Az 5 legjobb jelszókezelő 2018


Szinte mindennapi felhasználóknak hihetetlen számú jelszóval kell foglalkozniuk, hogy bejelentkezzenek a különböző platformokra. A jelszó emlékezetessé tétele érdekében a legtöbb ember hasonló jelszavakat vagy egyszerű kifejezéseket használ, amelyeket megjegyezhet. Mindkét lépés nem megfelelő fiókja biztonságához.

A hitelesítő adatok biztonságának javítása érdekében fontos a legjobb jelszókezelők használata, amelyek az információkat védik. Biztonsági jelszót állít elő egy számára, és ez csökkenti a feltörés esélyét. A jelszókezelők úgy viselkednek, mint a böngésző digitális kapuőr funkciója, és minden látogatott weboldalon kitölti a bejelentkezési adatokat.

A legjobb jelszókezelővel csak az kell, hogy a menedzser fő jelszavát nagyon biztonságban tartsa, és utóbbit maga a jelszókezelő fogja elvégezni. Először mondjuk meg, miért olyan fontos a Jelszókezelő.

Miért kellene használni a Jelszókezelőt??

Előfordulhat, hogy feltörik, ha nem erős és egyedi jelszót használ fiókjaihoz. A jelszónak felső és alsó keverékbetűkből, szimbólumokból és számokból kell állnia, amelyek teljesen biztonságosak. Azok, akik nem követik a hasonló irányelveket, akkor ez a számítógépes bűnözők felkérése, hogy feltörjék számláikat.

Egy kutatás szerint a felhasználók 55% -a hasonló jelszót használ szociális és bankszámláján. Abban az esetben, ha valamelyik fiókot feltörik, akkor felfedi a többi fiókkal kapcsolatos információkat.

Ha azonban minden egyes fiókhoz különféle jelszavakat használ, akkor is előfordulhat, hogy nem olyan erősek, mint amilyennek lennie kellene. Egy másik dolog, hogy a felhasználók nem változtatják meg jelszavaikat időben. Ezen okok miatt létezik a legjobb jelszókezelő használata, amely megóvja adatait a hackerektől és az adatkezelőktől.

A Jelszókezelőnél figyelembe veendő dolgok?

A jelszókezelő kiválasztásakor keressen különféle biztonsági funkciókat, különösen a titkosítást, az automatikus kitöltést és a két tényezős hitelesítést.

A bejelentkezési adatok titkosítása, telepítés különböző eszközökre egyetlen fiókhoz, és számos jelszót képes tárolni. A megbízható jelszókezelő minden alkalommal új és erős jelszót generál, valamint a szoftvert is időben frissíti.

Az automatikus kitöltés funkció megőrzi a hitelkártya számát és az Ön által gyakran használt egyéb információkat, segít gyorsan és egyszerűen kitölteni az online űrlapokat..

A legjobb jelszókezelők

LastPass

A hackerek nem tudtak visszafejteni semmilyen jelszót, sőt a LastPass alkalmazottai sem tudják megfejteni a részleteket. Mindazonáltal volt esély arra, hogy a fő jelszóval kapcsolatos tippeket felfedték. Noha az adatokat még nem lopták el, a LastPass minden felhasználónak értesítést küld a fő jelszó frissítéséhez.

LastPass

A LastPass kitölti az űrlapokat és a hitelkártya-adatokat, erős jelszót állít elő, és erősen szinkronizálja az adatokat. Tárolja a felhasználóneveket és a jelszavakat, valamint az adatokkal együtt, amelyeket megjegyez. Ez a legjobb jelszókezelő, mivel folyamatosan ellenőrzi az online adatvédelem előrehaladását, és megmondja azokat a területeket, ahol javításokat kell végezni.

Többtényezős hitelesítés: A 2FA segítségével győződjön meg arról, hogy LastPass-fiókja biztonságban van. Ennek kétféle módja van: az első módszer egy kódot küld, amely segítségével be tud jelentkezni a LastPass-fiókjába. A második módszer letölti az alkalmazást, amely hatjegyű kódot generál, amit 30 másodpercenként megváltoztathat, így a számok soha nem lesznek hasonlóak. Mindkét módszer megnehezíti a hackerek számára a LastPass-fiók elérését.

Jelszógenerátor: A LastPass másik jellemzője a generáló eszköz, amely a legösszetettebb hosszú jelszavakat hozza létre, amelyeket lehetetlen feltörni. Ezen felül kiválaszthatja a karakterek hosszát és típusát, hogy kiejthetővé váljon. Ezután mentse az új jelszót a tárolóba anélkül, hogy elhagyná az aktuális napló I oldalát.

IE bárhol: A LastPass kiterjesztés telepítésre kerül, amikor bármely böngészőből bejelentkezik a LastPass tárolóba. Ez problémákat okozhat, ha nem engedélyezik a kiterjesztések telepítését egyes számítógépekre engedély nélkül. Így a LastPass prémium felhasználói számára azt ajánlja, hogy töltsék le az IE Anywhere fájlt, és mentsék el a hüvelykujj-meghajtóra.

Használatakor teljes hozzáférést biztosít a program funkciójához anélkül, hogy böngésző-kiterjesztésre támaszkodna. Ez a legjobb jelszókezelő, amely lehetővé teszi a márkán kívüli böngészőkben történő használatot, amelyekhez nem létezik kiterjesztés. Természetesen egy nyilvános számítógép használata rossz ötlet, mégis meglepő lenne, ha tudná, hogy az IE Anywhere nem hagy nyomot a fájlrendszerben vagy a rendszerleíró adatbázisban.

Dashlane

A Dashlane számos funkcióval bizonyítja a legjobb jelszókezelőt. Könnyen kezelhető, jelszómegosztó képességekkel rendelkezik. Ezenkívül egyetlen kattintással, a jelszó-erősségi jelentéssel megváltoztathatja az összes vagy a kiválasztott számú jelszót, és beállíthat egy sürgősségi kapcsolatot a fiókjában..

dashlane

Digitális pénztárca: Ez lehetővé teszi az online fizetések tárolását a Dashlane online pénztárcájában. Az automatikus űrlap-kitöltés miatt az online vásárlás egyszerű és gyors. Ezenkívül megszabadítja Önt a fizetési típusoknak a webhelyeken való tárolásának aggodalmától abban az esetben, ha a webhely feltörik.

Biztonság: A biztonság a Dashlane elsődleges prioritása. AES-256 titkosítást használ, amely a mai napig a legerősebb titkosítás. Titkosított adatai helyben tárolhatók eszközünkön, vagy szinkronizálhatók az összes eszközzel.

A további védelem érdekében engedélyezheti a két tényezős hitelesítést. A tárolt jelszavak eléréséhez olyan mesterjelszót kell használni, amelyet sehol nem tárolnak.

Jelszóváltó: A Dashlane most egy jelszóváltó funkciót kínál, amely a versenytől távol tartja őket. Ez a legújabb szolgáltatás lehetővé teszi a jelszavak együttes frissítését, ami időt takarít meg, miközben biztonságosabbá teszi a jelszavakat.

RoboForm

A RoboForm egy web alapú jelszókezelő, amely felkínálja a felhasználókat, hogy bármilyen internetes eszközről jelentkezzenek be, majd hozzáférjenek jelszaikhoz. Régóta ezt az iparág vezetõjének tekintik. A RoboForm egy könnyen használható szoftver, amely lehetővé teszi a bejelentkezést, a jelszavak mentését és a mentett jelszavak beolvasását.

RoboForm

Automatikus mentés funkciói: Automatikusan elmentheti a személyes információkat, például címeket, neveket, születésnapot és a jelszavakat.

Többtényezős hitelesítési lehetőség: A RoboForm ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy csak a regisztrált eszközök férhetnek hozzá egy fiókhoz. Háromféle tényezőt tartalmaz: hardver vagy szoftver token, jelszó vagy biztonsági kérdés, valamint egy ujjlenyomat- vagy retina-vizsgálat. Ennek a funkciónak a engedélyezéséhez legalább két tényezőnek meg kell jelennie a RoboForm-fiókba való bejelentkezéshez.

Biztonság: Nem kétséges, hogy a RoboForm web alapú szolgáltatása meglehetősen kényelmes, mégis könnyíti meg a hackerek és más illetéktelen személyek számára a jelszókezelő kihasználását. A RoboForm felhasználók számára a felhő és az online tárolás csak egy lehetőség, és választhatják, hogy csak a számítógépet tárolják az információkkal a biztonság javítása érdekében..

KeePass

Ez egy nyílt forráskódú platform, és teljesen ingyenes. A végpontok közötti titkosítást kínáljuk, amely erős AES-256 titkosítást használ Sha-256 hash-hitelesítéssel. A KeePass a jelszavait laptopján, mobil eszközén vagy asztalán tárolja.

KeePass

A KeePass egy erős és testreszabható jelszókezelő, amely különféle modern asztali és mobil platformon futtatható. Ugyanakkor ez eléggé technikai okok miatt a nem technikai felhasználók félelmet szenvedhetnek tőle. A böngészőintegráció hozzáadásához plug-inek érhetők el.

Jelszógenerátor: A KeePass automatikusan feltöltődik, amikor új jelszót ad meg egy jelszógenerátorral. Azt is lehetővé teszi, hogy sok beállítást konfiguráljon a jelszógenerátor beállításához.

A jelszógenerátor segítségével jelszavakat is generálhat igény szerint. A KeePass jelszógenerátor funkciója megtöri a központozás negyedik kategóriáját, és lehetővé teszi szóköz, valamint magas ANSI karakter, például ü és Ñ beillesztését..

Automatikus típus és alkalmazásjelszó: A KeePass nem rögzíti automatikusan a hitelesítő adatokat, amikor bejelentkezik a webhelyek biztonságához, mégis félig automatikusan megteszi. Félautomata automatikusan kitölti az Ön hitelesítő adatait az Auto-Type nevű szolgáltatás használatával. A mentett hitelesítő adatok kitöltéséhez ez a szolgáltatás szó szerint szimulálja a gépelést a billentyűzeten.

Adatbázis szinkronizálás: A KeePass az adatbázisát a helyi tárolóban kezeli, és nem a felhőben, ahogy már említettük. Ha az adatokat helyben tárolják, minimalizálja az adatok megsértésének esélyét.

1Password

Az 5 legjobb jelszókezelő listája az 1Password programmal ér véget. Képes egy szigorúbb jelszót generálni az Ön számára. Tárolhat magáninformációkat, a jelszavak kivételével. A kétlépcsős azonosítás szintén engedélyezve van ebben a jelszókezelőben.

30 napos pénz-visszafizetési garancia Elérhető Windows, Android, Mac és iOS |

1Password

Biztonságos jelszómegosztás: Ez a legjobb jelszókezelő számodra, ha megosztja a jelszavait családtagokkal, barátokkal és munkatársakkal. A jelszavak biztonságos megosztása komoly aggodalomra ad okot. Az összes jelszavának csak a bejelentkezési adatainak e-mailbe vagy csevegőbe történő beillesztése érdekében történő védelme nincs értelme. Az 1Password lehetővé teszi a jelszavak biztonságos megosztását az 1Password többi felhasználójával.

Őrtorony: Az 1Password rendelkezik ezzel a csodálatos Őrtorony-funkcióval, amely ellenőrzi az ágyékát az ismert sebezhetőségek szempontjából, és értesíti Önt, ha meg kell változtatni egy jelszót. Ha bármely webhelyet sebezhetőnek talál, azonnal értesíti Önt, hogy frissítse a jelszót.

Következtetés

Az online biztonság és a magánélet védelme érdekében a jelszavak és a jelszókezelők a legfontosabb dolgok, amelyeket egyszerre meg kell őrizni. A legjobb jelszókezelő kiválasztása fontos, mivel a jelszókezelő megóvja minden fontos adatát. Minden jelszókezelő eltérő tapasztalatokat nyújt egymástól.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me