A VPN fenyegetési modell megértése

Ebben a cikkben a VPN fenyegetési modelljét elemezzük. Ez magában foglalja azokat a veszélyeket, amelyekkel a VPN-t megóvják, és azokat a veszélyeket is, amelyeket a VPN nem képes megóvni.

Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen dolog, ami rosszabb, mint a biztonság hiánya, a téves biztonsági érzés. Ezért, akár ProtonMail, akár ProtonVPN, mindig teljesen átláthatóak vagyunk, amikor meghatározzuk az általunk nyújtott szolgáltatások fenyegetési modelljét..


Ez a cikk inkább kifejezetten a ProtonVPN-re vonatkozik, mivel a ProtonVPN egyedi VPN biztonsági funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a más VPN-szolgáltatásokhoz képest a fenyegetések szélesebb spektruma elleni védelmet. Ha jobb képet szeretne kapni a VPN-k általános biztonsági kockázatairól, kérjük, olvassa el ezt a cikket a legjobb VPN-szolgáltatás megtalálásáról..

A ProtonVPN a következő helyzetekben hatékony:

Biztonsági internet kapcsolat biztosítása

A ProtonVPN titkosított alagutat hoz létre a számítógép és a világ bármelyik VPN-kiszolgálója között. Ezt a titkosított alagutat az AES-256 védi, és ez sikeresen megakadályozza, hogy egy olyan ellenfél, aki az Ön internet-kapcsolatát irányítja, képes szimatolni a forgalmán. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan böngészhet még nyilvános internetes hálózatokon is.

A böngészési előzmények elrejtése az internetszolgáltatóval szemben

Az Internet Szolgáltató (ISP) számára csak az látható, hogy kapcsolatba lépett egy ProtonVPN szerverrel. A forgalom tartalma, ideértve a meglátogatott webhelyeket vagy az átvitt adatokat is rejtett az internetszolgáltatóktól.

Az adatmegkülönböztetés megelőzése

A VPN szolgáltatás hozzájárulhat a hálózatsemlegesség biztosításához. Mivel az összes forgalom titkosítva van, az internetszolgáltató nem lesz képes szelektíven fojtani vagy lelassítani bizonyos típusú forgalmat.

Az internetes cenzúra megakadályozása

Ha az internetszolgáltató blokkolja bizonyos webhelyek forgalmát (vagy a webhelyek blokkolják a hozzáférést bizonyos országok látogatóihoz), a VPN segíthet megkerülni ezeket a blokkokat, és biztosíthatja, hogy a világ összes információja szabadon hozzáférhető maradjon..

Biztonságos fájlmegosztás vagy bittorrent

Számos internetszolgáltató blokkolja a bittorrent vagy más fájlmegosztó protokollokat. Még ennél is rosszabb, hogy a fájlmegosztás néhány országban szigorú büntetésekhez és pénzbírságokhoz vezethet. A ProtonVPN lehetővé teszi a biztonságos fájlmegosztást és a bittorrent használatát, mivel a P2P forgalmat biztonságos országokon keresztül irányítjuk. Megjegyzés: svájci vállalatként hivatalos politikánk összhangban áll a svájci törvényekkel, amelyek csak a személyes, nem kereskedelmi célú fájlmegosztást engedélyezik.

A ProtonVPN a következő helyzetekben is bizonyos védelmet kínál:

Védelem a VPN-kompromisszumok ellen

A ProtonVPN egyedülálló Secure Core architektúrájának köszönhetően megvédhetjük személyazonosságát akkor is, ha olyan ország szerverein keresztül távozik, ahol kiterjedt megfigyelési infrastruktúra és képességek vannak (USA, Egyesült Királyság stb.). Ez extra biztonságot nyújt abban az esetben, ha egy haladó ellenfél megérinti a kilépési kiszolgálóinkat, és korrelációs / időzítési támadásokat futtat. Itt többet megtudhat a Secure Core-ról.

Védelem az online követés ellen

A ProtonVPN megvédi a legtöbb IP alapú követést, mivel az egyik VPN szerverünkön keresztüli csatlakozás elrejti a valódi IP-címet. A nagy, magánéletet sértő vállalatok, például a Google vagy a Facebook által alkalmazott nyomon követés azonban meglehetősen kifinomultabb. Így még a valódi IP-cím elrejtésével a cégek, például a Google és a Facebook továbbra is nyomon követhetik Önt több webhelyen az interneten keresztül, sütik vagy vászon ujjlenyomatok felhasználásával. Ha tehát valóban online nyomon szeretne maradni, akkor is fontos a sütik törlése, a privát böngészés mód használata és a magánélet fokozására szolgáló böngészők használata (például a Google Chrome nem).

A ProtonVPN nem tudja megvédeni Önt a következő helyzetekkel szemben:

Teljes anonim online maradás

Gyakran azt látja, hogy a VPN-szolgáltatások azt állítják, hogy VPN-jük online teljesen névtelenné teheti Önt. Ez nem igaz, lásd például a korábban tárgyalt nyomkövetési kérdést. A VPN-szolgáltatással való teljes névtelenség technikailag lehetetlen, mivel annak ellenére, hogy a meglátogatott webhelyek nem fogják tudni a valódi IP-címüket, a VPN-szolgáltató MINDIG meg fogja ismerni a valódi IP-jét. Ezért, bár biztosan regisztrálhat név nélkül a ProtonVPN-t (névtelen ProtonMail e-mail címet használva), mivel kapcsolódik a szervereinkhez, megismerjük az Ön valódi IP-címét.

Ezért a ProtonVPN névtelensége nem technikai, hanem gyengébb jogi garanciából származik. A svájci jogszabályok értelmében nem kényszeríthetjük az Ön IP-címének naplózására, és ezért annak ellenére, hogy műszaki hozzáféréssel rendelkezünk az Ön IP-címeivel, jogilag nem kötelezhető arra, hogy azt naplózza és átadja. Ez meglehetősen egyedülálló Svájcban, és az egyik ok azért döntöttünk, hogy a ProtonVPN-t Svájcban alapozzuk.

Sávszélesség fojtása

Ha az internetszolgáltató úgy dönt, hogy fojtja a teljes internetkapcsolatot, akkor a ProtonVPN nem tehet semmit, hogy megkerülje ezt, mivel a szervereinkkel létrehozott VPN-kapcsolat az internetszolgáltató által biztosított kapcsolaton keresztül jön létre..

Kifinomult cenzúra

Hasonlóképpen, ha az internetszolgáltató mély csomag ellenőrzést (DPI) használ, számukra lehetővé válik a VPN-en áthaladó forgalom azonosítása és blokkolása vagy gátlása. Nem tudják visszafejteni a forgalmat, de lelassíthatják vagy blokkolhatják. Bár a DPI-t okos eszközökkel lehet megkerülni, a kifinomult cenzúrázó programok MINDIG blokkolhatják a VPN-forgalmat, ha akarják. Ennek oka az, hogy az internet többi részéhez hasonlóan a VPN-kapcsolatok TCP / IP-n keresztül jönnek létre, ami azt jelenti, hogy az ellenfél mindig blokkolhatja a VPN-ket azáltal, hogy egyszerűen blokkolja a VPN-kiszolgálók IP-jéhez való kapcsolatokat. Valójában ezt csinálja a Netflix és a Kínai Nagy Tűzfal.

Egyéb szem előtt tartandó dolgok …

Az interneten gyakran találhatók olyan VPN-szolgáltatások, amelyek azt állítják, hogy szolgáltatásaik teljes névtelenséget, bolondbiztonságot, minden cenzúra megkerülését, golyóálló streaming-t stb. Nyújtanak. A VPN technikai korlátai azonban világosak, és a technológia jól meghatározzák azokat. Egyszerűen fogalmazva: minden olyan szolgáltató, aki másként állítja, vagy hazudik, vagy ami még rosszabb, nem érti teljes mértékben a fenyegetéseket.

Végül, de nem utolsósorban – a VPN Trust

Fontos szem előtt tartani, hogy VPN használatakor ténylegesen átadja a bizalmat az internetszolgáltatójától a VPN szolgáltatójának. Ezért fontos gondolkodni azon, hogy mit tett a VPN-szolgáltató e bizalom megszerzése érdekében. Ez azért fontos, mert számos VPN-szolgáltatás van rosszindulatú és rosszindulatú programok terjesztésére használják. Biztonsági csapatunk legalább egy olyan VPN szolgáltatást azonosított, amely a számítógépet egy botnet részévé teszi. További információkért olvassa el a VPN-bizalomról szóló cikket.

A ProtonVPN használatakor hatékonyan bíz meg bennünket az internetes forgalom, és bár úgy gondoljuk, hogy sokat tettünk a bizalom megszerzése érdekében, továbbra is a mi felelősségünk rámutatni, hogy a ProtonVPN használatakor továbbra is megbíznia kell bennünket. További biztonsági kérdésekkel mindig felkereshetünk minket a [email protected] címen.

Üdvözlettel,
A Proton Technologies csapata

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map