Bagaimana Membuka Blokir Laman Web di Chrome? – [Tutorial 2020]


Sekatan internet adalah biasa di hampir setiap negara di dunia ini, sama ada anda suka atau tidak entiti tertentu cuba menyekat laman web, dan penyemak imbas Google Chrome adalah penyemak imbas web yang paling banyak digunakan, jadi kami akan menunjukkan kepada anda cara membuka blokir laman web pada Chrome.

Kami bukan sahaja akan menerangkan kepada anda kaedah terbaik dan termudah, tetapi kami juga akan membimbing anda melalui keseluruhan proses agar tidak ada kekeliruan.

Terdapat banyak sebab mengapa beberapa laman web disekat, antaranya:

 • Penapisan kerajaan
 • Sekatan geografi untuk mengecualikan beberapa wilayah (penyekat geo)
 • Sekolah dan tempat kerja menyekat akses untuk keselamatan awam atau untuk mengurangkan penggunaan jalur lebar
 • Sekolah / Kerja yang cuba mengehadkan masa yang tidak produktif (media sosial, YouTube, dll)
 • Laman web berada dalam senarai terhad di Google Chrome
 • Laman web berada dalam senarai terhad pada aplikasi antivirus / antimalware anda
 • Hostfile anda menyekat akses

Maklumat Grafik untuk Buka blokir laman web di Chrome

Cadangan Terbaik untuk Pembaikan yang Mudah

Ini sangat penting:

Cara termudah dan paling berkesan untuk menyelesaikan masalah anda dan menyekat semua laman web adalah dengan menggunakan VPN (Rangkaian Peribadi Maya) seperti NordVPN.

Aplikasi VPN ini dapat berjalan di semua peranti anda secara serentak sehingga anda hanya memerlukan satu VPN untuk melepaskan semua perkara dan ini adalah salah satu dari sedikit VPN yang memilikinya sambungan sendiri untuk krom. VPN akan membuka sepenuhnya potensi internet, di mana sahaja anda berada di dunia, dengan satu klik tetikus.

Ia berfungsi seperti filem penggodam, di mana sambungan internet anda diarahkan melalui beberapa pelayan di seluruh dunia. Anda mendapat alamat IP baru sehingga tidak ada yang dapat melacak anda, penggunaan internet anda sepenuhnya aman penyulitan bertaraf ketenteraan, NordVPN mempunyai pelayan di lebih dari 60 negara yang berbeza sangat mudah untuk menggunakan, mempunyai Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan mereka adalah salah satu paling murah VPN ada di pasaran.

>> Klik di sini untuk mendapatkan potongan 70% di NordVPN <<

Mengapa Laman Web Disekat Di Beberapa Negara?

Di beberapa negara, laman web disekat berdasarkan penapisan. Penapisan ini dilakukan oleh pemerintah untuk mencegah pengguna internet mengakses laman web (termasuk e-mel dan media sosial) dengan alasan kelebihan politik mereka sendiri. Tujuan asas penapisan merangkumi alasan politik di mana mereka menyekat laman web berita daripada menyebarkan propaganda terhadap mereka. Tujuan lain termasuk menyekat kandungan torrent dan cetak rompak yang dilarang di banyak negara, dengan hukuman termasuk denda berat dan penjara.

Pemblokiran laman web dilakukan oleh ISP (Internet Service Provider, think Verizon dan Comcast), yang diperintahkan oleh pemerintah. Sekatan ini bertentangan dengan tujuan utama internet iaitu menjadi platform percuma dan terbuka untuk mengakses maklumat. Sekatan ini tidak boleh dipersalahkan hanya pada China, Rusia dan Korea Utara, di mana tahap penapisan adalah salah satu yang paling besar. Sebilangan besar negara lain juga menggunakan taktik ini dalam satu atau lain cara, tetapi anda mungkin belum pernah mendengarnya.

Memeriksa Alamat IP Anda…

Alamat IP

!

Lokasi

!

Penyemak Imbas

!

Resolusi skrin

!

Buka Tapak Laman Di Chrome dengan NordVPN Dapatkan IP Baru, Lokasi Terlihat, dengan potongan 70%!

IP dan Lokasi anda Terlihat!

Seperti yang anda lihat di atas, sangat mudah bagi ISP, Kerajaan atau bahkan laman web anda untuk mengesan alamat dan lokasi IP anda. Ini memudahkan anda menyekat kandungan mereka. Dengan menggunakan VPN anda memotongnya dengan mudah.

Dilaporkan bahawa negara-negara barat seperti Inggeris, Jerman, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia (dan hampir semua negara barat lain) juga menyekat laman web. Lebih dari 600,000 laman web di United Kingdom telah disekat, di mana kebanyakan dari mereka tidak berkaitan dengan kegiatan cetak rompak. Juga di Jerman, pemerintah boleh mendenda syarikat media jika kandungannya tidak dihapus seketika.

Terdapat banyak negara yang telah melarang warganya mengakses laman web popular, oleh itu, pengguna internet di coutries tersebut terbang ke dalam radar dengan menggunakan VPN khusus (suka NordVPN) untuk membuka blokir laman web dengan mudah di Google Chrome.

Sekarang kita akan menyelidiki alat terbaik alias “Pembuka Blok Laman Web” yang dapat digunakan dengan krom.

Gunakan VPN (Rangkaian Peribadi Maya)

VPN adalah aplikasi perisian privasi yang membuat terowong yang selamat dan dienkripsi antara peranti anda (dan chrome) dan internet. VPN membolehkan anda melayari internet tanpa nama, menyulitkan komunikasi anda, dapat membuka blokir laman web, menghindari penapisan dan melindungi data anda dari pengawasan.

Nota:

Penggunaan VPN membolehkan anda buka sekatan laman web dengan senang, yang sebelumnya tidak dapat diakses, oleh menyembunyikan IP sebenar anda alamat dengan yang berbeza dan “penipuan” lokasi anda. Kemudian apabila ISP atau Laman Web memeriksa alamat IP anda untuk melihat apakah anda berasal dari tempat yang dibenarkan untuk mengakses laman web ini, anda akan kelihatan dari lokasi tersebut.

VPN Terbaik untuk Buka Sekatan Laman Web di Chrome

PangkatPenyediaHarga $Diskaun
1NordVPN3.49 – p / mDiskaun 70%
2ExpressVPN8.33 – p / mDiskaun 35%
3VPN CyberGhost5.99 – p / mDiskaun 53%

NordVPN

NordVPN

NordVPN menyimpan aktiviti dalam talian anda secara peribadi dan selamat daripada pemantauan. Ia menggunakan enkripsi data berganda (keselamatan ketat), mempunyai pelayan pantas dan suis kill automatik. NordVPN mempunyai 1079+ pelayan di 61 negara dengan 6 sambungan serentak. Ia menawarkan sokongan pelanggan 24/7, tidak menyimpan log, mempunyai Sambungan Chrome dan mempunyai Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

NordVPN komited untuk memberi pengguna kebebasan Internet dengan keselamatan maksimum. Ini mewujudkan sambungan yang menyulitkan semua paket data yang ditukar antara komputer dan internet. NordVPN menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan menggunakan teknik canggih untuk membuka blokir laman web yang disekat di google chrome.

6 Langkah Membuka Blok Laman Web Dengan NordVPN.

 1. Pergi ke Laman Web NordVPN.
 2. Muat turun dan pasang yang serasi Pelanggan VPN (aplikasi).
 3. Aktifkan akaun VPN.
 4. Pilih lokasi pelayan dari senarai Pelayan.
 5. Klik butang Sambung.
 6. Buka Google Chrome dan cuba mod “Penyamaran” untuk privasi yang lebih baik.

ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN adalah VPN hebat yang memberikan keselamatan terbaik dengan kelajuan super cepat. Ia mempunyai 145+ pelayan di lebih dari 94 negara bersama dengan sokongan pelanggan 5 bintang. ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, ini bermaksud pengguna yang tidak berpuas hati boleh meminta bayaran balik. Ia menggunakan penyulitan yang kuat dan tidak menyimpan catatan lalu lintas anda.

ExpressVPN percaya bahawa setiap orang harus dapat mengakses semua laman web tidak kira di bahagian dunia mana anda berada. Ia boleh dipercayai untuk membuka blokir laman web di chrome kerana mempunyai lapisan keselamatan dengan enkripsi OpenVPN 256-bit.

ExpressVPN sedikit lebih mahal daripada kebanyakan VPN lain di pasaran, tetapi mereka menawarkan tahap perkhidmatan yang hebat.

>> Klik di sini untuk melayari laman web rasmi <<

Penyemak Imbas Tor

Penyelesaian lain yang sangat berguna dan boleh dipercayai untuk membuka blokir laman web adalah Tor. Tor membolehkan anda melayari tanpa nama dan juga menghalang kebiasaan melayari anda dilacak. Ini adalah rangkaian pelayan, mirip dengan VPN, di mana ia menghantar komunikasi anda melalui 3 pelayan untuk sampai ke destinasi anda. Paket data berlapis (seperti bawang) sehingga setiap pelayan yang dilalui maklumat tidak dapat membacanya, ia hanya tahu ke mana ia harus pergi seterusnya.

penyemak imbas tor

Amaran:

Kelemahan besar menggunakan penyemak imbas Tor adalah kelajuan menyemak imbas yang sangat perlahan, anda tidak akan dapat menstrimkan video atau muzik dengannya.

Juga, banyak penjenayah siber dan penipu juga menggunakannya, jadi dalam beberapa kes, Tor juga sebenarnya dapat disekat oleh laman web yang tidak semestinya menyekat anda.

Penyemak Imbas Web Paling Selamat Disokong untuk Tanpa Nama

Buka blokir Laman Web dengan Mengubah HTTP Ke HTTPS

Http Vs Https

HTTP adalah protokol komunikasi utama yang membolehkan klien dan pelayan berkomunikasi. Ini memindahkan maklumat dalam teks yang dapat dibaca yang menjadi perhatian keselamatan besar. Walau bagaimanapun, HTTPS adalah saluran komunikasi yang dienkripsi dan cara yang selamat untuk memindahkan data antara peranti.

Sebahagian laman web di google chrome dapat dibebaskan dengan menukar HTTP menjadi HTTPS. Sebagai contoh, laman web seperti itu mempunyai sijil SSL yang tidak disahkan, yang mengehos domain mereka di persekitaran pelayan VPS atau Dedicated. Berikut adalah langkah-langkah yang harus diikuti:

 • Buka penyemak imbas anda dan klik di dalam bar alamat (bukan bar carian)
 • Daripada menaip ‘http://www.example.com’, ketik ‘https://www.example.com’
 • Mesej keselamatan akan muncul jika syarat yang dinyatakan sebelumnya berlaku. Klik “Teruskan pula” dan akses laman web yang disekat.

HTTPS Di mana sahaja

Tambahan HTTPS Everywhere adalah usaha sama Tor dan EFF. Sambungan penyemak imbas ini secara semula jadi mengubah permintaan dan membimbing anda untuk melindungi tempat dengan HTTPS. Sekiranya program anda mengaitkan anda dengan laman web yang tidak terjamin, HTTPS Everywhere akan menyimpan maklumat anda secara peribadi dan selamat daripada membocorkan maklumat anda dengan mengalihkannya ke HTTPS yang dienkripsi.

Pada titik ketika peluasan diaktifkan, ia menjalin hubungan dengan SSL dan mencari penyataan yang paling selamat dari laman web yang anda lawati. HTTPS Everywhere adalah pelanjutan terbaik untuk melayari laman web yang selamat.

Nyahsekat Laman Web dari Senarai Tapak Terhad di Chrome

Kadang-kadang apabila anda tidak dapat membuka laman web, ini bukan kerana ia disekat di lokasi anda tetapi ia telah diletakkan di senarai terhad dari laman web yang berpotensi berbahaya. Penyelesaian untuk ini adalah dengan membuka blokir laman web pada penyemak imbas Google Chrome dari senarai laman web yang dilarang.

Cara membuka blokir laman web terhad di google chrome:

 1. Buka penyemak imbas Google Chrome dan klik butang menu untuk memeriksa tiga titik garis di sudut kanan atas.
 2. Klik ‘tetapan’
 3. Tatal ke bawah dan cari ‘Tunjukkan tetapan lanjutan’
 4. Di bahagian rangkaian, klik pilihan ‘Ubah tetapan proksi’
 5. Klik tab ‘Keselamatan’ dan kemudian klik ikon ‘Tapak terhad’
 6. Sekarang klik pilihan ‘Sites’ untuk membuka tetingkap laman web yang dilarang
 7. Terakhir, klik laman web yang disekat dari senarai dan pilih butang ‘Alih Keluar’; ini akan menyahsekat laman web tertentu
 8. Tutup tetingkap laman web yang dilarang dengan hanya memilih pilihan ‘tutup’ di bawah dan klik ‘Ok’ untuk menutup tetingkap hartanah Internet.

Sambungan Google Chrome

Cara lain untuk menyelesaikan masalah pertanyaan “bagaimana mengakses laman web yang disekat di chrome” adalah dengan menggunakan sambungan Chrome. Terdapat pelbagai sambungan yang sesuai untuk membuka blokir laman web pada penyemak imbas chrome tetapi satu-satunya yang berfungsi dengan baik ialah pelanjutan VPN.

Terdapat banyak pelanjutan VPN google chrome yang tersedia di Kedai Web Chrome, tetapi seperti yang saya jelaskan di bahagian sebelumnya, NordVPN adalah yang terbaik untuknya. NordVPN mempunyai beberapa ciri terbaik, sangat pantas, sangat mudah digunakan dan juga salah satu yang paling murah.

Yang perlu anda buat ialah:

 1. Pergi ke NordVPN di sini dan daftar untuk perkhidmatan ini
 2. Pergi ke kedai web Google Chrome di sini dan klik “Tambah Ke Chrome”
  Klik
 3. Klik “Tambah Sambungan”
  Tambahkan pelanjutan NordVPN Chrome Extension
 4. Klik pada ikon pelanjutan Chrome “NordVPN” di Chrome dan kemudian masukkan Nama Pengguna dan Kata Laluan anda
  Ikon Sambungan Chrome NordVPN
 5. Klik “Cari negara tertentu”
  Cari Sambungan Chrome NordVPN negara tertentu
 6. Cari lokasi pelayan yang anda perlukan untuk membuka kunci laman web.
  Sambungan Chrome NordVPN
 7. Anda kini bersambung. Pergi dan sambungkan ke laman web anda yang sebelumnya disekat.
  Disambungkan ke pelanjutan Chrome NordVPN pelayan

Proksi Chrome

Suis VPN Proksi

Pelayan proksi bertindak seperti orang tengah yang bodoh untuk lalu lintas internet anda. Mereka tidak menyulitkan lalu lintas antara komputer dan pelayan proksi anda, mereka dapat mengubah maklumat yang anda hantar dan juga mengubah maklumat yang dikembalikan kepada anda tanpa pengetahuan anda, mereka juga dapat membaca semua yang anda lakukan pada proksi. Ini boleh menyebabkan masalah keselamatan dan privasi semasa menyemak imbas kandungan yang disekat dan sangat berisiko jika anda berurusan dengan maklumat sensitif. Oleh itu, dapat disimpulkan bahawa pelayan Proksi tidak baik untuk tugas yang serius kerana mereka mungkin terganggu.

Sebaliknya, VPN menyulitkan semua lalu lintas, oleh itu, memberikan peningkatan keselamatan dalam talian anda. ISP, penggodam atau kerajaan anda tidak akan dapat mengintip atau memintas data anda. VPN seperti NordVPN akan membuka blokir laman web dengan ciri geo-spoofing canggih mereka, menjadikan anda tidak dikenali dan dilindungi.

Inilah cara anda boleh menyediakan Proksi Google Chrome:

 • Buka menu Google Chrome.
 • Klik Tetapan kemudian tatal ke bawah dan klik Lanjutan.
 • Pilih pada Buka tetapan proksi dari bahagian rangkaian.
 • Pilih tab Sambungan dan kemudian klik yang Pilihan tetapan LAN.
 • Hapus centang tetapan Pengesanan automatik dalam tetapan LAN, pergi ke bahagian Pelayan proksi dan klik pilihan Gunakan pelayan proksi untuk LAN anda.
 • Anda mesti telah menerima alamat IP pelayan proksi dan nombor port melalui e-mel yang berasingan.
 • Sekarang, Dalam Alamat, ketik alamat IP pelayan proksi dan kemudian masukkan nombor port di bahagian port.
 • Akhirnya, klik OK untuk menutup tetapan LAN tab dan kemudian klik OK sekali lagi supaya tetapan proksi disimpan.

Ini sangat penting:

Ingatlah untuk mematikannya apabila anda selesai kerana anda tidak mahu menggunakan proksi jika anda tidak perlu.

Kesimpulannya

Laman web yang disekat dapat diakses dengan beberapa cara, lebih mudah daripada yang lain. Sebab-sebab sekatan ini boleh menjadi banyak termasuk gangguan pekerja, pelajar dari pekerjaan mereka dan negara yang menyekat kandungan tertentu dari warganegara. Anda hanya perlu memilih penyelesaian yang tepat untuk memenuhi keperluan anda, VPN adalah penyelesaian terbaik dan termudah tetapi mungkin tidak selalu sesuai dengan anda, terutamanya jika anda tidak mampu mendapatkannya. Semoga penyelesaian percuma kami yang lain dapat memperoleh hasil yang serupa bagi anda yang kurang bernasib baik.

Sekiranya anda menyukai panduan ini, sila sukai dan kongsi sehingga orang lain dapat menemuinya. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dan kami akan menghubungi anda.

Soalan Lazim

Adakah Menggunakan CroxyProxy Berguna untuk Membuka Blok Laman?

Ini adalah jawapan ya dan tidak. Sekiranya anda hanya mahu membuka blokir laman web yang tidak mempunyai maklumat sensitif, anda tidak mempunyai butiran peribadi di dalamnya, anda tidak membeli apa-apa, tidak mahu menstrim atau memuat turun maka tidak mengapa menggunakan.

Sekiranya ada jawapan tersebut ya untuk anda, maka anda TIDAK mahu menggunakan CroxyProxy, gunakan VPN seperti NordVPN sehingga anda dilindungi dan maklumat anda dirahsiakan.

Cara Buka Sekatan YouTube di Chrome?

Sekiranya anda ingin membuka blokir YouTube di chrome, maka anda ingin menggunakan VPN. Cukup dapatkan VPN (kami mengesyorkan NordVPN), sambungkan ke pelayan yang paling dekat dengan anda, atau di negara lain jika disekat di negara anda, kemudian lancarkan YouTube dan nikmati.

Cara Membuka Blok Laman yang Disekat oleh Pentadbir

Untuk masalah ini, anda pasti mahu menggunakan VPN. Sekiranya anda hanya menggunakan perkhidmatan Proksi untuk membuka blokir laman web, maka anda mungkin boleh menggunakan laman web yang disekat buat sementara waktu tetapi pentadbir akan mengetahui siapa anda dan melihat bahawa anda telah melepasi sekatan, mereka kemudian akan menyekat anda dari memasuki dan menjadi sukar di bawah pemerhatian yang meningkat.

Cara Membuka Blok Laman di Sekolah

Ini sama dengan jawapan di atas jika anda ingin membuka blokir laman web di sekolah, pastinya VPN supaya anda tidak dijejaki oleh pentadbir sekolah dan disekat dari segalanya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me