualitat. Això fa que sigui més ràpid que altres sistemes. A més, funciona amb Alexa i Google Assistant.

El servei opcional Nest Aware està disponible amb suplement. Aquest programari permet al sistema reconèixer les cares de manera que es pugui programar per no enviar alertes quan apareguin cares amistoses.

Un sensor de 4K i HD 1080p permeten imatges clares, i el sistema de micròfon i altaveus us pot ajudar a espantar possibles intrusos.

Nest Cam IQ és un sistema per cable, que és el que fa que la instal·lació sigui un repte. L’alimentació la subministra un adaptador de connexió i el sistema es fa amb WiFi. L’aplicació per a mòbils és senzilla i fàcil d’utilitzar.

Atenció al client

La majoria de les persones interaccionen amb el servei d’atenció al client Nest quan intenten instal·lar el sistema. Les respostes solen ser ràpides, tot i que no tothom informa d’una experiència positiva en general. Tot i això, es pot argumentar fàcilment que els representants del servei d’atenció al client sempre hi són i estan disposats a ajudar-los.

Preu

El Nest Cam IQ Interior cobra uns 299 dòlars. En comprar càmeres en múltiples, hi ha descomptes. Els clients que opten per Nest Aware tenen tres nivells de servei entre els quals triar, que inclouen preus que comencen a partir de 5 dòlars mensuals i fins a 30 dòlars al mes..

Netgear Arlo Q

Netgear Arlo Q imageL’Arlo Q és un sistema de control de seguretat global. Moltes de les seves característiques estan dissenyades per fer-lo increïblement fàcil d’utilitzar. Amb visió nocturna i vídeo de gran qualitat, aquesta oferta de Netgear és ideal per a ús domèstic.

Pros
 • Qualitat de vídeo decent
 • -Visió nocturna
 • -Una càmera de seguretat domèstica de bricolatge
 • -Programació de zones d’activitat disponibles
Contres
 • Cinc segons de temps de retard
 • No hi ha tantes funcions com d’altres d’aquesta llista
Funcionalitat i funcionalitats del programari

Si busqueu un sistema de càmera de casa senzill, pot ser el que us sembli. Algunes de les seves funcions clau són la detecció d’àudio i de dues bandes. Una potent aplicació facilita l’ús del sistema. Tanmateix, si busqueu moltes campanes i xiulets, no els trobareu aquí.

El seu disseny senzill pot ser exactament el que cerquen algunes persones. Les funcions inclouen vídeo HD de 1080p i una vista de control de 130 graus. Aquestes càmeres estan equipades amb Arlo Basic, una característica que permet emmagatzemar núvols imatges i vídeos durant set dies. L’Arlo Q es pot connectar a dispositius domèstics intel·ligents com Alexa, Google Assistant i Stringify. Un adaptador bàsic de plug-in fa que Arlo Q sigui un equip de seguretat instal·lat.

Atenció al client

La majoria de la gent sembla contactar els representants del servei d’atenció al client de Netgear en relació amb l’emmagatzematge en núvol d’Arlo Q. Mentre que alguns d’ells expressen frustració, la majoria de la gent nota que les seves interaccions amb els representants solen ser positives.

Preu

Una sola càmera Arlo Q té 199,99 dòlars, tot i que es poden comprar dos per només 349,99 dòlars i tres poden ser per 599,99 dòlars. Els clients també poden optar per la funció de monitorització Arlo Smart, amb uns plans que comencen a tan sols 2,99 dòlars mensuals per càmera.

Amazon Cloud Cam

Amazon Cloud CamCom a opció barata, l’Amazon Cloud Cloud té molt a favor. La qualitat del vídeo és bona i les opcions d’emmagatzematge al núvol són variades. Amb la possibilitat d’integrar-se amb altres dispositius d’Amazon, aquesta és una excel·lent opció per a aquells fanàtics de grans temps del gegant al detall en línia.

Pros
 • Una càmera assequible
 • Qualitat de vídeo acceptable
 • És capaç de distingir entre persones i animals de companyia
 • L’aplicació presenta un disseny intuïtiu
Contres
 • Funcions addicionals només disponibles amb subscripció mensual
 • Les opcions d’integració intel·ligent de casa són limitades
Funcionalitat i funcionalitats del programari

El seu ritme de fotograma de 30 fps i el seu vídeo de 1080p el fan competitiu amb altres càmeres d’aquesta llista. Tot i això, el seu camp de visió és de només 120 graus a diferència dels 130 graus per a Nest i Arlo. Un potent sensor fa possible veure amb força claredat fins i tot en zones fosques. L’Amazon Cloud Cloud Cam presenta vuit llums LED per permetre la visió nocturna.

L’aplicació es pot programar per oferir tantes notificacions com vulgueu, com ara quan es detecta una persona o moviment. Fins i tot hi ha una funció de geofenament que s’activa quan treieu el telèfon fora d’una àrea predefinida de manera que només rebeu alertes quan us resultin més útils i necessaris.

Per descomptat, el cloud cam és capaç d’integrar-se plenament amb Alexa, Fire TV i l’Echo Show. Simplement dirigiu Alexa per mostrar-vos una vista des d’una determinada càmera i obtindreu el feed a l’instant. Si preferiu altres dispositius domèstics intel·ligents, és important adonar-vos que probablement no s’integraran amb el Cloud Cam.

Atenció al client

Si no esteu satisfets amb les opcions d’atenció al client d’Amazon per als seus altres productes i dispositius, probablement també en quedareu satisfets. Podeu trucar, enviar correu electrònic o participar en un xat en directe. La majoria de les persones tenen una experiència perfectament acceptable amb representants educats i útils.

Preu

Amb un preu aproximat de 119.99 dòlars, aquesta és una opció econòmica entre les càmeres de seguretat interiors. Sense una subscripció adjunta, podreu desar els clips d’un màxim de tres càmeres durant 24 hores. També rebreu alertes.

Una subscripció permet obtenir més emmagatzematge, detecció de persones, zones i compartició il·limitada. Els set dies d’emmagatzematge costen 6,99 dòlars al mes, mentre que 14 dies d’emmagatzematge us generaran 9,99 dòlars al mes. El pla més gran aconsegueix 30 dies d’emmagatzematge fins a 10 càmeres per 19,99 dòlars al mes.

Cercle 2 de Logitech

Cercle 2 de LogitechFàcil d’instal·lar i amb una aplicació fàcil d’utilitzar, probablement també admireu l’angle de visualització de 180 graus al Cercle de Logitech 2. La càmera és una opció econòmica. Tanmateix, necessitaràs un pla de subscripció per accedir a algunes de les seves millors funcions.

Pros
 • Càmeres completament sense fil
 • Es pot utilitzar en interiors o en exteriors
 • Àudio bidireccional
 • Gran angle de visualització
 • Gravació de vídeo activada per moviment
 • S’integra amb Google Assistant i Alexa
Contres
 • Subscripció necessària per a funcions premium
 • Distorsió de bóta en imatges
 • No hi ha opció de detecció d’àudio
 • El despertador té un retard prolongat
Funcionalitat i funcionalitats del programari

El Logitech Circle 2 té bones funcions com ara les zones de gravació de vídeo activades per moviment, detecció de persones i detecció de moviments que es poden personalitzar per adaptar-se a les vostres necessitats. La càmera de 1080p registra un moviment a 30 fps i un LED infraroig ofereix una visió nocturna de fins a 15 peus.

Utilitzant WiFi per connectar-vos al vostre enrutador, el Circle 2 compta amb una matriu d’altaveus i un micròfon integrat juntament amb un detector de moviment. Tanmateix, no té capacitats de desencadenament d’àudio. El pla d’emmagatzematge gratuït Circle Safe us permet l’emmagatzematge de vídeo enregistrat les 24 hores. També obté alertes push quan es detecta moviment.

Atenció al client

El servei d’atenció al client de Logitech està disponible per telèfon o per xat en directe. De vegades, els temps de resposta poden sentir-se lents, però la majoria de la gent manifesta satisfacció general pel suport rebut.

Preu

El preu total de MSRP al Logitech Circle 2 és de 199,99 dòlars. Tanmateix, els preus de tan sols 130 dòlars amb freqüència es troben en línia. Invertiu en el pla de Circle Safe Basic per 3,99 dòlars mensuals per obtenir 14 dies d’emmagatzematge o proveu el pla Premium a 9,99 dòlars mensuals durant 31 dies d’emmagatzematge. Amb aquest pla, també obtindreu un filtratge avançat per a esdeveniments, zones de moviment i detecció de persones.

Wyze Cam v2

Wyze Cam v2Aquestes càmeres s’ofereixen a preus increïbles al fons. Per a les persones amb més pressupost entre vosaltres, aquesta és l’opció ideal. Tot i el preu, aquestes càmeres inclouen moltes funcions. Tanmateix, tingueu en compte que aquestes lleves són adequades per a ús interior.

Pros
 • Increïblement assequible
 • S’integra amb Alexa
 • Excel·lent reconeixement sonor
 • Emmagatzematge en núvol gratuït de 14 dies
 • Etiquetatge de moviment
 • La línia de productes és fàcil d’entendre
Contres
 • No s’integra amb dispositius domèstics intel·ligents diferents d’Alexa
 • Les càmeres han de tenir una presa d’alimentació
 • Monitorització professional no disponible
 • Les càmeres són només d’ús interior
Funcionalitat i funcionalitats del programari

Els creadors de la Wyze Cam es basen a la zona de Seattle, cosa que potser fa menys sorprenent que les càmeres només s’integrin amb l’Amazon d’Amazon..

Entre les característiques de Wyze Cam es troba l’ús de la tecnologia d’etiquetatge de moviments a més d’estar activat en moviment. Les càmeres de televisió detecten so i moviment, proporcionant una millor cobertura. Obteniu emmagatzematge en núvol de 14 dies mitjançant el protocol de transferència segura HTTPS. El xifratge de punt de final garanteix la vostra privadesa en línia.

Les imatges en alta definició de 1080p són força clares i obteniu visió de dia i de nit juntament amb àudio bidireccional. Amb una opció de vídeo en un lapse de temps, podreu obtenir una imatge clara del que ha passat durant un període d’hores en pocs minuts.

Les càmeres de Wyze són molt fàcils d’utilitzar i configurar. Tanmateix, cal que cada càmera estigui connectada a una presa elèctrica.

Atenció al client

Hi ha disponible assistència telefònica i xat en directe. Tot i que no hi ha suport 24 hores disponible, podeu contactar amb el personal entre les 8:00 i les 16:00 hores. L’assistència al client es troba als EUA. Una llista de preguntes més habituals al lloc web pot proporcionar ajuda en altres moments.

Preu

La majoria dels productes de Wyze Cam s’ofereixen entre 20 i 30 dòlars, de manera que qualsevol pot permetre’s les millors càmeres de seguretat domèstiques. No cal subscripció per a l’ús.

Càmeres de seguretat domèstiques tradicionals

Potser voleu capturar els vídeos més clars possibles amb les vostres càmeres de seguretat a l’aire lliure. O, potser, us preocupa la seguretat d’utilitzar WiFi per al vostre sistema de seguretat. Siguin quines siguin les vostres raons, us pot interessar una càmera de seguretat domèstica tradicional i no una de manera intel·ligent.

Va bé, perquè també hem realitzat aquestes investigacions. Ens va portar a descobrir tres increïbles sistemes tradicionals de càmeres de seguretat domèstic que ajudaran a mantenir la vostra família i propietats més segures. Trieu qualsevol d’aquestes càmeres de seguretat més valorades per a la tranquil·litat de la vella escola.

Sistema de càmeres de seguretat DVR SANNCE 4CH 1080P DVR

Sistema de càmeres de seguretat DVR SANNCE 4CH 1080P DVRAquest sistema de circuit tancat de televisió per cable inclou una gravació de 1080N clara. El sistema inclou una potent unitat DVR juntament amb quatre càmeres elegants, amb forma de bala, per a ús interior o exterior.

Característiques
 • Modes de connexió que inclouen càmeres TVI, AHD, Analògica i HD IP
 • 960 * 1080 píxels
 • Monitor mitjançant dispositiu mòbil
 • Moviment activat
 • Alertes per correu electrònic
 • Servei d’assistència 24/7
Maquinari
 • DVR amb sortides VGA i HDMI completes
 • Quatre càmeres amb visió nocturna i HD de 720p
 • Les càmeres tenen forma de bala i estan resistents a la intempèrie
Preu

Aquest sistema de cinc peces es pot comprar per un import aproximat de 247 dòlars.

Smonet 4CH 720P HD NVR Wireless CCTV Security

Smonet 4CH 720P HD NVR Wireless CCTV SecuritySi busqueu càmeres de seguretat interiors, aquesta és la solució ideal per a vosaltres. Per descomptat, aquest paquet de quatre càmeres i una NVR també és adequat per a ús exterior, de manera que realment és una solució global. El fabricant descriu el sistema com a “plug and play” de la màxima facilitat d’instal·lació.

Característiques
 • Quatre càmeres a la intempèrie funcionen de dia o de nit
 • El vídeo només és compatible, no l’àudio
 • Vigilància en viu les 24 hores
 • No és necessària connexió a Internet
 • Totes les dades desades durant un període d’un mes
Maquinari
 • Càmeres de seguretat HD de 720p
 • HDD 1TB preinstal·lat
 • Accés remot des d’un telèfon intel·ligent
 • Unitat de disc dur 1080p de quatre canals
 • Una TB de memòria al disc dur
Preu

Es pot comprar tot el sistema per 309,99 dòlars.

Càmeres exteriors de seguretat JOOAN CCTV

Càmeres exteriors de seguretat JOOAN CCTVSi busqueu una cosa que sigui realment econòmica, però que sigui eficaç, aquesta pot ser la càmera de seguretat de les millors qualificacions. Capta imatges excepcionalment clares gràcies a un xip CCD realment industrial. El vídeo en color es captura durant el dia, i es grava en blanc i negre durant la nit. Combina aquestes càmeres amb un DVR per a un sistema de seguretat de bricolatge que funcioni realment

Característiques
 • Xip CCD de grau industrial
 • Compatible amb DVRs
 • Visió nocturna
 • Carcassa d’aliatge d’alumini per a una millor vida útil
 • Resolució Full HD 720p
 • Sortida de vídeo 4 en 1
 • Resistent a la intempèrie
 • Fàcil d’instal·lar
Maquinari
 • Lents de 3,6 mm
 • Matriu de llums per a la gravació nocturna
 • Distància IR màxima de 130 peus
Preu

Una d’aquestes càmeres es pot comprar per només 29,99 dòlars.

Com funciona un sistema de càmera

Les millors càmeres de seguretat domèstiques us ofereixen tranquil·litat, ja que us permetrà veure el que passa i els voltants de casa fins i tot quan us trobeu a quilòmetres. Segons les estadístiques del govern canadenc, la majoria d’interrupcions es produeixen durant les hores del dia, quan els delinqüents se senten prou segurs que ningú no sigui a casa. Per això és fonamental que les càmeres de seguretat exteriors funcionin les 24 hores del dia.

Gràcies a les vostres càmeres de seguretat a l’interior i a l’interior, podeu supervisar i fins i tot gravar l’activitat que tingui lloc dins i a l’entorn de la vostra llar. Les càmeres domèstiques tenen una gran varietat de formes i mides. Alguns poden ser força grans i molt visibles. Normalment, es tracta de càmeres de seguretat a l’aire lliure que volen dissuadir els criminals que intentin entrar a casa vostra.

Altres càmeres són força petites i pràcticament impossibles de detectar a menys que sàpigues que hi són. Aquestes càmeres domèstiques utilitzades amb freqüència a l’interior, ofereixen funcionalitat sense deteriorar l’estètica de la decoració.

Quan comenceu a plantejar-vos la instal·lació de càmeres de seguretat més valorades, cal respondre diverses preguntes. El més important és que quantes càmeres domèstiques s’hagin d’instal·lar. Algunes persones només es preocupen d’una zona, com la porta principal o posterior. Altres tenen preocupacions sobre un racó fosc al costat del garatge o potser estan preocupats perquè algú pugui passar per certes finestres de la planta baixa.

Per tant, el propietari ha de decidir si una càmera és suficient o si se’n necessiten diverses. Als nous pares, sovint, els agrada instal·lar una càmera de seguretat a l’habitació d’un nadó per assegurar-se que no hagin quedat fora del bressol. Les respostes són realment exclusives i normalment podeu afegir components addicionals, ja que resulten prudents o necessaris.

Les millors càmeres de seguretat domèstiques poden ser per cable o sense fil. Les versions per cable són l’elecció tradicional. Més difícil d’instal·lar, no sempre és fàcil dissimular els cables que van amb aquests sistemes. Les versions sense fil són més fàcils d’instal·lar i acostumen a ser menys inquiets. Tot i això, les imatges transmeses per un sistema de càmeres per cable solen ser més nítides i clares que les que proporciona un sistema sense fils, que envia senyals a través de l’aire.

Les càmeres sense fils són molt més flexibles ja que es poden col·locar gairebé a qualsevol lloc. Tot i això, és important tenir en compte que els senyals de monitors per a nadons, connexions a Internet sense fil i telèfons sense fil interrompen el senyal del sistema de càmeres en poques ocasions. A més, els pirates informàtics poden accedir als sistemes de seguretat sense fils per observar què feu i si esteu o no a casa. Si aneu amb un sistema sense fil, assegureu-vos que els seus senyals estiguin fortament xifrats per evitar aquesta possibilitat. Com que sabeu els que ja utilitzeu una VPN, el xifrat és un dels principals elements de seguretat que us protegeix dels intrusos.

Pensaments finals

Tant si prefereixes les càmeres intel·ligents de casa com la ruta més tradicional, és fonamental que protegeixis la teva família i la teva propietat. El Canadà va trencar el trencament i entrar i altres delictes relacionats. Les millors càmeres de seguretat domèstiques impediran ser víctima?

Preguntes freqüents

P: És millor tenir un sistema CCTV o una càmera intel·ligent per a casa?

R: Les dues opcions presenten avantatges i desavantatges. Qualsevol dels dos podria ser ideal per a vostès segons les vostres circumstàncies.

Tingueu en compte que molts sistemes de CCTV s’han d’instal·lar professionalment. Tot i això, els que es presenten aquí poden ser només un projecte de bricolatge. Si no us serveix especialment aquest tipus de coses, potser haureu d’incloure una ajuda externa. A alguns no els agrada molestar-se per un procés d’instal·lació complicat.

És bastant donat que podeu instal·lar una càmera de casa intel·ligent per vosaltres mateixos. Tot i això, és probable que hagueu de pagar una subscripció mensual per accedir a totes les funcions de la càmera. Aquesta despesa contínua suposa un repartiment d’acords per a algunes persones. Tingueu en compte que aquí es presenten algunes opcions gratuïtes, de manera que podeu obtenir una funcionalitat bàsica sense despeses addicionals.

En última instància, la vostra elecció pot arribar al preu, ja que tots dos tipus de sistemes són força funcionals. Hi ha persones que potser prefereixen mantenir-se al marge d’una càmera intel·ligent de casa perquè temen que el sistema es pirat. Amb les mesures de seguretat adequades, això no hauria de suposar un problema massa.

P: Es poden piratejar càmeres intel·ligents a casa?

R: Les càmeres de casa intel·ligents es poden piratejar. Tanmateix, això és menys probable si es garanteix que el producte i el servei que trieu xifreu correctament les dades. D’altra banda, podeu protegir amb contrasenya el vostre enrutador i WiFi per proporcionar-vos capes addicionals de seguretat. Assegureu-vos que aneu amb un proveïdor conscient de les dades quan compreu una càmera inteligent de casa.

P: He de comprar un disc dur amb una càmera intel·ligent a casa?

R: No cal un disc dur quan instal·leu una càmera intel·ligent de casa. La majoria d’aquests sistemes funcionen en un sistema basat en núvols. L’emmagatzematge al núvol és l’opció més convenient, tot i que algunes càmeres us permeten utilitzar una targeta micro SD si preferiu emmagatzemar el vostre material local..

P: Com puc protegir la meva càmera intel·ligent a casa dels pirates informàtics?

R: Podeu fer diversos passos per garantir la seguretat de la càmera intel·ligent de casa. Aquests inclouen protegir la vostra xarxa sense fils de casa amb xifratge i contrasenyes. També podeu crear una contrasenya contundent per a les vostres càmeres. No oblideu mai utilitzar la contrasenya predeterminada que pugui haver-hi amb la càmera inteligent de casa. A més, assegureu-vos que el firmware de la vostra càmera s’actualitzi regularment i desactiveu la supervisió remota quan no es pugui utilitzar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me