5 menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve 2018


Pothuajse përdoruesit e përditshëm duhet të merren me numrin e pabesueshëm të fjalëkalimeve për t’u hyrë në platforma të ndryshme. Për ta harruar fjalëkalimin, shumica e njerëzve përdorin fjalëkalime të ngjashme ose fraza të thjeshta, të cilat mund t’i mësojnë përmendësh. Të dy këta hapa nuk janë të mirë për sigurinë e llogarisë së tyre.

Për të rritur sigurinë e letrave kredenciale, është e rëndësishme të përdorni menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve që mbajnë të mbrojtur informacionin. Ajo gjeneron një fjalëkalim të sigurt për një dhe kjo zvogëlon shanset për tu hakuar. Menaxherët e fjalëkalimeve veprojnë si funksionuesi i portës dixhitale nga shfletuesi juaj dhe plotësojnë detajet e hyrjes në secilën faqe në internet që vizitoni.

Ajo që keni të bëni me menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve është vetëm të ruani fjalëkalimin master për menaxherin shumë të sigurt dhe kjo e fundit duhet të bëhet nga vetë menaxheri i fjalëkalimeve. Le t’ju tregojmë së pari pse një menaxher Fjalëkalimi është kaq thelbësor.

Pse duhet të përdorni menaxherin e fjalëkalimit?

Ka shanse të hakoheni nëse nuk përdorni një fjalëkalim të fortë dhe unik për llogaritë tuaja. Një fjalëkalim duhet të përbëhet nga shkronja, simbole dhe numra miks të sipërm dhe të poshtëm, të cilat e bëjnë atë plotësisht të sigurt. Ata që nuk janë në udhëzime të ngjashme, atëherë është një ftesë për kriminelët në internet që të hakojnë llogaritë e tyre.

Sipas një studimi, 55% e përdoruesve po përdorin një fjalëkalim të ngjashëm për llogaritë e tyre sociale dhe bankare. Në rast se, nëse ndonjë llogari hakohet, ajo do të zbulojë informacionet e llogarive të tjera.

Sidoqoftë, nëse përdorni fjalëkalime të ndryshme për çdo llogari, ekzistojnë shanse që ato të mos jenë aq të forta sa duhet të jenë. Një tjetër gjë që përdoruesit nuk e ndryshojnë fjalëkalimin e tyre në kohë. Për shkak të këtyre arsyeve, përdorimi i menaxherit më të mirë të fjalëkalimeve hyn në ekzistencë dhe mbron detajet tuaja nga hakerat dhe snoopers të dhënave.

Gjërat që duhet të merren parasysh për një menaxher fjalëkalimi?

Ndërsa zgjidhni menaxherin e fjalëkalimit kërkoni karakteristika të ndryshme të sigurisë, veçanërisht enkriptimin, mbushjen automatike dhe vërtetimin e dy faktorëve.

Kriptimi i kredencialeve të hyrjes, instalimi në pajisje të ndryshme për një llogari të vetme dhe ai mund të ruajë një numër fjalëkalimesh. Një menaxher i besueshëm i fjalëkalimeve gjeneron çdo herë një fjalëkalim të ri dhe të fortë, por gjithashtu azhurnon programin me kohë.

Karakteristika e mbushjes automatike mban numrin e kartës tuaj të kreditit dhe informacione të tjera të cilat shpesh përdoren nga ju, ju ndihmojnë në plotësimin e formave në internet shpejt dhe me lehtësi.

Menaxherët më të mirë të fjalëkalimit

LastPass

Hakerët nuk ishin në gjendje të deshifronin ndonjë fjalëkalim dhe madje punonjësit e LastPass nuk mund të deshifrojnë detajet. Megjithatë, ka pasur shanse që sugjerimet e fjalëkalimit master mund të jenë zbuluar. Edhe pse asnjë prej të dhënave nuk u vodh ende, LastPass u dërgoi njoftimin të gjithë përdoruesve për të azhurnuar fjalëkalimin e tyre master.

LastPass

LastPass plotëson format dhe detajet e kartës së kreditit, gjeneron një fjalëkalim të fortë dhe ka sinkronizim të fortë të të dhënave. Ajo ruan emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet së bashku me të dhënat e tjera që keni konfiguruar t’i mbani mend. Managershtë menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve pasi kontrollon vazhdimisht përparimin tuaj për privatësinë në internet dhe ju tregon fushat ku duhet të bëhen përmirësime.

Autentifikimi i shumëfaktorëve: Për tu siguruar që llogaria juaj e fundit është e sigurt, përdorni 2FA. Ekzistojnë dy mënyra për ta bërë atë, metoda e parë ju dërgon një kod me të cilin mund të regjistroheni në llogarinë tuaj LastPass. Metoda e dytë shkarkon aplikacionin i cili gjeneron një kod gjashtë shifror, ju mund të ndryshoni pas çdo 30 sekondash në mënyrë që numrat të mos jenë asnjëherë të ngjashëm. Të dyja këto mënyra e bëjnë atë të hekurt të vështirë për hakerat të hyjnë në llogarinë tuaj LastPass.

Gjeneratori i Fjalëkalimit: Një veçori tjetër e LastPass është mjeti gjenerator i cili krijon fjalëkalime më komplekse të gjata të cilat janë të pamundura të hakohen. Për më tepër, ju mund të zgjidhni gjatësinë dhe llojet e karaktereve për ta bërë atë të shqiptueshëm. Atëherë ruajeni fjalëkalimin e ri në kasafortën tuaj pa lënë faqen time të logit ku jeni.

IE Kudo: Zgjatja LastPass instalohet kur hyni në kasafortën tuaj të LastPass nga ndonjë shfletues. Kjo mund të rezultojë në probleme nëse nuk lejohen të instaloni shtesa në disa kompjuter pa leje. Kështu, LastPass u ofron përdoruesve të saj premium që të shkarkojnë IE Anywhere dhe ta ruajnë atë në një makinë gishti.

Kur përdoret, ai jep akses të plotë në veçorinë e programit pa u mbështetur në një shtesë të shfletuesit. Ky është menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve i cili lejon përdorimin e tij në shfletuesit jo-markë për të cilët nuk ekziston asnjë shtesë. Me siguri, përdorimi i një kompjuteri publik është një ide e keqe, megjithatë do të habiteni të dini se IE Anywhere nuk lë gjurmë në sistemin e skedarëve ose regjistrit..

Dashlane

Dashlane dëshmon veten si menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve nga një numër karakteristikash. Shtë i lehtë për t’u përdorur, ka aftësi për ndarjen e fjalëkalimeve. Gjithashtu, është në gjendje të ndryshojë të gjithë ose numrin e zgjedhur të fjalëkalimeve me një klik të vetëm, raportin e forcës së fjalëkalimit dhe vendos një kontakt urgjent në llogarinë tuaj.

dashlane

Portofoli dixhital: Kjo ju lejon të ruani pagesa në internet në portofolin në internet të Dashlane. Për shkak të formës automatike, blerja në internet bëhet e lehtë dhe e shpejtë. Për më tepër, ju çliron nga shqetësimet e ruajtjes së llojeve të pagesave në faqet në rast se faqja e internetit bëhet e hakeruar.

Sigurimit: Siguria është përparësia e parë e Dashlane. Përdor kriptimin AES-256 i cili është kriptimi më i fortë në botë deri më tani. Të dhënat e kriptuara të tua mund të ruhen lokalisht në pajisjen tonë ose mund të sinkronizohen me të gjitha pajisjet tuaja.

Për më shumë mbrojtje, mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë. Qasja në fjalëkalimet tuaja të ruajtura kërkon përdorimin e një fjalëkalimi master i cili nuk mbahet askund.

Ndryshuesi i fjalëkalimit: Dashlane tani po ofron funksionin e ndërrimit të fjalëkalimeve, i cili i vendos ata në distancë nga konkurrenca. Kjo veçori e fundit ju lejon të azhurnoni fjalëkalimet tuaja të gjitha së bashku, gjë që kursen kohën tuaj ndërsa bëni fjalëkalimet tuaja më të sigurta.

Roboform

RoboForm është një menaxher me fjalëkalim me bazë në internet i cili u ofron përdoruesve të tij të regjistrohen nga çdo pajisje e mundësuar në internet dhe më pas të përdorin fjalëkalimet e tyre. Ky është konsideruar një lider në industri që prej një kohe të gjatë. RoboForm është softver i lehtë për t’u përdorur i cili ju lejon të regjistroheni, të ruani fjalëkalimet dhe të merrni fjalëkalimet e ruajtura.

Roboform

Karakteristikat e ruajtjes automatike: Mund të ruajë automatikisht informacionin personal siç janë adresat, emrat, ditëlindjen së bashku me fjalëkalimet.

Opsioni i vërtetimit të shumëfaktorëve: Kjo veçori në RoboForm u mundëson përdoruesve të sigurohen që vetëm pajisjet e regjistruara mund të hyjnë në një llogari. Ai përfshin tre lloje të faktorëve të harduerit ose softuerit, një fjalëkalim ose pyetje sigurie dhe një gjurmë gishti ose skanimin e retinës. Për të mundësuar këtë veçori do të duhet prania e të paktën dy faktorëve në mënyrë që të regjistroheni në llogarinë RoboForm.

Sigurimit: Nuk ka dyshim se tipari i bazuar në internet i RoboForm është mjaft i përshtatshëm, por mund të bëjë që të mos jenë të thjeshtë për hakerat dhe njerëzit e tjerë të paautorizuar të shfrytëzojnë menaxherin e fjalëkalimit. Për përdoruesit e RoboForm, ruajtja në cloud dhe në internet është vetëm një mundësi dhe ata mund të bëjnë një zgjedhje për ruajtjen e informacionit vetëm një PC për siguri të përmirësuar.

KeePass

Shtë një platformë me burim të hapur dhe është plotësisht falas. Kriptimi nga fundi në fund është ofruar i cili përdor një shifër të fortë AES-256 me vërtetim hash Sha-256. KeePass ruan fjalëkalimet tuaja në laptop, pajisje celulare ose desktop.

KeePass

KeePass është një menaxher i fortë dhe i personalizueshëm i fjalëkalimeve i cili mund të kandidojë në platforma të ndryshme moderne desktop dhe celular. Megjithatë, është mjaft teknike për shkak të së cilës përdoruesit jo-teknikë mund të ndjehen të frikësuar prej tij. Për shtimin e integrimit të shfletuesit, shtojcat janë në dispozicion.

Gjeneratori i Fjalëkalimit: KeePass automatikisht populon sa herë që futni një fjalëkalim të ri me një gjenerator të fjalëkalimeve. Kjo gjithashtu ju lejon të konfiguroni shumë cilësime për të rregulluar gjeneratorin e fjalëkalimit.

Gjeneratori i fjalëkalimeve gjithashtu ju lejon të gjeneroni fjalëkalime sipas kërkesës. Karakteristika e gjeneratorit të fjalëkalimeve të KeePass thyen kategorinë e katërt të pikësimit dhe ju lejon të përfshini karakterin hapësinor, si dhe karakterin e lartë ANSI si ü dhe.

Lloji automatik dhe fjalëkalimi i aplikacionit: KeePass nuk kap automatikisht letrat kredenciale kur hyni në faqe për të siguruar megjithatë ajo i bën ato në një mënyrë gjysmë automatike. Semi-automatikisht plotëson letrat kredenciale për ju duke përdorur një veçori të quajtur Auto-Type. Për të mbushur letrat kredenciale të ruajtura, kjo veçori fjalë për fjalë simulon shtypjen në tastierë.

Sinkronizimi i bazës së të dhënave: KeePass menaxhon bazën e të dhënave të saj në ruajtjen lokale dhe jo në cloud, siç përmendëm më lart. Kur të dhënat mbahen në vend, ajo minimizon mundësinë e një shkelje të të dhënave.

1Password

Lista e 5 menaxherëve më të mirë me fjalëkalim i jepet fund me 1Password. Isshtë në gjendje të krijojë një fjalëkalim më të ashpër për ju. Mund të ruajë informacione private përveç fjalëkalimeve. Verifikimi me dy hapa është aktivizuar gjithashtu në këtë menaxher të fjalëkalimeve.

Garancia e kthimit të parave 30-ditore | Në dispozicion për Windows, Android, Mac dhe iOS |

1Password

Ndarja e fjalëkalimit të sigurt: Ky është menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për ju nëse ndani fjalëkalimet tuaja me anëtarët e familjes, miqtë dhe bashkëpuntorët. Ndarja e sigurt e fjalëkalimeve është një shqetësim i madh. Sigurimi i të gjitha fjalëkalimeve tuaja vetëm për kopjimin e ngjitjes së detajeve të hyrjes tuaj në një email ose IM nuk ka kuptim. 1Password do t’ju lejojë të ndani fjalëkalimet tuaja në mënyrë të sigurt me përdoruesit e tjerë të 1Password.

Kulla: 1Password ka këtë karakteristikë të mahnitshme të quajtur Kulla e Rojës e cila kontrollon ijët tuaj për dobësitë e njohura dhe ju njofton kur një fjalëkalim duhet të ndryshohet. Nëse zbulon ndonjë uebfaqe si të cenueshëm, atëherë do t’ju njoftojë menjëherë në mënyrë që të mund të azhurnoni fjalëkalimin.

përfundim

Për sigurinë dhe privatësinë në internet, fjalëkalimet janë gjëja më e rëndësishme që duhet të sigurohen menjëherë dhe menaxherët e fjalëkalimeve. Zgjedhja e menaxherit më të mirë të fjalëkalimit është e rëndësishme sepse një menaxher i fjalëkalimit do të mbrojë të gjitha të dhënat tuaja të rëndësishme. Managerdo menaxher i fjalëkalimeve jep përvojë të ndryshme nga njëri-tjetri.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me