Betternet VPN áttekintés (2020)

BetterNet logó négyzetAz ingyenes VPN-k ritkán kínálnak valódi értéket (összehasonlítva a fizetett szolgáltatásokkal).


Valójában általában nem igazán ingyenesek … Elárasztják Önt hirdetésekkel, eladják az adatait bármely ajánlattevőnek, és általában kevésbé biztonságosak, mint a fizetett VPN-k..

A Betternet „ingyenes” VPN-ként írja le magát, és bár állítják, hogy különböznek a többi ingyenes opciótól, közelebbi pillantás rávilágít arra, hogy valószínűleg nem ez a helyzet. Viszonylag új szereplők a piacon, csak 2015-ben jelentkeztek a színpadon. Mivel szolgáltatásuk ingyenes, viszonylag nagy számú felhasználó van.

Ezen felhasználók közül sokan Android-eszközöket futtatnak, de a vállalat olyan eszközöket is támogat, amelyek Mac, Windows és iOS rendszert futtatnak. A Betternet hasonló kiterjesztésekkel rendelkezik a Firefox és a Chrome felhasználók számára. Nincs szükség regisztrálásra, tehát a cég nem is gyűjt személyes adatait.

Mindazonáltal magától értetődik, hogy a Betternetnek valamilyen módon profitot kell szereznie. Nem altruista szervezet, amely kizárólag az emberiség javítása érdekében létezik. Videók és társult alkalmazások révén a Betternet keresnek pénzt.

Amikor bejelentkezik a Betternetbe, a vállalat minden egyes alkalommal profitot keres, amikor rákattint a „Videó megtekintése és csatlakozás” vagy az „Telepítse egy alkalmazást” elemre. Ezek a nyereségek nyilvánvalóan nem voltak elégségesek a dolgok folytatásához.

2017 végére a Betternet elindította legnépszerűbb mobilalkalmazásának prémium verzióját. A prémium terv tartalmazza a hozzáférést a dedikált szerverek, vevő támogatás 24/7 alapon és több IP-választás. Ez a csomag lehetőséget nyújt arra, hogy 10 országban 11 szerverhez csatlakozzon.

Ha 10 ország 11 szervere nem számít különösebben lenyűgözőnek, az azért van, mert nem az. A legtöbb kiváló minőségű VPN több ezer szerverre kiterjedő szerverek hálózatával büszkélkedhet.

Vegyük például a NordVPN-t több mint 5000 szerver mintegy 100 különböző országban. Szinte függetlenül attól, hogy hol tartózkodsz a világon, találsz egy szervert, amely közel van a földrajzi helyzetéhez. Ez szinte mindig garantálja a gyorsabb adatátviteli sebességet és a jobb általános teljesítményt.

A másik kevésbé lenyűgöző hír az A Betternet inkább proxy szerverként működik, mint egy igazi VPN. A proxyszerverek elfogadható alternatíva lehet a VPN-ek számára, ha olyan alacsony kockázatú tevékenységeket végez, amelyek nem feltétlenül igényelnek titkosítást. Proxykiszolgáló használatakor pusztán úgy néz ki, hogy a földrajzi elhelyezkedése nem olyan, mint amilyen valójában van.

betternet Benetis

Ha a régiók által blokkolt tartalmat szeretné megnézni a YouTube-on, egy proxyszerver rendben van. Ha azonban csak bármi mást szeretne tenni, akkor sokkal jobb, ha van egy olyan VPN, amely az összes webes forgalmat titkosítja, amellett, hogy úgy tűnik, mintha valahol másutt böngészne. Ez sokkal jobban védi az érzékeny adatait, így kevésbé lesz érzékeny a kíváncsiságú szemekre és a hackerekre.

Kanadában született Betternet helyi szereplő a VPN piacon. Noha egyesek ezt plusznak tekintik, másoknak kevésbé lesz hatással. Kanada az Five Eyes kémhálózat tagja, valamint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland.

Az adatmegosztásra vágyva, ha valamelyik kormányhivatal megkapja a személyes adatait, biztos lehet benne, hogy a többi is hamarosan megkapja azt. Ez nem a legjobb helyzet abban az esetben, ha valaki alacsony szintű profilt akar fenntartani.

A Betternet elfogadható választás lehet, ha az ár mindenekelőtt az Ön aggodalma. Ne feledje, hogy csak akkor fog hozzáférni az összes szolgáltatáshoz vagy akár az összes szerverhez is, ha fizet egy prémium tagságot. Látni fogod sok hirdetés ezzel a szolgáltatással, tehát ha ez önmagában kivonat, akkor jó ötlet lehet Kanadának az egyik legjobb VPN keresése.

Biztonság és titkosítás

A legjobb VPN-k nyíltan dicsekednek biztonsági és titkosítási protokolljaikról, ám a Betternet nem. Tényleg arra készteti a keresést, hogy kitalálja, milyen VPN-protokollokat használnak, ha vannak ilyenek, és milyen titkosításokra támaszkodhatnak a felhasználók.

A 2015. évi blogbejegyzés megvilágosodást nyújt.

betternet blog biztonsági titkosítása

Míg az OpenVPN-t széles körben az iparági szabványnak tekintik a VPN-protokollokról, a Betternet irodalma nem pontosan tisztázza használatának idejét. A blogbejegyzés emellett említi az AES 256 bites titkosítást is. Ezt ismét ipari szabványnak tekintik, de a Betternet nem említi, hogy mikor és hogyan alkalmazzák ezt a titkosítást a szolgáltatásukban.

Úgy tűnik, hogy a Betternet 128 bites titkosítással is elérhetővé teszi az IPSec VPN protokollokat. Ugyanakkor mindössze két VPN-protokoll kínálása más vállalatokkal összehasonlítva meglehetősen korlátozott. Mivel az OpenVPN-t a legjobbnak tekintik az üzleti életben, valószínű, hogy a legtöbb felhasználó számára nincs másra szükség.

A Betternet webhelyén keveset említenek a biztonság szempontjából. Ez további bizonyítékként szolgál arra, hogy ez a szolgáltatás inkább proxyként működik, mint valódi VPN-ként. Ne feledje, hogy van nincs router támogatás és valószínűleg nem lesz egyértelmű, amikor az OpenVPN-t használja, és amikor az IPSec-t használja.

Érdemes megjegyezni, hogy a Betternet meglehetősen figyelemreméltóan szerepelt egy, a 2017-ben kiadott tudományos tanulmányban. A tanulmány része annak megvizsgálása volt, hogy a VPN-ek biztosítják-e azt a biztonsági szintet, amelyet meghirdettek..

A tanulmány ezekre is utalt Lehetséges, hogy a VPN-ek hirdetéseket vagy rosszindulatú programokat fecskendeznek be a felhasználói eszközökre. A vizsgálatban használt rangsorolás Betternet a 10 legrosszabb között ezekre a tevékenységekre.

Noha nem feltétlenül pozitív bizonyíték arra, hogy a Betternet használatával az eszközöket leterhelik hirdető és rosszindulatú programok, a tanulmány természetesen szuggesztív. Ezenkívül a listán a többi 10 leginkább gyanús VPN közül sok már nem működik. Nehéz megmondani, hogy a Betternet élvezni fogja-e a fényesebb jövőt.

A Betternet szerverhelyei

A Betternet rendkívül korlátozott szerverhálózattal rendelkezik. A kiszolgálók Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban, Franciaországban, Ausztráliában, Németországban, Szingapúrban, Hongkongban és Hollandiában találhatók. Ha ingyenes hozzáférést kap, akkor te is nem szabad választani melyik szerverhez lesz csatlakoztatva.

betternet szerver helye

A prémium tagság több választási lehetőséget kínál, de a hálózat továbbra is súlyosan korlátozott. Mivel a versenytársak szó szerint több ezer szervert kínálnak több mint 100 nemzetben szerte a világon, a Betternet egyszerűen nem tud versenyezni. Ezen felül a Betternet fizetős szolgáltatása drágább, mint a jelenleg elérhető legjobb VPN-k között.

BitTorrent vagy P2P használata a Betternet VPN-sel

A torrentek és a P2P nem szigorúan tilos Betternet a szerverek. A sebességteszt eredményei azonban annyira lassan lassúak, hogy napokba telik bármilyen méretű fájl letöltése. Noha a torrent letöltése megengedett, a Betternet webhelyén arra is figyelmeztet, hogy minden tőlük telhetőt megtesz annak érdekében, hogy eleget tegyen bármilyen parancsnak vagy egyéb hivatalos kérésnek..

A hihetetlenül lassú adatátviteli sebesség azt is jelenti, hogy a Netflix vagy más hasonló szolgáltatáson keresztül történő streaming gyakorlatilag lehetetlen. Ha a streaming egyáltalán fontos számodra, akkor elengedhetetlen, hogy vegyen részt az egyik legfontosabb VPN-sel, amely megkönnyíti az adatfolyamot, például a Surfshark, amely dedikált szerverek a földrajzilag korlátozott tartalom feloldásához hogy a streaming és a böngészés élménye zökkenőmentesebbé váljon.

A Betternet VPN sebességteszt eredményei

A Betternet általában lassú, valójában nincs más módja annak, hogy ezt mondjuk. A sebességteszt eredményei 3,18 Mbps letöltési sebességet és 12,41 feltöltési sebességet mutatnak.

betternet sebesség teszt eredménye

Ezek az eredmények kissé nyomasztóak. Figyelembe véve a biztonság és a titkosítás ismeretlen szintjét, amellyel Ön is foglalkozik, könnyű belátni, hogy a Betternet használatakor csak sokat nem keres el. Még akkor is, ha úgy dönt, hogy elindítja a fizetett tervet, ami túl magasnak tűnik, figyelembe véve a szolgáltatások hiányát és az általában rossz teljesítményt.

A Betternet VPN naplózási politikája

Az egyik dolog, amire a Betternet igaza van, az szigorúan nincs naplózás. Mivel a szabad felhasználóknak nem is kell regisztrálniuk a szolgáltatást, indokolt, hogy kevés adatuk lehet, hogy megosszák őket, vagy hogy kiszolgáltatottak lehetnek a hackerek számára..

a betternet adatvédelmi politikája

Jó látni, hogy amint bezárja a böngészési munkamenetet, annak minden előzménye törlődik. Ez egyszerű és érthető. További plusz az, hogy az erre a rövid időre összegyűjtött információkat nem osztják meg vagy továbbítják harmadik feleknek vagy kapcsolt vállalkozásoknak.

A nulla naplózás politikájának legjobb része az, hogy ha a Betternet valaha kap egy DMCA eltávolítási értesítést, akkor nem lesz képes megosztani felhasználói információkat. A DMCA a Digital Millennium Copyright Act.

A DMCA védi a szöveget, fényképeket, videókat és egyéb tartalmakat az online birodalomban. Ha a szerzői joggal védett anyag tulajdonosa úgy véli, hogy jogaikat megsértették, eltávolítási értesítést küldhetnek az állítólagos jogsértőnek. Ezeket az eltávolítási értesítéseket az internetszolgáltatók és a VPN-ek is kiszolgálhatják, amelyeket fel lehet használni a megsértett webhely eléréséhez..

Ha a VPN naplózza a felhasználókat és tevékenységeiket, akkor meg kell felelnie a DMCA-jogsértéssel kapcsolatos információkérésnek. Azok a VPN-k, amelyek nem vezetnek nyilvántartást, kevés adatot szolgáltatnak. Ebben a tekintetben, A Betternet pontosan azt csinálja, amit kellene.

A Betternet VPN árazási lehetőségei

A Betternet legnépszerűbb opciója természetesen semmit sem fizet. Hihetetlenül lassú feltöltési és letöltési sebességgel, valamint csak kevés elérhető szerverrel valószínűleg ez sok ember számára nem vonzó lehetőség, különösen, ha figyelembe vesszük a vállalat megkérdőjelezhető biztonsági taktikáját..

betternet árazás

A prémium, fizetett terv nem sokkal jobb. Fizethet havonta, de a költség riasztóan 11,99 USD havonta. Ez jóval meghaladja a sokkal jobb, valódi VPN-szolgáltatások által felszámított árat.

Ha úgy dönt, hogy egy évre előre fizet, az ár sokkal vonzóbbá válik. Havonta 2,99 dollár mellett a szolgáltatás költségei közelebb kerülnek a valós értékhez, bár ez az ár is felfúvódhat.

A Betternet VPN ajánlott?

A Betternet egyik kedve az, hogy rendkívül egyszerűen használható. A szolgáltatás alapvető funkcióinak megértéséhez nincs szükség kifinomult szintre vagy tapasztalatra. Természetesen ez segít A Betternet funkciói valóban alapvetőek.

Nincs itt csengő és síp, és webhelyük áttekintése azt mutatja túl kevés információ a biztonságról és a titkosításról. Csak nem lehet megmondani, hogy mikor az OpenVPN-t használják az IPSec helyett. Következésképpen nincs valódi módja annak, hogy megtudja, 256 bites vagy 128 bites titkosítást kap..

Talán azért van, mert a Betternet egyáltalán nem egy igazi VPN. Csak a legalapvetőbb védelmet nyújtja. Ráadásul, amint azt a 2017. évi tudományos tanulmány kimutatta, van néhány kérdés a cég hirdető és rosszindulatú programok használatával kapcsolatban.

Még akkor is, ha nem fertőzik az eszközöket olyan dolgokkal, amelyek Önnek inkább nincsenek, a A szolgáltatás ingyenes verziója tele van hirdetésekkel már. Fárasztó zsúfolás, és nem világos, hogy valójában milyen előnyökkel jár.

Ha valóban aggódik a magánélet és a biztonság miatt online, akkor tanácsos egy legfontosabb VPN-t keresni, amely jó áttekintést és lenyűgöző sebességet nyújt az adatátvitelhez. Pontosan ilyen szolgáltatás a NordVPN és a Surfshark.

Ezek a nehézsúlyúak mindig tudatják Önnel, hogy áll. Tudod, hogy melyik VPN protokollt használ, és pontosan tudja, milyen szintű titkosításon megy keresztül a webes forgalom. Ez megadja neked egyfajta nyugalmat csak nem fogsz olyan szolgáltatással megkapni, mint a Betternet.

Használja a Betternet szolgáltatást, ha egy kis szerepet játszik a helyi kávézóban, és csak annyit kell tennie, mint ártalmatlan, mint például egy YouTube-videót. A szolgáltatás általában nem ajánlott bármi másért, amely többet tud felfedni az online szokásokról, vagy potenciálisan veszélyeztetheti pénzügyi vagy személyes adatait.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map