Двофакторна аутентификација (2ФА) – Зашто је то потребно?


У данашње доба и узнапредоване злоупотребе и крађе интернета многи ће људи бити веома упознати са значајем безбедности на мрежи, корисничких имена и лозинки. Међутим, у случају да поставите упит „Шта је двофакторна аутентификација?“ Вероватноћа је да неће схватити шта је и како функционише, упркос чињеници да је могу користити сваки дан.

Са стандардним безбедносним методама (нарочито на вебу), само захтевајући основно корисничко име и тајни кључ, испоставило се да је прогресивно једноставно да нападачи (било у састављеној групи или сами раде) приступе приватним подацима клијента, на пример, појединцу и суптилни елементи који се односе на новац, а затим користе те податке за подношење лажних дела, у већем делу новчане врсте.

Шта је двофакторска аутентификација?

Такође је познат и као 2ФА, или ТФА, додатни слој сигурности који не омогућава да неко спречи да дође до ваше евиденције, без обзира да ли има ваш тајни кључ. Двофакторна аутентификација очекује од вас да проверите своју личност користећи неправилну сукцесију од шест бројева. Можете да заштитни код пошаљете на свој мобилни телефон или замените телефонски број. Сваки сигурносни код користи се само једном. То није тајна реч коју морате да кажете и присећате.

Двофакторна аутентификација није нова идеја, али се показало да је њена употреба значајно чешћа у рачунарском добу у којем сада живимо. Гоогле је већ у фебруару 2011. прогласио двофакторну аутентификацију за своје клијенте, на мрежи. МСН и Иахоо. За разлику од једнофакторне аутентификације, која захтева унос вашег корисничког имена и лозинке, 2ФА је када морате да унесете други унос за пријаву на свој налог.

2ФА штити од приступа захтевајући две технике (на које се такође алудира на променљиве) да потврде ваш лик. Ове компоненте могу да садрже нешто што знате – као што су корисничко име и тајни кључ, поред нечега што имате – као што је апликација за мобилни телефон за потврђивање захтева за валидацијом. 2ФА осигурава од пхисхинга, друштвеног инжењеринга и напада тајних кључева зверских кључева и штити ваше податке од нападача који злоупотребљавају немоћне или украдене сертификате.

Зашто је потребна двофакторска провјера аутентичности?

Не можете порећи чињеницу да власништво главног тајног кључа као слоја сигурности вашег записа није адекватно. За цибер-криминала је једноставно да у неколико секунди тестирају милијарде комбинација лозинки.

Као што показује преглед, 65% популације у последње време има само једну тајну реч за сваки свој запис. Замислите да имате један кључ за сваку вашу браву. Која ће се једноставна вредност померити у правцу смањења претње да ће хакер украсти ваше податке? Истина, иста је ситуација и када имате један тајни кључ за све.

Исто тако, страшно је лако сватко схватити упит о сигурносном кључу. Због друштвеног умрежавања заснованог на Интернету, где делите све оно што се догађа у вашем животу. Свако лице које може приступити вашим записима о умрежавању на мрежи може без пуно потешкоћа одговорити на сигурносно питање.

Такође, ево вам размишљања о томе како се то може догодити. Да бисте остали подаље од такве узнемирујуће епизоде, двофакторска аутентификација је похвална. 2ФА укључује додатни слој сигурности у вашу евиденцију. Исто тако, за цибер-криминалце је проблематично добити други фактор потврде, осим ако вам је појединац близак. То резултира импресивно смањеним могућностима да буду ефикасни.

Како се користи двофакторска аутентификација?

Када сте се пријавили за свој налог е-поште, поставили сте захтев за уношење корисничког имена и тајне речи. Док сте у двофакторској аутентификацији, од вас се тражи да унесете код који сте добили на свом телефону. Суштинска сврха двофакторне аутентификације је заштитити ваш запис од дигиталних кршења. Умањује заблуду и поједностављује живот веб клијената.

Фактори аутентификације са два фактора

2ФА садржи углавном два од три фактора пре него што приступите вашем налогу који су:

 • ПИН код, образац или лозинка
 • АТМ картица или телефон
 • Биометријски, отисак прста

Други фактор могу бити локација и вријеме. На пример, ако сте пријављени на свој налог, а са друге стране, неко из друге земље покушава да се пријави, а систем ће аутоматски блокирати тог појединца.

Како омогућити двофакторну аутентификацију на паметним телефонима?

Паметни телефони су се претворили у најкоришћенији гадгет за двофакторну аутентификацију. Подесити и проверити своју личност готово је тешко прихватајући двофакторни код за аутентификацију на вашем мобилном телефону путем СМС-а или позива. Код можете да креирате и помоћу јединствене преносне апликације.

СМС пренос има неколико предности и недостатака. Све је то само тешко договорити и нема потребе да Смартпхоне добије кодове СМС-ом. Било како било, у случају да свако мало путујете, пренос СМС-а може каснити. Непостојање у покретању система је објашњење које стоји иза транспорта.

На такав начин је и императив безбедности мобилних уређаја. Хакер може да клонира СИМ картицу или може да преусмери активност на други број. Такође ћете можда пренијети одличну прилику за СМС разговоре с могућношћу да имате разне записе са активираним 2ФА. Такође можете да користите преносни програм за добијање двофакторске аутентификације.

Апликације које подржавају 2ФА

 • Гоогле Аутентификатор
 • Аутхи
 • Мицрософт Аутхентицатор

Апликације за које је потребна двофакторска аутентификација:

Аппле ИД

Ваш Аппле ИД садржи тачке интереса на рате и појединачне податке као фотографије и иМессагес, тако да је добро што сте га обезбедили користећи двофакторску аутентификацију.

2ФА (или верификација на коју се обично алудира) укључује додатно ометање сигурности између потенцијалних програмера и ваше евиденције. Додатна препрека долази као четвороцифрени код који ће бити послат на гадгет вашег бирања након што унесете своју тајну реч.

1. Да бисте додали додатни слој сигурности у свој запис, мораћете да посетите страницу поставки Аппле ИД-а на рачунару и додирнете „Управљање Аппле ИД-ом“. Пријавите се у запис за који желите да ојачате 2ФА.

2ФА потврда идентитета

2. Додирните избор „Лозинка и сигурност“ у левој половини екрана. У том тренутку требали бисте видјети везу “започните” да бисте омогућили 2ФА за свој запис. Вероватно ћете додирнути везу, међутим, сасвим искључено, ако нисте, наставите – тапните на њу.

2ФА јабука

3. После прислушкивања везе, Аппле ће вас водити кроз две или три странице разјаснивши тачно шта двофакторна аутентификација намерава за вас и вашу евиденцију. Неколико ствари које треба напоменути:

 • Ваша безбедносна испитивања више никада неће постојати.
 • Бићете главни појединац спреман да затражи ресетирање тајне речи.
 • Ваш кључ за опоравак морате да чувате на заштићеном месту.

2ФА потврда идентитета

Када препознате да сте искористили правила, мораћете да додате гадгет (или гадгете) у свој запис, омогућавајући сагласност да добијете четвороцифрени код потребан за приступ вашој евиденцији. У случају да користите један Аппле ИД за куповину Апп Сторе-а, а други да бисте стигли до иЦлоуд администрације, мораћете да подесите запис Апп Сторе-а као СМС..

4. Тада ћете добити ваш кључ за опоравак. Ово је кључни исјечак података с циљем заштите ваше евиденције. Снимите га, одштампајте и направите снимак заслона како бисте гарантовали да га нећете изгубити. Ако икада превидите реч, или изгубите регистровани гадгет, кључ за опоравак приступиће вам документу.

Да бисте кући пресудили колико је битно да снимите кључ и сачувате га на неком заштићеном месту, након што вам демонстрира свој кључ за опоравак, Аппле утиче на то да га сортирате како бисте проверили да ли је исправни кључ снимљен. Такође, не, не можете да промените редослед кључа из претходног унапред.

омогућавају два фактора аутентификација

5. Последњи корак поступка је још један пристанак на последице омогућавања двофакторне аутентификације за вас.

Ако икада понудите, замените или изгубите неки од својих додатака на мрежи, испробајте решење 2ФА како је објашњено од Аппле-а.

Гмаил

Гмаил је издвајање међу најважнијим записима који се повезује са бројним различитим апликацијама, на пример, Гоогле погоном, продавницом игара, фотографијама, архивама, појединачним информацијама и другим. То мора бити примарна евиденција на којој треба активирати чек од два унапред. Уз то, требало би да будете у току са најновијим безбедносним изборима које представља Гмаил.

Када поставите двофакторну аутентификацију, на ваш телефонски број добићете тренутну поруку са шестоцифреном шифром. То је усамљени процес потврђивања времена. Кад год дођете до своје евиденције из непризнатог гадгета, морате да унесете шестоцифрени код који сте добили на свом телефону. Корисно је подесити бројеве телефона и поруке о појачању, тако да случајно не буде отворен ваш основни имејл или телефон, можете да користите другу алтернативу..

Такође можете да направите шифре за појачање. То су шифре од 8 цифара које можете да задржите и користите, под вероватноћом да сте непрекидни вођагер и суочите се са проблемима са преносним системом или у случају да не можете да користите свестрану апликацију Гоогле аутентиатор. Код се може користити једном, а следећи пут други.

Ипак, кодове можете набавити преко преносне апликације Гоогле аутентификатор. Оперативан је на иПхоне-у, Блацкберри-у, Андроид-у. Поред тога, можете напоменути да је можете користити без икаквих информација или доступности телефона.

Фејсбук

Потврда два фактора је такође доступна на Фацебооку. 2ФА је Фацебоок покренуо 2011. То је сигурносни истицање у коме морате да унесете шестоцифрени број, сваки пут када покушавате да се пријавите на свој налог на Фацебооку користећи непризнати гадгет, Фацебоок ће затражити да унесете сигурносни код који сте уђите у вашу е-пошту или поруку.

Да бисте активирали 2ФА за Фацебоок страницу Идите на картицу „Подешавања снимања“ под „Сигурност“.

Твиттер

Неколико година уназад Твиттер је представио пријаву за проверу да ли има ненормалну државну сигурност. Када покушате да се пријавите на свој Твиттер налог, морате да унесете тајну реч и код којим ћете на ваш телефон добити тренутну поруку..

Овај поступак потврђивања гарантира да сте одобрени појединац стигли у евиденцију. За случај да користите сличан телефонски број за различите записе, Твиттер предлаже да се потврди начин потврде за сваки запис.

ЛинкедИн

Ми у целини схватамо да је ЛинкедИн највећа стручна неформална организација везана за пословање. Да бисте укључили додатни безбедносни слој за ЛинкедИн, морате да унесете свој телефонски број путем кога ћете добијати потврдни код сваки пут када се пријавите на ЛинкедИн од непризнатог гадгета.

Двофакторна аутентификација је такође од виталног значаја за:

 1. Куповина путем Интернета (Амазон, ПаиПал, упркос чињеници да су им доступни у неколико земаља)
 2. Е-пошта (Иахоо, Оутлоок)
 3. Надзорници страних речи
 4. Примене за ефикасност
 5. Апликације за дописивање
 6. Интернет уштеда новца
 7. Цлоуд Стораге

 Коначна пресуда

Провера са два фактора не чини ваш рекорд 100% безбедним од дигиталних кривца. Не дјелује попут очаравања због чега ће ваше информације бити недоступне, али сигурно ствара потешкоће за нападаче да провале.

Најповољнији део потврде са два фактора је да хакер неће изгубити своје шансе да добије приступ вашој евиденцији, већ ће потражити запис који нема 2ФА. Без обзира на то, након што ће се у неком тренутку техника потврђивања два фактора такође претворити у дигиталног криминалца откриће боље приступе за хаковање. До сада, прописујемо вам да користите двофакторну аутентификацију за сваки од ваших налога.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me