Hoe verberg je je IP-adres? Permanent


Terloops op het internet surfen betekent niet dat u niet in de gaten wordt gehouden, uw ISP volgt uw activiteiten. Je hebt je sporen achtergelaten op de website die je eerder hebt bezocht voordat je naar deze kwam, snuffelaars hebben toegang tot je informatie in het opmerkingenveld van het bericht waarop je hebt gereageerd, je kunt die website met je favoriete tv-series niet bezoeken omdat deze zich in een andere regio ontoegankelijk vanaf uw locatie.

Cybercriminelen zien je graag in hun hitradar, je bent in de waan dat je anoniem bent terwijl je op internet surft en dit alles vindt plaats wanneer je geen bescherming hebt om je IP-adres te verbergen en in het ergste geval weet ik het waar u dit artikel leest door naar uw IP-adres te kijken.

Wat is een IP-adres?

Uw ISP kent een ‘unieke numerieke identiteit’ toe aan elk apparaat dat is verbonden met internet, een IP-adres (Internet Protocol) genoemd. Uw IP-adres wordt verzonden naar de servers waarop u zich hebt aangemeld en de servers die u hebt bezocht, waardoor het concept duidelijk wordt hoe uw internetactiviteit wordt getraceerd. Dit bevat de informatie van uw;

 • Plaats
 • Land
 • stad
 • postcode
 • Lengtegraad & breedtegraad

Communicatie tussen apparaten op een netwerk is echter ingeschakeld. Het concept kan worden verduidelijkt door ze te beschouwen als systeem-ID’s.

Het IP-adres zijn vertrouwelijke bits die uw informatie bevatten, omdat ze de locaties van de systemen waarnaar ze zijn toegewezen, leiden. De fysieke locatie van het gekoppelde apparaat is dat de gegevens de informatie zijn die nodig is voor het internetprotocol om de communicatie tot stand te brengen. Het zijn 32-bits getallen, kunnen worden geschreven tussen 0 en 255, tussen twee decimalen en enkele voorbeelden zijn:-

Voorbeeld van een geldig IP-adres

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – Een IP-adres ondertekend door Google.
 • 140.236.214.77 – Een IP-adres toegewezen aan de Harvard University.

Daarom zal het een heel verstandige en logische beslissing zijn om uw IP-adres te verbergen in deze tijd waarin internetfraude slechts één klik verwijderd is. Blijf anoniem, weiger IP-verboden, bekijk je favoriete afleveringen op Netflix en speel je favoriete videogame van je universiteit.

Hieronder staan ​​de methoden beschreven over hoe u uw ‘kunt dragenonzichtbaarheidsmantel‘Om uw IP-adres te verbergen en rond de wereld van internet te vliegen zonder dat iemand u zelfs maar opmerkt.

Bel uw internetprovider

Er zijn twee soorten IP-adressen die uw ISP u toewijst: statisch IP en dynamisch IP. Een statisch IP-adres is moeilijk te wijzigen omdat uw ISP een lange weg moet afleggen, dus ondertekenen de meeste IP-adressen hun gebruikers met een statisch IP-adres. Vraag uw ISP om een ​​wijziging van het IP-adres. Als ze dat doen, heb je het geluk anders niet.

Een andere methode is om je modem opnieuw op te starten. Deze storing met uw ISP zorgt ervoor dat u een nieuw IP-adres krijgt toegewezen. Dit werkt alleen in het geval van dynamische IP’s, maar herstart na een paar uur tijd. Hieronder volgen enkele procedures die u moet volgen voordat u uw router uitschakelt:

Windows-systeem aangesloten via kabel

 1. Open de opdrachtprompt als beheerder.
 2. Type ‘ipconfig / release”Zonder aanhalingstekens en druk op enter.
 3. Type ‘ipconfig / vernieuwen”Zonder aanhalingstekens en druk op enter.
 4. PC afsluiten.
 5. Schakel alle schakelaars uit.
 6. Koppel de modem los.
 7. Laat de dingen zoals ze zijn.
 8. Start het systeem opnieuw op.

Windows-systeem verbonden via router

 1. Log in op het beheerdersportaal van de router.
 2. Geef uw IP-adres vrij.
 3. Sluit je systeem af.
 4. Schakel alle schakelaars uit.
 5. Koppel uw modem los.
 6. Laat de dingen zoals ze zijn.
 7. Start je systeem opnieuw op.

Dit zijn de methoden die zijn beschreven voor het wijzigen van uw IP-adres, maar het verbergen van uw IP-adres is iets heel anders.

Verberg IP-adres met een VPN

Wat een VPN doet, is dat het uw datapakketten eenvoudig door een gecodeerd tunnelprotocol leidt. Dit beveiligde protocol is ingekapseld met beveiligingseigenschappen, wat resulteert in het onmiddellijk verbreken van de verbinding als er een storing optreedt. Het beschermt uw volledige webactiviteit, inclusief uw activiteit op andere applicaties. Behalve het versleutelen van uw gegevens, maskeert het zelfs uw IP-adres.

Enkele voordelen van het gebruik van een VPN worden als volgt opgesomd:

 • Verbetert de beveiliging.
 • De censuur wordt stopgezet.
 • Verdedigt tegen cyberaanvallen.
 • Internetsnelheid krijgt een boost omdat uw ISP uw bandbreedte tegen een lagere snelheid beperkt.

Een VPN wijst nieuwe IP-adressen toe aan de systemen die erop zijn aangesloten. Wanneer u verbinding maakt met een VPN, krijgt u een ander IP-adres toegewezen dan uw echte. Uw daadwerkelijke IP-adres wordt gebruikt om verbinding te maken met een VPN, terwijl wat u doorbladert, wordt verhandeld vanuit uw privé-netwerk. Kortom, u gebruikt nu het nieuwe IP-adres dat uw VPN u heeft toegewezen en uw werkelijke IP-adres wordt verborgen.

Gebruik Proxy Server

Proxyservers fungeren als moderators bij het routeren van uw datapakketten. Ze verbinden uw informatie door uw verkeer te onderscheppen. Uw systeem verzendt uw verzoek naar de tussenliggende server die uw verzoek maakt en retourneert uw gevraagde website. Alles wat u de proxyserver laat uitvoeren, doet het door tussendoor als spiegel te fungeren. Met andere woorden, uw IP-adres wordt verhuld door het IP-adres van de proxyserver.

Het verbazingwekkende aan proxyservers is dat ze overal ter wereld verbinding hebben gemaakt. U wilt bijvoorbeeld toegang krijgen tot een website waarvan de hoofdserver zich in Nieuw-Zeeland bevindt. De inhoud ervan is verboden voor IP-adressen buiten Nieuw-Zeeland. U maakt verbinding met een op Kiwi gebaseerde proxyserver en gefeliciteerd. Je bent nu virtueel een Nieuw-Zeelander en hebt toegang tot die website voor alle doeleinden.

Proxyservers worden meestal gebruikt om passerende inhoud geblokkeerd te krijgen vanwege geologische redenen en IP-beperkingen. Zelfs nog zijn proxyservers nog steeds niet zo efficiënt als VPN’s. Een VPN bevat veel beveiligingslagen, terwijl proxy’s kwetsbaar zijn voor, zelfs het versleutelen van uw gegevens. Het gebruik van een proxyserver om uw IP-adres te verbergen is tot nu toe de meest risicovolle methode.

Een proxyserver maskeert uw IP-adres, maar het verkeer kan worden vervalst door overheidsinstanties en de websites waarop u zich hebt aangemeld dankzij Adobe Flash en JavaScript. Ga anders niet downloaden of naar torrent-bestanden, je zult je eigen graf graven.

Verder lezen: verschil tussen VPN en proxy

Gebruik Tor Browser

hoe tor werkt
Afgekort als ‘De ui-router‘Is freeware-software, ontworpen door de Amerikaanse marine, die het principe van uienroutering gebruikt door uw verzoek door te sturen naar meerdere servers over de hele wereld en deze op elk knooppunt te versleutelen. Het verbindt u anoniem met servers die worden beheerd door vrijwilligers verspreid over de hele planeet. U krijgt dus een nieuw IP-adres toegewezen wanneer uw verzoek naar een nieuwe server wordt gestuurd. Uw IP-adres en activiteiten zijn letterlijk niet te traceren door volledige anonimiteit toe te staan.

Een grote bonus van het gebruik van Tor is dat u toegang krijgt tot websites die niet toegankelijk zijn voor gestandaardiseerde browsers. Tor bevat de sterkste beveiliging, maar je komt in de gevarenzone wanneer je de websites durft te bezoeken, namelijk dark web, waarvoor Tor in de volksmond wordt gebruikt. Drugsmarkten, huurmoordenaars, websites voor de verkoop van wapens, onwettige pornografie, kannibaallocaties zijn enkele voorbeelden van wat het dark web kan bereiken, uiteraard via Tor.

Maak je geen zorgen. Uw IP-adres is beveiligd wanneer u Tor gebruikt, behalve wanneer u daadwerkelijk een illegale transactie op het dark web doet. Het beschermt uw activiteiten die worden gedaan in de Tor-webbrowser van de klant.

Download en installeer Tor Browser

Bezoek de bovenstaande link, installeer en blader. Het is zo makkelijk. Sommige adviezen zijn:

 • Torrent niet over Tor.
 • Schakel browser-plug-ins niet in.
 • Open geen documenten die zijn gedownload via online verbinding.

Het grootste nadeel van Tor is de snelheid. Omdat uw verzoek van over de hele planeet tussen verschillende knooppunten wordt geretourneerd, wordt browsen door Tor vrij traag. Een ander nadeel van het gebruik van Tor is dat autoritairen toezicht houden vanwege hun vooroordeel en het gebruik ervan voor doeleinden die als illegaal worden beschouwd voor samenlevingen en normaal menselijk gedrag. Daarom is het gebruik van Tor een van de efficiënte manieren om uw IP-adres te verbergen.

Aan u de keuze van de methode om uw IP-adres te verbergen. Mijn aanbeveling is om te kiezen voor een VPN, rekening houdend met de beste beveiligings- en maskeeropties die beschikbaar zijn tussen de drie hierboven beschreven opties.

Verder lezen: Tor Vs VPN (vergelijking)

Maak verbinding met openbare wifi

Als u verbinding maakt met openbare wifi wanneer u naar buiten gaat, wordt uw IP-adres gewijzigd / verborgen voor het apparaat waarmee u communiceert.

Het is niet effectief of efficiënt, net als het gebruik van mobiele data. Er zijn veel kwetsbaarheden tijdens het verbinden met een openbaar wifi-netwerk. In 2015 werden meer dan een half miljard persoonlijke informatie en vertrouwelijke gegevens gestolen en verloren als gevolg van verbinding via een misleidend open wifi-netwerk.

Enkele stappen die moeten worden genomen voordat verbinding wordt gemaakt met openbare wifi:

 • Houd uw antivirus up-to-date. – Detecteert nieuw gecodeerde malwares.
 • Werk uw systeem en browser bij – Eerdere versies van uw browsers en besturingssysteem kunnen hackers een maas in de wet bieden om uw gegevens aan te vallen.
 • Schakel een firewall in – Dit helpt u om het verkeer in en uit uw apparaat in de gaten te houden.
 • Gebruik SSL-gecodeerde websites – Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die u via een SSL-gecodeerde website indient, privé blijven.
 • Als u opzettelijk verbinding maakt via openbare Wi-Fi, verwijder dan alle soorten gevoelige informatie van uw apparaat waarmee u verbonden bent.
 • Schakel delen uit.
 • Log niet in op websites zoals Paypal of websites die u helpen met bankdiensten en contante transacties.

Notitie: Maak geen geldoverboekingen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me