Hoe de privacy van kinderen online te beschermen – Gids voor ouders


Kinderen zijn in het echte leven kwetsbaar voor veel problemen. Ze hebben begeleiding, goed ouderschap en toezicht op ouders nodig. Tegenwoordig zijn kinderen misschien meer bekend met de technologie dan ouders, maar wat hen met de ouders verschilt, is de risicoblootstelling in het leven.

U opent bijvoorbeeld de browsergeschiedenis van uw kind en u ontdekt iets schokkends. Of misschien vindt u de computer van uw kind kwetsbaar voor virussen of malware. Soms merk je dat je kind wordt gemanipuleerd om volwassen te worden, zoals roken, drinken, enz. Bovendien krijgen kinderen te maken met online pesten en inbreuk op de privacy, wat hun geestelijke gezondheid schaadt.

Het internet is een andere wereld voor kinderen, waar volwassenen daar goed ouderschap en toezicht nodig hebben. Er zijn tal van stappen ondernomen door de overheid en technologiebedrijven om de veiligheid van kinderen online te waarborgen, maar vanwege de aard van internet zijn ze weinig effectief geweest.

Als uw kind door deze problemen wordt getroffen, is het tijd om op te treden en te werken voor de veiligheid en privacy van kinderen op internet.

Veelvoorkomende problemen waarmee kinderen online worden geconfronteerd

Dit zijn de belangrijkste problemen van het digitale tijdperk waarmee kinderen worden geconfronteerd. Sommigen van hen zijn serieus omdat ze een negatief effect hebben op het personage.

Ongepaste inhoud

Het internet heeft uitgebreide inhoud beschikbaar voor elk leeftijdspubliek. Veel van de inhoud is ongewenst en ongepast voor kinderen, waaronder over het algemeen websites voor volwassenen, goksites, forums of sites met grof taalgebruik en sites die vandalisme, zelfbeschadiging, criminele activiteiten en discriminerend gedrag bij kinderen veroorzaken..

Dat gezegd hebbende, het is niet zo dat kinderen immuun zijn voor deze websites. Via hun vrienden, vreemden of iemand anders hebben ze toegang tot deze websites zonder toestemming van de ouders. Een zoekmachine zonder beperkte modus of een toepassing voor sociale media kan kinderen kennis laten maken met deze ongepaste websites.

Cyberpesten

Volgens statistieken van stopbullying.gov is cyberpesten verantwoordelijk geweest voor tot 15 procent van de kinderen van groep 9-12 en 9 procent van de studenten in groep 6-12 heeft cyberpesten in hun leven meegemaakt. Bovendien heeft 55,2 procent van degenen uit een minderheidsgroep zoals LGBTQ cyberpesten ervaren.

Kinderen die door cyberpesten zijn getroffen, hebben psychische problemen gehad, zoals depressie, angst, verlies van vertrouwen en drugsmisbruik. Bronnen van cyberpesten zijn voorgekomen via websites van sociale media, Instant Messaging-platforms en e-mails, waar kinderen bedreigingen of grof taalgebruik ontvangen van hun vrienden of vreemden.

Inbreuk op de privacy

Een van de meest voorkomende problemen waarmee kinderen via internet worden geconfronteerd, is de inbreuk op de privacy, waar ze worden bedreigd door vreemden, identiteitsdieven en seksuele roofdieren. Deze criminelen raken bevriend met kinderen op sociale netwerken of door middel van enquêtes, doen alsof ze dezelfde interesses delen als zij om het vertrouwen van het kind te winnen.

Zodra ze hun doel hebben bereikt, vragen ze de kinderen om naaktfoto’s of andere walgelijke activiteiten. Het weigeren van aanbiedingen van hen zal resulteren in bedreigingen of het lekken van foto’s of bewijs naar sociale netwerken. Hoewel dit misschien niet volledig de schuld is van de kant van de overtreders, zijn de kinderen tegenwoordig betrokken bij het delen van blootgestelde foto’s met anderen voor relatiedoeleinden.

Oplichterij en fraude

Kinderen voelen zich meestal aangetrokken tot gratis dingen of dingen met een hoge korting die op internet worden aangeboden, zoals gratis 1000 V-Bucks voor Fortnite of een gratis AAA-videogame. Hoewel ze zich in tegenstelling tot hun ouders niet bewust zijn van de gevolgen van phishing, openen ze meestal de link of bijlage die via e-mails of nepwebsites wordt verzonden.

Deze links of bijlagen bevatten malware of virussen die de computer van uw kind infecteren. Deze malware lekt ook persoonlijke gegevens die op de computer zijn opgeslagen of beschadigt de computer, wat kan leiden tot zware verliezen.

internet verslaving

Kinderen, voornamelijk tieners (8 – 12 jaar) en tieners brengen gemiddeld zes tot negen uur door op hun apparaat, volgens Common Sense Media. Een groot deel van hen bekijkt video’s, media-netwerken, gaming en sociale netwerken.

Het kan irritant zijn voor de ouders om hun kind volledig op het internet te zien en geen aandacht aan hen te schenken. De meeste kinderen delen zelfs geen informatie of praten niet over een probleem met hun ouders, waardoor ze nog kwetsbaarder zijn voor toekomstige problemen.

Hoe u uw kinderen online kunt beschermen?

Er zijn enkele maatregelen vereist om de privacy van uw kinderen online te beschermen en te voorkomen dat ze in grote problemen komen.

Stel privacyinstellingen in of beperk ze op sociale media

Het eerste dat nodig is om de privacy van uw kinderen te beschermen, is hun privacyinstellingen op sociale media-accounts aan te passen. Elke sociale media heeft privacy-instellingen die verborgen of gevonden zijn in het instellingenpaneel van het account.

De basisvereisten voor het aanpassen van de privacy-instellingen zijn het beperken van de openbare beschikbaarheid van het account van het kind bij het zoeken op sociale media en ook vriendschapsverzoeken moeten worden beperkt. Een ander ding zou zijn om cruciale persoonlijke informatie in sociale media te verwijderen, zoals mobiel nummer, thuisadres, e-mailadres, link naar andere sociale medianetwerken en andere gevoelige informatie die u niet veilig acht.

Om privacyinstellingen op sociale medianetwerken te beheren, volgen hier enkele handige tips met betrekking tot populaire sociale medianetwerken onder tieners;

Facebook

Aangezien Facebook de meeste informatie van een persoon heeft opgeslagen, volgen hier enkele tips om de beveiliging te verbeteren;

 • Ga naar Help om te voorkomen dat vreemden nieuwsgierig worden naar je profiel > Sneltoetsen voor privacy > ‘Zie meer privacyinstellingen’ onder het tabblad Privacy > “Wie kan je toekomstige posts zien” > Kies vrienden”.
 • Help voor het beperken van vriendschapsverzoeken > Sneltoetsen voor privacy >’Zie meer privacyinstellingen’ onder het tabblad Privacy > “Wie kan jou vriendschapsverzoeken sturen” > Selecteer “Vrienden van vrienden”.
 • Ga naar Help om te voorkomen dat zoekmachines het profiel weergeven > Sneltoetsen voor privacy > ‘Zie meer privacyinstellingen’ onder het tabblad Privacy > ‘Wil je dat zoekmachines buiten Facebook linken naar je profiel?’ > Selecteer “Nee”.
 • Om te voorkomen dat vreemden via e-mail of telefoonnummer naar uw profiel opkijken, volgt u dezelfde technieken voor Privacyinstellingen en selecteert u deze voor ‘Vrienden van vrienden’ of ‘Vrienden’.
 • U kunt ook “Login-goedkeuringen” inschakelen op het tabblad Beveiliging om uw beveiliging te verbeteren. Inloggoedkeuring is hetzelfde als tweeledige verificatie, omdat het een sms-bericht op uw telefoon verzendt om in te loggen op een nieuw apparaat.

facebook-privacy

Instagram

Instagram is een van de populaire sociale medianetwerken onder tieners als platform voor het delen van media. Helaas is het een van die media waar ongepaste inhoud wordt gedeeld en kinderen worden getarget. Hier zijn enkele dingen die voorkomen dat identiteitsdieven en seksuele roofdieren uw profiel targeten.

 • Activeer een privéaccount voor uw kinderen via Opties. In deze modus kunnen de foto’s en video’s van de gebruiker worden gedeeld met bepaalde goedgekeurde mensen.
 • Voorkom dat uw kinderen regelmatig geo-taggen. Dit helpt voorkomen dat vreemden of roofdieren uw minderjarige targeten of stalken via geposte foto’s of video’s.

instagram-privacy

Snapchat

Snapchat groeide uit tot een van de meest populaire tienertoepassingen ter wereld vanwege de funky filters, ‘exploderende’ berichten en verhalen en geolocatiefuncties. Hoewel deze misschien leuk klinken, kan Snapchat gemakkelijk worden aangevallen door vreemden en daders. Om deze bedreigingen tegen te gaan;

 • Tik op het Snapchat Ghost-pictogram en vervolgens op het pictogram Instellingen.
 • Ga vanaf daar naar de ondertitel “Wie kan …”. Er zijn vier opties beschikbaar,
  • “Neem contact met mij op”
  • ‘Bekijk mijn verhaal’
  • “Zie mijn locatie”, en
  • ‘Zie mij in snel toevoegen’.
 • Frist Wijzig “Contact met mij” in “Mijn vrienden”, zodat alleen uw vrienden kunnen chatten of snaps naar uw kind kunnen sturen.
 • Wijzig ‘Bekijk mijn verhaal’ in ‘Mijn vrienden’ of ‘Aangepast’, waarbij bepaalde laatstgenoemde bepaalde selecteerbare vrienden toestaat het verhaal van uw kind te bekijken.
 • Wijzig ‘Zie mijn locatie’ in uw vrienden of ‘Alleen ik’ om te voorkomen dat vreemden de geolocatie van uw kinderen kunnen bekijken.
 • Schakel ‘Zie mij in snel toevoegen’ uit om te voorkomen dat het profiel van uw kind wordt weergegeven aan andere vrienden die gemeenschappelijke vrienden of connecties delen.

snapchat-privacy

Beperk de modus voor YouTube of YouTube Kids

YouTube is het grootste platform voor tieners en kinderen. Er zijn miljarden video’s beschikbaar voor de gebruikers en ze zijn mogelijk niet allemaal geschikt voor uw kind. Sommige categorieën omvatten geweld, aanzetten tot haat, inhoud voor volwassenen, criminele activiteiten en beledigende inhoud is nog steeds beschikbaar op YouTube.

Voor deze problemen werkt YouTube er grondig aan en introduceerde de optie ‘Beperkte modus’ voor veilig browsen. Dit is te vinden in de instellingen > Algemeen op de mobiele apps en de website. Afgezien daarvan introduceerde YouTube de applicatie “YouTube Kids” voor de mobiele apparaten en de website die volledig is afgestemd op de kindvriendelijke video’s.

Kindvriendelijke zoekmachines en browsers

Een kindvriendelijke webzoekmachine en browser aanvragen op het apparaat van uw kinderen is een andere veilige optie. Kindvriendelijke zoekmachines filteren expliciete zoekresultaten uit wanneer ze op internet zoeken op internet en voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot websites die als onveilig worden beschouwd. Enkele voorbeelden van veilige zoekmachines voor kinderen zijn:

 1. Safe Search Kids
 2. Visnet
 3. KidRex
 4. KidzSearch

Daarnaast zijn er ook kindvriendelijke browsers beschikbaar. Ze stellen ouders in staat toezicht te houden op het browsen van hun kind, bepaalde websites te blokkeren en de tijd die op een website wordt doorgebracht te beperken. Deze browsers zijn beschikbaar op meerdere platforms, zoals Windows, Mac, iOS en Android. Deze omvatten:

 1. Veilige internetbrowser voor kinderen
 2. Maxthon Kid-Safe Browser
 3. KidSplorer-webbrowser
 4. Zoodles

De Chrome-browser kan ook voor kinderen worden geconfigureerd door verschillende profielen te beheren. Hiermee kunt u websites blokkeren en ongewenste zoekresultaten in de browser vermijden.

Schakel ouderlijk toezicht in op Windows, iOS, Android, MacOS.

Ouderlijk toezicht is beschikbaar op grote platforms zoals Windows, MacOS, iOS en Android via vooraf geïnstalleerde software of ondersteuning van derden. Als u Ouderlijk toezicht op deze platforms inschakelt, kunt u het apparaat van uw kinderen beheren en bedienen. Met deze tools kan een ouder meestal expliciete inhoud op internet blokkeren, bepaalde websites verbieden en het delen van profielen beperken.

ramen

Op Windows 8, 8.1 en 10 introduceerde Microsoft instellingen voor gezin en kinderen. Deze is te vinden onder Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers. Er verschijnt een menu met de vraag om een ​​kind of een volwassene toe te voegen. E-mailadres is vereist om het kinderprofiel te beheren, aangezien u een account voor uw kind aanmaakt.

windows-child-setting

Zodra deze actie is uitgevoerd, kunt u websites voor uw kinderen filteren en hun profielactiviteiten beheren. Bovendien kunt u schermtijdlimieten instellen, games blokkeren en activiteitenrapporten van het profiel ontvangen.

MacOS

Net als Windows biedt MacOS je ook de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te schakelen op het apparaat van een kind. Ga gewoon naar Apple Menu > Systeem voorkeuren > Ouderlijk toezicht. Voeg vanaf daar een gebruiker toe waarvoor ouderlijk toezicht wordt toegepast. Zorg ervoor dat u Accountvoorkeuren controleert in Systeemvoorkeuren om te controleren welk account welk toegangsniveau heeft (Beheerder, enz.).

Mac-child-setting

Voor het instellen van beperkingen voor het kind, kunt u op de tabbladen bij Ouderlijk toezicht kiezen welke app, web en personen u wilt beperken. Met de app-limiet kunt u toegang krijgen tot bepaalde applicaties voor kinderen, de weblimiet kan specifieke websites beperken die onveilig zijn voor kinderen, en de beperking van personen kan het contact van kinderen met anderen in iMessage, Game Center-apps en Mail beperken. De tijdslimiet spreekt voor zich, omdat het het gebruik van een kind met het apparaat beperkt.

iOS

iOS biedt ook strengere ouderlijk toezicht voor zijn apparaten. Dit is te vinden in Instellingen > Algemeen > Beperkingen. Om ouderlijk toezicht te activeren, is een pincode of toegangscode vereist om wijzigingen van uw kind te voorkomen.

iOS-kind-instelling

Zodra Beperkingen zijn geactiveerd, kunt u uw kind toegang tot applicaties zoals Safari, FaceTime, iTunes, het verwijderen en installeren van apps en vooral In-App-aankopen ontzeggen. Ondersteuning van derden is ook beschikbaar voor meer opgewaardeerd ouderlijk toezicht, zoals Netsanity en Kidslox voor de tijdslimiet en andere functies.

Android

In tegenstelling tot iOS heeft Android beperkte functies voor ouderlijk toezicht voor de kinderen. Alleen het aanmaken van een apart gebruikersprofiel voor kinderen is toegestaan, wat oproepen, berichten en de toegankelijkheid van applicaties kan beperken. Het is toegankelijk via Instellingen > Gebruikers.

Via applicaties van derden zoals Norton Family, Net Nanny en MM Guardian kunnen strengere ouderlijk toezicht worden aangeboden. ScreenTime is een van die applicaties die beschikbaar zijn op grote platforms zoals Android, iOS en FireOS die schermbeperking bieden en de webactiviteit van een kind bekijken. Sommige van deze apps zijn betaald, terwijl gratis opties beschikbaar zijn en te vinden zijn in de Google Play Store.

Houd online gedrag in de gaten door ze te ‘vrienden’ op sociale sites

Het toevoegen van uw kinderen aan sociale media-websites zoals Facebook, Snapchat, Instagram, enz. Kan nuttig zijn voor ouders om hun activiteiten te volgen. Volgens het Pew Research Center heeft 83% van de ouders hun tienerkinderen op Facebook toegevoegd, terwijl 33% hen op Twitter heeft gevolgd.

Door ze te ‘vriendschap sluiten’ op sociale sites kan de veiligheid van kinderen worden verbeterd. Ouders kunnen zien of het kind de juiste inhoud voor zijn leeftijd plaatst en interfereren voordat het risico escaleert. Zorg ervoor dat uw kind geen posts op sociale media voor u verbergt.

Informeer ze over vreemden en mogelijke schade

Zitten met uw kind en hen uitleggen over mogelijke gevaren van internet is het beste wat u kunt doen. Met vreemden, seksuele roofdieren, cybercriminelen en hackers op de loer in de schaduw, kunnen ouders de afgrond van de internetwereld misschien niet uitleggen.

In basis gezond verstand kunnen kinderen worden geleerd om geen contact op te nemen met vreemden die om persoonlijke informatie vragen of trucmethoden gebruiken om kinderen te verleiden ongepaste dingen te doen. Het is het beste om kinderen te leren ouders te informeren voordat ze verder gaan of met hen verder gaan. Zorg ervoor dat u hun vrienden op sociale media kent en controleer hun IM’s en e-mails op hun toestemming om vertrouwen te behouden.

Voorkom dat ze regelmatig geotaggen op sociale media, omdat het gaat om seksuele roofdieren en vreemden die profiteren van open privacy en doorgaan met bedreigingen en aanvallen op de minderjarige. Controleer hun zoekgeschiedenis en internetactiviteit en voorkom dat ze met malware toegang krijgen tot websites met een leeftijdsbeperking of verdachte websites. Voorlichting over deze risico’s zal het kind en de ouder helpen om wederzijds begrip en gevoel te ontwikkelen.

Gebruik een VPN

Soms worden deze kindvriendelijke zoekmachineservices niet versleuteld met HTTPS. Dit is te zien in de zoekbalk van uw browser, waar een groen slot of ‘Beveiligde’ tekst wordt weergegeven als de website HTTPS ondersteunt. Het weglaten van HTTPS kan gevaarlijk zijn, omdat hackers de zoekgeschiedenis kunnen omzeilen en op het systeem kunnen aanvallen.

Een VPN kan hiervoor een oplossing bieden, met zijn ijzersterke beveiliging. Het biedt encryptietunnel van militaire kwaliteit samen met de beste beveiligingsprotocollen in de branche zoals OpenVPN, het zorgt voor de best mogelijke bescherming op het net en onmogelijk om de beveiligingsmuur te penetreren (wat miljarden jaren kan duren).

VPN leidt uw verkeer door een diepe, zwaar beklede beveiligingslaag die voorkomt dat gegevenssnuffelaars en hackers toegang krijgen tot gebruikersgegevens. Bovendien kunnen ze uw kind laten surfen op het internet zonder enige angst voor hackers. ExpressVPN en NordVPN zijn de beste gebruikerskeuzes die beschikbaar zijn, met optimale snelheid en uitstekende beveiligingsfuncties. PIAVPN wordt aanbevolen als u een beperkt budget heeft.

Conclusie

Het is oké dat kinderen kwetsbaar zijn, omdat ze niet veel worden blootgesteld aan het leven als hun ouders. Nu kwaadwillende vreemden, zedendelinquenten, nepvrienden en hackers op het internet opduiken, is het de verantwoordelijkheid van de ouder en ook van het kind om samen te werken in de strijd tegen hen. Kinderen kunnen gemakkelijk worden verleid tot oplichting, zoals gratis geschenken of loterijen, dus ze moeten er ook over worden geïnformeerd.

Internet is voor bijna iedereen verslavend, dus het is een verantwoordelijkheid van ouders om een ​​voorbeeld te stellen voor hun kinderen, d.w.z. beperking van sociale media en internetgebruik. Vergeleken met de kwetsbare geest van kinderen, moeten ouders zich bewust zijn van de problemen die via internet heersen en de privacy van hun kinderen online beschermen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map