Беттернет ВПН преглед (2020)

БеттерНет лого квадратБесплатни ВПН-ови ретко нуде праву вредност (у поређењу са плаћеним услугама).


У ствари, они уопште нису нимало бесплатни … Они вас преплављују рекламама, продају ваше податке било ком понуђачу и обично су мање сигурни од плаћених ВПН-а.

Беттернет себе описује као “бесплатан” ВПН, и иако се они тврде да се разликују од осталих бесплатних опција, ближи поглед открива да то заправо не може бити случај. Они су релативно нови играчи на тржишту, који су тек изашли на сцену 2015. године. Међутим, пошто је њихов сервис бесплатан, они имају прилично велики број корисника.

Многи од ових корисника користе Андроид уређаје, али компанија такође подржава уређаје који покрећу Мац, Виндовс и иОС. Беттернет такође има проширења за кориснике Фирефока и Цхроме-а. Нема потребе да се региструјете, тако да компанија чак и не прикупља ваше личне податке.

Без обзира на то, постоји разлог да Беттернет мора некако да доноси профит. Они нису алтруистична организација која постоји искључиво ради унапређења човечанства. Кроз видео снимке и партнерске апликације Беттернет зарађује свој новац.

Када се пријавите на Беттернет, компанија остварује добит сваки пут када кликнете на „Гледајте видео и повежите“ или „Инсталирајте апликацију“. Очигледно, та зарада није била сасвим довољна да се ствари одвијају.

Крајем 2017. Беттернет је лансирао Премиум верзију своје најпопуларније мобилне апликације. Приступ садржан у Премиум плану је приступ наменски сервери, купац подршка на бази 24/7 и више ИП избора. Овај пакет вам омогућава могућност повезивања са 11 сервера у 10 земаља.

Ако вам 11 сервера у 10 земаља не делује посебно импресивно, то није зато што није Већина висококвалитетних ВПН-ова имају мреже хиљада сервера који се протежу на више од 100 земаља.

Узмимо за пример НордВПН преко 5000 сервера у око 100 различитих земаља. Скоро без обзира где се налазите у свету, можете пронаћи сервер који је близу ваше географске локације. То готово увек гарантује брже брзине преноса података и боље укупне перформансе.

Друга мање импресивна вест је то Беттернет дјелује више као проки сервер него као прави ВПН. Проки сервери могу бити прихватљива алтернатива ВПН-овима када се бавите одређеним активностима ниског ризика за које није неопходно шифровање. Када користите проки сервер, једноставно вам се чини да је ваша географска локација другачија од онога што заправо јесте.

беттернет бенефтис

Ако желите да на ИоуТубеу гледате садржај блокиран за регион, проки сервер је у реду. Међутим, ако желите радити било шта друго, онда је далеко боље да имате ВПН који шифрира сав ваш веб саобраћај, поред тога што изгледа као да претражујете однекуд. То штити ваше осјетљиве податке далеко боље, остављајући вас мање угроженима од знатижељних очију и хакера.

Са сједиштем у Канади, Беттернет је локални играч на тржишту ВПН-а. Док неки можда ово виде као плус, други ће бити мање импресионирани. Канада је члан шпијунске мреже Фиве Еиес, заједно са САД-ом, Великом Британијом, Аустралијом и Новим Зеландом.

Уз њихову склоност дељењу података, ако нека од владиних агенција прими ваше личне податке, можете бити сигурни да ће и сви остали то ускоро добити. Ово није најбоље стање ствари за оне који покушавају да задрже низак профил.

Беттернет може бити прихватљив избор ако вас цена пре свега занима. Имајте на уму да нећете имати приступ свим функцијама или чак свим серверима осим ако не платите премијско чланство. Идете да видите пуно огласа уз ову услугу, па ако је то искључење за вас, потрага за једним од најбољих ВПН-ова за Канаду може бити добра идеја.

Сигурност и шифрирање

Најбољи ВПН-ови отворено се хвале својим безбедносним и енкрипционим протоколима, али не и Беттернет-ом. Заиста вас претражују како бисте схватили на шта се, ако постоје, користе ВПН протоколи и на које се кориснике шифровања могу ослонити.

Унос на блог из 2015. године пружа одређено просветљење.

Сигурност шифрирања блога

Иако се ОпенВПН сматра индустријским стандардом када је у питању ВПН протокол, Беттернетова литература не прецизира прецизно када се користи. Пост на блогу додатно помиње АЕС 256-битну енкрипцију. Опет, ово се сматра индустријским стандардом, али Беттернет не помиње када и како се та шифрирање примењује у њиховим сервисима.

Изгледа да Беттернет такође нуди ИПСец ВПН протоколе са 128-битном енкрипцијом. Међутим, понуда само два ВПН протокола је прилично ограничена у поређењу са другим компанијама. С обзиром да се ОпенВПН сматра најбољим у послу, вероватно је да ништа друго није потребно већини корисника.

Мало се спомиње у вези са безбедношћу на веб локацији Беттернет. Ово служи као додатни доказ да ова услуга функционише више као проки, него као прави ВПН. Имајте на уму да постоји нема подршке за рутер и да вероватно неће бити јасно када користите ОпенВПН и када користите ИПСец.

Такође би могло бити вредно приметити да је Беттернет прилично истакла улогу у академској студији која је објављена 2017. Део студије је укључивао гледање да ли ВПН пружају ниво сигурности за који су оглашени да раде..

Студија је такође сугерисала да су ови ВПН-ови могу убризгати адваре или злонамерни софтвер на корисничке уређаје. Рангирање кориштено у испитивању Беттернет међу 10 најгорих за ове активности.

Иако није нужно позитиван доказ да ће коришћење Беттернета ваше уређаје оставити натовареним адваре-ом и малваре-ом, студија свакако сугерира. Уз то, многи од осталих 10 најосумњивијих ВПН-а на листи више нису у употреби. У овом тренутку је тешко рећи да ли ће Беттернет уживати у светлијој будућности.

Локације Беттернетових сервера

Беттернет има изузетно ограничену мрежу сервера. Сервери се налазе у Канади, САД, Великој Британији, Јапану, Француској, Аустралији, Немачкој, Сингапуру, Хонг Конгу и Холандији. Ако идете за бесплатан приступ, ви немојте да бирате на који сервер ћете бити повезани.

беттернет локације сервера

Премиум чланство вам даје више избора, али мрежа је и даље озбиљно ограничена. Са конкурентима који нуде буквално хиљаде сервера у више од 100 земаља широм света, Беттернет једноставно не може да се такмичи. Уз то, Беттернетова услуга је плаћена скупље од неких најбољих ВПН-ова који су данас доступни.

Коришћење БитТоррент-а или П2П-а са Беттернет ВПН-ом

Торренти и П2П нису строго забрањени Беттернет’с сервери. Међутим, њихови резултати брзих тестова толико су апсмално спори да би за преузимање датотеке било које величине требало неколико дана. Иако је преузимање бујица дозвољено, Беттернет такође упозорава на њиховој веб локацији да ће се потрудити да удовоље било каквим налогима или другим званичним захтевима..

Невероватно мале брзине преноса података такође значе да је струјање путем Нетфлика или било којег сличног сервиса практично немогуће. Ако вам је стриминг уопште важан, тада је од кључне важности да идете са једним од најбољих ВПН-а који стриминг чини лако попут Сурфсхарка, који има наменски сервери за деблокирање гео-ограниченог садржаја да би искуство стримања и прегледавања било неприметније.

Резултати теста брзине ВПН-а Беттернет

Беттернет је обично спор, заиста нема другог начина да се то каже. Резултати испитивања брзине показују брзину преузимања од 3,18 Мбпс и брзину слања 12,41.

бољи резултат теста брзине

Ти резултати су помало депресивни. Узимајући у обзир непознате нивое сигурности и шифрирања којима се такође бавите, лако је уочити да једноставно не добијате пуно када користите Беттернет. То је чак и ако се одлучите за исплату плаћеног плана, што вам се чини прецијењеним обзиром на недостатак функција и опћенито лоше перформансе.

Политика пријављивања Беттернет ВПН-а

Једна ствар која Беттернет има у праву је строга политика без записа. Како није потребно да се бесплатни корисници чак региструју на сервис, разлози су да би могли имати мало података за поделу или који би могли бити рањиви на хакере.

политика боље приватности

Лепо је видети да се чим затворите сесија прегледавања, сва историја тога се брише. То је једноставно и директно. Додатни плус је то што се било које информације које су сакупљене за то кратко време не деле или прослеђују трећим лицима или повезаним лицима.

Најбољи део њихове политике нулте евиденције је да ако Беттернет икад прими обавештење о уклањању ДМЦА, неће моћи да дели информације о корисницима. ДМЦА означава Закон о ауторским правима дигиталног миленијума.

ДМЦА штити текст, фотографије, видео записе и друге садржаје у мрежи. Када власник материјала заштићеног ауторским правима верује да су им права повређена, може упутити обавештење о уклањању наводног прекршиоца. Ова обавештења о уклањању такође се могу доставити на ИСП-овима и ВПН-овима који су могли бити коришћени за приступ нарушеној веб локацији.

Ако ВПН бележи податке о корисницима и њиховим активностима, онда морају удовољити захтеву за информације у вези са кршењем ДМЦА. ВПН-ови који не воде евиденцију имају мало података. У овом погледу, Беттернет ради управо оно што и треба да ради.

Опције цена за Беттернет ВПН

Наравно, најпопуларнија опција Беттернета не кошта уопште ништа. Уз невероватно мале брзине преноса и преузимања и само неколико сервера доступних, мало је вероватно да ће то бити атрактивна опција за многе људе, посебно ако се узму у обзир упитне безбедносне тактике компаније.

боље цијене

Плаћени премијски план није много бољи. Можете плаћати сваког месеца по месецу, али цена је алармантних 11,99 УСД месечно. То је много више од цене коју наплаћују далеко супериорне, праве ВПН услуге.

Ако се одлучите за плаћање за годину дана унапред, цена постаје далеко атрактивнија. По цени од 2,99 УСД месечно, цена услуге се своди на праву вредност, мада и ова цена може бити надувана.

Препоручује се Беттернет ВПН?

Оно што Беттернет има у прилог јесте да је изузетно једноставан за употребу. Није потребан никакав степен софистицираности или искуства за разумевање основних функција услуге. Наравно, то помаже Функције Беттернета су заиста основне.

Овде нема звона и звиждука, а преглед њиховог веб сајта показује премало података о сигурности и шифровању. Једноставно није могуће одредити када се ОпенВПН користи уместо ИПСеца. Због тога не постоји прави начин да сазнате да ли добијате 256-битну енкрипцију или 128-битну енкрипцију.

Можда је то зато што Беттернет уопште није прави ВПН. Нуди само најосновнију заштиту. Поред тога, као што показује и студијска студија из 2017., постоји неколико питања која се односе на употребу компаније адваре и злонамерног софтвера у компанији.

Чак и ако они не заразе ваше уређаје стварима које више не бисте имали, искуство са тим бесплатна верзија услуге је учитана рекламама већ. То је заморна парола и није јасно како заиста од тога имате користи.

Ако сте заиста забринути за своју приватност и сигурност када сте на мрежи, онда је пожељно да одете са врхунским ВПН-ом који има добре критике и импресивну брзину за пренос података. НордВПН и Сурфсхарк су управо та врста услуге.

Ови тешки утези вам увек дају до знања где се налазите. Знате који ВПН протокол користите и тачно знате кроз који ниво шифрирања пролази ваш веб саобраћај. То вам даје такав мир ума једноставно нећете добити услугу попут Беттернета.

Користите Беттернет ако се налазите у локалној кафани и само морате да урадите нешто безазлено попут гледања ИоуТубе видеа. Услуга генерално јесте Не препоручује се за било шта друго што би могло открити више о вашим мрежним навикама или потенцијално изложити финансијским или личним подацима.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me