Az 5 legjobb jelszókezelő 2018


Szinte mindennapi felhasználóknak hihetetlen számú jelszóval kell foglalkozniuk, hogy bejelentkezzenek a különböző platformokra. A jelszó emlékezetessé tétele érdekében a legtöbb ember hasonló jelszavakat vagy egyszerű kifejezéseket használ, amelyeket megjegyezhet. Mindkét lépés nem megfelelő fiókja biztonságához.

A hitelesítő adatok biztonságának javítása érdekében fontos a legjobb jelszókezelők használata, amelyek az információkat védik. Biztonsági jelszót állít elő egy számára, és ez csökkenti a feltörés esélyét. A jelszókezelők úgy viselkednek, mint a böngésző digitális kapuőr funkciója, és minden látogatott weboldalon kitölti a bejelentkezési adatokat.

A legjobb jelszókezelővel csak az kell, hogy a menedzser fő jelszavát nagyon biztonságban tartsa, és utóbbit maga a jelszókezelő fogja elvégezni. Először mondjuk meg, miért olyan fontos a Jelszókezelő.

Miért kellene használni a Jelszókezelőt??

Előfordulhat, hogy feltörik, ha nem erős és egyedi jelszót használ fiókjaihoz. A jelszónak felső és alsó keverékbetűkből, szimbólumokból és számokból kell állnia, amelyek teljesen biztonságosak. Azok, akik nem követik a hasonló irányelveket, akkor ez a számítógépes bűnözők felkérése, hogy feltörjék számláikat.

Egy kutatás szerint a felhasználók 55% -a hasonló jelszót használ szociális és bankszámláján. Abban az esetben, ha valamelyik fiókot feltörik, akkor felfedi a többi fiókkal kapcsolatos információkat.

Ha azonban minden egyes fiókhoz különféle jelszavakat használ, akkor is előfordulhat, hogy nem olyan erősek, mint amilyennek lennie kellene. Egy másik dolog, hogy a felhasználók nem változtatják meg jelszavaikat időben. Ezen okok miatt létezik a legjobb jelszókezelő használata, amely megóvja adatait a hackerektől és az adatkezelőktől.

A Jelszókezelőnél figyelembe veendő dolgok?

A jelszókezelő kiválasztásakor keressen különféle biztonsági funkciókat, különösen a titkosítást, az automatikus kitöltést és a két tényezős hitelesítést.

A bejelentkezési adatok titkosítása, telepítés különböző eszközökre egyetlen fiókhoz, és számos jelszót képes tárolni. A megbízható jelszókezelő minden alkalommal új és erős jelszót generál, valamint a szoftvert is időben frissíti.

Az automatikus kitöltés funkció megőrzi a hitelkártya számát és az Ön által gyakran használt egyéb információkat, segít gyorsan és egyszerűen kitölteni az online űrlapokat..

A legjobb jelszókezelők

LastPass

A hackerek nem tudtak visszafejteni semmilyen jelszót, sőt a LastPass alkalmazottai sem tudják megfejteni a részleteket. Mindazonáltal volt esély arra, hogy a fő jelszóval kapcsolatos tippeket felfedték. Noha az adatokat még nem lopták el, a LastPass minden felhasználónak értesítést küld a fő jelszó frissítéséhez.

LastPass

A LastPass kitölti az űrlapokat és a hitelkártya-adatokat, erős jelszót állít elő, és erősen szinkronizálja az adatokat. Tárolja a felhasználóneveket és a jelszavakat, valamint az adatokkal együtt, amelyeket megjegyez. Ez a legjobb jelszókezelő, mivel folyamatosan ellenőrzi az online adatvédelem előrehaladását, és megmondja azokat a területeket, ahol javításokat kell végezni.

Többtényezős hitelesítés: A 2FA segítségével győződjön meg arról, hogy LastPass-fiókja biztonságban van. Ennek kétféle módja van: az első módszer egy kódot küld, amely segítségével be tud jelentkezni a LastPass-fiókjába. A második módszer letölti az alkalmazást, amely hatjegyű kódot generál, amit 30 másodpercenként megváltoztathat, így a számok soha nem lesznek hasonlóak. Mindkét módszer megnehezíti a hackerek számára a LastPass-fiók elérését.

Jelszógenerátor: A LastPass másik jellemzője a generáló eszköz, amely a legösszetettebb hosszú jelszavakat hozza létre, amelyeket lehetetlen feltörni. Ezen felül kiválaszthatja a karakterek hosszát és típusát, hogy kiejthetővé váljon. Ezután mentse az új jelszót a tárolóba anélkül, hogy elhagyná az aktuális napló I oldalát.

IE bárhol: A LastPass kiterjesztés telepítésre kerül, amikor bármely böngészőből bejelentkezik a LastPass tárolóba. Ez problémákat okozhat, ha nem engedélyezik a kiterjesztések telepítését egyes számítógépekre engedély nélkül. Így a LastPass prémium felhasználói számára azt ajánlja, hogy töltsék le az IE Anywhere fájlt, és mentsék el a hüvelykujj-meghajtóra.

Használatakor teljes hozzáférést biztosít a program funkciójához anélkül, hogy böngésző-kiterjesztésre támaszkodna. Ez a legjobb jelszókezelő, amely lehetővé teszi a márkán kívüli böngészőkben történő használatot, amelyekhez nem létezik kiterjesztés. Természetesen egy nyilvános számítógép használata rossz ötlet, mégis meglepő lenne, ha tudná, hogy az IE Anywhere nem hagy nyomot a fájlrendszerben vagy a rendszerleíró adatbázisban.

Dashlane

A Dashlane számos funkcióval bizonyítja a legjobb jelszókezelőt. Könnyen kezelhető, jelszómegosztó képességekkel rendelkezik. Ezenkívül egyetlen kattintással, a jelszó-erősségi jelentéssel megváltoztathatja az összes vagy a kiválasztott számú jelszót, és beállíthat egy sürgősségi kapcsolatot a fiókjában..

dashlane

Digitális pénztárca: Ez lehetővé teszi az online fizetések tárolását a Dashlane online pénztárcájában. Az automatikus űrlap-kitöltés miatt az online vásárlás egyszerű és gyors. Ezenkívül megszabadítja Önt a fizetési típusoknak a webhelyeken való tárolásának aggodalmától abban az esetben, ha a webhely feltörik.

Biztonság: A biztonság a Dashlane elsődleges prioritása. AES-256 titkosítást használ, amely a mai napig a legerősebb titkosítás. Titkosított adatai helyben tárolhatók eszközünkön, vagy szinkronizálhatók az összes eszközzel.

A további védelem érdekében engedélyezheti a két tényezős hitelesítést. A tárolt jelszavak eléréséhez olyan mesterjelszót kell használni, amelyet sehol nem tárolnak.

Jelszóváltó: A Dashlane most egy jelszóváltó funkciót kínál, amely a versenytől távol tartja őket. Ez a legújabb szolgáltatás lehetővé teszi a jelszavak együttes frissítését, ami időt takarít meg, miközben biztonságosabbá teszi a jelszavakat.

RoboForm

A RoboForm egy web alapú jelszókezelő, amely felkínálja a felhasználókat, hogy bármilyen internetes eszközről jelentkezzenek be, majd hozzáférjenek jelszaikhoz. Régóta ezt az iparág vezetõjének tekintik. A RoboForm egy könnyen használható szoftver, amely lehetővé teszi a bejelentkezést, a jelszavak mentését és a mentett jelszavak beolvasását.

RoboForm

Automatikus mentés funkciói: Automatikusan elmentheti a személyes információkat, például címeket, neveket, születésnapot és a jelszavakat.

Többtényezős hitelesítési lehetőség: A RoboForm ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy csak a regisztrált eszközök férhetnek hozzá egy fiókhoz. Háromféle tényezőt tartalmaz: hardver vagy szoftver token, jelszó vagy biztonsági kérdés, valamint egy ujjlenyomat- vagy retina-vizsgálat. Ennek a funkciónak a engedélyezéséhez legalább két tényezőnek meg kell jelennie a RoboForm-fiókba való bejelentkezéshez.

Biztonság: Nem kétséges, hogy a RoboForm web alapú szolgáltatása meglehetősen kényelmes, mégis könnyíti meg a hackerek és más illetéktelen személyek számára a jelszókezelő kihasználását. A RoboForm felhasználók számára a felhő és az online tárolás csak egy lehetőség, és választhatják, hogy csak a számítógépet tárolják az információkkal a biztonság javítása érdekében..

KeePass

Ez egy nyílt forráskódú platform, és teljesen ingyenes. A végpontok közötti titkosítást kínáljuk, amely erős AES-256 titkosítást használ Sha-256 hash-hitelesítéssel. A KeePass a jelszavait laptopján, mobil eszközén vagy asztalán tárolja.

KeePass

A KeePass egy erős és testreszabható jelszókezelő, amely különféle modern asztali és mobil platformon futtatható. Ugyanakkor ez eléggé technikai okok miatt a nem technikai felhasználók félelmet szenvedhetnek tőle. A böngészőintegráció hozzáadásához plug-inek érhetők el.

Jelszógenerátor: A KeePass automatikusan feltöltődik, amikor új jelszót ad meg egy jelszógenerátorral. Azt is lehetővé teszi, hogy sok beállítást konfiguráljon a jelszógenerátor beállításához.

A jelszógenerátor segítségével jelszavakat is generálhat igény szerint. A KeePass jelszógenerátor funkciója megtöri a központozás negyedik kategóriáját, és lehetővé teszi szóköz, valamint magas ANSI karakter, például ü és Ñ beillesztését..

Automatikus típus és alkalmazásjelszó: A KeePass nem rögzíti automatikusan a hitelesítő adatokat, amikor bejelentkezik a webhelyek biztonságához, mégis félig automatikusan megteszi. Félautomata automatikusan kitölti az Ön hitelesítő adatait az Auto-Type nevű szolgáltatás használatával. A mentett hitelesítő adatok kitöltéséhez ez a szolgáltatás szó szerint szimulálja a gépelést a billentyűzeten.

Adatbázis szinkronizálás: A KeePass az adatbázisát a helyi tárolóban kezeli, és nem a felhőben, ahogy már említettük. Ha az adatokat helyben tárolják, minimalizálja az adatok megsértésének esélyét.

1Password

Az 5 legjobb jelszókezelő listája az 1Password programmal ér véget. Képes egy szigorúbb jelszót generálni az Ön számára. Tárolhat magáninformációkat, a jelszavak kivételével. A kétlépcsős azonosítás szintén engedélyezve van ebben a jelszókezelőben.

30 napos pénz-visszafizetési garancia Elérhető Windows, Android, Mac és iOS |

1Password

Biztonságos jelszómegosztás: Ez a legjobb jelszókezelő számodra, ha megosztja a jelszavait családtagokkal, barátokkal és munkatársakkal. A jelszavak biztonságos megosztása komoly aggodalomra ad okot. Az összes jelszavának csak a bejelentkezési adatainak e-mailbe vagy csevegőbe történő beillesztése érdekében történő védelme nincs értelme. Az 1Password lehetővé teszi a jelszavak biztonságos megosztását az 1Password többi felhasználójával.

Őrtorony: Az 1Password rendelkezik ezzel a csodálatos Őrtorony-funkcióval, amely ellenőrzi az ágyékát az ismert sebezhetőségek szempontjából, és értesíti Önt, ha meg kell változtatni egy jelszót. Ha bármely webhelyet sebezhetőnek talál, azonnal értesíti Önt, hogy frissítse a jelszót.

Következtetés

Az online biztonság és a magánélet védelme érdekében a jelszavak és a jelszókezelők a legfontosabb dolgok, amelyeket egyszerre meg kell őrizni. A legjobb jelszókezelő kiválasztása fontos, mivel a jelszókezelő megóvja minden fontos adatát. Minden jelszókezelő eltérő tapasztalatokat nyújt egymástól.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map