Autenticació de dos factors (2FA): per què és necessari?


En aquest dia i època d’informació avançada i robatori a Internet, moltes persones coneixeran la importància de la seguretat en línia, els noms d’usuari i les contrasenyes. Tanmateix, en el cas que realitzeu la consulta “Què és l’autenticació de dos factors?”, És probable que no s’adonin de què es tracta o com funciona, malgrat que poden utilitzar-la cada dia.

Amb mètodes de seguretat estàndard (particularment a la web), només requereixen un nom d’usuari bàsic i una clau secreta, ha resultat progressivament simple per als atacants (ja sigui en un grup compost o treballant sol) accedir a la informació privada d’un client, per exemple, individual. i els elements subtils relacionats amb els diners i després utilitzen aquestes dades per conferir actes falsos, en la major part d’una classe monetària.

Què és l’autenticació de dos factors?

També es coneix com a 2FA o TFA, una capa addicional de seguretat que no permet evitar que algú arribi al vostre registre, independentment de si tingui la vostra clau secreta. L’autenticació de dos factors espera que comproveu la vostra personalitat mitjançant una successió irregular de sis números. Podeu enviar aquest codi de seguretat al vostre telèfon mòbil o al número de telèfon substitut. Cada codi de seguretat s’utilitza una sola vegada. No és una paraula secreta que heu de fer i recordar.

L’autenticació de dos factors no és una idea nova, però el seu ús ha resultat ser molt més comú amb l’edat computaritzada en què vivim ara. A finals de febrer de 2011, Google va declarar l’autenticació de dos factors, en línia per als seus clients, tractada per MSN i Yahoo. En contraposició a l’autenticació d’un sol factor, que requereix una entrada del vostre nom d’usuari i contrasenya, un 2FA és quan heu d’introduir una altra entrada a l’inici de sessió del vostre compte..

2FA protegeix de l’accés mitjançant la necessitat de dues tècniques (al·ludides també a variables) per confirmar el vostre caràcter. Aquests components poden incorporar una cosa que saps, com un nom d’usuari i una clau secreta, a més d’alguna cosa que tens, com una aplicació per a mòbils per donar suport a les demandes de validació. 2FA garanteix els atacs contra el phishing, l’enginyeria social i les claus secretes de les bèsties i protegeix que els inicis de sessió assaltin a abusar de certificacions impotents o robades.

Per què és necessària l’autenticació de dos factors?

No es pot negar que el fet de tenir la clau secreta principal com a capa de seguretat del vostre registre no és adequat. És senzill per als ciberdelinqüents provar milers de milions d’una combinació de contrasenyes en segons.

Tal com indica una revisió, el 65% de la població té prou recentment una sola paraula secreta per a cadascun dels seus registres. Imagineu que teniu una clau per a cadascun dels vostres panys. Quina quantitat senzilla tindrà per reduir l’amenaça que un pirata informàtic pugui tombar les vostres dades? És veritat, la mateixa situació és tenir una clau secreta per a tots.

Així mateix, és fàcilment fàcil per a qualsevol persona trobar la investigació de la clau de seguretat. A causa de les xarxes socials basades en la web, on compartiu tot el que està passant a la vostra vida. Qualsevol persona que pugui accedir als seus registres de xarxa en línia pot respondre a la pregunta de seguretat sense gaire estret.

A més, aquí teniu, pensant en com pot passar això. Per mantenir-se lluny d’aquest episodi molest, l’autenticació de dos factors és encomiable. 2FA inclou una capa addicional de seguretat al vostre registre. Així mateix, resulta molest per als ciberdelinqüents obtenir el segon factor de confirmació, tret que la persona estigui a prop. Això es tradueix en una reducció impressionant de les oportunitats de ser efectives.

Com utilitzar l’autenticació de dos factors?

Per al vostre compte de correu electrònic, quan inicieu la sessió heu sol·licitat que introduïu el vostre nom d’usuari i la vostra paraula secreta. Mentre que en l’autenticació de dos factors, se us demana que introduïu un codi que heu accedit al vostre telèfon. L’objectiu essencial de l’autenticació de dos factors és protegir el vostre registre de les infraccions digitals. Disminueix la representació errònia i facilita la vida dels clients web.

Factors d’autenticació de dos factors

2FA inclou principalment dos dels tres factors abans de donar accés al vostre compte, que són:

 • Codi PIN, patró o contrasenya
 • Targeta ATM o telèfon
 • Impressió biomètrica i digital

Un altre factor pot ser la ubicació i el temps. Per exemple, si teniu una sessió iniciada al vostre compte i, d’altra banda, algú d’un altre país intenta iniciar la sessió, el sistema bloquejarà automàticament aquesta persona.

Com habilitar l’autenticació de dos factors als telèfons intel·ligents?

Els telèfons intel·ligents s’han convertit en el gadget més utilitzat per a l’autenticació de dos factors. Tot és difícil configurar i comprovar la vostra personalitat acceptant codi d’autenticació de dos factors al telèfon mòbil mitjançant SMS o trucades. També podeu crear un codi mitjançant una aplicació portàtil única.

La transmissió de SMS té alguns avantatges i desavantatges. Tot és menys difícil d’ordenar i no cal que un Smartphone obtingui els codis mitjançant SMS. Sigui com sigui, en cas que viatgis de tant en tant, la transmissió de SMS pot arribar tard. No trobar-se al sistema executat és l’explicació que es retarda en el transport.

La seguretat per a mòbils també és imprescindible de tal manera. Un pirata informàtic pot clonar la targeta SIM o pot desviar l’activitat cap a un altre número. També podeu afegir transports per SMS amb una gran oportunitat de tenir diversos registres activats amb 2FA. També podeu utilitzar una aplicació portàtil per obtenir autenticació de dos factors.

Aplicacions compatibles amb 2FA

 • Google Authenticator
 • Authy
 • Microsoft Authenticator

Les aplicacions per a les quals l’autenticació de dos factors és obligatòria:

ID d’apple

L’identificador d’Apple conté punts d’interès i dades individuals d’instal·lació com a fotografies i iMessages, de manera que només es protegeix amb l’autenticació de dos factors..

El 2FA (o la verificació com normalment s’al·ludeix) inclou un obstacle addicional de la seguretat entre els programadors que es tractessin i el vostre registre. L’obstrucció addicional ve com un codi de quatre dígits, que s’enviarà a un gadget de la vostra selecció un cop hàgiu introduït la paraula secreta.

1. Per incloure la capa de seguretat addicional del vostre registre, haureu de visitar la pàgina de configuració de l’ID d’Apple al vostre PC i tocar “Administrar el vostre Apple ID”. Inicieu la sessió al registre per al qual voleu apoderar 2FA.

Autenticació 2FA

2. Toqueu l’opció “Contrasenya i seguretat” de la meitat esquerra de la pantalla. En aquest moment, haureu de veure una connexió “per començar” per habilitar 2FA per al vostre registre. És probable que hagueu d’introduir la connexió, però, només amb la possibilitat que no ho hagueu fet, continueu-hi..

2FA poma

3. Després de tocar la connexió, Apple us portarà a través de dues o tres pàgines per aclarir amb exactitud quina autenticació de dos factors té per a vosaltres i el vostre registre. Algunes coses a destacar:

 • Les vostres consultes de seguretat no existiran mai més.
 • Vostè serà l’individu principal a punt per demanar un restabliment de paraules secret.
 • Heu de conservar la clau de recuperació en un lloc protegit.

Autenticació 2FA

Quan reconeixeu que heu perjudicat les regles, haureu d’incloure un gadget (o gadgets) al vostre registre, que permeti obtenir el consentiment per obtenir el codi de quatre dígits necessari per accedir al vostre registre. En el cas que utilitzeu un Apple ID per a la compra de App Store i un altre per arribar a les administracions iCloud, haureu de configurar el registre d’App Store perquè sigui SMS tal com es feia.

4. En aquest moment, obtindreu la vostra clau de recuperació. Aquest és un fragment clau de dades per mantenir el vostre registre segur. Enregistra-la, imprimeix-la i fes-ne una captura de pantalla per garantir-te que no la perdis. En cas de passar per alt la paraula clau de cerca o perdre un gadget inscrit, la clau de recuperació us permetrà accedir al vostre registre.

Per traslladar a casa la importància de gravar la clau i emmagatzemar-la en algun lloc protegit, després de demostrar-vos la vostra clau de recuperació, Apple us influeix per ordenar-la per comprovar que teniu la clau correcta gravada. A més, no, no podeu tornar a ordenar la clau a l’avançament anterior.

Habilitar l'autenticació de dos factors

5. El darrer pas del procediment és, un cop més, consentir les ramificacions per habilitar l’autenticació de dos factors.

Si mai ofereu, suplanteu o perdeu un dels vostres aparells enumerats, proveu la solució de 2FA tal com explica Apple.

Gmail

Gmail és una de les més destacades entre els registres més imperatius que, ja que s’associa amb nombroses aplicacions diferents, per exemple, unitat de Google, botiga de reproducció, fotografies, arxius, informació individual i altres. Ha de ser el registre principal on haureu d’efectuar el vostre xec anticipat. A més, haureu de tenir compte amb les darreres opcions de seguretat que Gmail us presenten.

Quan configureu una autenticació de dos factors, rebrà un missatge instantani amb un codi de 6 dígits al número de telèfon. És un procés solitari d’afirmació del temps. En qualsevol punt que arribeu al registre des del gadget no reconegut, heu d’introduir el codi de 6 dígits que obteniu al telèfon. És útil configurar nombres i missatges de telèfons de reforç fora de la possibilitat que, si el correu electrònic o el telèfon essencial no estan oberts, podeu utilitzar la segona alternativa.

També podeu fer codis de reforç. Són codis de 8 dígits que podeu conservar i utilitzar, sense probabilitat que sigueu un viatger incessant i que tingueu problemes amb el sistema portàtil o en cas que no pugueu utilitzar l’aplicació versàtil d’autenticador de Google. Es pot fer servir el codi una vegada i per a la propera vegada, un altre.

Tanmateix, podeu adquirir codis mitjançant l’aplicació portàtil d’autenticador de Google. Es pot operar en iPhone, Blackberry i Android. A més d’apuntar que es pot utilitzar sense cap informació o disponibilitat telefònica.

Facebook

La confirmació de dos factors també es pot accedir a Facebook. El 2FA va ser iniciat per Facebook el 2011. És el punt de seguretat en què heu d’introduir un codi de sis dígits, cada vegada que s’intenta iniciar la sessió al vostre compte de Facebook mitjançant un gadget no reconegut, Facebook sol·licitarà que introduïu el codi de seguretat que heu d’introduir. escriviu el vostre correu electrònic o missatge.

Per accionar el 2FA per a una pàgina de Facebook, aneu a la pestanya “Configuració de registre” a “Seguretat”.

Twitter

Un parell d’anys enrere Twitter va presentar l’inici de sessió per comprovar la seguretat de l’estat anormal. Quan intenteu iniciar la sessió al vostre compte de Twitter, heu d’introduir una paraula secreta i un codi que rebeu un missatge instantani al vostre telèfon.

Aquest procediment de confirmació garanteix que la persona aprovada arribi al seu registre. A la possibilitat que utilitzeu un número de telèfon de verificació similar per a diferents registres, Twitter suggereix que habiliteu el mètode de confirmació de cada registre.

LinkedIn

En conjunt ens adonem que LinkedIn és la major organització informal relacionada amb el negoci. Per activar la capa de seguretat addicional per a LinkedIn, heu d’introduir el vostre número de telèfon a través del qual obtindreu un codi de confirmació cada vegada que inicieu la sessió a LinkedIn des d’un gadget no reconegut.

L’autenticació de dos factors també és vital per a:

 1. Compres basats en web (Amazon, PayPal malgrat que són accessibles en un parell de països)
 2. Correu electrònic (Yahoo, Outlook)
 3. Supervisors de paraules clau
 4. Aplicacions d’eficiència
 5. Sol·licituds de correspondència
 6. Estalvi de diners basat en la web
 7. Emmagatzematge al núvol

 Veredicte final

La verificació de dos factors no fa que el vostre registre estigui al 100% segur dels culpables digitals. No funciona com un encant que farà que la vostra informació sigui inaccessible, però és difícil que els atacants es trenquin.

La peça més avantatjosa de validació de dos factors és que el pirata informàtic no perdrà la possibilitat d’accedir al registre, sinó que buscarà un registre que no tingui 2FA. Malgrat això, després d’algun moment, la tècnica de confirmació de dos factors també es convertirà en el penal digital que descobrirà millors enfocaments de pirateria. Fins ara, us preguem que utilitzeu l’autenticació de dos factors per a cadascun dels vostres comptes.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map