18 Beste Tor-alternatieven voor anoniem browsen


Er zijn talloze redenen waarom mensen Tor gebruiken of een overstap naar een Tor-alternatief plannen. Bovendien willen ze alleen anonimiteit op internet, terwijl anderen van plan zijn toegang te krijgen tot het diepste deel van internet.

Voordat je op de bandwagen springt, moet je dit weten. Tor of andere Tor-alternatieven bieden geen end-to-end-codering. Het leidt uw IP-adres gewoon door duizenden relais, wat het moeilijk maakt om uw echte locatie te identificeren.

Tor is briljant in het routeren van uw internetactiviteit door verschillende uienlagen. Maar toch is het onzeker.

Voor anoniem browsen, Ik zou een betrouwbare VPN-service omdat het de belofte nakomt om de activiteiten verborgen te houden voor ISP’s, hackers en bewakingsdiensten.

Waarom Tor-alternatieven nodig hebben?

Tor werd ooit beschouwd als de beste browser op de markt om zijn gebruikers anoniem te houden. Het harde optreden van de FBI zorgde ervoor dat het zijn geloofwaardigheid gebruikte en daardoor begonnen internetconsumenten de markt te zoeken naar alternatieven.

Het gebruik van tor in een dergelijk scenario kan worden beschouwd als head-first naar het hol van de leeuw. Daarom is het belangrijk om alternatieven te overwegen, omdat niemand wil dat ISP’s rondneuzen in uw internetverkeer.

Ja, er is trouwens een grote verscheidenheid aan opties om uit te kiezen. Niet alle alternatieven bieden echter het soort beveiliging en privacy dat u verdient. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het selecteren van een.

Belangrijk: Je kunt geen activiteiten uitvoeren zoals (streamen in HD) en (downloaden / uploaden, P2P-bestandsdeling) met Tor.

Waarom een ​​VPN beschouwen als Tor-alternatief?

Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar voor anoniem browsen. Onder hen is een Virtual Private Network (VPN). Het dient vrij gemakkelijk als het beste alternatief voor de alternatieven met de functies die het biedt.

Het houdt uw internetactiviteit verborgen en biedt u bescherming tegen cyberdreigingen. Dit is iets dat Tor en andere Tor-alternatieven vanaf nu niet kunnen bereiken.

Met een VPN wordt uw internetverkeer dat wordt verzonden versleuteld. Een VPN zorgt ervoor dat uw gegevens veilig blijven en maskeert ook uw IP-adres. Het kan een verandering in uw geografische locatie simuleren, vergelijkbaar met een ander alternatief.

VPN implementeert end-to-end-codering. Hoewel er nog steeds een risico bestaat dat een persoon wordt misbruikt door een hacker, maar u zich geen zorgen hoeft te maken. Door encryptie verschijnen alle verkeersgegevens als onzin en worden ze onbruikbaar gemaakt.

18 Beste Tor-alternatieven voor anoniem browsen

Deze tor-alternatieven bieden volledige anonimiteit toegang tot het deep web. Voor een gewoon persoon kan het moeilijk zijn om het beste alternatief te vinden.

Daarom is hier een lijst met alternatieven die kunnen concurreren met de peetvader. Deze lijst is tot stand gekomen na grondig onderzoek naar de beste alternatieven voor toegang tot inhoud met uitgebreide privacy.

1. Virtual Private Network (VPN)

Virtual Private Network (VPN’s) is het meest geavanceerde alternatief voor gebruikers waarmee gebruikers anoniem kunnen zijn. Functies zoals “Kill-Switch” en “hoogwaardige versleuteling” maken het de meest aantrekkelijke optie als alternatief voor een tor.

Het biedt volledige beveiliging voor anoniem browsen. Het gebruik van een VPN voor toegang tot het deep web is niet mogelijk. Je hebt nog steeds een browser nodig waarmee je toegang hebt tot het deep web.

Het is essentieel om de voor- en nadelen te kennen van het gebruik van een VPN met tor. De meest populaire VPN-providers die u kunt gebruiken, zijn ExpressVPN en NordVPN.

Voordelen van het gebruik van een VPN

  • Een VPN versleutelt alle datapakketten.
  • Het verbergt uw echte IP-adres dat lekt naar ISP of hackers.
  • Het behoudt de internetsnelheid tijdens het downloaden of streamen.
  • VPN verandert uw echte locatie om te voorkomen dat u wordt gevolgd door ISP of bewaking.
  • Toegang tot gecensureerde inhoud, websites en kanalen in verschillende landen.

Download nu:

2. Verbreek de verbinding

Disconnect, een privacy-extensie, is een van de beste alternatieven die kan worden gebruikt om de websites te identificeren die uw informatie opslaan en u ervan te weerhouden. Enkele voorbeelden zijn Facebook, Google en Twitter. Verbinding verbreken is beschikbaar voor Windows, Android en iOS met verschillende prijzen en lidmaatschapspakketten.

Nadat u de verbinding verbreken in uw browser heeft geïnstalleerd en ingeschakeld, ziet u het aantal trackingverzoeken dat is geblokkeerd op elke website die u bezoekt. Geblokkeerde trackers worden aangegeven met een groene kleur. De niet-geblokkeerde trackers die binnenkomen van websites worden weergegeven met de kleur grijs.

De functie maakt het gemakkelijker om te zien en te begrijpen hoeveel verzoeken bij elk websitebezoek worden geblokkeerd. Voor een browserextensie is het waard om op de lijst met alternatieven te staan.

Verbinding verbreken blokkeert mogelijk niet alle volgverzoeken. Bijvoorbeeld YouTube en Flickr, die niet werken of geen gebroken pagina weergeven als de trackingverzoeken worden geblokkeerd. Deze websites zijn standaard gedeblokkeerd en worden niet aanbevolen om mee te onderscheppen.

Download nu:

3. Epische privacybrowser

Ten derde staat Epic op de lijst met tor-alternatieven. Het is een privébrowser die eenvoudig en gebruiksvriendelijk is; het varieert uw netwerksnelheid en biedt volledige privacy. Epic blokkeert het lekken van uw IP-adres door bepaalde WebRTC.

Het heeft een gecodeerde proxy die uw gegevens verbergt voor een internetprovider (ISP). Deze gecodeerde proxy houdt u ook veilig op het openbare netwerk. Epic geeft de datatrackers weer die u volgen en stelt u in staat deze te blokkeren.

Geen enkele andere extensie biedt de blokkering van vingerafdrukscripts en -functies (zoals beeldcanvasgegevens) behalve Epic. Het heeft ingebouwde bescherming tegen trackingscripts, tracking cookies en andere widgets van derden, advertentienetwerken en tracking agents.

Download nu:

4. Firefox Focus

Firefox Focus is de nieuwste toevoeging aan de lijst met beste alternatieven voor tor ontwikkeld door Mozilla Foundation and Corporation. Het is beschikbaar op platforms zoals iOS en Android, hoewel Android Blink Engine gebruikt in plaats van Gecko Engine.

Hoewel de esthetiek en afbeeldingen van Firefox Focus over het algemeen prettig zijn. Het beschermt de gegevens ook tegen de nieuwsgierige blikken van de bewakingsdiensten en cybercriminelen. De softwaretelemetrie is ook standaard ingeschakeld, wat Mozilla helpt de gebruiksperimeters te volgen; helaas is het uitgeschakeld op Firefox Klar.

Het heeft een functie geïntroduceerd om het volgen van advertenties te stoppen en sociale trackers te blokkeren. Schakel de optie in om u een compromisloze internetervaring te bieden zonder uw snelheid te vertragen en de sessie wordt opgenomen door trackers. Android heeft een aantal exclusieve functies, waaronder de lijst met een aantal advertenties die zijn geblokkeerd op de website die u heeft bezocht.

Download nu:

5. Dappere browser

Brave Browser is een kleinere speler en relatief nieuwer voor Tor-alternatieven.Het is een open-source browser op basis van Chromium, ontwikkeld door Brendan Eich, mede-oprichter van Mozilla-project. Het prijst zichzelf als de privacygerichte browser die alle activiteiten voor het volgen van websites blokkeert en uw identiteit op het internet verbergt.

Niet op Windows? Je hoeft niet bang te zijn. Dit tor-alternatief is platformonafhankelijk compatibel en is beschikbaar als een stabiele release op Android, Linux, iO, enz. Het blokkeert ook alle opdringerige verzoeken om advertenties te volgen van websites.

Daarnaast is er een lonend systeem genaamd “Brave Payment” dat uitgevers beloont om de advertentieblokkering te compenseren. Ze werken ook samen met DuckDuckGo, een algemeen bekende op privacy gerichte zoekmachine die uw anonieme ervaring op internet verbetert.

Download nu:

6. Yandex-browser

Yandex is nog een andere browser die dient als een van de andere alternatieven op de lijst. Het scant het internet automatisch op malware en biedt u bescherming tegen verschillende soorten malware, ongeacht de website die u bezoekt.

Het is ook in staat om de frauduleuze websites te blokkeren, het beschermt uw wachtwoorden, creditcardgegevens en maakt uw online betalingen veiliger. De Yandex-browser blokkeert dat derden uw locatie en gedrag tijdens het browsen volgen.

De functie die het het beste Tor-alternatief maakt, is de anonimiteit; het verbergt uw echte IP-adres en gebruikt DNSCrypt-technologie die het Domain Name System-verkeer versleutelt. Toch moet deze optie worden ingeschakeld via de browserinstellingen.

Download nu:

7. Psiphon-browser

Psiphon is de zevende kanshebber in de lijst van tor-alternatieven. Het is eenvoudig te gebruiken, heeft multi-screening en server-switching. Het maakt gebruik van een paar procedures om uw bescherming op internet te beveiligen. Psiphon is afhankelijk van VPN en SSH om haar klanten internettoegang te bieden, zelfs in beperkte regio’s.

Psiphon zou je beschermen tegen je internetprovider. Het verbergt u zelfs voor overheidsinstanties die gewoon krampachtig voor u zitten om een ​​fout te maken. Psiphon vermomt zelfs uw IP-adres.

Dit is een gratis alternatief. Het is ook beschikbaar op Android en iOS en biedt premium beveiligingsfuncties.

Download nu:

8. PeerBlock

Peerblock is een lovenswaardig antwoord voor vierkante spionnen om je te volgen. Het is een van de beste alternatieven om te voorkomen dat iemand je opspoort. Het moedigt u aan om het aantal mensen waarmee u verbinding maakt op internet te beheren.

Maar tegelijkertijd moet je op je hoede zijn, omdat Peerblock niet kan voorkomen dat alle trackers je volgen. Hoewel het niet alle trackers kan blokkeren, is het nog steeds een van de meest gebruikte tor-alternatieven op internet. Het beste van alles is dat Peerblock gratis beschikbaar is.

Download nu:

9. Whonix

Whonix geeft je de beveiliging waarnaar je op zoek bent en blijft bovendien draaien op Linux. Het beveiligingsniveau dat het biedt, maakt het een van de beste alternatieven. Het dekt uw IP-adres wanneer u op internet bent en het is gemaakt om binnen een VM te werken.

Het maakt gebruik van een nieuw systeem genaamd “Whonix-Workstation” dat blijft draaien op een privé-framework. Whonix benadrukt twee virtuele systeeminterfaces. Een daarvan is een interface met het web via NAT die contact maakt met het Tor-framework. De rest van de systeeminterface wordt gecombineerd met een virtueel LAN.

Download nu:

10. Globus

Globus is een van die andere alternatieven waarvan bekend is dat ze VPN-servers gebruiken om uw internetactiviteiten verborgen te houden. Uw verkeer wordt verborgen, waardoor de tracker van derden uw activiteiten niet kan volgen.

De Globus-browser biedt ook bescherming tegen malware met behulp van de Tor-browser. Een hacker gebruikt vaak malware om uw systeem binnen te dringen. Het beschermt je ook tegen alle malware. Door de Tor-software te gebruiken, helpt het ook bij het deblokkeren van websites.

Het biedt premium online anonimiteit en beveiliging. Het is aan de gebruiker om de locatie van de VPN-server te selecteren. Deze software is ook compatibel met veel besturingssystemen.

Download nu:

11. Staarten

Het is een live besturingssysteem dat wordt beschouwd als een van de beste alternatieven. Tails kunnen op elk apparaat worden gestart met een USB-stick of een dvd. Het bestaat uit ingebouwde vooraf geconfigureerde apps waarmee u de webbrowser, editors voor de afbeelding, IM-client, kantoorsuite en geluid kunt gebruiken.

Met dit alternatief kunnen gebruikers anoniem op internet surfen en censuur omzeilen. Het voltooit absoluut elk spoor op de computer die je hebt gebruikt. Met behulp van cryptografische tools kan het uw bestanden, e-mails en zelfs instant messages versleutelen.

Download nu:

12. Tox

Tox is een van de eerste Tor-alternatieven voor diegenen die een hoge beveiliging willen voor hun gesprekken met vrienden. Het is een peer-to-peer-protocol voor instant messaging en videobellen dat end-to-end-codering afdwingt.

Tox is geen totale vervanging voor Tor, maar het kan informatieve administraties geven. Het biedt privé en gecodeerde IM, videoconferenties en gesprekken die tot op zekere hoogte gemakkelijk te begrijpen zijn. Het belangrijkste doel van dit tor-alternatief is om communicatiebeveiliging te bieden die gemakkelijk toegankelijk is.

Download nu:

13. Freenet

Freenet wordt gedeeld om het toezicht zoals I2P tegen te spreken. Het staat hoog op de 13e plaats in de lijst met tor-alternatieven. Freenet gebruikt dezelfde P2P-instrumenten voor het toe-eigenen van informatievoorraad om de gegevens over te dragen en te bewaren, maar isoleert de rangschikking van principes van de gebruikersinterface en systeemstructuur.

Het is het toonaangevende Tor-alternatief, gebruik een peer-to-peer-platform voor censuurbestendige communicatie en publicatie. Dit alternatief maakt gebruik van P2P-technologie voor het verzenden en opslaan van de informatie, het heeft afzonderlijke protocollen voor gebruikersinteractie en netwerkstructuur.

Freenet biedt twee soorten beveiliging, Darknet en OpenNet. Met het OpenNet kan de gebruiker lukraak verbinding maken met andere gebruikers en met DarkNet kunnen de gebruikers alleen verbinding maken met de gebruikers waarmee ze in het verleden de openbare sleutels hebben gewijzigd.

Deze browser mist een centrale server waardoor het moeilijk is om hun systeem te hacken. Het ontbreken van een centrale server geeft het een toename in punten die het mogelijk een van de beste voor alternatieven zouden kunnen maken. Alvorens de gegevens te sorteren en op te slaan, wordt deze versleuteld zodat het voor hackers onmogelijk wordt om er misbruik van te maken.

Download nu:

14. I2P

L2P wordt ook wel het Invisible Internet Project genoemd. Het is een compleet anoniem netwerk waarin applicaties kunnen worden gebruikt om berichten anoniem en veilig te verzenden. Dit is een netwerk binnen een netwerk dat bescherming biedt tegen het volgen van derden zoals ISP’s.

Het maakt gebruik van end-to-end encryptie die de communicatie op dit netwerk beveiligd maakt. Berichten die via dit netwerk worden verzonden, zijn bedekt met vier coderingslagen. Niet alleen dit, zelfs de eindpunten zijn cryptografische identificatoren

Het belangrijkste doel van I2P is om te voorkomen dat aanvallen toenemen. De meest voorkomende gebruikers van I2P zijn journalisten, onderdrukte mensen, klokkenluiders, activisten en gewone mensen die zich zorgen maken over hun privacy.

Download nu:

15. Lantaarn

De lantaarn is een productapplicatie voor een werkgebied dat snelle, solide en veilige toegang biedt tot geblokkeerde sites en applicaties. Dit is een andere toevoeging in de categorie beste Tor-alternatieven.

Lantern is nieuw omdat het gebruik maakt van de snelste Geo-verbeterde servers om je surfsnelheid te verhogen. Het geeft je de kans om direct HD-content te streamen.

Lantern geeft u continue toegang tot het open web door een reeks systemen te gebruiken om controle en firewalls te omzeilen. Verschillende methodologieën zijn direct toegankelijk als bepaalde gateways gesloten zijn.

De designergroep bij Lantern is altijd bezig met het aanpassen en reviseren van procedures, afhankelijk van de blokkeringsconditie. Cliëntinvoer is eenvoudig voor Lantern, met nieuwe releases die voorstellen combineren en de neiging hebben tot bezorgdheid.

16. Freepto

Freepto is de beste keuze op de markt voor alternatieve alternatieven, specifiek voor Linux-gebruikers. Het geeft hackers een ongecompliceerde aanpak om eenvoudig te geven zoals Tor. Het is allesbehalve moeilijk te gebruiken en de snelste manier om gecodeerde informatie te sparen.

Freepto is een uitstekend Tor-alternatief dat uw identiteit verbergt tijdens online browsen. Het maakt het volgen van je trackers moeilijk. Het biedt codering en software die een hoge beveiliging kunnen bieden.

Freepto is de beste browser voor activisten die overheidstoezicht willen overslaan. Het is draagbaar en kan rechtstreeks vanaf een USB-stick worden uitgevoerd. Het codeert automatisch de gegevens die zijn opgeslagen op de USB-schijf.

17. Subgraph OS

Subgraph OS is ontworpen om malware-aanvallen en netwerkkwetsbaarheden te bestrijden. Dit Tor-alternatief heeft een sterke aanvalsbeperking die bescherming biedt aan de applicaties en het kernbesturingssysteem.

Het bevat kernel-geharde beveiliging die beschermt tegen de aanvallen. Subgraph OS heeft ook een toepassingsfirewall die de gebruiker detecteert en op de hoogte stelt van onverwachte uitgaande verbindingen door toepassingen.

Subgraph OS is gecodeerd met behulp van go-lang codeertaal. Het heeft een ingebouwde Tor-integratie waarmee gevoelige applicaties via het Tor-netwerk kunnen communiceren.

Download nu:

18. Ipredia OS

Ipredia OS-browser is het beste Tor-alternatief voor Linux-gebruikers, omdat de meeste browsers je geen toegang tot het deep web geven. Het is een stabiel en krachtig besturingssysteem dat al uw netwerkverkeer codeert en anonimiseert.

Het is een anonimiseerd netwerk dat gebruik maakt van een laag die beveiliging biedt aan de identiteitsgevoelige applicaties tijdens communicatie.

IprediaOS biedt I2P-router, anonieme IRC-client, anonieme e-mailclient, anonieme BitTorrent-client en u kunt ook anoniem vinden (i2p-sites).

Download nu:

Conclusie

Voor het hacken was Tor de meest populaire tool voor anoniem zoeken. De beste Tor-alternatieven waren de behoefte om anoniem op internet te surfen. Deze alternatieven blokkeren niet alleen de tracking van ISP en derden, maar bieden u ook bescherming tegen malware.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me