Com protegir la privacitat dels nens en línia – Guia de pares


Els nens són vulnerables a molts problemes de la vida real. Requereixen orientació, bona criança i supervisió dels pares. Avui en dia, els nens podrien familiaritzar-se amb la tecnologia més que els pares, però el que els fa diferents amb els pares és l’exposició al risc a la vida.

Per exemple, apareix l’historial del navegador del fill i descobreix alguna cosa impactant. O potser, trobeu l’ordinador del vostre fill vulnerable a virus o programari maliciós. De vegades, trobeu que el vostre fill està sent manipulat per a pràctiques madures com fumar, beure, etc. A més, els nens s’enfronten a l’assetjament en línia i a la intrusió de la privadesa que afecta la seva salut mental..

Internet és un altre món per a nens, on els adults requereixen una bona supervisió i supervisió. El govern i les empreses tecnològiques han fet moltes mesures per garantir la seguretat dels nens en línia, però, a causa de la naturalesa d’Internet, han estat poc efectives.

Si aquests problemes es veuen afectats per part del vostre fill o filla, ha arribat el moment per treballar i millorar la seguretat i la privadesa dels nens a Internet.

Els problemes comuns a què s’enfronten els nens en línia

Aquests són els problemes principals de l’era digital a la qual s’enfronten els nens. Alguns d’ells són greus ja que creen un impacte negatiu en el personatge.

Contingut inadequat

Internet té un ampli contingut disponible per a tots els públics d’edat. Bona part del contingut no és desitjat i inadequat per a nens, que generalment inclouen llocs web per a adults, llocs d’apostes, fòrums o llocs amb un llenguatge dur i llocs que inculquen vandalisme, autolesions, activitats criminals i conductes discriminatòries en els nens..

Dit això, no és com que els nens siguin immune a aquests llocs web. Ja sigui a través dels seus amics, desconeguts o qualsevol altra persona, poden accedir a aquests llocs web abans del consentiment dels pares. Un motor de cerca sense mode restringit ni cap aplicació de xarxes socials pot introduir els nens en aquests llocs web inadequats.

Assetjament cibernètic

Segons les estadístiques de stopbullying.gov, el ciberassetjament ha afectat fins a un 15 per cent dels nens de 9 a 12 anys i el 9% dels estudiants dels graus 6-12 han patit ciberassetjament a la seva vida. A més, el 55,2 per cent dels col·lectius minoritaris com LGBTQ han patit ciberassetjament.

Els nens afectats pel ciberassetjament han patit problemes de salut mental com depressió, ansietat, pèrdua de confiança i abús de drogues. S’han produït fonts de ciberassetjament a través de llocs web de xarxes socials, plataformes de missatgeria instantània i correus electrònics, on els nens reben amenaces o llenguatge dur per part dels seus amics o desconeguts..

Intrusisme de privadesa

Un dels problemes que més freqüent tenen els nens a la xarxa és la intrusió de la privadesa, on es veuen amenaçats per desconeguts, lladres d’identitat i depredadors sexuals. Aquests delinqüents fan amistat amb els nens a les xarxes socials o mitjançant enquestes, pretenen compartir interessos similars com ells per intentar guanyar confiança del nen.

Un cop han aconseguit el seu objectiu, demanen als nens fotos nues o altres activitats fastigoses. Negar les seves ofertes derivarà en amenaces o filtració de fotografies o proves a les xarxes socials. Tot i que això no pot ser culpat del costat dels delinqüents, avui en dia els nens participen en compartir fotografies exposades a altres persones amb finalitats de relació..

Estafes i fraus

Els nens es veuen atrets principalment per coses gratuïtes o per les coses amb grans descomptes que s’ofereixen a Internet, com ara 1000 V-Bucks gratuïts per a Fortnite o un videojoc AAA gratuït. Tot i que desconeixen les ramificacions de la pesca no a diferència dels seus pares, normalment solen obrir l’enllaç o el fitxer adjunt enviat a través de correus electrònics o llocs web falsos..

Aquests enllaços o fitxers adjunts contenen programari maliciós o virus que infecten l’ordinador del vostre fill. Aquest programari maliciós també filtra dades personals emmagatzemades a l’ordinador o malmet l’ordinador que pot causar grans pèrdues.

Addicció a Internet

Segons Common Sense Media, els nens, majoritàriament adolescents (entre 8 i 12 anys) i adolescents passen una mitjana de sis a nou hores al dispositiu. Una gran quantitat d’ells veuen vídeos, xarxes de mitjans de comunicació, jocs i xarxes socials.

Pot ser irritant per als pares veure el seu fill completament satisfet a Internet i no fer-ne cas. La majoria dels nens ni tan sols comparteixen informació ni parlen sobre un problema amb els seus pares, cosa que els fa encara més vulnerables als problemes que hi ha a prop..

Com protegir els vostres fills en línia?

Hi ha algunes mesures necessàries per protegir la privacitat dels vostres fills en línia i evitar que caiguin en problemes profunds.

Definiu o Limiteu la configuració de privadesa a les xarxes socials

El primer que cal per protegir la privadesa dels vostres fills és ajustar la seva configuració de privadesa als comptes de les xarxes socials. Totes les xarxes socials tenen una configuració de privadesa o bé oculta en el tauler de configuració del compte.

Els requisits bàsics per ajustar la configuració de privadesa serien per limitar la disponibilitat pública del compte del nen a la cerca en xarxes socials i també s’haurien de limitar les sol·licituds d’amics. Una altra cosa seria eliminar informació personal crucial a les xarxes socials, com ara el número de cel·la, l’adreça de casa, l’adreça de correu electrònic, l’enllaç a altres xarxes de xarxes socials i altra informació sensible que considereu no segura..

Per controlar la configuració de privadesa a les xarxes de xarxes socials, aquí teniu alguns consells útils sobre les xarxes de mitjans socials populars entre adolescents;

Facebook

Com que Facebook té la informació més emmagatzemada d’un individu, aquí teniu alguns consells per millorar la seguretat;

 • Per evitar que els estranys es posin en contacte amb el vostre perfil, aneu a Ajuda > Dreceres de privadesa > “Consulteu més configuració de privadesa” a la pestanya Privadesa > “Qui pot veure les teves properes publicacions” > Trieu “Amics”.
 • Per limitar les sol·licituds d’amics, Ajuda > Dreceres de privadesa >”Consulteu més configuració de privadesa” a la pestanya Privadesa > “Qui us pot enviar sol·licituds d’amics” > Selecciona “Amics dels Amics”.
 • Per limitar els motors de cerca a mostrar el perfil, dirigiu-vos a Ajuda > Dreceres de privadesa > “Consulteu més configuració de privadesa” a la pestanya Privadesa > “Voleu que els motors de cerca fora de Facebook enllacin amb el vostre perfil?” > Selecciona a “No”.
 • A més, per evitar que desconeguts consultin el vostre perfil mitjançant correu electrònic o número de telèfon, seguiu les mateixes tècniques a la configuració de privadesa i seleccioneu-la a “Amics dels Amics” o a “Amics”..
 • També podeu habilitar “Aprovacions d’accés” des de la pestanya Seguretat per incrementar la vostra seguretat. Les homologacions d’inici de sessió són les mateixes que l’autenticació de dos factors, ja que envia un missatge de text al telèfon per iniciar la sessió en un dispositiu nou.

facebook-privacitat

Instagram

Instagram és una de les xarxes de mitjans socials més populars entre adolescents com a plataforma de compartició de mitjans. Malauradament, és entre aquest mitjà on es comparteix contingut inadequat i s’orienten els nens. A continuació, es mostren algunes coses per evitar que els lladres d’identitat i els depredadors sexuals s’orientin al vostre perfil.

 • Activa el compte privat per a fills de Opcions. Aquest mode permet compartir fotografies i vídeos de l’usuari amb determinades persones aprovades.
 • Eviteu que els vostres fills etiquetin freqüentment. Això ajuda a evitar que els desconeguts o els depredadors puguin orientar o perseguir el menor mitjançant imatges o vídeos publicats.

privacitat instagram

Snapchat

Snapchat es va expandir a una de les aplicacions adolescents més populars del món, a causa dels seus filtres funky, dels missatges i de les històries que “exploten” i de les funcions de geolocalització. Tot i que això pot semblar divertit, Snapchat pot ser fàcilment objectiu pels desconeguts i infractors. Per contrarestar aquestes amenaces;

 • Toqueu la icona Snapchat Ghost i, a continuació, la icona Configuració.
 • Des d’allà, aneu a la subpartida “Qui pot …” Hi haurà quatre opcions disponibles,
  • “Contacta amb mi”
  • “Veure la meva història”
  • “Veure la meva ubicació”, i
  • “Mireu-me a l’afegit ràpid”.
 • Canvieu el puny per “Contactar-me” per “Els meus amics” per tal que només els vostres amics puguin xatejar o enviar-li fotos al vostre fill.
 • Canvieu “Veure la meva història” per “Els meus amics” o “Personalitzats” quan aquest últim permeti a determinats amics seleccionables veure la història del vostre fill.
 • Canvieu “Veure la meva ubicació” als vostres amics o “Només jo” per impedir que els desconeguts visualitzin la ubicació geogràfica dels vostres fills.
 • Canvia “Veu-me a afegir ràpid” per evitar que el perfil del teu fill aparegui en altres amics que comparteixen amics o en connexió mútua.

privadesa de snapchat

Restringiu el mode per a YouTube o YouTube Kids

Youtube és la plataforma més gran per a adolescents i nens. Té milers de milions de vídeos disponibles per als usuaris i és possible que tots no siguin adequats per al vostre fill. Algunes de les categories inclouen violència, discursos d’odi, contingut per a adults, activitats criminals i contingut abusiu encara està disponible a YouTube.

Per a aquests problemes, YouTube treballa a fons sobre ells i ha introduït l’opció “Mode restringit” per a la navegació segura. Això es troba a la configuració > General a les aplicacions mòbils i al lloc web. A banda d’això, YouTube va introduir l’aplicació “YouTube Kids” per a dispositius mòbils i lloc web completament proveïts per a vídeos adaptats als nens.

Motors de cerca i navegadors per a nens

És una altra opció segura per sol·licitar motors de cerca web i navegadors adaptats als nens al dispositiu dels vostres fills. Els motors de cerca que protegeixen amb els nens filtren els resultats de la cerca explícita quan es fan cerques a Internet per Internet i impedeixen que els nens accedeixin a llocs web que es consideren insegurs. Alguns exemples de motors de cerca segurs per a nens inclouen:

 1. Cerca de nens segurs
 2. Enigma
 3. KidRex
 4. KidzSearch

A més, també hi ha disponibles navegadors per a nens. Permeten als pares supervisar la navegació del seu fill, bloquejar determinats llocs web i limitar el temps dedicat a un lloc web. Aquests navegadors estan disponibles en diverses plataformes, com ara Windows, Mac, iOS i Android. Això inclou:

 1. Navegador d’Internet segur per a nens
 2. Navegador segur per a nens Maxthon
 3. Navegador web KidSplorer
 4. Zoodles

El navegador Chrome també es pot configurar per a nens gestionant diferents perfils. Et permet bloquejar llocs web i evitar resultats de cerca no desitjats al navegador.

Activa els controls parentals a Windows, iOS, Android, MacOS.

Els controls parentals estan disponibles en plataformes principals com Windows, MacOS, iOS i Android a través de programari pre-carregat o de suport de tercers. Habiliteu els controls parentals d’aquestes plataformes us permetrà gestionar i controlar el dispositiu dels vostres fills. Aquestes eines majoritàriament permeten a un pare bloquejar contingut explícit al web, prohibir determinats llocs web i limitar l’ús compartit de perfils.

Windows

A Windows 8, 8.1 i 10, Microsoft va introduir la configuració de Family and Children. Es pot trobar a Configuració > Comptes > Família i altres usuaris. Un menú apareixerà per demanar l’afegiment d’un nen o d’un adult. És necessària una adreça de correu electrònic per controlar el perfil del fill, ja que creeu un compte per al vostre fill.

Windows-entorn infantil

Un cop realitzada aquesta acció, podeu filtrar els llocs web per als vostres fills i gestionar les seves activitats de perfil. A més, podeu definir els límits de temps de la pantalla, bloquejar jocs i rebre informes d’activitat del perfil.

MacOS

De forma similar a Windows, MacOS també us permet activar els controls parentals al dispositiu infantil. Simplement, aneu al menú Apple > Preferències del sistema > Controls dels pares. A partir d’aquí, afegiu un usuari per al qual s’aplicaran els controls parentals. Assegureu-vos de comprovar les preferències del compte a les preferències del sistema per verificar quin compte té quin nivell d’accés (administrador, etc.).

Configuració de Mac per a nens

Per establir restriccions per al fill, les pestanyes Controls dels pares us permeten triar quina aplicació, web i persones limitareu. El límit d’aplicacions us pot permetre accedir a determinades aplicacions per a nens, el límit web pot restringir llocs web específics no segurs per a nens i la restricció de persones pot limitar el contacte dels nens amb altres usuaris a iMessage, a les aplicacions del Centre de jocs i al correu. El límit de temps és autoexplicatiu, ja que limita l’ús d’un nen amb el dispositiu.

iOS

iOS també ofereix controls parentals més estrictes per als seus dispositius. Això es troba a Configuració > General > Restriccions. Per activar els controls parentals, es requerirà un PIN o una contrasenya per evitar canvis del vostre fill.

Configuració per a iOS

Un cop activades les restriccions, podeu deixar que el vostre fill accedeixi a aplicacions com Safari, FaceTime, iTunes, suprimint i instal·lant aplicacions i, el que és més important, les compres integrades a l’aplicació. L’assistència de tercers també està disponible per a controls parentals més buffs, com Netsanity i Kidslox per al límit de temps i altres funcions.

Android

A diferència d’iOS, Android ha limitat les funcions de control parental per als nens. Només es permet crear un perfil d’usuari separat per a nens, que pot limitar les trucades, els missatges i l’accessibilitat de l’aplicació. S’hi pot accedir des de Configuració > Usuaris.

A través d’aplicacions de tercers com Norton Family, Net Nanny i MM Guardian, es poden oferir controls parentals més estrictes. ScreenTime és una d’aquestes aplicacions disponibles en plataformes principals com Android, iOS i FireOS que ofereix la limitació de pantalla i la visualització de l’activitat web d’un nen. Algunes d’aquestes aplicacions es paguen, mentre que les opcions gratuïtes estan disponibles i es poden trobar a Google Play Store.

Superviseu el comportament en línia fent-los “amics” als llocs socials

Si afegiu els vostres fills a llocs web de xarxes socials com Facebook, Snapchat, Instagram, etc., els usuaris poden supervisar les seves activitats. Segons el Pew Research Center, el 83% dels pares han afegit els seus fills adolescents a Facebook, mentre que el 33% els ha seguit a Twitter.

“Amistar-los” als llocs socials pot millorar la seguretat dels nens. Els pares poden comprovar si l’infant publica publicacions de contingut adequades per a la seva edat i s’interfereix abans que s’augmenti el risc. No obstant això, assegureu-vos que el vostre fill no amaga publicacions de mitjans socials a vosaltres.

Educeu-los sobre estranys i perjudicis potencials

Seure amb el vostre fill i explicar-los els possibles perjudicis d’Internet és el millor que cal fer. Amb estranys, depredadors sexuals, ciberdelinqüents i pirates informàtics que s’amaguen a l’ombra, potser no seria possible que els pares expliquessin l’abisme del món d’internet..

En un sentit comú bàsic, es pot educar als nens perquè no entrin en contacte amb desconeguts que demanin informació personal o utilitzin mètodes de truc per atraure els nens a fer coses inapropiades. El millor és ensenyar als fills a informar els pares abans de continuar o interactuar amb ells. Assegureu-vos de conèixer els seus amics a les xarxes socials i comproveu les correus correus i els missatges de correu electrònic que permeten mantenir la confiança.

Eviteu que es facin geoetiquetes a les xarxes socials amb freqüència, ja que implica depredadors i desconeguts sexuals aprofitant la privadesa oberta i procedint a amenaces i agressions a la menor. Superviseu el seu historial de cerques i l’activitat d’internet i impedeixi que accedeixin a llocs web amb restricció d’edat o a llocs web sospitosos amb programari maliciós. L’educació sobre aquests riscos ajudarà l’infant i els pares a desenvolupar comprensió i sentit mutu.

Utilitzeu una VPN

De vegades, aquests serveis de cercadors adaptats als nens no es xifren amb HTTPS. Això es pot veure a la barra de cerca del vostre navegador, on es mostra un bloqueig verd o un text “Secured” si el lloc web és compatible amb HTTPS. Ometre HTTPS pot ser perillós, ja que els pirates informàtics poden passar per alt l’historial de cerques i atacar el sistema.

Una VPN pot oferir una solució per això, amb la seva seguretat de ferro. Ofereix un túnel de xifrat de qualitat militar juntament amb els millors protocols de seguretat de la indústria com OpenVPN, que garanteix la millor protecció possible a la xarxa i impossible de penetrar en el mur de seguretat (que pot trigar milers de milions d’anys).

La VPN dirigeix ​​el vostre trànsit a través d’una capa de seguretat profundament revestida que impedeix que els hackers i els hackers accedeixin a les dades de l’usuari. A més, poden permetre al vostre fill o filla navegar per internet sense tenir por de pirateria. ExpressVPN i NordVPN són les millors opcions d’usuari disponibles, amb una velocitat òptima i excel·lents funcions de seguretat. PIAVPN es recomana si teniu un pressupost reduït.

Conclusió

Està bé que els nens siguin vulnerables, ja que no estan exposats gaire a la vida que els seus pares. Amb els desconeguts, els delinqüents sexuals, els falsos amics i els pirates informàtics que pertanyen a la xarxa, és responsabilitat del progenitor i també del fill cooperar en la lluita contra ells. Es pot atreure fàcilment als nens en estafes com regals o loteries gratuïtes, per la qual cosa també se’ls ha d’educar.

Internet és addictiu per a gairebé tothom, de manera que és responsabilitat dels pares posar un exemple per als seus fills, és a dir, limitant l’ús de les xarxes socials i d’internet. En comparació amb la ment fràgil dels nens, els pares han de tenir coneixement dels problemes que hi ha a Internet i protegir la privacitat dels fills en línia.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map