Hogyan lehet az e-kereskedelmi webhelyet biztonságossá tenni


Az értékes dolgok fizikai biztonsága sokkal könnyebben elérhető, ha zárt ajtók vannak zárakkal, CCTV kamerák, riasztórendszerek stb. Ezek látható biztonsági módszerek, amelyeket általában bárki használhat, aki a bevásárlóközpontban helyi boltot működtet. De mi van, ha minden üzleti tevékenysége online történik? Az e-kereskedelem egyre növekvő iparág, amely védelmet igényel a kifinomult hackerekkel szemben, amelyek mindig keresik az online boltok gyengeségét, amelyet ki tudnak használni. Természetesen az online hackelés és lopás sokkal különbözik a néhány cikk szokásos lopásától és azok eladásától a helyi fekete piacon..

A számítógépes bűnözők sokkal értékesebb adatokat követnek. Az összes hitelkártya-adata, az ügyfélazonosítója, az e-kereskedelmi áruház vagy az üzleti vállalkozás az online lopás veszélyének van kitéve. Mindezek biztosítása tehát létfontosságú. Megterveztük az Ön számára a leghatékonyabb tippeket, amelyek segítenek az e-kereskedelmi webhely biztonságának fejlesztésében.

Válassza az E-kereskedelem tárolása lehetőséget

Nagyon sok beruházásra van szükség egy weboldal felépítéséhez. Pénzre van szükség a weboldal tervezéséhez, felépítéséhez, optimalizálásához és népszerűsítéséhez. De gondold át, mielőtt olcsóbb hosting lehetőséget választana webhelyére. Az olcsó tárhelyszolgáltatások csábító, de nem praktikus funkciókat kínálnak. Továbbá, ha több felhasználóval osztott hosting szolgáltatást használ, akkor a zajos szomszédság zavarhatja a végén. Jó biztos benne lenni abban, hogy az Ön vendéglátója mennyit fektet be a biztonságba.

Az e-kereskedelmi kiskereskedők számára a legjobb megoldás a virtuális magánszerver. Jó, a skálázható teljesítmény ésszerű költségekkel rendelkezik, és a biztonsági testreszabási lehetőségek is ragyogóak.

A kiszolgáló biztonságossá tétele szintén jó lehetőség, és van esély arra, hogy ha nem tudja kezelni a szervert, akkor választhat egy megbízható gazdagépet, hogy ezt az Ön számára csinálja..

Váltás a HTTPS-re

A biztonságos HTTPS tárhely használatát SSL tanúsítvánnyal, a közelmúltig csak a webhely fizetési területére korlátozódott. Ez még mindig így van; A webhelytulajdonosok azonban most a teljes webhelyük biztonságának biztosításában állnak.

A Google 2014-ben kijelentette, hogy rangsorolási tényezőként beépítették a HTTPS-t. Nemrég azt mondták, hogy azt tervezik, hogy az összes webhelyet nem biztonságosként jelölik meg a HTTP-vel. Hasonló dolgot mondott a Mozilla 2015-ben. Ha egy webhely át akarja váltani a HTTP-ről a HTTP-re, akkor SSL-tanúsítványra van szüksége. Az SSL tanúsítvány megvásárolható egy hosting cégtől vagy egy megbízható SSL szolgáltatótól.

Az SSL-tanúsítvány telepítése több lépést igényel, például a webhelyen található belső linkek frissítését, a 301-es átirányítás beállítását és a tranzakciós e-mailek linkfrissítését stb. Az SSL-tanúsítvány manapság az online biztonság legfontosabb lépése, és fontossága növekszik, amikor a böngészők megkezdenek lépéseket az ellen HTTP oldalak.

Válasszon egy biztonságos platformot & Tartsa biztonságban

Manapság sok e-kereskedelmi platform közül választhat. Az e-kereskedelmi platform teljesíti, ahogy szeretné, és jó hírnévvel rendelkezik a rendszeres frissítések és biztonság érdekében. Néhány népszerű e-kereskedelmi platform közé tartozik a Magento, a WooCommerce és a PrestaShop, ám ezek fizetők. A hackerek folyamatosan keresnek biztonsági réseket ezekben az eszközökben, ezért állandó biztonsági frissítéseket tesznek elérhetővé.

Ne hagyja webhelyét a fejlesztő, a tervező vagy a webtárhely szolgáltatója felelősségén. Ehelyett webhelyének biztonsága a vállán fekszik. Nem számít, ha műszaki ember vagy, vagy sem, akkor meg kell győződnie arról, hogy valaki a csapatából fedezi-e téged. A legfrissebb frissítések telepítése érdekében tartsa szemmel a szoftver-szolgáltató webhelyét, és kérdezze meg biztonsági szakértőjét, hogy ezeket alkalmazza-e az Ön webhelyére.

Az e-kereskedelem biztonsági alkalmazásának használata megvédi webhelyét a leggyakoribb sebezhetőségektől, és ellenőrzi a gyártó webhelyét is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legfrissebb verziót használja-e..

Rendszergazdai biztonság

Az adminisztrátori terület védelme az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a webhely biztonságának javításához. Ha olyan platformokat használ, mint a Magento vagy a WooCommerce (a WordPress alapján), amelyek közönséges e-kereskedelmi platformok, akkor alapértelmezett adminisztrációs területük lesz. A legtöbb lusta hacket, amely könnyű célokat keres, ennek megváltoztatásával könnyen elkerülhető.

Az alapértelmezett rendszergazdai felhasználónév megváltoztatása szintén nagyon fontos. A hackerek egyszerű célokat keresnek, vagyis ha az alapértelmezett felhasználónevet, például az „admin” alkalmazza, akkor csak ülő kacsa vagy. Tegye bejelentkezési adatait eredetivé és nehezen feltörhetővé. Az adminisztrációs területet korlátozhatja azáltal is, hogy létrehoz egy „fehér listát” az IP-címekről, amelyeket a szerver rendszergazdája irányít, és csak az ismert IP-címekhez engedi hozzáférni az adminisztrációs területhez.

Végül állítsa be az adminisztrátori területet, hogy tájékoztassa a rendszergazdát minden olyan küszöbérték átlépéséről, amikor például meghiúsul a bejelentkezés vagy az ismeretlen IP-címek bejelentkezési kísérlete. Ezek a módok olcsók, hatékonyak, de egyszerûen alkalmazhatók.

Végül tegye meg az adminisztrátori területet, hogy figyelmeztesse a rendszergazdát egy adott küszöbérték átlépésekor, például sikertelen bejelentkezési kísérletek vagy ismeretlen IP-címekből történő bejelentkezési kísérletek.

Ezek meglepően egyszerű és olcsó, de hatékony lépések.

Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot az adatokról

A biztonsági mentés nagyon fontos, ha a webhelyét mindenképpen feltörik. Hardverhiba vagy emberi hiba szintén oka lehet az adatvesztésnek. Így az adatok biztonsági mentése a legfontosabb lépés, és ez a weboldal tulajdonosának felelőssége. A kézi biztonsági mentés jó lehetőség, de fennáll annak a veszélye, hogy elfelejti rendszeresen biztonsági másolatot készíteni. Ezért a biztonsági mentés legjobb módja az automatikus biztonsági mentés. Az ilyen szolgáltatás rendszeresen biztonsági másolatot készít az adatokról, és biztonságban is tartja azokat.

Soha ne tárolja az ügyfélkártya adatait

Kevés e-kereskedelmi platform képes elfogadni és megtakarítani az ügyfél hitelkártya-adatait. Ezt a dolgot azonban kerülni kell. Ez nemcsak rossz gyakorlat, hanem komoly bírságot is eredményezhet, ha a rendszer mindenképpen veszélybe kerül. Az ilyen érzékeny adatok megőrzésének ideális módja a fizetési átjáró-szolgáltató szolgáltatásainak használata, amelyek a kifizetéseket az Ön webhelyén tartják távol az érzékeny adatok magas szintű biztonságának fenntartása érdekében..

Ha az üzleti vállalkozás még a kezdeti szakaszban van, akkor a PayPal-hoz hasonló szolgáltatások lehetővé teszik a futó fedélzet elérését, és sok ügyfél preferálja. Ezenkívül jó gyakorlat a PCI DSS akkreditáció a fizetésikártya-ipari adatbiztonsági szabvány számára. Ahhoz, hogy a PCI-DSS-kompatibilis legyen, az ügyfelek pénzügyi adatainak integritásának garantálására van szükség. Ezenkívül az egész webhelyen is be kell vezetni az erős hozzáférés-vezérlést.

Használjon földrajzi helyzetű csalás elleni szoftvert

Manapság a hackelés globális kérdéssé vált, és már nem helyi probléma. Az ellopott kártyák adatainak felhasználása magában foglalja a kártyák ellopását a világ egy távoli részén, amelyeket elektronikus úton elküldnek a föld más részére, majd online csalások elkövetésére használják..

Elveszítheti a bevételét, ha téves megrendelésre küld tételeket, és megkezdi a visszatérítések felvételét. Ezt a problémát egy földrajzi helyzetmeghatározó csalás elleni eszköz segítségével lehet megoldani. Az ilyen eszközök valós idejű csalási pontokat adnak, amelyek alapján a kereskedő meghatározza az egyes ügyletek kockázati szintjét.

Az egységes csaláskockázati pontszám létrehozása érdekében az algoritmus néhány szempontot megvizsgál a megrendelés IP-címe és a népszerű álcázási módszerek, például a proxyk használata alapján, és összehasonlítja azt a milliárd tranzakciók adatbázisával. Ezenkívül lehetőséget biztosít a megrendelés visszatérítésére vagy néhány kézi ellenőrzés elvégzésére.

Készítsen manuális biztonsági házirendeket & eljárások

A szilárd kézi eljárások nagyon hatékonyak. Például, ha egy megrendelést magas kockázatú ponttal kap, akkor ez számodra megfelelő. Ebben az esetben további vizsgálatra van szükség, és itt kerül sor a vállalkozás biztonsági politikájának és eljárásainak a bevezetésére.

Az eljárások és folyamatok túl unalmasak ahhoz, hogy megnézhessük; ugyanakkor olyan egyszerűek, mint az ügyfél felhívása a megadott szám használatával. Ha nem állnak rendelkezésre, akkor e-mailt küldhet az azonosítás néhány részletének kérésére. Ez kiterjeszthető a jelszavas házirendekre és a fizikai biztonságra is, például ellopott vagy elveszett tárgyakra, például laptopokra, amelyek felhasználhatók a rendszerhez.

Többrétegű biztonság

Nyilvánvaló, hogy az egyrétegű biztonság nem elegendő a webhelye védelmének, ezért erősen ajánlott a többrétegű biztonság.

A tűzfal jó lehetőség, függetlenül attól, hogy fizikai vagy webes alkalmazású tűzfalat használ-e. Megvédik Önt a híres csapásoktól, például az SQL-befecskendezéstől vagy a webhelyek közötti parancsfájloktól.

A webhely a tartalomszolgáltatási hálózat (CDN) használatával is fejleszthető. Ez a hálózat egy földrajzilag szétszórt szerverkészlet, amely a webhelye oldalainak másolatát tárolja.

A CDN előnye, hogy felismerik a rosszindulatú forgalmat, hogy megakadályozzák az Ön webhelyét. Ezenkívül megakadályozhatja az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokat (DDoS). A DDoS támadásokat egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver használatával is megakadályozhatjuk.

Következtetés

A hackelés sokkal költségesebb lehet, mint ha nincs biztonság csak azért, mert fizetett. Mégis nincs olyan tökéletes megoldás, amely biztonságossá és megalapozottá teheti az e-kereskedelmi webhelyet. Az e-kereskedelmi webhelyek védelmének legjobb megoldása a szoftver és a tárhely platform megfelelő megválasztása, és mindent naprakészen és biztonságban tartani. Ezenkívül minden véletlen adatvesztés esetén meg kell őriznie a webhely automatikus biztonsági másolatát. Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos webhelyek biztonságának megőrzéséhez a legjobb módszer a rétegelt biztonság, amely számos különféle eszközt tartalmaz. Soha ne felejtse el, hogy a jó öreg írásbeli eljárások nagyon fontos szerepet játszanak a webhely biztonságában.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map