Beste annonseblokkering i 2020

irriterende annonse til nettleserPop-ups, bannere og auto-play video reklamer ser ut til å bombardere mennesker med økende frekvens i disse dager.


Det er faktisk det tilnærmet umulig å surfe på Internett uten å konstant irritere seg over annonser.

Det kan hende du må se en videoannonse før du ser på en video du faktisk vil se på YouTube.

Pop-up-annonser ser ut til å følge deg uansett hvor du går, og bannerannonser kan være utrolig irriterende, da de kan dekke innholdet du prøver å se. Faktisk:

Folk synes online-annonser er irriterende av mange grunneross undersøkelse av digitale annonser

Det kan være frustrerende nok til at du får lyst til å gi opp på Internett for alltid. Ettersom det ikke er en spesielt realistisk løsning, må man finne et mer fornuftig kompromiss. Kompromisset er en annonse blokkerer.

Noen nettlesere har en annonseblokkering nå, men disse er ikke alltid robuste nok til å eliminere de fleste online annonser. Dette betyr at du må finne et programtillegg eller annet app som kan gjøre jobben for deg. De beste annonseblokkeringene vil variere basert på nettmiljøene du bruker ofte. For eksempel er noen annonseblokkere mer effektive på YouTube enn de er på Facebook.

Dette gjør det nødvendig å bestemme de beste annonseblokkeringene for Google slik du er ikke plaget av skript så vel som de beste annonseblokkeringene for YouTube, slik at du kan se favorittvideoene dine i fred.

La oss se nærmere på hva annonseblokkering er og hvordan de fungerer.

Hva er annonseblokkere?

annonse blokkeringsvektorSom en anerkjent VPN, er de beste annonseblokkeringene designet for å hjelpe deg bevare anonymitet på nettet. En annonse-blokkering er egentlig programvare som forhindrer at annonser dukker opp eller spilles automatisk i nettleseren din. Noen annonseblokkere er uavhengige programmer, mens andre er en utvidelse av en nettleser eller operativsystem.

Alle annonseblokkere er designet for å begrense antall annonser som distraherer deg på nettet. Noen er imidlertid mer vellykket med dette enn andre. Tilsvarende kan det være nyttig å vite at noe programvare for blokkering av annonser bare er tilgjengelig på visse operativsystemer. Annonseblokkere som passer for Windows, er ikke nødvendigvis kompatible med Mac, og det samme kan sies for iOS og Android. Dette betyr at du må Velg en annonseblokker nøye.

Hvordan fungerer annonseblokkering?

Mye som måten en god VPN er i stand til å filtrere ut IP-adressen din slik at den ikke er synlig for nysgjerrige øyne, slår en annonseblokker ut bestemt innhold på nettsteder basert på spesifikke filtreringsregler. Noe av denne annonseblokkerende programvaren lar brukere lage sine egne regler for å filtrere ut noen annonser, mens andre tillater det. For eksempel kan brukere være i stand til å hvitliste visse annonser eller annonsører.

hvordan annonseblokkering fungerer

Annonseblokkere filtrerer vanligvis to typer innhold. Kommunikasjonsblokkering forbyr kommunikasjon med annonseservere. Når det sendes en HTTP-forespørsel, samsvares den med filterlisten for annonseblokker. Hvis et element i forespørselen samsvarer med filterlisten, blokkeres den.

Programvare for blokkering av annonser kan også bruke elementskjul, der bestemt innhold er skjult for visning, selv om det kan ha blitt lastet sammen med resten av innholdet.

Nå som flere og flere kanadiere blir informert om personvernet, bruker flere de beste VPN-ene for å beskytte personvernet online. Det er på tide å gjøre den online opplevelsen mindre rotete og distraherende. Før du begynner å surfe eller streame på maraton, kan du ta litt tid på å avdekke de beste annonseblokkeringene for noen populære nettsteder.

Beste annonseblokkere for YouTube

YouTube er et Google-datterselskap og er populært over et bredt spekter av befolkningen. Anslag antyder at rundt 1,8 milliarder mennesker bruker YouTube hver måned.

De fleste søker på YouTube for å finne instruksjonsvideoer, anmeldelser eller underholdning. Hele episoder med TV-serier kan finnes der, og det er mulig for folk å lage sin egen YouTube-kanal for å vise frem sine egne talenter og synspunkt.

menn bruker hovedsakelig YouTube i forbindelse med spilling som dette diagrammet viser:

mannsdominerte youtube-kategorier

kvinner, derimot, er mer interessert i helse og skjønnhet, musikk og hunder:

kvinnedominerte youtube-kategorier

Ulempen med å bruke YouTube er annonsene. Du trenger kanskje ikke se en reklamefilm før hver video, men det ser ut til ganske overdreven. Heldigvis gjør de beste annonseblokkeringene for YouTube det mulig å se videoer i timevis med nary a commercial for å bremse deg.

AdBlock

adblock-logo

AdBlock er en nettleserutvidelse som virkelig har gjort et navn for seg selv de siste årene. AdBlock er kompatibel med Chrome, Firefox, Opera og Safari, og er enkel å konfigurere, og den har forhåndsinnstilte filterlister. Disse listene gjør det utrolig enkelt å blokkere de fleste online annonser.

Brukere vil også sette pris på det praktiske sosiale medieknapper og malware-filter. Du har i tillegg muligheten til å hvitliste visse nettsteder eller annonsører for å hjelpe dem med å holde virksomheten lønnsom.

AdBlock er en av de få blokkerende utvidelser der ute som med suksess kan blokkere annonser på YouTube, så vel som en rekke strømmetjenester. Hvis du elsker å se innhold på nettet, kan dette være den ideelle løsningen for deg. For rekorden har jeg personlig AdBlock.

AdLock

adlock-logo

AdLock er forskjellig fra AdBlock ved at det ikke er en nettleserutvidelse. I stedet er det uavhengig programvare som er designet for å bli installert på individuelle enheter. Dette betyr at AdLock ikke bare forhindrer at annonser plager deg på YouTube og andre nettsteder, men også holder ut annonser på apper du bruker som kobler til Internett.

Følgelig kan du ta farvel med annonser på Skype, BitTorrent, dusinvis av online spill og en rekke andre mobilapper. AdLock koster litt mer enn $ 20 per år, og en 14-dagers gratis prøveperiode lar deg finne ut om det er riktig for deg.

Beste annonseblokkere for Facebook

California-baserte Facebook er en gigant i den sosiale medienes verden. Mennesker over hele planeten bruker dette nettstedet for sosiale nettverk for å få kontakt med familie, venner, kolleger og komplette fremmede. De fleste har i det minste hørt om Facebook, og oppover en milliard mennesker bruker det regelmessig.

Faktisk fant Pew Research at mange bruker Facebook flere ganger hver dag:

facebook bruk

Med så mange forbrukere som bruker Facebook kontinuerlig, kommer det som ingen overraskelse at bedrifter er ivrige etter å annonsere der. Dette kan bli en utrolig plage for vanlige brukere, noe som gjør det nødvendig å finne de beste annonseblokkeringene for Facebook.

Ghostery

ghostery logo

Ghostery blokkerer et tillegg for nettlesere som Opera, Safari, Chrome og Firefox reklame og trackere på sosiale medier. Selvfølgelig er det mange utvidelser og plugins som vil gjøre dette, men Ghostery klarer å skille seg ut fra konkurransen takket være den robust database.

Dessuten kobler Ghostery brukere til personvernregler for individuelle nettsteder og peker dem mot de tilgjengelige alternativene for bortvalg. Dette gjør det enda enklere for brukerne å sikre at de aldri blir plaget av annonser de ikke vil se.

En av de nyeste innovasjonene i Ghostery er deres mobilvennlige nettleser om Ghostery Privacy. Det er tilgjengelig for Android- og iOS-enheter, slik at folk ikke trenger å bli plaget av sporingsmedlemmer i sosiale medier uansett hvilken enhet de bruker.

StopAd

stopad-logo

StopAd er en av de beste annonseblokkeringene for Facebook fordi den er en programnivå på systemet nivå som gir beskyttelse mot topp til tå på alle nettsteder og apper. Denne programvaren er ikke en nettleserutvidelse. Følgelig er den kompatibel med alle nettlesere og systemer, inkludert Linux. StopAd er faktisk et perfekt valg for folk som bare vil blokkere alle annonser, hele tiden.

Rett ut av boksen vil brukerne oppleve at alt unødvendig blokkeres fra systemet deres, inkludert auto-play-reklamer, videoannonser, popup-vinduer og bannere. StopAd har også en robust meny med alternativer for online sikkerhet og beskyttelse, noe som er viktig for alle barn som bruker tid på nettet.

Disse beskyttelsene inkluderer blokkering av skadelig programvare og tiltak for å stoppe sporing av data. Du får også dekning mot cryptojacking og cryptomining. Med 24/7 kundestøtte er dette en utmerket sikkerhetspakke som også blokkerer annonser.

Beste annonseblokkering for Google

Basert i Mountain View, California, er det få mennesker i det 21. århundre som ikke er klar over Google. Selvfølgelig er det sannsynligvis den mest kjente søkemotoren på planeten, men det er den også et teknologiselskap som har en finger i mange paier.

google imperium

Fra e-post til navigasjon er Google allestedsnærværende i det moderne liv. Naturligvis betyr all den populariteten mye annonseinntekter. Den gode nyheten er at de beste annonseblokkeringene for Google gjør det mulig å dra nytte av alle disse teknologigigantens tjenester uten å måtte bli irritert av stadige annonser.

Står rettferdig AdBlocker

Står rettferdig AdBlocker-logo

Laget av et selskap som heter Stands, er Fair AdBlocker begrenset ved at den bare er tilgjengelig for Chrome. Gitt hvor mange som bruker Chrome i disse dager, bør dette ikke være for hardt begrenset.

Utviklerne bak Fair AdBlocker har ikke til hensikt at det skal blokkere alle annonser hele tiden, selv om du kanskje konfigurerer det på den måten. I stedet føler de at visse annonser bør tillates gjennom, men bare de som er spesifisert av den enkelte bruker.

standsfair innstilling

Som du kan se, er det mulig å eliminere søkeannonser fra din online opplevelse med Fair AdBlocker sammen med Facebook-annonser hvis du velger å gjøre det. Fair AdBlocker er videre et godt valg fordi den beskytter nettleseren din mot skadelig programvare i tillegg til flere trusler om sikkerhet og personvern. Dette muliggjør raskere streaming når du bruker en VPN, og sikrer at du gjør det sikkert.

Ad Muncher

Ad Muncher-logo

Enten du bruker Chrome, Firefox, Explorer, Safari eller Opera, kan Ad Muncher hjelpe deg med å glede deg over en annonsefri online opplevelse. Dette programmet er en av de eldste på markedet, først lansert for nedlasting i 1999. Du kan beskytte alle nettleserne på bare en enkel nedlasting, og vellykket blokkering av annonser og popup-vinduer i Google og utover.

Ad Muncher klarer seg ikke så bra med YouTube. Følgelig anbefales det bare hvis du ikke er tilhenger eller vanlig bruker av denne plattformen. Hvis Google er din største bekymring, da denne nedlastingen vil fungere som en mester. Hvis du er teknologisk erfaren, kan du sannsynligvis justere innstillingene dine til Ad Muncher også fungerer på YouTube.

Faktisk er Ad Muncher et ganske solid valg for den teknisk erfarne personen som liker mange tilpasningsmuligheter. Du finner forebyggende veksler når du vil laste inn en webside, og familier kan sette pris på programmets evne til å sensurere innhold fra voksne.

admuncher-konfigurasjon

Adware og malware kan effektivt nippes i knoppen av Ad Muncher også, noe som gjør det til et smart valg for allmennhet og sikkerhet og en av de beste annonseblokkeringene.

Velge riktig annonseblokkering for deg

Alle annonseblokkerne som er nevnt her, er effektive og anerkjente. Som nevnt, yter noen av dem bedre med visse plattformer enn de gjør med andre.

Fortsatt, mange av dem er solide kunstnere som fungerer godt på tvers av en rekke bruksområder. Ikke bare hindrer de popup-annonser fra å irritere deg, men også de gi pålitelig beskyttelse mot skadelig programvare og forskjellige sikkerhets- og personvernstrusler.

Når de fleste vurderer å skaffe seg en annonseblokkering, gjør de det av praktiske hensyn. Imidlertid har de beste annonseblokkeringene en rekke robuste beskyttelser.

De kan forhindre plattformer på sosiale medier fra å spore hvert eneste online trekk eller beskytte deg mot ondsinnet programvare som har til hensikt skade systemet ditt eller stjele dataene dine. Når det sees i dette lyset, blir det klart at de beste annonseblokkeringene nesten er så grunnleggende nødvendige som en vel ansett VPN som Surfshark eller NordVPN.

Når det gjelder å sikre familiens online sikkerhet, er en annonseblokker et absolutt must. Velg et av alternativene ovenfor for å beskytte deg selv og dine data.

Spørsmål og svar

Er annonseblokkere ulovlige?

Annonseblokkering er ikke ulovlig, og det er heller ikke ulovlig å se etter en måte å blokkere annonser på. Loven holder fast ved at datamaskinen tilhører personen, og at denne personen har rett til å begrense hvilke skript eller annet innhold som vises på og har tilgang til systemet.

Gjør annonseblokkere tregere nettlesere?

Noen mennesker som bruker annonseblokkering, merker litt av en nedgang når det kommer til nettleserens hastighet. Dette er hovedsakelig fordi programvaren må sammenligne HTTP-forespørsler med den blokkerte listen, som krever litt minne.

Fortsatt vil de mest anerkjente og effektive annonseblokkeringene ikke bremse et system veldig. Det er også verdt å merke seg at hastighetsproblemer kan utjevnes ved at systemet ikke trenger å ta seg tid til å laste masete, båndbredde-fastkjørte annonser.

Er AdRemover legitim?

En stor historie sirkulerte gjennom media i 2018 angående en rekke falske programvare for blokkering av annonser som ble tilgjengelig gjennom Google Chrome. Du kan lese en oversikt over saken på Newsweek.

AdRemover er definitivt en av disse mistenkelige appene som kan gjøre mer skade enn gunstig ved å lekker din private informasjon. Unngå AdRemover hvis du vil beskytte deg selv. Hvis systemet ditt allerede har AdRemover, sletter du det umiddelbart og finner en annen programvare for blokkering av annonser.

Er det en adblock for Android?

Android-brukere har flere alternativer når det gjelder blokkering av annonser. Disse inkluderer Ghostery, AdBlock Plus, AdAway og AdGuard.

Hvordan fungerer annonseblokkering?

Annonseblokkering fungerer ved å filtrere spesifikt innhold i henhold til regler satt av programmet selv eller av brukeren. Som eksempler kan programvaren få beskjed om å forhindre at Flash-animasjon lastes inn, eller den kan bli bedt om å blokkere lyd- og videofiler fra Microsoft Word. Noen annonse blokkerende utvidelser er inkludert i standard nettleserpakker, men frittstående programvare er også tilgjengelig.

Mange av de mest sofistikerte versjonene av programvare for annonseblokkering inneholder i dag svartelister over blokkerte elementer og hvitelister over tillatte elementer. I tillegg kan de ha filtre for vanlige uttrykk som blokkerer alt som er merket “annonse.” Dette betyr at popup-vinduer, bannere og auto-play-annonser ikke blir sett av brukeren.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me