Cum să securizați site-ul de comerț electronic


Securitatea lucrurilor valoroase din punct de vedere fizic este mult mai ușoară, ceea ce poate fi obținut prin utilizarea ușilor sigure cu încuietori, camere CCTV, sisteme de alarmă etc. Acestea sunt modalități de securitate vizibile de care oricine funcționează un magazin local într-un centru comercial. Dar ce se întâmplă dacă toate activitățile dvs. de afaceri apar online? Comerțul electronic este o industrie în creștere care are nevoie de protecție împotriva hackerilor sofisticați, care caută întotdeauna slăbiciunea magazinelor online pe care le pot exploata. Cu siguranță, hacking-ul și furtul online sunt cu mult mai diferite de furtul obișnuit al câtorva articole și vânzarea lor pe piața neagră locală..

Infractorii cibernetici sunt după datele care sunt mult mai valoroase. Toate detaliile cărții de credit, ID-ul clientului, un magazin de comerț electronic sau afacerea dvs. sunt toate în pericol de furt online. Astfel, asigurarea tuturor acestora devine vital importantă. Am conceput pentru dumneavoastră câteva dintre cele mai eficiente sfaturi care v-ar ajuta în dezvoltarea securității unui site web de comerț electronic.

Selectați Găzduire comerț electronic

Sunt necesare multe investiții pentru construirea unui site web. Banii sunt necesari pentru planificarea, construirea, optimizarea și promovarea unui site web. Însă gândiți-vă înainte de a alege o opțiune de găzduire low-cost pentru site-ul dvs. web. Serviciile ieftine de găzduire oferă funcții care sunt tentante, dar nu sunt practice. De asemenea, dacă sunteți pe un serviciu de găzduire partajat cu un număr de utilizatori, la sfârșit s-ar putea să fiți afectat de cartierul zgomotos. Este bine să fii sigur despre cât de mult investește gazda în securitate.

Cea mai bună opțiune pentru comercianții de comerț electronic este un server privat virtual. Este bun, are performanțe scalabile cu costuri rezonabile și, de asemenea, opțiunile de personalizare a securității sunt geniale.

Configurarea serverului pentru securitate este, de asemenea, o opțiune bună și există șansa ca dacă nu sunteți în stare să vă gestionați serverul, atunci puteți alege o gazdă de încredere care să o facă pentru dvs..

Treceți la HTTPS

Utilizarea găzduirii HTTPS securizate cu un certificat SSL, până de curând a fost limitată doar la zona de plată a site-ului. Acesta este încă cazul; cu toate acestea, proprietarii de site-uri se deplasează acum pentru a-și asigura site-urile.

Google a declarat în 2014 că includ HTTPS ca factor de clasare. Recent au spus că au planuri de a marca toate site-urile cu HTTP ca nesigure. Lucrul similar a spus Mozilla în 2015. Dacă un site vrea să treacă de la HTTP la HTTP, atunci va avea nevoie de un certificat SSL. Certificatul SSL poate fi achiziționat de la o companie de găzduire sau de la un furnizor SSL de renume.

Instalarea certificatului SSL necesită mai mulți pași, cum ar fi actualizarea linkurilor interne pe site-ul dvs. web, 301 redirecționarea și actualizarea linkurilor de e-mailuri tranzacționale etc. Certificatul SSL este cel mai important pas pentru securitatea online în zilele noastre și importanța acestuia va crește pe măsură ce browserele încep să ia măsuri împotriva Site-uri HTTP.

Selectați o platformă securizată & Păstrați-l în siguranță

În prezent, o mulțime de platforme de comerț electronic sunt disponibile pentru a alege. O platformă de comerț electronic realizează cum doriți și are o reputație bună de actualizare și securitate în mod regulat. Unele platforme populare de comerț electronic includ Magento, WooCommerce și PrestaShop, dar sunt plătite. Hackerii caută continuu vulnerabilități în aceste instrumente, motiv pentru care sunt disponibile actualizări de securitate constante.

Nu lăsați site-ul dvs. web pe responsabilitatea dezvoltatorului, a designerului sau a companiei de găzduire web. În schimb, securitatea site-ului dvs. web se află pe umeri. Indiferent dacă sunteți o persoană tehnică sau nu, va trebui să vă asigurați că cineva din echipa dvs. vă acoperă înapoi. Urmăriți site-ul furnizorului de software pentru a instala cele mai recente actualizări și întrebați expertul dvs. în securitate dacă acestea sunt aplicate pe site-ul dvs..

Utilizarea aplicației de securitate pentru comerțul electronic va proteja site-ul dvs. de cele mai frecvente vulnerabilități și va ține, de asemenea, o verificare pe site-ul furnizorului pentru a vă asigura că executați cea mai actualizată versiune.

Securitatea zonei de administrare

Protejarea zonei de administrare este una dintre cele mai simple și mai ieftine metode de a îmbunătăți securitatea site-ului. Dacă utilizați platforme precum Magento sau WooCommerce (bazate pe WordPress), care sunt platforme comune de comerț electronic, atunci vor avea o zonă de administrare implicită. Majoritatea haiducilor care caută ținte ușoare pot fi ușor împiedicați prin schimbarea acestui lucru.

Schimbarea numelui de utilizator al administratorului implicit este, de asemenea, foarte importantă. Hackerii sunt în căutarea unor ținte ușoare, care este dacă utilizați un nume de utilizator implicit, cum ar fi „admin”, atunci sunteți doar o rață ședință. Faceți datele de autentificare originale și greu de spart. De asemenea, puteți restricționa zona de administrare prin configurarea unei „liste albe” de adrese IP pe care administratorul serverului dvs. le controlează și permite doar adreselor IP cunoscute să acceseze zona de administrare.

În sfârșit, configurați-vă zona de admin pentru a informa administratorul ori de câte ori este trecut un prag specific, de exemplu, încearcă să eșueze autentificarea sau încercările de autentificare a adreselor IP necunoscute. Aceste modalități sunt ieftine, eficiente, dar ușor de utilizat.

În cele din urmă, faceți-vă zona de administrare pentru a avertiza administratorul când a fost trecut un anumit prag, cum ar fi încercările de autentificare eșuate sau încercările de autentificare de la adrese IP necunoscute.

Aceștia sunt pași surprinzător de simpli și ieftini, dar eficienți.

Copii de rezervă în mod regulat

Backup-ul este foarte important dacă site-ul dvs. web este hacked în orice caz. Eșecul hardware sau eroarea umană pot fi, de asemenea, un motiv de pierdere a datelor. Astfel, backup-ul datelor dvs. este cel mai important pas și aceasta este responsabilitatea proprietarului site-ului web. O copie de rezervă manuală este o opțiune bună, dar există riscul de a uita să faceți backup în mod regulat. Prin urmare, cel mai bun mod de a păstra backup este serviciul de backup automat. Un astfel de serviciu va face backup cu regularitate a datelor și îl va păstra în siguranță.

Nu rețineți niciodată datele cardului de client

Puține platforme de comerț electronic au capacitatea de a accepta detaliile cardului de credit ale clientului și de a le salva. Cu toate acestea, acest lucru trebuie evitat. Aceasta nu este doar o practică greșită, dar vă poate aduce o amendă grea dacă, în orice caz, sistemele dvs. sunt compromise. Modul ideal de păstrare a acestor date sensibile este utilizarea serviciilor furnizorului de gateway de plată care păstrează plățile în afara site-ului dvs. pentru a menține un nivel ridicat de securitate a datelor sensibile..

Dacă afacerea este în fazele inițiale, serviciile precum PayPal permit lovirea punții rulând și sunt preferate de mulți clienți. De asemenea, este o practică bună să intenționezi acreditarea Standardului de Securitate a Datelor (PCI DSS). Garanția integrității datelor financiare ale clientului dvs. este necesară pentru a deveni compatibil PCI-DSS. De asemenea, implementarea unui control de acces puternic este necesară pe site-ul dvs. web.

Utilizați un software de combatere a fraudei Geo-Location

În aceste zile, hackingul a devenit o problemă globală și nu mai este o problemă locală. Folosirea detaliilor cărților furate implică furtul cărților într-o parte îndepărtată a lumii, care este trimisă electronic în alte părți ale pământului și apoi se folosește pentru a comite fraude online.

Puteți pierde venituri atunci când trimiteți articole pentru comenzi false și începeți să ridicați rambursări. Această problemă poate fi abordată folosind un instrument de combatere a fraudei din Geo-Location. Astfel de instrumente oferă un scor de fraudă în timp real, prin care comerciantul determină nivelul de risc pentru orice tranzacție specifică.

Pentru a crea un scor de risc de fraudă unificat, algoritmul analizează câteva criterii în jurul adresei IP a comenzii și a metodelor populare de confecționare, cum ar fi utilizarea proxy-urilor și o poate compara cu baza de date a miliardelor de tranzacții. De asemenea, vă oferă șansa de a restitui comanda sau de a efectua câteva verificări manuale.

Creați Politici manuale de securitate & Proceduri

Procedurile manuale solide sunt foarte eficiente. De exemplu, dacă primiți o comandă cu un scor cu risc ridicat, vi se pare bine. În acest caz este necesară o investigație suplimentară și aici intră în practică politicile și procedurile de securitate ale unei afaceri.

Procedurile și procesele sunt prea plictisitoare; cu toate acestea, sunt la fel de simple precum apelarea clientului prin utilizarea numărului furnizat. În cazul în care acestea nu sunt disponibile, se poate trimite un e-mail pentru a solicita unele piese de identificare. Aceasta poate fi extinsă și la politicile de parolă și securitatea fizică, cum ar fi obiectele furate sau pierdute, cum ar fi laptopurile care pot fi folosite pentru a vă accesa sistemul.

Securitate cu mai multe straturi

Este clar că un singur strat de securitate nu este suficient pentru protecția site-ului dvs., prin urmare, existența mai multor straturi de securitate este foarte recomandată.

Un firewall este o opțiune bună, fie că este un firewall fizic sau un Firewall pentru aplicație web. Acestea vă pot proteja de hak-uri celebre, de exemplu, injecții SQL sau scripturi cross-site.

De asemenea, site-ul poate fi îmbunătățit folosind o rețea de livrare de conținut (CDN). Această rețea este un set de servere dispersat geografic, care îndeplinește funcția de stocare a copiilor din paginile site-ului dvs. web.

Un avantaj al unui CDN este că pot recunoaște traficul rău intenționat pentru a preveni deteriorarea site-ului dvs. De asemenea, poate preveni atacurile de refuz de distribuire (DDoS). Atacurile DDoS pot fi, de asemenea, prevenite prin utilizarea unui software gratuit și open source.

Concluzie

Hackingul poate fi mult mai costisitor decât să nu ai siguranță doar pentru că este plătit. Cu toate acestea, nu există o soluție perfectă care să facă un site de comerț electronic sigur și solid. Cea mai bună soluție pentru protejarea unui site de comerț electronic este alegerea corectă a software-ului și platformei de găzduire și păstrarea tuturor actualizate și sigure. De asemenea, în cazul unei pierderi accidentale de date, trebuie să păstrați o copie de rezervă automată a site-ului. Cea mai bună abordare pentru păstrarea securității unui site web de comerț electronic este o securitate stratificată care cuprinde multe instrumente diferite. De asemenea, nu uitați niciodată că procedurile scrise vechi au un rol foarte important în păstrarea site-ului dvs. în siguranță și securitate.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map