Αναθεώρηση Betternet VPN (2020)

Πλατεία λογότυπου BetterNetΤα δωρεάν VPN σπάνια προσφέρουν πραγματική αξία (σε σύγκριση με τις υπηρεσίες επί πληρωμή).


Στην πραγματικότητα, συνήθως δεν είναι καθόλου δωρεάν… Σας κατακλύζουν με διαφημίσεις, πωλούν τα δεδομένα σας σε οποιονδήποτε πλειοδότη και τείνουν να είναι λιγότερο ασφαλείς από τα πληρωμένα VPN.

Η Betternet περιγράφεται ως «δωρεάν» VPN και παρόλο που ισχυρίζονται ότι διαφέρουν από άλλες δωρεάν επιλογές, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει στην πραγματικότητα. Είναι ένας σχετικά νέος παίκτης στην αγορά, έχοντας μόλις έρθει στη σκηνή το 2015. Ωστόσο, επειδή η υπηρεσία τους είναι δωρεάν, έχουν αρκετά μεγάλο αριθμό χρηστών.

Πολλοί από αυτούς τους χρήστες χρησιμοποιούν συσκευές Android, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει επίσης συσκευές που εκτελούν Mac, Windows και iOS. Το Betternet έχει επίσης επεκτάσεις για χρήστες Firefox και Chrome. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε, επομένως η εταιρεία δεν συλλέγει καν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Παρ ‘όλα αυτά, είναι λογικό ότι η Betternet πρέπει να έχει κάποιο κέρδος. Δεν είναι μια αλτρουιστική οργάνωση που υπάρχει αποκλειστικά για τη βελτίωση της ανθρωπότητας. Μέσω βίντεο και εφαρμογών συνεργατών, η Betternet κερδίζει τα χρήματά της.

Όταν συνδέεστε στο Betternet, η εταιρεία κερδίζει κέρδος κάθε φορά που κάνετε κλικ στο “Παρακολούθηση βίντεο και σύνδεση” ή “Εγκατάσταση εφαρμογής”. Προφανώς, αυτά τα κέρδη δεν ήταν αρκετά για να συνεχίσουν τα πράγματα.

Μέχρι το τέλος του 2017, η Betternet είχε κυκλοφορήσει μια έκδοση Premium της πιο δημοφιλούς εφαρμογής για κινητά. Στο πρόγραμμα Premium περιλαμβάνεται η πρόσβαση στο αποκλειστικοί διακομιστές, πελάτης υποστήριξη σε 24/7 βάση και περισσότερες επιλογές IP. Αυτό το πακέτο σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε 11 διακομιστές σε 10 χώρες.

Εάν 11 διακομιστές σε 10 χώρες δεν σας φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι. Τα περισσότερα VPN υψηλής ποιότητας διαθέτουν δίκτυα χιλιάδων διακομιστών που εκτείνονται σε περισσότερα από 100 έθνη.

Για παράδειγμα, πάρτε το NordVPN πάνω από 5.000 διακομιστές σε περίπου 100 διαφορετικές χώρες. Σχεδόν ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο, μπορείτε να βρείτε έναν διακομιστή που βρίσκεται κοντά στη γεωγραφική σας τοποθεσία. Αυτό εγγυάται σχεδόν πάντα ταχύτερους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων και καλύτερη συνολική απόδοση.

Οι άλλες λιγότερο από εντυπωσιακές ειδήσεις είναι ότι Το Betternet λειτουργεί περισσότερο σαν διακομιστής μεσολάβησης παρά ως πραγματικό VPN. Οι διακομιστές μεσολάβησης μπορούν να είναι μια αποδεκτή εναλλακτική λύση για τα VPN όταν ασχολείστε με συγκεκριμένες δραστηριότητες χαμηλού κινδύνου που δεν απαιτούν απαραίτητα κρυπτογράφηση. Όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, απλώς σας κάνει να φαίνεται ότι η γεωγραφική σας τοποθεσία είναι διαφορετική από την πραγματική.

betternet beneftis

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από την περιοχή στο YouTube, ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι εντάξει. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε άλλο, τότε είναι πολύ καλύτερο να έχετε ένα VPN που κρυπτογραφεί όλη την κυκλοφορία του ιστού σας εκτός από το να φαίνεται σαν να περιηγείστε από κάπου αλλού. Αυτό προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα σας πολύ καλύτερα, αφήνοντάς σας λιγότερο ευάλωτα στα αδιάκριτα μάτια και τους χάκερ.

Με έδρα τον Καναδά, η Betternet είναι ένας τοπικός παίκτης στην αγορά VPN. Αν και ορισμένοι μπορεί να το δουν ως πλεονέκτημα, άλλοι θα είναι λιγότερο εντυπωσιασμένοι. Ο Καναδάς είναι μέλος του δικτύου κατασκοπείας Five Eyes μαζί με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Με την τάση τους για κοινή χρήση δεδομένων, σε περίπτωση που ένας από τους κυβερνητικούς οργανισμούς πάρει τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλοι οι υπόλοιποι θα το έχουν σύντομα. Αυτή δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για κάποιον που προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

Η Betternet μπορεί να είναι μια αποδεκτή επιλογή εάν η τιμή είναι η ανησυχία σας πάνω απ ‘όλα. Απλώς να γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες ή ακόμη και σε όλους τους διακομιστές, εκτός εάν πληρώνετε για premium συνδρομή. Θα δεις πολλές διαφημίσεις με αυτήν την υπηρεσία, οπότε αν αυτό είναι απενεργοποιημένο για εσάς, τότε η αναζήτηση ενός από τα καλύτερα VPN για τον Καναδά μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Ασφάλεια και κρυπτογράφηση

Τα καλύτερα VPN ανοιχτά καυχιέται για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και κρυπτογράφησής τους, αλλά όχι για το Betternet. Σας κάνουν πραγματικά να κάνετε αναζήτηση για να μάθετε τι, εάν υπάρχουν, χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα VPN και τι είδους κρυπτογράφηση μπορούν να βασίζονται οι χρήστες.

Μια καταχώρηση ιστολογίου του 2015 παρέχει κάποια διαφώτιση.

κρυπτογράφηση ασφάλειας blog betternet

Ενώ το OpenVPN θεωρείται ευρέως ως το βιομηχανικό πρότυπο όταν πρόκειται για πρωτόκολλα VPN, η βιβλιογραφία της Betternet δεν διευκρινίζει με ακρίβεια πότε χρησιμοποιείται. Η ανάρτηση ιστολογίου αναφέρει επιπλέον κρυπτογράφηση AES 256-bit. Και πάλι, αυτό θεωρείται βιομηχανικό πρότυπο, αλλά η Betternet δεν αναφέρει πότε και πώς εφαρμόζεται αυτή η κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες τους.

Το Betternet φαίνεται επίσης να παρέχει πρωτόκολλα IPSec VPN διαθέσιμα με κρυπτογράφηση 128-bit. Ωστόσο, η προσφορά μόνο δύο πρωτοκόλλων VPN είναι αρκετά περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες εταιρείες. Δεδομένου ότι το OpenVPN θεωρείται το καλύτερο στην επιχείρηση, είναι πολύ πιθανό ότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για τους περισσότερους χρήστες.

Λίγα αναφέρονται σχετικά με την ασφάλεια στον ιστότοπο της Betternet. Αυτό χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη ότι αυτή η υπηρεσία λειτουργεί περισσότερο ως διακομιστής μεσολάβησης παρά ως πραγματικό VPN. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει δεν υπάρχει υποστήριξη δρομολογητή και ότι πιθανότατα δεν θα είναι σαφές πότε χρησιμοποιείτε το OpenVPN και όταν χρησιμοποιείτε το IPSec.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Betternet εμφανίστηκε μάλλον σε μια ακαδημαϊκή μελέτη που κυκλοφόρησε το 2017. Μέρος της μελέτης περιελάμβανε την εξέταση του εάν τα VPN παρέχουν ή όχι το επίπεδο ασφάλειας που διαφημίζουν να κάνουν.

Η μελέτη πρότεινε επίσης ότι αυτά Τα VPN ενδέχεται να εισάγουν adware ή κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές χρηστών. Οι κατατάξεις που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη που έγινε Το Betternet μεταξύ των 10 χειρότερων για αυτές τις δραστηριότητες.

Αν και δεν είναι απαραίτητα θετική απόδειξη ότι η χρήση του Betternet θα αφήσει τις συσκευές σας φορτωμένες με adware και κακόβουλα προγράμματα, η μελέτη σίγουρα είναι υπονοούμενη. Επιπλέον, πολλά από τα άλλα 10 πιο ύποπτα VPN στη λίστα δεν είναι πλέον σε λειτουργία. Είναι δύσκολο να πούμε σε αυτό το σημείο εάν η Betternet θα απολαύσει ένα λαμπρότερο μέλλον.

Τοποθεσίες διακομιστή της Betternet

Η Betternet διαθέτει ένα εξαιρετικά περιορισμένο δίκτυο διακομιστών. Οι διακομιστές βρίσκονται στον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τις Κάτω Χώρες. Εάν πάτε για δωρεάν πρόσβαση, εσείς μην διαλέξεις σε ποιον διακομιστή θα συνδεθείτε.

τοποθεσίες διακομιστή betternet

Η premium συνδρομή σάς προσφέρει περισσότερες επιλογές, αλλά το δίκτυο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Με ανταγωνιστές που προσφέρουν κυριολεκτικά χιλιάδες διακομιστές σε περισσότερα από 100 έθνη σε όλο τον κόσμο, η Betternet απλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Επιπλέον, η πληρωμένη υπηρεσία της Betternet είναι πιο ακριβό από μερικά από τα καλύτερα VPN που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Χρήση BitTorrent ή P2P με Betternet VPN

Το Torrents και το P2P δεν απαγορεύονται αυστηρά Η Betternet’s διακομιστές. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητάς τους είναι τόσο αργά που χρειάζονται μέρες για να κατεβάσετε ένα αρχείο οποιουδήποτε μεγέθους. Παρόλο που επιτρέπεται η λήψη torrents, η Betternet προειδοποιεί επίσης στον ιστότοπό της ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν για να συμμορφωθούν με τυχόν εντάλματα ή άλλα επίσημα αιτήματα.

Οι απίστευτα αργοί ρυθμοί μεταφοράς δεδομένων σημαίνουν επίσης ότι η ροή μέσω Netflix ή οποιασδήποτε παρόμοιας υπηρεσίας είναι σχεδόν αδύνατη. Εάν η ροή είναι καθόλου σημαντική για εσάς, τότε είναι ζωτικής σημασίας να πάτε με ένα από τα κορυφαία VPN που καθιστά εύκολη τη ροή όπως το Surfshark, που έχει αποκλειστικοί διακομιστές για τον αποκλεισμό γεω-περιορισμένου περιεχομένου για να κάνετε την εμπειρία ροής και περιήγησης πιο απρόσκοπτη.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας της Betternet VPN

Το Betternet είναι συνήθως αργό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πεις. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας δείχνουν ταχύτητα λήψης 3,18 Mbps και ταχύτητα μεταφόρτωσης 12,41.

αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας betternet

Αυτά τα αποτελέσματα είναι λίγο καταθλιπτικά. Λαμβάνοντας υπόψη τα άγνωστα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζετε επίσης, είναι εύκολο να δείτε ότι απλά δεν παίρνετε πολλά όταν χρησιμοποιείτε το Betternet. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα επί πληρωμή, το οποίο φαίνεται υπερβολικά ακριβό λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη χαρακτηριστικών και τη γενικά κακή απόδοση.

Πολιτική καταγραφής του Betternet VPN

Ένα πράγμα που παίρνει το Betternet είναι σωστό αυστηρή πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής. Επειδή δεν είναι απαραίτητο για τους δωρεάν χρήστες να εγγραφούν ακόμη και στην υπηρεσία, είναι λογικό ότι θα μπορούσαν να έχουν λίγα δεδομένα για κοινή χρήση ή ότι θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα στους χάκερ.

πολιτική απορρήτου της betternet

Είναι ωραίο να βλέπουμε ότι μόλις κλείσετε τη συνεδρία περιήγησής σας, διαγράφεται όλο το ιστορικό της. Αυτό είναι απλό και απλό. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες που συλλέγονται για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν κοινοποιούνται ή διαβιβάζονται σε τρίτους ή συνεργάτες.

Το καλύτερο μέρος της πολιτικής μηδενικής καταγραφής είναι ότι εάν η Betternet λάβει ποτέ ειδοποίηση κατάργησης DMCA, δεν θα μπορεί να κοινοποιήσει πληροφορίες χρήστη. Το DMCA σημαίνει Digital Millennium Copyright Act.

Το DMCA προστατεύει κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο στο διαδικτυακό χώρο. Όταν ο κάτοχος του υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα πιστεύει ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά του, μπορεί να προβεί σε ειδοποίηση κατάργησης στον υποτιθέμενο παραβάτη. Αυτές οι ειδοποιήσεις κατάργησης ενδέχεται επίσης να προβάλλονται σε ISP και VPN που ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στον ιστότοπο που έχει παραβιαστεί.

Εάν το VPN καταγράφει δεδομένα σχετικά με τους χρήστες και τις δραστηριότητές τους, τότε πρέπει να συμμορφωθούν με ένα αίτημα για πληροφορίες σχετικά με παραβίαση DMCA. Τα VPN που δεν τηρούν αρχεία έχουν λίγα δεδομένα για να δώσουν. Από αυτή την άποψη, Η Betternet κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν.

Επιλογές τιμολόγησης για το Betternet VPN

Φυσικά, η πιο δημοφιλής επιλογή του Betternet δεν κοστίζει καθόλου. Με απίστευτα αργές ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης και μόνο λίγους διαθέσιμους διακομιστές, αυτό είναι απίθανο να είναι μια ελκυστική επιλογή για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν εξετάζουμε τις αμφισβητήσιμες τακτικές ασφάλειας της εταιρείας.

τιμολόγηση betternet

Το premium, πληρωμένο πρόγραμμα δεν είναι πολύ καλύτερο. Μπορείτε να πληρώσετε ανά μήνα με μήνα, αλλά το κόστος είναι ανησυχητικό 11,99 $ ανά μήνα. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από την τιμή που χρεώνουν οι πολύ ανώτερες, πραγματικές υπηρεσίες VPN.

Εάν επιλέξετε να πληρώσετε για ένα έτος εκ των προτέρων, η τιμή γίνεται πολύ πιο ελκυστική. Με 2,99 $ ανά μήνα, το κόστος της υπηρεσίας μειώνεται πλησιέστερα στην πραγματική του αξία, αν και ακόμη και αυτή η τιμή μπορεί να διογκωθεί.

Συνιστάται το Betternet VPN?

Ένα πράγμα που το Betternet έχει υπέρ είναι ότι είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Δεν απαιτείται βαθμός πολυπλοκότητας ή εμπειρίας για την κατανόηση των βασικών λειτουργιών της υπηρεσίας. Φυσικά, το βοηθάει Οι λειτουργίες της Betternet είναι πραγματικά βασικές.

Δεν υπάρχουν κουδούνια και σφυρίγματα εδώ και αποδεικνύεται μια κριτική για τον ιστότοπό τους πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση. Απλώς δεν είναι δυνατό να πει πότε χρησιμοποιείται το OpenVPN αντί του IPSec. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να γνωρίζετε εάν λαμβάνετε κρυπτογράφηση 256-bit ή κρυπτογράφηση 128-bit.

Ίσως αυτό γιατί το Betternet δεν είναι καθόλου πραγματικό VPN. Προσφέρει μόνο την πιο βασική προστασία. Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από την ακαδημαϊκή μελέτη του 2017, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που σχετίζονται με τη χρήση του adware και του κακόβουλου λογισμικού από την εταιρεία.

Ακόμα κι αν δεν μολύνουν τις συσκευές σας με πράγματα που μάλλον δεν θα έχετε, την εμπειρία με το Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας είναι γεμάτη με διαφημίσεις ήδη. Είναι ένα κουραστικό σλόγκαν και δεν είναι σαφές πώς πραγματικά επωφελείστε από αυτό.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για το απόρρητο και την ασφάλειά σας όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κορυφαίο VPN που έχει καλές κριτικές και εντυπωσιακή ταχύτητα για τη μεταφορά δεδομένων. Το NordVPN και το Surfshark είναι ακριβώς αυτό το είδος υπηρεσίας.

Αυτά τα βαρέων βαρών σας ενημερώνουν πάντα πού στέκεστε. Γνωρίζετε ποιο πρωτόκολλο VPN χρησιμοποιείτε και γνωρίζετε ακριβώς ποιο επίπεδο κρυπτογράφησης περνάει η κυκλοφορία ιστού σας. Αυτό σας δίνει το είδος της ηρεμίας απλά δεν θα πάρετε με μια υπηρεσία όπως η Betternet.

Χρησιμοποιήστε το Betternet εάν βρίσκεστε κοντά στο τοπικό καφενείο και απλά πρέπει να κάνετε κάτι αβλαβές όπως να δείτε ένα βίντεο στο YouTube. Η υπηρεσία είναι γενικά δεν προτείνεται για οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τις διαδικτυακές σας συνήθειες ή ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τα οικονομικά ή προσωπικά σας δεδομένα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map