5-те най-добри мениджъри на пароли 2018


Почти всеки ден потребителите трябва да се справят с невероятния брой пароли, за да влязат в различни платформи. За да си спомнят паролата повечето хора използват подобни пароли или лесни фрази, които могат да я запомнят. И двете стъпки не са добри за сигурността на акаунта им.

За да се повиши сигурността на идентификационните данни е важно да се използват най-добрите мениджъри на пароли, които пазят информация защитена. Той генерира защитената парола за такъв и това намалява шансовете за хакване. Мениджърите на пароли действат като функция за цифров вратар от вашия браузър и попълват данните за вход на всеки уебсайт, който посещавате.

Това, което трябва да направите с най-добрия мениджър на пароли, е просто да запазите главната парола за мениджъра много сигурно и последната да се извършва от самия мениджър на пароли. Нека първо да ви кажем защо мениджърът на пароли е толкова важен.

Защо трябва да използвате парола мениджър?

Има шансове да се хакнете, ако не използвате силна и уникална парола за вашите акаунти. Паролата трябва да се състои от горни и долни букви, символи и цифри, които я правят напълно защитена. Онези, които не са в подобни насоки, това е покана за киберпрестъпниците да си хакнат акаунти.

Според проучване 55% от потребителите използват подобна парола за своите социални и банкови сметки. В случай, че някой акаунт се хакне, той ще разкрие информацията за другите акаунти.

Ако обаче използвате различни пароли за всеки акаунт, все пак има шансове те да не са толкова силни, колкото трябва да бъдат. Друго нещо, което потребителите не променят паролата си навреме. Поради тези причини използването на най-добрия мениджър на пароли се появява и защитава вашите данни от хакери и снайперисти на данни.

Неща, които трябва да се имат предвид за мениджъра на пароли?

Докато избирате мениджъра на пароли, потърсете различни функции за защита, по-специално криптиране, автоматично попълване и двуфакторно удостоверяване.

Шифроване на идентификационни данни за вход, инсталиране на различни устройства за един акаунт и може да съхранява редица пароли. Надежден мениджър на пароли всеки път генерира нова и силна парола, той също така актуализира софтуера своевременно.

Функцията за автоматично попълване запазва номера на вашата кредитна карта и друга информация, която често се използва от вас, ви помага да попълвате онлайн формулярите бързо и лесно.

Най-добри мениджъри на пароли

LastPass

Хакерите не можаха да дешифрират никаква парола и дори служителите на LastPass не могат да дешифрират детайлите. И все пак имаше шансове, че намеците за главна парола може да са били разкрити. Въпреки че никоя от данните не е открадната, LastPass изпраща известието до всички потребители, за да актуализират основната си парола.

LastPass

LastPass попълва формуляри и данни за кредитна карта, генерира силна парола и има силна синхронизация на данни. Той съхранява потребителски имена и пароли заедно с други данни, които сте конфигурирали да запомнят. Това е най-добрият мениджър на пароли, тъй като непрекъснато проверява напредъка ви за поверителност онлайн и ви казва областите, в които трябва да се правят подобрения.

Многофакторна автентификация: За да сте сигурни, че вашият акаунт LastPass е защитен, използвайте 2FA. Има два начина да го направите, първият метод ви изпраща код, чрез който можете да влезете във вашия LastPass акаунт. Вторият метод изтегля приложението, което генерира шестцифрен код, който можете да променяте на всеки 30 секунди, така че числата никога да не са сходни. И двата начина затрудняват желязото за достъп на хакерите до вашия LastPass акаунт.

Генератор на парола: Друга характеристика на LastPass е генераторният инструмент, който създава най-сложни дълги пароли, които е невъзможно да се хакнат. Освен това можете да изберете дължината и видовете знаци, за да го направите изговорно. След това запазете новата парола във вашия трезор, без да оставяте текущата страница, в която се намирате.

IE навсякъде: Разширението LastPass се инсталира, когато влезете в свода на LastPass от всеки браузър. Това може да доведе до проблеми, ако нямате право да инсталирате разширения на някой компютър без разрешение. По този начин LastPass предлага на своите първокласни потребители да изтеглят IE Anywhere и да го запишат на устройство с палец.

Когато се използва, той дава пълен достъп до функцията на програмата, без да разчита на разширението на браузъра. Това е най-добрият мениджър на пароли, който позволява използването му в извън маркови браузъри, за които не съществува разширение. Със сигурност използването на обществен компютър е лоша идея, но въпреки това ще бъдете изненадани да знаете, че IE Anywhere не оставя следи във файловата система или регистъра.

Dashlane

Dashlane се доказва като най-добрият мениджър на пароли чрез редица функции. Той е лесен за използване, има възможности за споделяне на парола. Също така, той е в състояние да промени всички или избран брой пароли с едно щракване, отчет за силата на паролата и задава спешен контакт на вашия акаунт.

dashlane

Дигитален портфейл: Това ви позволява да съхранявате онлайн плащания в онлайн портфейла на Dashlane. Благодарение на автоматичното попълване на формуляри онлайн закупуването става лесно и бързо. Нещо повече, това ви освобождава от притесненията за съхраняване на видове плащания в сайтовете, в случай че уебсайтът бъде хакнат.

Сигурност: Сигурността е първият приоритет на Dashlane. Той използва AES-256 криптиране, което е най-силното криптиране в света до момента. Вашите криптирани данни могат да се съхраняват локално на нашето устройство или да бъдат синхронизирани с всички ваши устройства.

За повече защита можете да активирате двуфакторна автентификация. Достъпът до вашите съхранени пароли изисква използването на главна парола, която не се съхранява никъде.

Промяна на паролата: Dashlane сега предлага функция за смяна на пароли, която ги поставя на разстояние от конкуренцията. Тази скорошна функция ви позволява да актуализирате всичките си пароли, което спестява вашето време, като същевременно прави паролите ви по-сигурни.

RoboForm

RoboForm е уеб базиран мениджър на пароли, който предлага на потребителите си да влязат от всяко устройство с интернет и след това да получат достъп до паролите им. Това се смята за лидер в бранша от много време. RoboForm е лесен за използване софтуер, който ви позволява да влизате, да запазвате пароли и да извличате запазени пароли.

RoboForm

Функции за автоматично запазване: Той може автоматично да запазва лична информация като адреси, имена, рожден ден заедно с паролите.

Опция за многофакторно удостоверяване: Тази функция в RoboForm дава възможност на потребителите да се уверят, че само регистрираните устройства имат достъп до акаунт. Тя включва три типа фактори хардуер или софтуерен жетон, парола или въпрос за сигурност и сканиране на пръстов отпечатък или ретина. Активирането на тази функция ще трябва да има поне два фактора, за да влезете в акаунта на RoboForm.

Сигурност: Няма съмнение, че уеб базираната функция на RoboForm е доста удобна, но въпреки това може да направи безпроблемно хакерите и други неоторизирани хора да използват мениджъра на пароли. За потребителите на RoboForm облачното и онлайн съхранение е само опция и те могат да направят избор за съхранение на информация само на компютър за подобрена сигурност.

KeePass

Това е платформа с отворен код и е напълно безплатна. Предлага се криптиране от край до край, което използва силен AES-256 шифър с аутентификация на хеш Sha-256. KeePass съхранява вашите пароли на вашия лаптоп, мобилно устройство или десктоп.

KeePass

KeePass е силен и адаптивен мениджър на пароли, който може да работи на различни съвременни настолни и мобилни платформи. И все пак това е доста техническо, поради което нетехническите потребители могат да се чувстват сплашени от него. За добавяне на интеграция в браузъра са налични приставки.

Генератор на парола: KeePass автоматично се попълва всеки път, когато въведете нова парола с генератор на пароли. Също така ви позволява да конфигурирате много настройки, за да настроите генератора на пароли.

Генераторът на пароли също ви позволява да генерирате пароли при поискване. Функцията за генериране на пароли на KeePass разбива четвъртата категория на пунктуацията и ви позволява да включите интервал, както и знак с висок ANSI като ü и Ñ.

Автоматично въведете и парола за приложение: KeePass не улавя автоматично идентификационни данни, когато влизате в защитени сайтове, но това го прави по полуавтоматичен начин. Полуавтоматично попълва идентификационните данни за вас, като използвате функция, наречена Auto-Type. За да попълните запазените идентификационни данни тази функция буквално симулира въвеждане на клавиатурата.

Синхронизация на база данни: KeePass управлява своята база данни в локално съхранение, а не в облака, както споменахме по-горе. Когато данните се съхраняват локално, това минимизира възможността за нарушаване на данните.

1Password

Списъкът с 5 най-добри мениджъри на пароли приключва с 1Password. Той е в състояние да генерира по-строга парола за вас. Той може да съхранява лична информация, различна от паролите. Потвърждаването в две стъпки също е активирано в този мениджър на пароли.

30-дневна гаранция за връщане на парите | Предлага се за Windows, Android, Mac и iOS |

1Password

Сигурно споделяне на парола: Това е най-добрият мениджър на пароли за вас, ако споделяте паролите си с членове на семейството, приятели и колеги. Сигурното споделяне на пароли е голяма грижа. Осигуряването на всички ваши пароли само за копиране на поставяне на вашите данни за вход в имейл или чат няма смисъл. 1Password ще ви позволи да споделяте паролите си сигурно с другите потребители на 1Password.

Стражева кула: 1Password има тази невероятна функция, наречена Watchtower, която проверява вашите слабини за известните уязвимости и ви уведомява, когато паролата трябва да бъде променена. Ако открие някой уебсайт като уязвим, той ще ви уведоми незабавно, за да можете да актуализирате паролата.

заключение

За онлайн сигурността и поверителността паролите са най-важното нещо, което трябва да бъде защитено наведнъж и мениджърите на пароли. Изборът на най-добър мениджър на пароли е важен, защото мениджърът на пароли ще защити всички ваши значими данни. Всеки мениджър на пароли дава различен опит един от друг.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map