Hamis szerverhelyeket használó VPN-k


A számítógépes támadások növekedése, a megfigyelési fellépések és a hackelés arra késztette a felhasználókat, hogy építsék be a VPN-t a saját eszközükhöz. Ezenkívül a VPN hasznos az identitás elrejtéséhez az internet világában a biztonságos kapcsolat biztosításával. Az emberek azonban az internetes névtelenség érdekében a VPN szolgáltatást választják, a VPN-et általában a világszerte levő kiszolgálóhelyek alapján választják meg..

A VPN-kiszolgálók világszerte megkönnyítik a felhasználók számára a kívánt kapcsolat kiválasztását. Valójában lehetővé teszi az internetfelhasználók számára, hogy egy VPN szervert csatlakoztassanak, amely nem a tényleges helytől távol van.

Mi lenne, ha a csatlakoztatott szerver „Málta”, de valójában valahol a „Németországban” található. Vagy például csatlakozik a „Szaúd-Arábia” szerverhez, amely az „Egyesült Államokból” működik. Ez igaz, és néhány közismert VPN-szolgáltató ezt a taktikát alkalmazza, amelyet helymegtapításnak hívnak.

Hogyan érintik Önt a hamis VPN-kiszolgálók??

A hamis VPN-kiszolgáló többféle módon is befolyásolhatja Önt. Például, ha a szerver messze van attól a helytől, ahol csatlakozni kellett, akkor ez negatív hatással lesz az internet teljesítményére. Egy hatalmas távolságon található szerver magasabb pontokat fog adni, mint a közelebb lévők.

Van esély arra, hogy az a kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, azt a szervert szeretné elkerülni. A virtuális helyek birtoklása emellett megsemmisíti a felhasználók bizalmát. Valódi szervereket várnak el a VPN-szolgáltatóktól a céljukra, és amikor a VPN-szolgáltató megtéveszti vagy hamisítja a kiszolgálók bőségét, végül rontja a VPN-ipar hírnevét.

Tesztelési eljárás

Bár a VPN szolgáltatók meghatározták a különbséget a virtuális és a fizikai kiszolgálók között, a VPN kiszolgálókról ismert, hogy hamisítják a helyet. Ehhez hálózati tesztelő eszközöket használtunk a VPN-kiszolgáló tényleges helyének megkereséséhez, mivel ezek az eszközök lehetővé tették a kiszolgáló pontos elhelyezkedését és ellenőrzését..

 • CA App szintetikus monitor ping teszt: – Ez az eszköz lefedi a kiszolgáló URL-jét 90 különböző világszerte. Az alacsonyabb idővel megadott hely (ms) jelzi a VPN-kiszolgáló távolságát a helytől.
 • CA App szintetikus monitor nyomvonal: – Az első pingtesztől feljegyezheti az ország vagy a város nevét az IP-címmel, amely az eredmény legalacsonyabb idejét (ms) mutatja. Következésképpen irányítsa a VPN-kiszolgálót a helyről, és megerősítse a helytől való távolságot.
 • ping.pe: – Ez 24 különféle helyre helyezi a VPN-kiszolgálót, beleértve az egyes helyekre vonatkozó útvonalakat (MTR)..

Jegyzet: Ezeknek a teszteknek várhatóan kívül eső eredményei lesznek, amelyeket a hálózat különböző változói okoznak. Tehát kötelező több tesztet elvégezni mindhárom eszközzel a külső eredmények kiküszöbölése érdekében. Ha nem, akkor a három eszköz közül legalább kettő azt sugallja, hogy a szerver eltérően helyezkedik el.

Hamis szerverek a különféle VPN-szolgáltatókban

Ezeknek a VPN-szolgáltatóknak a kiszolgálói hamisak voltak a kutatócsoportunk által végzett teszt során. Korábban a magánélet visszaállítása révén hamis kiszolgálók azonosítására került sor, amelyek azonosították a VPN-szolgáltatókat, például az ExpressVPN, a PureVPN és az IvacyVPN, amelyek virtuálisan megtalálják a szervereiket, és hamisnak tekintették..

Bár az ExpressVPN frissítette a virtuális kiszolgáló helymeghatározási adatait, miután a jelentést a visszaállítási adatvédelem közzétette. A PureVPN a jelentés óta frissítette a helyszíneket is, egy „V” címkével kiegészítve az országkiszolgáló mellett, de a „V” címké nélküli szervereiknek továbbra is hamisnak bizonyultak..

ExpressVPN

Az ExpressVPN 148+ VPN szervert hirdet 94 országban. Számos figyelemre méltó országot tartalmaz a szerverek számára, például Banglades, Brunei, Indonézia, Laosz, Nepál és Pakisztán. Ezeket a helyeket általában nem találják meg a fő VPN-ekben, tehát érdemesnek tűntek a teszteléshez.

Az ExpressVPN szerver helyének hivatalos adatai, 30 szerver virtuális helyekként kerülnek felsorolásra. Ennek ellenére, még mielőtt a szolgáltató felsorolta ezt a 30 szervert, a helyreállítási adatvédelem alapján 11 hamis VPN szerver helyet fedeztek fel az ExpressVPN-ben, amely magában foglalja a következőket:

 1. Pakisztán
 2. Indonézia
 3. Banglades
 4. Nepál
 5. Macau
 6. Bhután
 7. Myanmar
 8. Srí Lanka
 9. Fülöp-szigetek
 10. Laosz
 11. Brunei

Az ExpressVPN Banglades szervere

A szerver URL-jét a tagterületen felsorolt ​​kézi konfigurációs fájlokkal szerezték be. Ehhez az ExpressVPN-fiókhoz való tagság szükséges, tehát a kiszolgálók saját kipróbálásához; rendelkeznie kell ExpressVPN fiókkal.

Szerver URL: Bangladesh-ca-version-2.expressnetw.com

expressvpn-ping-Banglades

CA Ping teszt: Az eszközből származó ping-tesztek azt mutatják, hogy 90 helyről Szingapúrban van a legalacsonyabb ping-idő. Ez furcsa, mivel a bangladesi szervernél alacsonyabb ping-időt kellene elérni India közelében. Az első teszt részben arra a következtetésre jut, hogy a szerver valójában nem Bangladesben található.

CA nyomvonal: A Szingapúrból a „Banglades” VPN-kiszolgáló helyére történő nyomkövetés során a CA ping teszt azonos IP-címe azt mutatja, hogy a szerver nem Bangladesben található. Valójában Szingapúrban található, a minimális ping ugyanabból az IP-címből származik.

Ping.pe teszt: Ez a teszt ismét megerősíti, hogy a legalacsonyabb ping Szingapúrból származik. Megállapítja, hogy a szervert egy másik helyre hamisítják, és nem Bangladesben, hanem Szingapúrban található.

NordVPN

A VPN szolgáltató több mint 600 szervert tárol 180 világszerte több mint 180 helyen, a NordVPN az egyik legrégebbi elérhető VPN, amely arra késztette minket, hogy teszteljük a szervereiket is. Meglepő módon néhány szerverük tesztelése során olyan virtuális szervereket találunk, amelyeket hamisan láttunk tényleges vagy fizikai szervernek..

A tesztelt szerverek:

 • India
 • Taiwan
 • pulyka
 • Indonézia
 • Ukrajna
 • Macedónia
 • Malaysia
 • Thaiföld
 • Ciprus
 • Szerbia

A fenti szerverek fenti tesztelése után biztosak voltunk abban, hogy a NordVPN nem hamisította meg a fizikai kiszolgálóit, és biztosak lehetünk benne, hogy valóban eredetiek, ahogy hirdetik.

PureVPN

A PureVPN 750+ szerverrel rendelkezik, több mint 140 országban, és ez az egyik legnagyobb szerver elérhetőségét teszi lehetővé, ahogyan hirdetik. Kutatásunkban azonban 1 hamis szerver helyet is találtunk, még a restoprivacy által közzétett jelentés után. Szerintük 5 hamis szervert találtak a címben „vl” nélkül. Ezek voltak;

 • Azerbajdzsán
 • Bahrein
 • Jemen
 • Szaud-Arábia
 • Aruba

A vita óta a PureVPN egy „V” szót adott az országoszlop mellé, amely „virtuális helyet” jelöl. A szerverlistában ezek közül néhányat még elfelejtettek „V” jelöléssel ellátni, mivel minden olyan szerver, amely a „vl” betűvel kezdődik, egy virtuális hely. A tesztelés során azonban az egyik kiszolgáló hamisnak bizonyult, amelynek „V” címkéje nem volt, és a „vl” nem volt a kiszolgáló címében.

Lehet, hogy több hamis kiszolgálóhely található a PureVPN-nél, ennek ellenére ez a bizonyíték azt mutatja, hogy a PureVPN még mindig nem javította ki a tényleges és a virtuális VPN-kiszolgáló helyének különbségét.

Kutatásaink szerint az egyik szervert hamisnak találták, „V” felirat nélkül, és a szerver címében nem volt „vl”.

A PureVPN máltai szervere

A szerver URL-jét a PureVPN szerverlistán szereztük be. Kiválasztottuk az OpenVPN-UDP címet a teszteléshez.

Málta

URL: mt1-ovpn-udp.pointtoserver.com

Kép: Ping teszt 1 Ping teszt 2 – Málta

CA ping teszt: Ez a teszt egyértelműen azt mutatja, hogy a legalacsonyabb ping a németországi 90 helyről – Frankfurt – érkezik.

Kép: Traceroute Málta

CA nyomkövetési teszt: A nyomvonal-teszt azt mutatja, hogy ugyanazon IP-cím Frankfurttól a máltai szerver helyéig a legalacsonyabb. Ez megerősíti, hogy a szerver valóban Németországban – Frankfurtban található.

Kép: ping.pe Málta

Ping.pe teszt: A legkevesebb ping-ot Németországban fogadva ez a teszt megerősíti, hogy a szerver Németországban található.

IvacyVPN

Az IvacyVPN 250+ szervert kínál több mint 100 helyszínen világszerte. Kiderült, hogy az IvacyVPN négy szerverét a valódi szerver helyhamisításával találták meg. Annak ellenére, hogy a virtuális szervereket „vl” jelöli a kiszolgáló URL elején.

A négy tesztről két tesztet is beépítettünk az IvacyVPN kiszolgálóinak helyére, hogy ez biztosítsa az általános képet a kiszolgáló helyének elhamisításáról egy másik helyre. A másik kettőt tesztelték és megmutatták a hamis szerver helyét.

Lehet, hogy több kiszolgáló hamis, de itt vannak a hamis kiszolgálók helyei;

 • Pakisztán (Los Angeles)
 • Szaúd-Arábia (Miami)
 • Egyesült Arab Emírségek (Egyesült Arab Emírségek) (Amszterdam)
 • Venezuela (Miami)

Az IvacyVPN pakisztáni szervere

A szerver URL-je megtalálható az IvacyVPN támogatási oldalán, a kiszolgálók és a gazdagépnevek listáján.

Kép: Pakisztán

URL: pk1.dns2.use.com

Kép: Ping teszt 1 Ping teszt 2 – Pakisztán

CA ping teszt: 90 különféle világméretű helyről pingolva, ez azt mutatja, hogy a legalacsonyabb rögzített ping az Egyesült Államokból – Los Angelesből származott. Valójában, ha a szerver valójában Pakisztánban volt, akkor a legalacsonyabb rögzített ping Indiából származhatott.

Kép: traceroute Pakisztán

CA nyomvonal-teszt: A Los Angeles-ből a „Pakisztán” szerverre történő továbbvezetés során kiderült, hogy az IP-cím megegyezik a CA Ping-tesztben találhatóval, és a legkisebb ping-ot mutatja. Ez megállapítja, hogy a kiszolgáló helye hamis, és hogy egy másik helyre hamisított.

Kép: ping.pe Pakisztán

Ping.pe teszt:  Ez a teszt arra a következtetésre jut, hogy a szerver tagadhatatlanul az USA-ban, Los Angelesben található, nem Pakisztánban. A legalacsonyabb rögzített ping Los Angeles-ben található.

Az IvacyVPN Egyesült Arab Emírségek szervere

Kép: Egyesült Arab Emírségek

URL: ae1.dns2use.com

Kép: ping teszt 1 | ping teszt 2, Egyesült Arab Emírségek

CA ping teszt: A legalacsonyabb ping Amszterdamban, Hollandiában található

Kép: traceroute UAE

CA nyomvonal-teszt: Ugyanaz az IP CA tesztteszt mutatja a legalacsonyabb ping értéket, azaz Amszterdam, Hollandia.

Kép: ping.pe UAE

Ping.pe teszt: A legalacsonyabb ping 24 különböző világszintű helyről Hollandiában, Amszterdamban található

A hamis VPN szerver helyének okai

A hamis szerverhelyeket használó VPN-szolgáltatóknak számos oka lehet, ám ennek átláthatónak kell lennie. Ezzel az átláthatósággal az ügyfeleknek nem kell kipróbálni ezeket a kiszolgálókat, és bizalmat szerezni maguktól a szolgáltatótól, ezáltal növelve a szolgáltató hírnevét.

Az egyik eset az, hogy a hely vagy az ország nem rendelkezik az infrastruktúrával az Internet szerver beállításához a VPN számára. Ezen kívül a szerver minősége nem felel meg a szolgáltató szabványának, például az internet sebessége, a szerver áramellátása stb. Ez az eset a fejlődő országok számára releváns.

A virtuális szerver beállítása költségeket és költségvetést takarít meg. Egy kiszolgáló használata több kiszolgálóra különböző helyszíneken költséghatékony, mivel csökkenti a különféle országokban található több kiszolgáló felállításának költségeit. Felhívja a VPN-szolgáltatók különféle kiszolgálóinak ügyfeleit is.

A biztonsági aggályok nagy problémát jelentenek a különféle és figyelemre méltó országokbeli szerverek tárhelyén, mivel néhány országban vannak olyan törvények, amelyek korlátozják a VPN hatalmát az adatnaplók elérésével vagy azok teljes betiltásával. A Közel-Kelet országai és Oroszország a példa erre, amely agresszív módon korlátozza a VPN-k működését.

Következtetés

E megállapításokkal arra a következtetésre jutott, hogy ezek a VPN-k a hamis szervereket úgy működtetik, hogy nem értesítették a felhasználókat a virtuális hely taktikájáról. Ennek ellenére az ExpressVPN a vita után teljes mértékben átláthatóvá tette a virtuális és fizikai szerverek listáját. A PureVPN a virtuális szervereket is megcímkézte, ám ezek közül néhány fizikai szervernek fekszik.

Az Ivacy még mindig nem azonosította virtuális és aktuális szervereit. Ennek a tisztességtelenségnek köszönhetően az ügyfelek bizalma megsérül, és a VPN megbízhatósága megszűnik. Ha a VPN-szolgáltató átláthatóságot ajánlott fel a virtuális szerverek használatával kapcsolatban, akkor a VPN teljesítményével kapcsolatban ez nem lenne ilyen probléma. A kiszolgálók mennyiségét nem szabad előnyben részesíteni a kiszolgálók minőségével szemben, mivel ez még inkább növeli a VPN-piacot.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map