Ce este VPN – Ghid pentru incepatori


O VPN (rețea virtuală virtuală) este o rețea utilizată pentru a oferi confidențialitate și anonimat atât în ​​rețelele publice, cât și în cele private. Acestea sunt utilizate în mod regulat de către organizații pentru a asigura informații sensibile. Securitatea este extinsă cu un VPN pe motiv că adresa IP de bază a clientului este înlocuită cu una de la furnizorul VPN.

Această tehnică permite suporterilor să obțină o adresă IP din orice oraș din lume pe care îl oferă serviciul său VPN. De exemplu, este posibil să trăiești în San Francisco, dar cu un VPN, poți părea că locuiești în Amsterdam, New York sau în orice număr de zone urbane.

Deoarece organizația VPN nu cunoaște numele, adresa sau economisirea punctelor dvs. de interes, aceasta include un nivel suplimentar de securitate. Cu toate acestea, în prezent vor cunoaște adresa dvs. IP autentică.

Cum funcționează VPN-urile?

Când faceți o interfață cu web-ul, vă asociați inițial cu Furnizorul de servicii Internet (ISP), care în acel moment vă asociază cu orice site-uri (sau alte active web) pe care doriți să le vizitați. Toată mișcarea dvs. web trece prin serverele ISP și poate fi văzută de ISP.

Când vă aflați într-o VPN, interfațați cu un server utilizat de furnizorul dvs. VPN (un „server VPN”) cu ajutorul unei conexiuni criptate. Acest lucru implică că toate informațiile dintre computer și serverul VPN sunt criptate, astfel încât tu și serverul VPN îl poți „vedea”.

De ce este necesară utilizarea unui VPN?

Un VPN vă garantează că veți rămâne complet privat și sigur pe măsură ce sunteți pe web. ISP-ul dvs. nu va avea puterea să vă vadă informațiile, deoarece acestea au fost complet criptate. Activitățile dvs. sunt direcționate complet prin intermediul serverului VPN, de-a lungul acestor linii care garantează că informațiile dvs. nu pot fi găsite de furnizorul dvs. de servicii.

Când schimbați adresa dvs. IP pe un server VPN, veți fi descifrați de lumea online ca fiind dintr-o bucată specifică a națiunii sau lumii, având în vedere acel nou IP. Persoanele care încearcă să urmărească mișcarea dvs. online vor fi direcționate către serverul VPN. În consecință, adresa dvs. IP autentică nu va fi niciodată descoperită.

Cu atât mai mult, un VPN garantează că puteți obține online un hotspot Wi-Fi deschis, fără ca informațiile dvs. să fie descoperite. Se știe că hackerii iau informații online în conexiune Wi-Fi pe timp de zi, deoarece informațiile respective nu sunt complet codificate sau securizate. Cu un VPN, garantezi că te vei păstra pe web și în siguranță.

Protocoale VPN

Cantitatea de protocoale VPN care asigură securitatea crește cu timpul. Cele mai cunoscute protocoale sunt:

PPTP – PPTP a existat încă de pe vremea Windows 95. Scopul oferit de PPTP este faptul că acesta poate fi configurat practic pe fiecare sistem de operare real. Deci, PPTP crește o conexiune punct la punct peste protocolul GRE. Securitatea convenției PPTP a fost ridicată la îndoială încă de la întârziere. Este la fel de solid, dar nu este cel mai sigur.

L2TP / IPSec – L2TP prin IPsec este mai sigur decât PPTP și oferă mai multe aspecte importante. L2TP / IPsec este o metodă pentru actualizarea a două convenții, ținând cont de obiectivul final pentru a obține cele mai bune caracteristici ale fiecăreia. Pentru această situație, protocolul L2TP este utilizat pentru a face un pasaj și IPsec oferă un canal sigur. Acest lucru face pentru un pachet uimitor de sigur.

Deschide VPN – OpenVPN este un VPN bazat pe SSL care continuă să preia faima. Produsul utilizat este open source și accesibil fără rezerve. SSL este un protocol de criptare dezvoltat, iar OpenVPN poate continua să funcționeze pe un port UDP sau TCP solitar, ceea ce îl face adaptabil într-un mare grad.

Ce poți face cu un VPN?

Puteți utiliza un VPN pentru a face piese într-o direcție opusă, verificând orice cadru. În timp ce sunteți pe un VPN, vă deghizați activitatea online de toată lumea. Vă veți păstra exercițiile private de la organizația dvs. de specialitate online, în timp ce garanția suplimentară a administrării nu încearcă și va urmări activitățile.

De asemenea, puteți sta departe de supraveghere atunci când utilizați un VPN. Utilizând un punct de conectare alternativ, faceți, practic, piese într-o direcție opusă de la orice firewall sau piese introduse de ISP-ul dvs., mediul de lucru sau școala. Cu atât mai vital, puteți trece de un firewall de restricție specific, care a fost introdus de guvernul dvs. din apropiere.

De asemenea, puteți utiliza un VPN pentru a ajunge la lucruri care nu vă pot ajunge din cauza zonei dvs. geografice. Adică, un american ar putea accesa înregistrări din Canada sau Regatul Unit atunci când se află pe un VPN. De asemenea, puteți accesa înregistrări pe care le observați de obicei acasă, cu toate acestea, nu puteți ajunge în mod rezonabil în timp ce sunteți în vacanță.

Cum să alegeți un serviciu VPN?

Afacerea VPN s-a detonat până la sfârșitul anului, ca un număr din ce în ce mai mare de modificări ale clientului web către produs. Indiferent dacă ocolește etapele media geo-blocante la nivel mondial – de exemplu, Netflix – sau protejează de recunoașterea extinsă a guvernului, VPN-urile s-au dovedit a fi esențiale pentru unii.

Fiecare furnizor VPN oferă o mulțime de aspecte importante și niveluri schimbătoare ale personalizării interioare. În timp ce aceste porturi și convenții distincte contribuie bine pentru cei cunoscuți din punct de vedere tehnic, se poate dovedi o supraîncărcare instantaneu pentru cei mai puțin experimentați.

Există numeroase componente angajate în caracterizarea celui mai bun furnizor. Deși numeroase depășesc așteptările pe un singur teritoriu, ele au nevoie în mod regulat într-un alt teritoriu. Punctele enumerate mai jos trebuie notate în timp ce optați pentru un serviciu VPN.

Sunteți în siguranță pe un VPN?

O administrație VPN decentă vă va oferi un nivel ridicat de securitate. Veți fi securizat împotriva recunoașterii administrației publice, va împiedica ISP-ul dvs. să recunoască ceea ce faceți pe web și să continuați să urmați de la proprietarii de drepturi de autor cu șansa de a descărca în mod greșit media.

Fie că, după cum se poate avertiza, un VPN nu vă va asigura dacă poliția, guvernul sau diferiți experți vă apreciază în mod deosebit pe dvs. și exercițiile dvs. web.

Aș putea să torrent în siguranță folosind un VPN?

În cazul în care furnizorul dvs. îl acordă, atunci torrenting-ul (descărcare P2P) ar trebui să fie bine. În orice caz, nu toate organizațiile VPN permit acest lucru, așa că încercați să verificați înainte de a vă alătura.

Când faceți un torent, toată lumea care descarcă acel document poate distinge, fără îndoială, adresa IP a oricărei alte persoane care descarcă o înregistrare similară. Când utilizați o VPN, IP-ul VPN-ului dvs. va apărea în loc de adresa dvs. IP autentică.

Furnizorii VPN obțin în mod obișnuit să se confrunte cu drepturile de autor din cauza exercițiilor clienților lor. Numeroși vor colabora și, eventual, vor preda numele clienților care se ocupă. Alții vor emite pur și simplu înștiințări și vor separa infractorii de rehașare.

Există câteva organizații care sunt vesele care vă vor lăsa în jos și vă vor păstra personalitatea privată. Un VPN care nu ține niciun fel de jurnal este constant constant cu șansa pe care intenționați să o descărcați prin P2P.

Este legal să folosești un VPN?

În majoritatea națiunilor de pe glob, protecția este un ideal legitim pentru o parte dominantă a rezidenților. În sezonul compunerii acestui articol, utilizarea unei VPN este legală în toate națiunile. În consecință, o mare parte din aceste țări interzic administrațiilor VPN să lucreze.

Aceștia încearcă frecvent să împiedice persoanele să ajungă în administrațiile VPN din străinătate; fie că este posibil, un număr semnificativ din aceste pătrate sunt complet incomplet.

Dezavantajele VPN

Despre prea multe avantaje s-a vorbit deja. Acum să trecem la dezavantaje în timp ce utilizați un VPN. În cazul în care vă gândiți să adăugați un VPN la exercițiile dvs. de navigare web, trebuie să știți despre două contemplații.

Problema potențială principală este în același lucru ceea ce face ca VPN-urile să vorbească cu câțiva – capacitatea de a-ți parodia adresa. Acest lucru este nemaipomenit atunci când trebuie să aveți toate grijile de a vă afla într-o altă națiune pentru a ajunge la administrațiile și substanța sa, însă nu tot atât de bine în mod constant. De exemplu, să presupunem că sunteți situat în SUA, cu toate acestea, încercați în Marea Britanie și alegeți să efectuați puțin cumpărături bazate pe web. Dintr-o dată, majoritatea evaluării dvs. va fi în lire sterline și nu în dolari.

De asemenea, în cazul în care acceptați să acceptați anumite administrații, în calitate de Bitcoin, cadrul va lua adresa dvs. IP ca evanghelie pentru zona dvs., astfel încât puteți ajunge să vă clasificați într-o zonă în care nu trăiți în general. Odată ce se întâmplă acest lucru, realizarea unei îmbunătățiri nu este în general la fel de simplă ca schimbarea pasajului și reîncărcarea site-ului.

În plus, lucrul de pe un site de la distanță poate provoca scăderi moderate ale vitezei tale peruse. Din când în când, este greu de observat, dar din când în când poate fi uriaș – și backpedals la posibilitatea ca datele tale să fie totuși îndreptate prin link-uri către VPN-ul dvs. înainte de a putea ieși pe web.

Utilizarea unei VPN se transformă practic într-o nevoie, spre deosebire de doar o alegere. În ciuda faptului că există câteva aspecte legate de utilizarea unei VPN, avantajele le depășesc cu mult și obținerea chiar și a titlurilor nesemnificative oferite de un furnizor gratuit nu este în mod pozitiv ceea ce vă lamentați..

A Must Read

Deși un VPN îți va îmbunătăți în mod fundamental securitatea și securitatea online, este esențial să reamintim că există puncte de întrerupere la această asigurare.

După cum sa spus deja, un VPN nu va oferi secretul complet. Și fără șansa ca specialiștii să vă vizeze în mod special, o rețea virtuală virtuală va fi de mică ajutor. Fii atent dacă un VPN oferă o denumire fără nume.

Un VPN nu împiedică site-urile să vă urmărească. Utilizarea unei rețele virtuale virtuale pentru a-ți desfășura adresa IP ajută, totuși, partea dominantă a urmărilor efectuate de site-uri și examinarea este încheiată folosind următoarele inovații, de exemplu, tratează și amprentează programul.

O rețea privată virtuală nu poate împiedica site-urile să vă urmeze pe parcursul acestor linii. Abordarea ideală pentru a vă proteja împotriva urmărilor este prin diferite modificări de programe și module.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me