Programa de vigilància massiva a tot el món


El 2013, membre de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) d’Edward Snowden revela que la vigilància massiva, particularment dels Estats Units i del Regne Unit, està afectant els drets de privacitat dels internautes. Immediatament després de la divulgació de la divulgació va ser interrogada per altres països. Els documents revelats als mitjans de comunicació van iniciar un debat sobre els drets de privacitat dels usuaris d’internet com a preocupació.

La vigilància massiva es va introduir com un element important per lluitar contra el terrorisme. Prevé els disturbis socials, protegeix la seguretat nacional i atura la pornografia infantil. Per contra, la vigilància massiva sovint ha estat criticada per danyar la privadesa i la llibertat de les persones a Internet.

Què és el programa de vigilància massiva?

Quan tota la població d’un país es posa en vigilància que s’ocupa de la pràctica de la vigilància massiva. A través d’aquest govern, les agències tenen drets complets per fer un seguiment de totes les activitats de les persones. És una interferència sistemàtica que recopila dades sobre l’individu sense limitar el conjunt de dades a individus objectius ben definits.

La vigilància massiva a tot el món ha permès als governs examinar pràcticament tots els aspectes de la vida de les persones. Recull i processa les dades d’un gran nombre de persones sense tenir en compte si són legalment sospitoses de fer alguna cosa dolenta. La vigilància massiva moderna augmenta el poder del govern per espiar els seus ciutadans limitant la llibertat i la privadesa d’un individu.

Privacitat ciutadana en risc a causa de la vigilància massiva

La vigilància massiva sembla més un hàbit perillós que una mesura excepcional. Els governs de tot el món han afirmat que la vigilància massiva no perjudica la privadesa de ningú. No obstant això, la informació privada d’individus que violen els drets humans com l’associació i la llibertat d’expressió.

Els governs no han assenyalat que aquesta recollida de dades és una interferència quan envaeix la privadesa de les persones. Els programes de vigilància massiva tenen un objectiu significatiu, és a dir, recopilar-ho tot. En aquest programa de vigilància, tothom sospita que condueix a l’establiment de correlacions errònies i suposicions injustes.

La privacitat de tots els ciutadans està en risc a causa de la vigilància. Ara, les autoritats accedeixen legalment a totes les dades dels ciutadans, incloses trucades telefòniques, missatges, correus electrònics, dades bancàries, etc. A més, heu de saber que, encara que la vigilància massiva es realitzi dins de marcs legals forts, encara hi ha un espai per al mal ús de les dades, per als prejudicis estructurals i actituds discriminatòries.

Aquesta invasió de la privacitat és una amenaça i provoca canvis en el comportament humà que es coneix com l’efecte esfereïdor de la vigilància. No només es tracta de la violació dels drets de privacitat, sinó que es tradueix en la fallada de la llibertat d’expressió per tal d’acordar o desacord amb les ideologies polítiques dominants..

La meva col·lecció de dades és una amenaça?

Ara ja sabeu que la vigilància massiva recopila dades que segons els governs és una mera col·lecció de dades que no constitueixen una amenaça per a la privadesa de les persones. Els funcionaris d’intel·ligència dels Estats Units i del Regne Unit asseguren que no hi ha cap perjudici per a la privadesa si les dades només es recullen i no s’analitzen i s’utilitzen. Ja sabeu que la mera recopilació d’informació és capaç d’interferir en la privadesa, no importa si la veuen o no.

No es pot obviar que els metadades poden revelar informació altament sensible, ja que gaudeix de menys proteccions en comparació amb el contingut de les comunicacions en virtut de les lleis de nombrosos països, inclosos els Estats Units i el Regne Unit, calen proteccions i defenses molt més fortes..

Ús de les tecnologies en la vigilància massiva

La vigilància mitjançant CCTV encara està present i està en ús, és el tipus de vigilància més recent utilitzat per al seguiment de la comunicació. Inclou totes les activitats de telèfons i ordinadors.

Les autoritats governamentals espionen els telèfons per obtenir accés a les dades mitjançant una àrea geogràfica específica al voltant d’una torre de telefonia cel·lular de les empreses de telefonia mòbil. Les noves eines de vigilància utilitzades per les autoritats són capaces de controlar comunicacions senceres i identificar els dispositius presents a la zona localitzada.

Les tècniques de vigilància massiva ja no es limiten a activitats de caire públic, les lleis aprovades pels governs permetien als proveïdors de serveis d’Internet (ISP) recopilar i retenir les dades dels subscriptors de manera que sigui accessible al govern sempre que calgui. Tot i així, aquest tipus de vigilància ha estat reconeguda com una invasió del dret a la privacitat dels internautes.

L’ús de les tecnologies en la vigilància massiva s’està generalitzant i augmenta la capacitat de les agències d’espionatge. L’ús de la tecnologia ajuda a les agències de vigilància a supervisar tota la comunicació del país i a retenir-la. A més, la informació pot ser accessible directament per les empreses de cable, telèfon i serveis d’Internet.

El poder interminable arriba amb aquesta vigilància no verificada i pràcticament no hi ha cap límit per al govern. Es farà més fort amb el desenvolupament d’eines que els governs puguin recopilar i analitzar les dades del ciutadà.

NSA Espionatge

Des del 2001, el govern dels EUA ha recopilat les dades de comunicació de milions d’americans amb el suport de grans operadores de telecomunicacions com AT&T.

Els documents secrets del govern revelats per NSA publicats el 2013 tenen còpies completes de tot el que es porta a les principals xarxes domèstiques de cable de fibra òptica. Al juny de 2013, els mitjans de comunicació van començar a fer públics la sèrie d’articles juntament amb documents governamentals complets que confirmaven el que es va informar el 2005 i el 2006.

Les notícies van revelar el 2005 que l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) ha realitzat un seguiment de les trucades telefòniques i de les comunicacions a Internet nord-americanes. Després de les revelacions, el govern va admetre que estan recopilant les metadades de milions de ciutadans nord-americans. Els informes també confirmaven que el govern no acaba de recollir, sinó d’examinar el contingut de comunicacions, com ara les comunicacions d’estrangers que parlen amb gent dels Estats Units juntament amb molt més, tot això es fa sense cap tipus de mandat..

Programa de vigilància massiva a diferents països

PaïsosPrograma de vigilància massivaImplementació
AustràliaLa vigilància massiva a Austràlia es fa per telèfon, internet, sistemes financers, xarxes de trànsit i altres xarxes de comunicació. També quan es viatja internacionalment, es demana als ciutadans que informin d’altres ciutadans a través d’esquemes socials del govern.Actiu
BahrainLa vigilància massiva és molt activa. La vigilància dels proveïdors de notícies és força intrusiva, el filtratge i la vigilància a Internet és molt elevat. Les activitats en línia dels dissidents es controlen intensament.Actiu
CanadàL’establiment de seguretat de comunicacions (CSE) recopila dades dels viatgers a través de connexió Wi-Fi gratuïta a l’aeroport.Actiu
XinaLa vigilància massiva està activa, els proveïdors de notícies estan vigilats de forma intrusiva i tot el govern està controlat per part del govern. Els telèfons i els correus electrònics estan supervisats tot el temps.Actiu
Alemanya de l’EstStasi, la policia secreta de l’antiga Alemanya de l’Est va realitzar una vigilància elevada abans de la revolució digital. Després de l’enfonsament de l’estat, es va crear la xarxa civil que controlava totes les activitats del dissident polític. Els viatgers, polítics d’alt rang i persones d’atenció pública també estaven vigilats.
Unió EuropeaLa Unió Europea té un àmbit desenvolupat per al dret de privacitat. La Directiva sobre protecció de dades ofereix la protecció de dades personals i el respecte a la vida privada.Inactiu
FrançaFrança va adoptar la Llei internacional de comunicacions electròniques. La llei permet a la Direcció General de Seguretat Exterior francesa reunir i fer el seguiment de les comunicacions que s’envien i reben a l’estranger.Actiu
AlemanyaAlemanya va adoptar la Llei de recollida d’intel·ligència en comunicacions el 21 d’octubre. En virtut d’aquest acte, el Servei Federal d’Intel·ligència pot recollir i processar comunicacions dels nacionals estrangers a l’estranger.Actiu
ÍndiaEl 2008, el parlament indi va aprovar la Llei sobre tecnologies de la informació. Aquest acte permet al govern fer un seguiment de totes les comunicacions, desxifrar la informació transferida i rebuda o emmagatzemada en qualsevol ordinador per a la defensa del país.Actiu
IranEl govern té el control i gestiona totes les institucions del país per regular, gestionar o legislar les telecomunicacions.Actiu
Països BaixosLa vigilància massiva es realitza mitjançant filets i interceptes que qualsevol país, per càpita, del món. Els enllaços de satèl·lits estrangers són interceptats per una estació terrestre de satèl·lits operada pel servei d’intel·ligència militar holandès.Actiu
Corea del NordLa vigilància massiva a Corea del Nord es produeix a través d’una vasta xarxa d’informadors que vigilen i denuncien constantment qualsevol activitat sospitosa dels ciutadans. La població de Corea del Nord està vigilada constantment.Actiu
RússiaLes lleis SORM permeten un seguiment complet de la comunicació, tradicional o electrònica, per part de vuit agències estatals, sense cap tipus de justificació. Tanmateix, aquestes lleis entren en conflicte amb l’article 23 de la Constitució de Rússia.Actiu
SuèciaEls proveïdors de serveis de comunicacions estan legalment obligats, sota confidencialitat, a transmetre les comunicacions del cable que travessin les fronteres sueces en “punts d’interacció” específics, on es pot accedir a informació per ordre dels tribunals..Actiu
SíriaTé lloc una vigilància activa i intrusiva dels proveïdors de notícies. També ha avançat la censura web i la vigilància cibernètica.Actiu
Regne UnitEl Regne Unit té lleis com la Human Rights Act de 1998 i la Data Protection Act de 1998 que protegeixen parcialment els ciutadans de l’intrusisme que no és injustificat. Aquestes lleis requereixen un mandat oficial abans que el govern recopili les dades personals.Inactiu
Estats UnitsNSA reuneix els registres financers, activitats en línia i també supervisa els correus electrònics.

Els registres telefònics es conserven en una gran base de dades coneguda com a base de dades de trucades de la NSA. Els governs nord-americans havien estat recollint dades mitjançant la vigilància de les trucades telefòniques domèstiques sense cap tipus de garantia.

Actiu
VietnamHi ha una vigilància massiva activa i intrusiva dels proveïdors de notícies que està en contra de la llibertat d’informació i dels drets humans. Els 16 proveïdors de serveis del país controlen directament o indirectament el partit comunista vietnamita.Actiu

Conclusió

La vigilància massiva és el seguiment de les persones i normalment ho fan les organitzacions governamentals. Tanmateix, la legitimitat i el permís per a la vigilància varien nació segons país segons les seves lleis i sistemes judicials. No hi ha dubte que la vigilància està recopilant dades, però la preocupació és que està violant els drets de privacitat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map