A gyermekek online adatvédelmének védelme – útmutató a szülők számára


A gyermekek a valós életben sok kérdésnek vannak kitéve. Iránymutatást, jó szülést és szülők felügyeletét igénylik. Manapság a gyermekek jobban ismerik a technológiát, mint a szülők, de mi különbözteti meg őket a szülőkkel kapcsolatban, az életben fennálló kockázati kitettség.

Például felbukkan a gyermek böngészőelőzményeivel, és felfedez valamit. Vagy talán úgy találja, hogy gyermeke számítógépe sebezhető vírusok vagy rosszindulatú programok ellen. Időnként azt tapasztalja, hogy gyermekével manipulálják az érett gyakorlatokat, például a dohányzást, az alkoholfogyasztást stb..

Az Internet egy másik világ a gyerekek számára, ahol a felnőttek jó szülést és felügyeletet igényelnek. A kormány és a technológiai társaságok rengeteg lépést tett a gyermekek online biztonságának biztosítása érdekében, ám az Internet jellegéből adódóan kevés hatékonyságúak voltak.

Ha gyermekét érintik ezek a kérdések, itt az ideje, hogy lépjen fel és dolgozzon a gyermekek biztonsága és magánélete érdekében az interneten.

Általános problémák, amelyekkel a gyermekek online szembesülnek

Ezek a digitális korszak fő problémái, amelyekkel a gyermekek szembesülnek. Néhányuk súlyos, mivel negatív hatást gyakorol a karakterre.

Nem megfelelő tartalom

Az internet hatalmas tartalommal rendelkezik, amely minden korosztály számára elérhető. A tartalom nagy része nemkívánatos és nem megfelelő gyermekek számára, amelyek általában felnőttkori webhelyeket, szerencsejáték-oldalakat, fórumokat vagy kemény nyelvű webhelyeket foglalnak magukban, valamint olyan webhelyeket, amelyek vandalizmust, önkárosítást, bűncselekményeket és megkülönböztető magatartást idéznek elő a gyermekekben.

Mondván, nem olyan, mint a gyermekek immunitásuk ezen weboldalak ellen. A barátok, idegenek vagy bárki más révén a szülők hozzájárulása előtt hozzáférhetnek ezekre a webhelyekre. A korlátozott mód nélküli keresőmotor vagy bármilyen közösségi média alkalmazás bevezetheti a gyermekeket ezekbe a nem megfelelő weboldalakba.

Internetes zaklatás

A stopbullying.gov statisztikája szerint az internetes zaklatás a 9–12. Osztályba tartozó gyermekek 15% -át, a 6–12. Osztályú tanulók 9% -át éli életében. Ezen túlmenően az olyan kisebbségi csoportok 55,2% -a, mint az LGBTQ, megtapasztalta az internetes zaklatást.

Az internetes zaklatás által érintett gyermekek mentális egészségügyi problémákat tapasztaltak, például depressziót, szorongást, önbizalom elvesztését és kábítószerrel való visszaélést. Az internetes zaklatás forrásai merültek fel a közösségi média webhelyein, az azonnali üzenetküldő platformokon és az e-maileken keresztül, ahol a gyerekek fenyegetéseket vagy durva nyelvet kapnak barátaiktól vagy idegenektől..

Adatvédelmi behatolás

Az egyik leggyakoribb kérdés, amellyel a gyermekek az interneten szembesülnek, a magánélet megsértése, ahol idegenek, identitási tolvajok és szexuális ragadozók fenyegetik őket. Ezek a bűnözők barátokba kerülnek a gyermekekkel a közösségi hálózatokon vagy felmérések útján, és úgy tesznek, mintha hasonló érdekekkel járnának, mint ők, és megpróbálják megszerezni a gyermek bizalmát..

Miután elérték a célt, meztelen képeket vagy más undorító tevékenységeket kérnek a gyermekektől. A tőlük érkező ajánlatok megtagadása fenyegetéseket vagy képeket vagy bizonyítékokat szivárogtat a társadalmi hálózatokba. Bár ezt nem lehet teljes mértékben hibáztatni az elkövetők oldalán, mivel a gyerekek manapság részt vesznek egymással való expozíciós fényképek megosztásában kapcsolat céljából.

Csalások és csalások

A gyermekeket leginkább ingyenes dolgok vagy erősen kedvezményes dolgok vonzzák az interneten, például ingyenes 1000 V-Bucks for Fortnite vagy ingyenes AAA-videojáték. Miközben a szüleiktől eltérően nem tudnak az adathalászat következményeiről, általában megnyitják az e-mailen vagy hamis webhelyen elküldött linket vagy mellékletét.

Ezek a linkek vagy mellékletek olyan rosszindulatú programokat vagy vírusokat tartalmaznak, amelyek megfertőzik a gyermek számítógépét. Ez a rosszindulatú program kiszivárogtatja a számítógépen tárolt személyes adatokat is, vagy megrongálhatja a számítógépet, ami súlyos veszteségeket okozhat.

internet függőség

A Common Sense Media szerint a gyermekek, elsősorban a tizenévesek (8–12 éves) és a tinédzserek átlagosan hat-kilenc órát töltenek a készüléken. Nagyon sokan néznek videókat, médiahálózatokat, szerencsejátékokat és közösségi hálózatokat.

A szülők számára idegesítő lehet, ha gyermekét teljes mértékben elkényeztetik az interneten, és nem figyelnek rájuk. A gyermekek többsége nem oszt meg semmilyen információt, és nem beszél egy témáról a szüleivel, ami még érzékenyebbé teszi őket az előttük álló problémákra..

Hogyan lehet megvédeni gyermekeit online?

Szükség van néhány intézkedésre a gyermekek online adatvédelmének védelme és megakadályozása érdekében, hogy mély bajba kerüljenek.

Állítsa be vagy korlátozza a közösségi média adatvédelmi beállításait

A gyermekek magánéletének védelme érdekében elsőként az kell, hogy módosítsák gyermekeik adatvédelmi beállításait a közösségi médiában. Minden közösségi média adatvédelmi beállításait elrejtette vagy megtalálhatja a fiók beállító panelen.

Az adatvédelmi beállítások megváltoztatásának alapvető követelménye az lenne, ha korlátoznák a gyermek fiókjának a közösségi médiakeresésben való nyilvános elérhetőségét, és a baráti kérelmeket szintén korlátozni kell. Egy másik dolog az lenne, ha eltávolítanánk a szociális média szempontjából alapvető fontosságú személyes információkat, például cellát, otthoni címet, e-mail címet, linket más közösségi média hálózatokhoz és egyéb olyan érzékeny információkat, amelyeket nem biztonságosnak tartunk..

A közösségi média hálózatainak adatvédelmi beállításainak ellenőrzése érdekében itt talál néhány hasznos tippet a tizenévesek körében legnépszerűbb közösségi média hálózatokról;

Facebook

Mivel a Facebook a legtöbb információt tárolja az egyénről, itt van néhány tipp a biztonság fokozására;

 • Annak megakadályozása érdekében, hogy idegenek hajlandóak imádkozni a profilodon, lépjen a Súgóba > Adatvédelmi hivatkozások > “További adatvédelmi beállítások megtekintése” az Adatvédelem lapon > “Ki láthatja a jövőbeni posztjaidat” > Válassza a „Barátok” lehetőséget.
 • A barát kérések korlátozása érdekében, Súgó > Adatvédelmi hivatkozások >“További adatvédelmi beállítások megtekintése” az Adatvédelem lapon > “Ki küldhet neked baráti felkéréseket” > Válassza a „Barátok barátai” lehetőséget.
 • Ha korlátozni akarja a keresőmotorok profiljának megjelenítését, lépjen a Súgó oldalra > Adatvédelmi hivatkozások > “További adatvédelmi beállítások megtekintése” az Adatvédelem lapon > “Szeretné, ha a Facebookon kívüli keresőmotorok kapcsolódnának a profilodhoz?” > Válassza a „Nem” opciót.
 • Ezen túlmenően, hogy megakadályozza az idegeneket, hogy e-mailben vagy telefonszámmal keresse meg profilját, kövesse ugyanazokat a technikákat, mint az Adatvédelmi beállítások, és válassza a „Barátok barátai” vagy a „Barátok” lehetőséget..
 • A Biztonság fülről engedélyezheti a „Bejelentkezés jóváhagyása” lehetőséget a biztonság fellelésére is. A bejelentkezés jóváhagyása megegyezik a kétfaktoros hitelesítéssel, mivel szöveges üzenetet küld a telefonjára, hogy bejelentkezzen egy új eszközön.

facebook-privacy

Instagram

Az Instagram a tizenévesek körében az egyik legnépszerűbb közösségi médiahálózat, mint médiamegosztó platform. Sajnos azon médium között van, ahol a nem megfelelő tartalmat megosztják, és a gyermekeket célozzák meg. Íme néhány lépés, hogy megfékezzük az azonosító tolvajakat és a szexuális ragadozókat attól, hogy megcélozzák profilját.

 • Aktiválja a Saját fiókot gyermekei számára az Opciókból. Ez a mód lehetővé teszi a felhasználók fényképeinek és videóinak megosztását bizonyos jóváhagyott emberekkel.
 • Kerülje el gyermekeit, hogy gyakran végezzenek földrajzi címkézést. Ez segít elkerülni az idegeneket vagy ragadozókat, hogy a kiküldött képeken vagy videókon keresztül megcélozzák vagy kísértik az Ön kiskorúját.

Instagram-privacy

Snapchat

A Snapchat a világ egyik legnépszerűbb tini alkalmazásává vált, funky szűrőinek, „robbantó” üzeneteinek és történeteinek, valamint a földrajzi helyzetének köszönhetően. Noha ezek szórakoztatónak tűnhetnek, a Snapchat az idegeneket és az elkövetőket könnyen megcélozhatja. Ezeknek a fenyegetéseknek a leküzdése;

 • Érintse meg a Snapchat Ghost ikont, majd a Beállítások ikont.
 • Innentől lépjen a „Ki tudja…” alcímbe. Négy lehetőség lesz elérhető,
  • “Keress meg”
  • „Nézd meg a történetemet”
  • „Lásd a helyem”, és
  • “Lásd: Gyors hozzáadás”.
 • Frissítse a „Vegye fel a kapcsolatot” kifejezéssel a „Barátaim” értékre, hogy csak barátai cseveghessenek, vagy pillanatnyilag küldjenek gyerekét.
 • Változtassa meg a „Nézd meg a történetemet” lehetőséget „Barátaim” vagy „Egyéni” értékre, ha ez utóbbi lehetővé teszi bizonyos választható barátok számára, hogy figyeljék gyermeke történetét.
 • Cserélje ki a „Lásd a tartózkodási helyem” opciót a Barátok vagy a „Csak én” elemre, hogy megakadályozzák az idegeneket, hogy megtekintsék a gyerekek földrajzi helyzetét.
 • Kapcsolja ki a „Lásd: Gyors hozzáadás” elemet, hogy elkerülje gyermeke profiljának megjelenését más barátok között, akik közös barátokkal vagy kapcsolatokkal rendelkeznek..

snapchat-privacy

Korlátozott mód a YouTube vagy a YouTube Gyerekek számára

A Youtube a tizenévesek és a gyerekek legnagyobb platformja. Milliárd videó található a felhasználók számára, és valószínűleg nem mindegyik alkalmas a gyermekének. A kategóriák egyike az erőszak, a gyűlöletbeszédek, a felnőtteknek szóló tartalom, a bűncselekmények és a bántalmazó tartalom továbbra is elérhető a YouTube-on.

Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban a YouTube alaposan dolgozik velük, és bevezette a „Korlátozott mód” lehetőséget a biztonságos böngészéshez. Ez megtalálható a Beállításokban > Általános a mobilalkalmazásokon és a webhelyen. Emellett a YouTube bevezette a „YouTube Kids” alkalmazást a mobil eszközökre és a webhelyre, amely teljes egészében a gyermekek számára alkalmas videókkal készült.

Gyerekbarát keresőmotorok és böngészők

Gyerekbarát internetes keresőmotorokhoz és böngészőkhöz történő jelentkezés a gyermekek eszközén egy másik biztonságos lehetőség. A gyerekbarát keresőmotorok kiszűrik az explicit keresési eredményeket, amikor internetes internetes keresést végeznek, és korlátozzák a gyermekeket abban, hogy nem biztonságos webhelyekhez férjenek hozzá. Néhány példa a gyermekek biztonságos keresőmotorjaira:

 1. Biztonságos keresés gyerekeknek
 2. Rekesztőháló
 3. KidRex
 4. KidzSearch

Ezenkívül gyermekbarát böngészők is rendelkezésre állnak. Lehetővé teszik a szülőknek, hogy felügyeljék gyermekeik böngészését, blokkoljanak bizonyos webhelyeket, és korlátozzák a webhelyen töltött időt. Ezek a böngészők több platformon is elérhetők, mint például Windows, Mac, iOS és Android. Ezek tartalmazzák:

 1. Biztonságos böngésző gyerekeknek
 2. Maxthon gyerekbiztos böngésző
 3. KidSplorer webböngésző
 4. Zoodles

A Chrome böngészőt gyerekeknek is konfigurálhatja, különféle profilok kezelésével. Ez lehetővé teszi a webhelyek blokkolását és a nem kívánt keresési eredmények elkerülését a böngészőben.

A szülői felügyelet engedélyezése Windows, iOS, Android, MacOS rendszereken.

A szülői felügyelet olyan nagy platformon érhető el, mint a Windows, MacOS, iOS és Android, akár előre telepített szoftver, akár harmadik fél támogatása révén. A szülői felügyelet engedélyezése ezen a platformon lehetővé teszi a gyermekek eszközének kezelését és irányítását. Ezek az eszközök többnyire lehetővé teszik a szülő számára, hogy blokkolja az explicit tartalmat az interneten, tiltja bizonyos webhelyeket és korlátozza a profilmegosztást.

ablakok

Windows 8, 8.1 és 10 rendszereken a Microsoft bevezette a Család és a gyermekek beállításait. Ez megtalálható a Beállítások oldalon > Fiókok > Család és egyéb felhasználók. Megjelenik egy menü, amely felkérést ad egy gyermek vagy egy felnőtt hozzáadására. E-mail cím szükséges a gyermekprofil ellenőrzéséhez, figyelembe véve, hogy fiókot hoz létre gyermekének.

windows-gyermek-beállítás

Miután ezt a műveletet végrehajtotta, kiszűrheti gyermekeinek weboldalait és kezelheti profilprofiljaikat. Ezen felül beállíthatja a képernyő időkorlátját, blokkolhatja a játékokat, és fogadhat tevékenységi jelentéseket a profilról.

Mac operációs rendszer

A Windowshoz hasonlóan a MacOS azt is felajánlja, hogy engedélyezze a szülői felügyeletet a gyermek eszközén. Egyszerűen lépjen az Apple menübe > Rendszerbeállítások > Szülői felügyelet. Innentől adjon hozzá egy felhasználót, amelyen szülői felügyeletet fognak alkalmazni. Győződjön meg arról, hogy ellenőrizte a Fiókbeállításokat a Rendszerbeállításokban, hogy ellenőrizze, melyik fiókhoz milyen szintű hozzáférés (rendszergazda stb.).

Mac-gyermek-beállítás

A gyermek korlátozásának beállításához a Szülői felügyelet lapjai lehetővé teszik, hogy kiválaszthassa, melyik alkalmazást, internetet és embereket korlátozza. Az Alkalmazások korlátozása lehetővé teszi bizonyos gyermekek számára elérhető alkalmazások elérését, a Web korlátozás korlátozhatja a gyermekek számára nem biztonságos webhelyeket, az emberek korlátozása pedig korlátozhatja a gyermekek másokkal való kapcsolattartását az iMessage, a Game Center alkalmazások és a Mail alkalmazásban. A határidő magától értetődő, mivel korlátozza a gyermeknek az eszközhöz való használatát.

iOS

Az iOS szigorúbb szülői felügyeletet is kínál készülékeire. Ez megtalálható a Beállítások menüben > Tábornok > Korlátozások. A szülői felügyelet aktiválásához PIN-kód vagy jelszó szükséges, hogy megakadályozzák gyermeke változásait.

iOS-gyermek-beállítás

A korlátozások aktiválása után megtilthatja gyermekének az olyan alkalmazásokhoz való hozzáférést, mint a Safari, a FaceTime, az iTunes, az alkalmazások törlését és telepítését, és ami a legfontosabb: az alkalmazáson belüli vásárlások. Harmadik féltől származó támogatás szintén rendelkezésre áll több szétválasztott szülői felügyelethez, mint például a Netsanity és a Kidslox az időkorláthoz és más funkciókhoz.

Android

Az iOS-től eltérően az Android korlátozott szülői felügyeleti funkcióval rendelkezik a gyermekek számára. Kizárólag külön felhasználói profilt hozhat létre gyermekek számára, amely korlátozhatja a hívásokat, az üzeneteket és az alkalmazások hozzáférhetőségét. A Beállításokból érhető el > felhasználók.

Harmadik féltől származó alkalmazások, például a Norton Family, a Net Nanny és az MM Guardian révén szigorúbb szülői felügyeletet kínálhatnak. A ScreenTime egyike azoknak az alkalmazásoknak, amelyek olyan nagy platformon érhetők el, mint az Android, iOS és a FireOS, és amely képernyő korlátozását és a gyermekek webes tevékenységeinek megtekintését kínálja. Ezen alkalmazások némelyike ​​fizető, míg ingyenes lehetőségek állnak rendelkezésre, és megtalálhatók a Google Play Áruházban.

Figyelemmel kísérheti az online viselkedést azáltal, hogy „közösségivé teszi” őket a közösségi oldalakon

Ha gyermekeit felveszi a közösségi média webhelyeire, mint például a Facebook, a Snapchat, az Instagram stb., Hasznos lehet a szülők számára tevékenységeik figyelemmel kísérése érdekében. A Pew Kutatóközpont szerint a szülők 83% -a adta fel tinédzser gyermekeit a Facebookon, míg 33% -uk követi őket a Twitteren.

A közösségi oldalakon történő „friendenálás” javíthatja a gyermekek biztonságát. A szülők megnézhetik, hogy a gyermek megfelelő korú tartalmat tesz-e közzé, és beavatkozni kezdenek, mielőtt a kockázat fokozódik. Ügyeljen arra, hogy gyermeke nem rejt el tőled a közösségi média bejegyzéseit.

Tanítsa őket idegenekről és a lehetséges károkról

A legjobb, ha ül a gyermekével, és elmagyarázza számukra az internettel kapcsolatos lehetséges károkat. Az idegenekkel, szexuális ragadozókkal, számítógépes bűnözőkkel és hackerekkel árnyékban rejtőzködve előfordulhat, hogy a szülők nem tudják megmagyarázni az internetes világ mélységét.

Általános értelemben a gyermekeket fel lehet oktatni arról, hogy ne lépjen kapcsolatba az idegenekkel, akik személyes információkat kérnek, vagy trükk módszereket alkalmaznak arra, hogy rávegyék a gyermekeket nem megfelelő dolgokra. A legjobb, ha a gyermekeket megtanítja a szülők tájékoztatására, mielőtt folytatnák vagy velük folytatnák a kapcsolatot. Győződjön meg arról, hogy ismeri a barátaikat a közösségi médiában, és ellenőrizze a csevegőprogramjaikat és e-maileiket a juttatásukról a bizalom fenntartása érdekében.

Akadályozzák meg őket, hogy gyakran alkalmazzák a közösségi médiában a földrajzi jelölést, mivel szexuális ragadozók és idegenek vonzzák ki a nyílt magánélet előnyeit, és folytatják a kiskorúval szembeni fenyegetéseket és támadásokat. Figyelemmel kísérheti keresési előzményeiket és internetes tevékenységeiket, és megakadályozhatja, hogy korhatáros vagy gyanús webhelyekhez hozzáférjenek rosszindulatú szoftverekkel. Ezekről a kockázatokról szóló ismeretek elősegítik a gyermek és a szülő kölcsönös megértését és érzékének fejlődését.

Használjon VPN-t

Időnként ezeket a gyermekbarát keresőmotor-szolgáltatásokat nem titkosítják a HTTPS. Ez látható a böngésző keresősávján, ahol zöld zár vagy „Biztonságos” szöveg jelenik meg, ha a webhely támogatja a HTTPS-t. A HTTPS kihagyása veszélyes lehet, mivel a hackerek megkerülhetik a keresési előzményeket és megtámadhatják a rendszert.

A VPN megoldást kínál erre a magától védett biztonságával. A katonai titkosítási alagút és az iparág legjobb biztonsági protokolljainak, például az OpenVPN-nek köszönhetően a lehető legjobb védelmet biztosítja a hálózaton, és lehetetlen átjutni a biztonsági falon (ami több milliárd évig tarthat).

A VPN forgalmát egy mély, erősen borított biztonsági rétegen keresztül irányítja, amely megakadályozza, hogy az adatlopók és a hackerek hozzáférjenek a felhasználói adatokhoz. Sőt, lehetővé teszik gyermekének az interneten való böngészést anélkül, hogy bármiféle félelmet keltenének. Az ExpressVPN és a NordVPN a legjobb elérhető felhasználói választások, optimális sebességgel és kiváló biztonsági szolgáltatásokkal. A PIAVPN ajánlott, ha szűk költségvetésű.

Következtetés

Nem szabad, hogy a gyermekek sebezhetők legyenek, mivel nem sokkal vannak kitéve az életnek, mint a szülők. A rosszindulatú idegenekkel, szexuális bűnelkövetőkkel, hamis barátokkal és hackerekkel fenyegetve az internetet, a szülők és a gyermekek felelőssége az, hogy küzdenek velük szemben. A gyermekeket könnyen csalhatják csalásokba, például ingyenes ajándékokba vagy sorsolásba, ezért oktatni is kell őket erről.

Az internet szinte mindenki számára addiktív, tehát a szülők felelőssége, hogy példát mutasson gyermekeiknek, azaz korlátozza a közösségi médiát és az internethasználatot. A gyermekek törékeny gondolataival összehasonlítva a szülőknek tisztában kell lenniük az interneten uralkodó kérdésekkel, és meg kell védeniük gyermekeik online magánéletét..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map