18 Alternatif Terbaik Tor untuk Penyemakan Imbas Tanpa Nama


Terdapat banyak sebab mengapa orang menggunakan Tor atau merancang pertukaran ke alternatif Tor. Tambahan pula, mereka hanya mahu namanya tidak dikenali di internet, sementara yang lain merancang untuk mengakses bahagian terdalam internet.

Sebelum menaiki gerabak, anda mesti mengetahui perkara ini. Tor atau alternatif Tor yang lain tidak memberikan enkripsi dari hujung ke hujung. Ia hanya mengarahkan alamat IP anda melalui ribuan relay yang menyukarkan untuk mengenal pasti lokasi sebenar anda.

Tor cemerlang dalam mengatur aktiviti internet anda melalui lapisan bawang yang berbeza. Tetapi tetap tidak selamat.

Untuk penyemakan imbas tanpa nama, Saya akan mencadangkan a perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai kerana menunaikan janji untuk menyembunyikan aktiviti dari ISP, penggodam dan agensi pengawasan.

Mengapa Perlu alternatif Tor?

Tor pernah dianggap sebagai penyemak imbas terbaik di pasaran untuk memberikan anonimitas kepada penggunanya. Tindakan keras FBI menjadikannya menggunakan kredibilitinya dan disebabkan pengguna internet mula mencari alternatif untuk pasaran.

Menggunakan tor dalam senario seperti itu dapat dianggap sebagai yang pertama menuju ke sarang singa. Itulah sebabnya mengapa penting untuk mempertimbangkan alternatif kerana tidak ada yang mahu ISP mengintip lalu lintas internet anda.

Ya, sebenarnya terdapat banyak pilihan untuk dipilih. Namun, tidak semua alternatif memberikan jenis keselamatan dan privasi yang anda layak. Itulah sebabnya anda harus berhati-hati semasa memilihnya.

Penting: Anda tidak dapat melakukan aktiviti seperti (streaming dalam HD) dan (muat turun / muat naik, perkongsian fail P2P) dengan Tor.

Mengapa Menganggap VPN sebagai Alternatif Tor?

Terdapat beberapa alternatif untuk penyemakan imbas tanpa nama. Antaranya ialah Virtual Private Network (VPN). Ia berfungsi sebagai alternatif terbaik dengan mudah dengan ciri-ciri yang ditawarkannya.

Ini akan merahsiakan aktiviti internet anda dan juga memberi anda keselamatan dari ancaman Cyber. Ini adalah sesuatu yang tidak dapat dicapai oleh Tor dan alternatif Tor yang lain seperti sekarang.

Dengan VPN lalu lintas internet anda yang dihantar dienkripsi. VPN memastikan bahawa data anda tetap selamat dan juga menyembunyikan alamat IP anda. Ia dapat mensimulasikan perubahan lokasi geografi anda, mirip dengan alternatif lain.

VPN melaksanakan penyulitan hujung-ke-hujung. Walaupun masih ada risiko seseorang dieksploitasi oleh penggodam tetapi anda tidak perlu risau. Oleh kerana penyulitan, semua data lalu lintas muncul sebagai omong kosong dan tidak berguna.

18 Alternatif Terbaik Tor untuk Penyemakan Imbas Tanpa Nama

Alternatif ini memberikan akses ke web dalam tanpa nama penuh. Bagi orang biasa, mungkin sukar untuk mencari alternatif terbaik.

Oleh itu, inilah senarai alternatif yang boleh bersaing dengan ayahanda. Senarai ini dibentuk setelah kajian menyeluruh dilakukan untuk mencari alternatif terbaik yang dapat memberikan akses kepada kandungan dengan privasi yang komprehensif.

1. Rangkaian Peribadi Maya (VPN)

Rangkaian Peribadi Maya (VPN) adalah alternatif termaju yang memberi kuasa kepada pengguna untuk tidak dikenali. Ciri-ciri seperti “Kill-Switch” dan “enkripsi kelas tinggi” menjadikannya pilihan yang paling menarik sebagai alternatif.

Ia memberikan keselamatan yang lengkap untuk penyemakan imbas tanpa nama. Tidak boleh menggunakan VPN untuk mengakses web dalam. Anda masih memerlukan penyemak imbas yang membolehkan anda mengakses web dalam.

Adalah mustahak untuk mengetahui kebaikan dan keburukan menggunakan VPN dengan syarat. Penyedia VPN yang paling popular yang boleh anda gunakan adalah ExpressVPN dan NordVPN.

Kelebihan menggunakan VPN

 • VPN menyulitkan semua pek data.
 • Ini menyembunyikan alamat IP sebenar anda yang bocor ke ISP atau penggodam.
 • Ini mengekalkan kelajuan internet semasa memuat turun atau streaming.
 • VPN mengubah lokasi sebenar anda untuk mengelakkan dilacak oleh ISP atau pengawasan.
 • Akses kandungan, laman web dan saluran yang disensor di pelbagai negara.

Muat turun sekarang:

2. Putuskan sambungan

Putuskan hubungan, pelanjutan privasi, adalah salah satu alternatif terbaik yang boleh digunakan untuk mengenal pasti laman web yang menyimpan maklumat anda dan menghentikan anda dari mereka. Beberapa contoh adalah Facebook, Google, dan Twitter. Putuskan sambungan tersedia untuk Windows, Android, dan iOS dengan harga dan pakej keahlian yang berbeza.

Setelah anda memasang dan mengaktifkan Putuskan sambungan pada penyemak imbas anda, anda akan melihat jumlah permintaan penjejakan yang disekat di setiap laman web yang anda lawati. Penjejak yang disekat ditunjukkan dengan warna hijau. Pelacak yang tidak disekat yang masuk dari laman web dipaparkan dengan warna kelabu.

Ciri ini memudahkan untuk melihat dan memahami jumlah permintaan yang disekat pada setiap lawatan laman web. Untuk pelanjutan penyemak imbas, semestinya ada dalam senarai alternatif.

Putuskan sambungan mungkin tidak menyekat semua permintaan penjejakan. Contohnya, YouTube dan Flickr, yang tidak akan berfungsi atau menunjukkan halaman yang rosak jika permintaan penjejakan disekat. Laman web ini tidak disekat secara lalai dan tidak digalakkan memintasnya.

Muat turun sekarang:

3. Penyemak Imbas Privasi Epik

Ketiga, dalam senarai alternatif tor adalah Epic. Ia adalah penyemak imbas peribadi yang ringkas dan mesra pengguna; ia mengubah kelajuan rangkaian anda dan memberikan privasi lengkap. Epic menyekat kebocoran alamat IP anda oleh WebRTC tertentu.

Ia mempunyai proksi yang dienkripsi yang menyembunyikan data anda dari penyedia perkhidmatan internet (ISP). Proksi yang dienkripsi ini juga memastikan anda selamat di rangkaian awam. Epic memaparkan pelacak data yang mengesan anda dan membolehkan anda menyekatnya.

Tidak ada pelanjutan lain yang menawarkan penyekatan skrip dan fungsi cap jari (seperti data kanvas gambar) kecuali Epic. Ia mempunyai perlindungan terpasang terhadap skrip pelacakan, kuki penjejakan dan widget pihak ketiga lain, rangkaian iklan dan agen penjejakan.

Muat turun sekarang:

4. Fokus Firefox

Firefox Focus adalah tambahan terbaru untuk senarai alternatif terbaik yang dikembangkan oleh Mozilla Foundation and Corporation. Ia tersedia di platform seperti iOS dan Android, walaupun Android menggunakan Blink Engine dan bukannya Gecko Engine.

Walaupun estetika dan grafik Firefox Focus umumnya menggembirakan. Ia juga melindungi data dari mata pengintai dan penjenayah siber. Telemetri Perisian juga diaktifkan secara lalai yang membantu Mozilla mengesan perimeter penggunaan; malangnya, ia dilumpuhkan pada Firefox Klar.

Ini telah memperkenalkan satu ciri untuk menghentikan penjejakan iklan dan menyekat pelacak sosial. Aktifkan pilihan akan memberi anda pengalaman internet tanpa kompromi tanpa melambatkan kelajuan anda dan sesi dirakam oleh pelacak. Android mempunyai beberapa ciri eksklusif, yang merangkumi senarai sejumlah pencerobohan iklan yang disekat di laman web yang telah anda layari.

Muat turun sekarang:

5. Penyemak Imbas Berani

Brave Browser adalah pemain yang lebih kecil dan relatif lebih baru daripada alternatif Tor, Ini adalah penyemak imbas sumber terbuka berdasarkan Chromium yang dikembangkan oleh Brendan Eich, pengasas bersama projek Mozilla. Ia mempunyai pelayar yang memfokuskan privasi yang menyekat semua aktiviti pengesanan laman web sambil menyembunyikan identiti anda di Internet.

Tidak di Windows? Tidak perlu takut. Alternatif ini adalah serasi antara platform dan tersedia sebagai pelepasan stabil pada Android, Linux, iO, dll. Ia juga menyekat semua permintaan pengesanan iklan yang mengganggu dari laman web.

Seiring dengan ini, ada sistem penghargaan yang disebut “Brave Payment” yang memberi penghargaan kepada penerbit untuk mengimbangi penyekat iklan. Selain itu, mereka bekerjasama dengan DuckDuckGo, enjin carian tertumpu kepada privasi yang meningkatkan pengalaman tanpa nama anda di Internet.

Muat turun sekarang:

6. Penyemak Imbas Yandex

Yandex adalah penyemak imbas lain yang berfungsi sebagai salah satu alternatif untuk senarai tersebut. Ia secara automatik mengimbas internet untuk mencari malware dan memberi anda perlindungan dari pelbagai jenis malware tanpa mengira laman web yang anda lawati.

Ia juga mampu menyekat laman web palsu yang melindungi kata laluan anda, butiran kad kredit dan membuat pembayaran dalam talian anda lebih selamat. Penyemak imbas Yandex menyekat pihak ketiga daripada menjejaki lokasi dan kelakuan anda semasa menyemak imbas.

Ciri yang menjadikannya alternatif Tor terbaik, adalah tanpa nama; ia menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan menggunakan teknologi DNSCrypt yang menyulitkan trafik Sistem Nama Domain. Namun, pilihan ini perlu diaktifkan dari tetapan penyemak imbas.

Muat turun sekarang:

7. Penyemak Imbas Psiphon

Psiphon adalah pesaing ketujuh dalam senarai alternatif. Mudah digunakan, mempunyai multi-screening dan pertukaran server. Ini menggunakan beberapa prosedur untuk melindungi perlindungan anda di web. Psiphon bergantung pada VPN dan SSH untuk menyediakan akses Internet kepada pelanggannya walaupun di kawasan larangan.

Psiphon akan melindungi anda dari penyedia internet anda. Bahkan menyembunyikan anda dari pihak berkuasa pemerintah yang hanya bersikap tegas agar anda melakukan kesalahan. Psiphon malah menyamar alamat IP anda.

Ini adalah alternatif percuma. Ia juga tersedia di Android dan iOS dan menyediakan ciri keselamatan premium.

Muat turun sekarang:

8. Rakan sebaya

Peerblock adalah jawapan terpuji bagi mata-mata persegi daripada mengikuti anda. Ini adalah salah satu alternatif untuk mengelakkan sesiapa sahaja menjejaki anda. Ini mendorong anda untuk mengawal jumlah orang yang anda berhubung dengan di web.

Namun pada masa yang sama, anda harus berhati-hati kerana Peerblock tidak dapat menghalang semua pelacak mengikuti anda. Walaupun tidak dapat menyekat semua pelacak, ini masih merupakan salah satu alternatif yang paling banyak digunakan di internet. Yang terbaik, Peerblock tersedia percuma.

Muat turun sekarang:

9. Whonix

Whonix akan memberi anda keselamatan yang anda cari dan terus berjalan di Linux. Tahap keselamatan yang diberikan menjadikannya salah satu alternatif terbaik untuk keselamatan. Alamat ini akan merangkumi alamat IP anda semasa anda berada di web, dan alamat ini dibuat untuk berfungsi di dalam VM.

Ini menggunakan sistem novel bernama “Whonix-Workstation” yang terus berjalan pada kerangka kerja pribadi. Whonix menyoroti dua antara muka sistem maya. Salah satunya, berinteraksi dengan Web melalui NAT yang menghubungi kerangka Tor. Selebihnya antara muka sistem digabungkan dengan LAN maya.

Muat turun sekarang:

10. Globus

Globus adalah salah satu alternatif lain yang diketahui menggunakan pelayan VPN untuk menyembunyikan aktiviti internet anda. Trafik anda tersembunyi yang menjadikan pelacak pihak ketiga gagal dalam mengesan aktiviti anda.

Penyemak imbas Globus juga memberikan perlindungan terhadap malware menggunakan penyemak imbas Tor. Penggodam sering menggunakan perisian hasad untuk masuk ke sistem anda. Ia juga melindungi anda daripada semua perisian hasad. Dengan menggunakan perisian Tor juga membantu dalam membuka blokir laman web.

Ia memberikan kerahsiaan dan keselamatan dalam talian premium. Pengguna harus memilih lokasi pelayan VPN. Perisian ini juga serasi dengan banyak sistem operasi.

Muat turun sekarang:

11. Ekor

Ia adalah sistem operasi langsung yang dianggap sebagai salah satu alternatif terbaik. Ekor boleh dimulakan di mana-mana peranti menggunakan USB stick atau DVD. Ini terdiri daripada aplikasi pra-konfigurasi bawaan yang membolehkan anda menggunakan penyemak imbas web, editor untuk gambar, klien IM, suite pejabat, dan suara.

Dengan alternatif ini, pengguna boleh melayari internet tanpa nama dan juga boleh memintas penapisan. Ini benar-benar menyelesaikan jejak pada komputer yang anda gunakan. Dengan menggunakan alat kriptografi, ia dapat menyulitkan fail, e-mel, dan juga mesej segera anda.

Muat turun sekarang:

12. Toksik

Tox adalah salah satu alternatif Tor pertama bagi mereka yang mahukan keselamatan tinggi untuk perbualan mereka dengan rakan. Ini adalah protokol pesanan cepat dan panggilan video peer-to-peer yang menerapkan enkripsi hujung-ke-hujung.

Tox bukan pengganti Tor sepenuhnya, namun ia dapat memberi maklumat kepada pentadbiran. Ini memberikan IM peribadi dan dikodkan, persidangan video dan panggilan yang pada tahap tertentu mudah difahami. Matlamat utama alternatif ini adalah untuk memberikan keselamatan komunikasi yang mudah diakses.

Muat turun sekarang:

13. Freenet

Freenet dikongsi untuk bertentangan dengan pengawasan seperti I2P. Kedudukannya tinggi pada kedudukan ke-13 dalam senarai alternatif. Freenet menggunakan instrumen P2P yang sama untuk mengumpulkan stok maklumat untuk menyampaikan dan menyimpan data, namun, mengasingkan pengaturan prinsip UI dan struktur sistem.

Ini adalah alternatif utama Tor, gunakan platform peer-to-peer untuk komunikasi dan penerbitan yang tahan penapisan. Alternatif ini menggunakan teknologi P2P untuk menghantar dan menyimpan maklumat, ia mempunyai protokol berasingan untuk interaksi pengguna dan struktur rangkaian.

Freenet menawarkan dua jenis keselamatan, Darknet, dan OpenNet. OpenNet membenarkan pengguna berhubung secara sembarangan dengan pengguna lain dan DarkNet membenarkan pengguna berhubung hanya dengan pengguna yang mereka telah menukar kunci awam pada masa lalu.

Penyemak imbas ini tidak mempunyai pelayan pusat yang menyukarkan penggodaman sistem mereka. Kekurangan pelayan pusat memberikan kenaikan pada titik yang mungkin menjadikannya salah satu alternatif terbaik. Sebelum menyusun dan menyimpan data, ia dienkripsi sehingga menjadi mustahil bagi penggodam untuk mengeksploitasi.

Muat turun sekarang:

14. I2P

L2P juga dipanggil Projek Internet Tidak Terlihat. Ini adalah rangkaian tanpa nama lengkap di mana aplikasi boleh digunakan untuk menghantar mesej tanpa nama dan selamat. Ini adalah rangkaian dalam rangkaian yang memberikan perlindungan dari pengesanan pihak ketiga seperti ISP.

Ia menggunakan enkripsi end-to-end yang menjadikan komunikasi terjamin di rangkaian ini. Mesej yang dihantar menggunakan rangkaian ini diliputi dalam empat lapisan enkripsi. Bukan hanya ini, bahkan titik akhir adalah pengecam kriptografi

Matlamat utama I2P adalah untuk mengelakkan serangan meningkat. Pengguna I2P yang paling biasa adalah wartawan, orang yang ditindas, pemberi maklumat, aktivis dan juga rata-rata orang yang prihatin terhadap privasi mereka.

Muat turun sekarang:

15. Tanglung

Lentera adalah aplikasi produk untuk kawasan kerja yang menyampaikan akses cepat, padat dan selamat ke laman web dan aplikasi yang disekat. Ini adalah tambahan lain dalam kategori alternatif Tor terbaik.

Lantern baru kerana menggunakan pelayan Geo-yang paling cepat untuk meningkatkan kelajuan melayari anda. Ini memberi anda peluang untuk menstrimkan kandungan HD dengan segera.

Lantern memberi anda akses berterusan ke web terbuka dengan menggunakan pelbagai sistem untuk mengesampingkan kawalan dan firewall. Metodologi yang berbeza diakses secara langsung jika pintu masuk tertentu ditutup.

Kumpulan pereka di Lantern selalu menyesuaikan dan membaik pulih prosedur bergantung pada keadaan penyekat. Input pelanggan mudah untuk Lantern, dengan siaran baru menggabungkan cadangan dan cenderung menjadi perhatian.

16. Freepto

Freepto adalah pilihan terbaik untuk pasaran alternatif, khusus untuk pengguna Linux. Ini memberikan penggodam pendekatan yang tidak rumit untuk menyampaikan dengan mudah seperti Tor. Ia adalah sesuatu yang sukar untuk digunakan dan pendekatan yang paling cepat untuk menyimpan maklumat yang dikodkan.

Freepto adalah alternatif Tor yang sangat baik yang menyembunyikan identiti anda semasa melayari dalam talian. Ini menjadikan pengesanan sukar bagi pelacak. Ia menyediakan enkripsi dan perisian yang mampu memberikan keselamatan tinggi.

Freepto adalah penyemak imbas terbaik untuk aktivis yang ingin melangkau pengawasan pemerintah. Ia mudah alih dan boleh dijalankan terus dari stik USB. Ia secara automatik mengenkripsi data yang disimpan pada cakera USB.

17. Subgraph OS

Subgraph OS dirancang untuk memerangi serangan malware dan kerentanan rangkaian. Alternatif Tor ini mempunyai mitigasi serangan yang kuat yang memberikan perlindungan kepada aplikasi dan sistem operasi teras.

Ini termasuk keamanan yang dikeraskan kernel yang melindungi dari serangan. Subgraph OS juga mempunyai firewall aplikasi yang mengesan dan memberitahu pengguna mengenai sebarang sambungan keluar yang tidak dijangka oleh aplikasi.

Subgraph OS dikodkan menggunakan bahasa pengekodan go-lang. Ia mempunyai integrasi Tor terbina dalam yang membolehkan aplikasi sensitif berkomunikasi melalui rangkaian Tor.

Muat turun sekarang:

18. OS Ipredia

Penyemak imbas OS Ipredia adalah alternatif Tor terbaik untuk pengguna Linux kerana kebanyakan penyemak imbas tidak akan membolehkan anda mengakses web dalam. Ia adalah sistem operasi yang stabil dan kuat yang menyulitkan dan menganonimkan semua lalu lintas rangkaian anda.

Ini adalah rangkaian tanpa nama yang menggunakan lapisan yang memberikan keselamatan kepada aplikasi sensitif identiti semasa komunikasi.

IprediaOS menawarkan penghala I2P, pelanggan IRC tanpa nama, pelanggan e-mel tanpa nama, pelanggan BitTorrent tanpa nama dan anda juga boleh mencari tanpa nama (laman i2p).

Muat turun sekarang:

Kesimpulannya

Sebelum penggodamannya, Tor adalah alat paling popular untuk carian tanpa nama. Alternatif Tor terbaik adalah keperluan yang membolehkan melayari internet tanpa nama. Alternatif ini bukan sahaja menghalang penjejakan yang dilakukan oleh ISP dan pihak ketiga tetapi juga memberi anda perlindungan terhadap perisian hasad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map