Betternet VPN преглед (2020)

Квадрат на логото на BetterNetБезплатните VPN мрежи рядко предлагат истинска стойност (в сравнение с платените услуги).


Всъщност те изобщо не са истински безплатни … Те ви заливат с реклами, продават данните ви на всеки участник в търга и са склонни да са по-малко сигурни от платените VPN.

Betternet описва себе си като „безплатен“ VPN и въпреки че те твърдят, че са различни от другите безплатни опции, по-внимателен поглед разкрива, че това всъщност може да не е така. Те са сравнително нов играч на пазара, току-що дошли на сцената през 2015 г. Въпреки това, тъй като тяхната услуга е безплатна, те имат доста голям брой потребители.

Много от тези потребители използват Android устройства, но компанията също така поддържа устройства, които работят с Mac, Windows и iOS. Betternet също има разширения за потребителите на Firefox и Chrome. Няма нужда да се регистрирате, така че компанията дори не събира личните ви данни.

Независимо от това, разбира се, че Betternet трябва да реализира печалба по някакъв начин. Те не са алтруистична организация, която съществува единствено за подобряване на човечеството. Чрез видеоклипове и партньорски приложения, Betternet печелят парите си.

Когато влезете в Betternet, компанията печели печалба всеки път, когато кликнете върху „Гледайте видео и се свържете“ или „Инсталиране на приложение“. Очевидно тези печалби не бяха съвсем достатъчни, за да продължат нещата.

В края на 2017 г. Betternet пусна премиум версия на най-популярното си мобилно приложение. Включеният в Premium план е достъп до специализирани сървъри, клиент поддържа на 24 часа в денонощието и още IP избор. Този пакет ви дава възможност да се свържете с 11 сървъра в 10 държави.

Ако 11 сървъра в 10 държави не ви звучат особено впечатляващо, това не е така. Повечето висококачествени VPN се гордеят с мрежи от хиляди сървъри, които се простират в повече от 100 страни.

Вземете например NordVPN, те имат над 5000 сървъра в около 100 различни страни. Почти независимо от това къде се намирате в света, можете да намерите сървър, който е близо до вашето географско местоположение. Това почти винаги гарантира по-бързи скорости на трансфер на данни и по-добра цялостна производителност.

Другата не толкова впечатляваща новина е тази Betternet работи по-скоро като прокси сървър, отколкото като истински VPN. Прокси сървърите могат да бъдат приемлива алтернатива на VPN, когато сте ангажирани с определени дейности с нисък риск, които не изискват задължително криптиране. Когато използвате прокси сървър, той просто ви кара да изглеждате, че географското ви местоположение е различно от това, което всъщност е.

betternet beneftis

Ако искате да гледате блокирано за региона съдържание в YouTube, прокси сървърът е наред. Въпреки това, ако искате да направите почти всичко друго, тогава е много по-добре да имате VPN, който криптира целия ви уеб трафик, в допълнение към това да изглежда, сякаш търсите от някъде другаде. Това защитава вашите чувствителни данни далеч по-добре, като ви оставя по-малко уязвими от любопитни очи и хакери.

Базирайки се в Канада, Betternet е местен играч на пазара на VPN. Докато някои могат да видят това като плюс, други ще останат по-малко впечатлени. Канада е член на шпионската мрежа Five Eyes, заедно със САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

Със склонността си да споделят данни, ако някоя от правителствените агенции се заеме с вашите лични данни, можете да сте сигурни, че всички останали скоро ще го имат и. Това не е най-доброто състояние на хората, които се опитват да поддържат нисък профил.

Betternet може да бъде приемлив избор, ако цената е ваша грижа преди всичко друго. Само имайте предвид, че няма да имате достъп до всички функции или дори до всички сървъри, освен ако не платите за премиум членство. Отивате да видите много реклами с тази услуга, така че ако това е изключение за вас, търсенето на един от най-добрите VPN за Канада може да е добра идея.

Сигурност и шифроване

Най-добрите VPN мрежи открито се хвалят със своите протоколи за сигурност и криптиране, но не и от Betternet. Те наистина ви карат да търсите, за да разберете на какво, ако има такива, се използват VPN протоколи и на какви потребители на криптиране могат да разчитат.

Записът в блога за 2015 г. осигурява известно просветление.

криптиране на сигурността на блога на bolnetnet

Въпреки че OpenVPN се счита за индустриален стандарт, когато става въпрос за VPN протоколи, литературата на Betternet не пояснява точно кога се използва. В публикацията в блога допълнително се споменава AES 256-битово криптиране. Отново това се счита за индустриален стандарт, но Betternet не споменава кога и как се прилага това криптиране в техните услуги.

Изглежда, че Betternet също предлага IPSec VPN протоколи с 128-битово криптиране. Предлагането само на два VPN протокола обаче е доста ограничено в сравнение с други компании. Тъй като OpenVPN се счита за най-добрия в бизнеса, съвсем вероятно нищо друго не е необходимо за повечето потребители.

Малко се споменава по отношение на сигурността на уебсайта на Betternet. Това служи като допълнително доказателство, че тази услуга функционира повече като прокси, отколкото като истинска VPN. Имайте предвид, че има няма поддръжка на рутер и че вероятно няма да е ясно, когато използвате OpenVPN и кога използвате IPSec.

Може също така да си струва да отбележим, че Betternet разбра доста важно място в едно академично проучване, което беше публикувано през 2017 г. Част от проучването включваше разглеждането на това дали VPN предоставят нивото на сигурност, което рекламираха, че правят.

Проучването също предполага, че тези VPN мрежите могат да поставят рекламен или злонамерен софтуер на потребителски устройства. Класификациите, използвани в изследването Betternet сред 10-те най-лоши за тези дейности.

Въпреки че не е непременно положително доказателство, че използването на Betternet ще остави вашите устройства заредени с рекламен и зловреден софтуер, проучването със сигурност е внушително. Освен това много от останалите 10 най-съмнителни VPN мрежи в списъка вече не се използват. В този момент е трудно да се каже дали Betternet ще се радва на по-светло бъдеще.

Местоположения на сървъра на Betternet

Betternet има изключително ограничена сървърна мрежа. Сървърите са разположени в Канада, САЩ, Великобритания, Япония, Франция, Австралия, Германия, Сингапур, Хонконг и Холандия. Ако отидете за безплатен достъп, вие не стигайте да избирате към кой сървър ще бъдете свързани.

по-добри сървър местоположения

Премиумното членство ви дава повече възможности за избор, но мрежата все още е силно ограничена. С конкурентите, предлагащи буквално хиляди сървъри в повече от 100 страни по целия свят, Betternet просто не може да се конкурира. Освен това е платената услуга на Betternet по-скъпи от някои от най-добрите VPN, налични днес.

Използване на BitTorrent или P2P с Betternet VPN

Торентите и P2P не са строго забранени Betternet на сървъри. Резултатите от тестовете им за скорост обаче са толкова бавно бавни, че може да отнеме дни, за да изтеглите файл с всякакъв размер. Въпреки че изтеглянето на торенти е позволено, Betternet също предупреждава на уебсайта си, че ще направят всичко възможно, за да се съобразят с всякакви варанти или други официални заявки.

Невероятно бавните скорости на пренос на данни също означават, че стриймингът през Netflix или друга подобна услуга е практически невъзможен. Ако стриймингът изобщо е важен за вас, тогава е жизненоважно да отидете с един от най-добрите VPN мрежи, който прави потока лесно като Surfshark, която има специализирани сървъри за деблокиране на гео ограничено съдържание за да направите вашето преживяване и сърфиране по-безпроблемно.

Резултати от тестовете за бързи VPN на Betternet

Betternet обикновено е бавен, наистина няма друг начин да го кажем. Резултатите от тестовете за скорост показват скорост на изтегляне от 3,18 Mbps и скорост на качване 12,41.

резултат от теста за по-добра скорост

Тези резултати са малко потискащи. Имайки предвид неизвестните нива на сигурност и криптиране, с които също се занимавате, лесно е да видите, че просто не получавате много, когато използвате Betternet. Това е дори ако решите да представите за платения план, което изглежда надценено, като се има предвид липсата на функции и като цяло лошото представяне.

Политиката за регистрация на Betternet VPN

Едно нещо, което Betternet се оправи, е неговото стриктна политика без регистрация. Тъй като не е необходимо безплатните потребители дори да се регистрират в услугата, има основание да могат да имат малко данни за споделяне или това може да бъде уязвимо за хакерите.

по-добра политика за поверителност

Хубаво е да видите, че щом затворите сесията си за сърфиране, цялата история на него се изтрива. Това е просто и ясно. Друг плюс е, че всяка информация, която е събрана за това кратко време, не се споделя или препраща на трети страни или филиали.

Най-добрата част от тяхната нулева политика е, че ако Betternet някога получи известие за премахване на DMCA, те няма да могат да споделят потребителска информация. DMCA означава Закон за авторското право върху цифровото хилядолетие.

DMCA защитава текст, снимки, видео и друго съдържание в онлайн царството. Когато собственикът на защитените с авторски права материали вярва, че правата им са нарушени, той може да изпрати уведомление за премахване на предполагаемия нарушител. Тези известия за отнемане също могат да бъдат връчвани на интернет доставчици и VPN, които може да са били използвани за достъп до нарушения уебсайт.

Ако VPN регистрира данни за потребителите и техните дейности, тогава те трябва да се съобразят с искане за информация относно нарушението на DMCA. VPN, които не водят записи, имат малко данни. В това отношение, Betternet прави точно това, което трябва да правят.

Опции за ценообразуване на Betternet VPN

Разбира се, най-популярната опция на Betternet изобщо не струва. С невероятно бавните скорости на качване и изтегляне и само шепа сървъри на разположение, това е малко вероятно да бъде привлекателна опция за много хора, особено когато се има предвид съмнителната тактика за сигурност на компанията.

цените на по-добрата мрежа

Премиумът, платен план не е много по-добър. Можете да плащате месечно, но цената е тревожна $ 11,99 на месец. Това е много повече от цената, начислена от далеч по-превъзходните, истински VPN услуги.

Ако решите да платите за една година предварително, цената става далеч по-привлекателна. При $ 2,99 на месец цената на услугата се сближава до истинската й стойност, въпреки че дори тази цена може да бъде завишена.

Препоръчва се Betternet VPN?

Едно нещо, което Betternet има в своя полза е, че е изключително лесен за използване. Не е необходима степен на сложност или опит, за да се разберат основните функции на услугата. Разбира се, това помага Функциите на Betternet са наистина основни.

Тук няма камбани и свирки и преглед на уебсайта им показва твърде малко информация по отношение на сигурността и криптирането. Просто не е възможно да се определи кога се използва OpenVPN вместо IPSec. Следователно, няма реален начин да разберете дали получавате 256-битово или 128-битово криптиране.

Може би това е така, защото Betternet изобщо не е истински VPN. Той предлага само най-основната защита. Освен това, както е показано от академичното проучване за 2017 г., има някои въпроси, свързани с използването на рекламен и зловреден софтуер от компанията.

Дори и да не заразяват устройствата ви с неща, които по-скоро нямате, опитът с безплатната версия на услугата е заредена с реклами вече. Това е уморителен лозунг и не е ясно как наистина се възползвате от него.

Ако наистина сте загрижени за вашата поверителност и сигурност, когато сте онлайн, препоръчително е да отидете с топ VPN, който има добри отзиви и впечатляваща скорост за трансфер на данни. И NordVPN, и Surfshark са точно този вид услуга.

Тези тежка категория винаги ви информират къде се намирате. Вие знаете кой VPN протокол използвате и знаете точно през кое ниво на криптиране преминава вашият уеб трафик. Това ви дава спокойствието просто няма да получите с услуга като Betternet.

Използвайте Betternet, ако посетите местното кафене и просто трябва да направите нещо безобидно, като погледнете видеоклип в YouTube. Услугата като цяло е не се препоръчва за всичко друго, което може да разкрие повече за вашите навици онлайн или потенциално да изложи финансовите или личните ви данни на риск.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map