Hogyan lehet elrejteni az IP-címét? Tartósan


Az interneten való véletlenszerű szörfözés nem azt jelenti, hogy nem figyelnek meg, hanem az internetszolgáltató követi tevékenységeit. A nyomokat a korábban meglátogatott webhelyen hagyta, mielőtt ehhez a weboldalhoz jött volna, a snooperök hozzáférhetnek az Ön adataihoz a hozzászólás megjegyzés mezőjében, amellyel válaszolták, és nem látogathatják meg azt a weboldalt, amelyben a kedvenc TV-sorozatod található, mivel egy eltérő régió, amely elérhetetlen az Ön tartózkodási helyétől.

A számítógépes bűnözők szeretnek látni téged a radarukban, tévedésében áll, hogy névtelen vagy, miközben az interneten szörfözik, és mindez akkor történik, amikor nincs védelme az IP-cím elrejtésére, és a legrosszabb eset, tudom ahonnan olvassa ezt a cikket, megnézheti az IP-címét.

Mi az IP-cím??

Az internetszolgáltató „egyedi numerikus azonosítót” rendel hozzá minden olyan internethez csatlakoztatott eszközhez, amelyet IP (Internet Protocol) címnek hívnak. Az Ön IP-címét továbbítják a kiszolgálókra, amelyekbe bejelentkeztek, és a meglátogatott szerverekre, amely tisztázza az internetes tevékenység nyomon követésének fogalmát. Ez tartalmazza az Ön adatait;

 • Elhelyezkedés
 • Ország
 • Város
 • irányítószám
 • Hosszúság & szélességi kör

A hálózati eszközök közötti kommunikáció azonban engedélyezve van. A koncepció tisztázható, ha rendszer azonosítónak tekintjük őket.

Az IP-cím bizalmas bit, amelynek az Ön adatai vannak, mivel azok a rendszerek helyét irányítják, amelyekhez hozzá vannak rendelve. Az interfészen lévő eszköz fizikai elhelyezkedése az adatok, amelyek az internetprotokoll számára szükségesek a kommunikáció létrehozásához. 32 bites számok, 0 és 255 között, két tizedesjegy között írhatók, és néhány példa a következő:-

Példa az érvényes IP-címre

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – a Google által aláírt IP-cím.
 • 140.236.214.77 – A Harvard Egyetemhez hozzárendelt IP-cím.

Ezért nagyon ésszerű és logikus döntés lesz az IP-cím elrejtése ebben a korban, ahol az internetes csalások csak egy kattintással elérhetők. Maradjon névtelen, tagadja meg az IP-tilalmakat, nézze meg kedvenc epizódjait a Netflix-en, és játssza le kedvenc videojátékát az egyetemen.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a módszereket, amelyek a „láthatatlansági köpeny‘Elrejteni IP-címét és repülni az internet világában anélkül, hogy bárki is észrevenne téged.

Hívja az Internet szolgáltatót

Kétféle IP-cím létezik az ISP-nek, statikus IP és dinamikus IP. A statikus IP-t nehéz megváltoztatni, mivel az internetszolgáltatónak hosszú módszerrel kell eljárnia, így a legtöbb IP-cím statikus IP-címmel írja alá a felhasználókat. Kérjen IP-címet az IP-cím megváltoztatásához. Ha igen, szerencséd van, különben nem.

Egy másik módszer a modem újraindítása. Az internetszolgáltató e zavara miatt új IP-címet kell kinevezni. Ez csak dinamikus IP-k esetén működik, de néhány óra múlva újraindul. Az alábbiakban néhány eljárást kell végrehajtani, mielőtt letiltja az útválasztót:

A Windows rendszer kábellel csatlakozik

 1. Nyissa meg a parancssort rendszergazdaként.
 2. Típus “ipconfig / release”Idézőjelek nélkül nyomja meg az Enter billentyűt.
 3. Típus “ipconfig / renew”Idézőjelek nélkül nyomja meg az Enter billentyűt.
 4. Állítsa le a számítógépet.
 5. Kapcsolja ki az összes kapcsolót.
 6. Húzza ki a modemet.
 7. Hagyja a dolgokat úgy, ahogy vannak.
 8. Indítsa újra a rendszert.

Windows rendszer csatlakoztatva van útválasztón keresztül

 1. Jelentkezzen be az útválasztó admin portáljára.
 2. Engedje el IP-címét.
 3. Kapcsolja ki a rendszert.
 4. Kapcsolja ki az összes kapcsolót.
 5. Húzza ki a modemet.
 6. Hagyja a dolgokat úgy, ahogy vannak.
 7. Indítsa újra a rendszert.

Ez az a módszer, amellyel megváltoztathatja IP-címét, azonban az IP-cím elrejtése teljesen más dolog.

Az IP-cím elrejtése VPN-sel

A VPN az, hogy egyszerűen egy titkosított alagút protokollon továbbítja az adatcsomagokat. Ez a védett protokoll biztonsági tulajdonságokba van beágyazva, amelyek bármilyen zavar esetén azonnal megszakítják a kapcsolatot. Védi a teljes webes tevékenységet, beleértve az egyéb alkalmazásokkal kapcsolatos tevékenységeket is. Az adatok titkosítása mellett az IP-címet is elfedi.

A VPN használatának néhány előnye a következő:

 • Fokozza a biztonságot.
 • A cenzúra megszűnik.
 • Védi a számítógépes támadások ellen.
 • Az internet sebessége növekszik, mivel az internetszolgáltató alacsonyabb sebességgel csökkenti a sávszélességet.

A VPN új IP-címeket oszt ki a hozzá kapcsolt rendszerek számára. Amikor csatlakozik egy VPN-hez, IP-címet kap a valósól eltérő IP-címhez. Az Ön tényleges IP-címét fogja használni a VPN-hez való csatlakozáshoz, míg az Ön által böngészett adatok a privát hálózatból származnak. Röviden: most azt az új IP-címet használja, amelyhez a VPN hozzárendelt, a tényleges IP-cím rejtve.

Használja a proxy szervert

A proxyszerverek moderátorokként működnek az adatcsomagok irányításában. Összekapcsolják az információkat azáltal, hogy elfogják a forgalmat. A rendszer a kérését a köztes kiszolgálóra küldi, amely létrehozza a kérést, és visszatér a kért webhelyhez. Most, hogy mindent el kell végeznie a proxykiszolgálón, az úgy történik, hogy tükörként viselkedik a közöttük. Más szavakkal, az Ön IP-címét a proxy szerver IP-címe zárja le.

A proxykiszolgálók elképesztő tulajdonsága, hogy bárhol a világon csatlakoztak egymáshoz. Például olyan webhelyet szeretne elérni, amelynek fő szervere Új-Zélandon van. Tartalmát az Új-Zélandon kívüli IP-címek tiltják. Csatlakozik egy Kiwi alapú proxy szerverhez és gratulálok. Most már gyakorlatilag új-zélandi ember vagy, és bármilyen célból hozzáférhet a weboldalhoz.

A proxykiszolgálókat általában geológiai okokból és IP-korlátozások miatt blokkolt tartalmak átjutására használják. A proxyszerverek még mindig nem olyan hatékonyak, mint a VPN-ek. A VPN számos biztonsági réteget tartalmaz, míg a proxyk sérülékenyek az adatok titkosítására, sőt. Proxykiszolgáló használata az IP-cím elrejtésére eddig a legveszélyesebb módszer.

Egy proxykiszolgáló elrejti az Ön IP-címét, de a kormányzati ügynökségek és az Adobe Flash és JavaScript használatával elkerülhetik a forgalmat. Ne töltsön le fájlokat letöltésre vagy torrentre, különben meg fogja ásni a saját sírját.

További olvasat: Különbség a VPN és a proxy között

Használja a Tor böngészőt

hogyan működik a tor
Rövidítve:A hagyma router‘Egy olyan ingyenes szoftver, amelyet az Egyesült Államok Haditengerésze tervezett, és amely a hagyma útválasztásának elvét alkalmazza azáltal, hogy kérését a világ minden tájáról kiszolgálóra visszaszorítja, és minden csomópontban titkosítja azt. Anonim módon összeköti Önt a bolygón elterjedt önkéntesek által irányított szerverekkel. Tehát új IP-címet kapsz minden alkalommal, amikor a kérésed visszatér az új szerverhez. Az Ön IP-címe és tevékenységei szó szerint nem képesek nyomon követni azáltal, hogy teljes anonimitást tesznek lehetővé.

A Tor használatának egyik legfontosabb bónusza az, hogy engedélyezheti a webhelyek elérését, amelyek a szabványos böngészők számára nem elérhetőek. A Tor a legszigorúbb biztonságot nyújtja, de akkor kerül a veszélyzónába, amikor merészni belépni a weboldalakba, azaz a sötét webbe, amelyre a Tor a népszerûen használatos. Kábítószer-piacok, bérelt emberek, fegyverekkel foglalkozó weboldalak, illegitim pornográfia, kannibál helyszíne néhány példa a sötét web elérésére a Toron keresztül.

Ne aggódj. Az Ön IP-címe a Tor használatakor biztonságos, kivéve azt az esetet, amikor ténylegesen jogellenes tranzakciókat hajt végre a sötét interneten. Ez megvédi a Tor ügyfél böngészőjében végzett tevékenységeit.

Töltse le és telepítse a Tor böngészőt

Látogassa meg a fenti linket, telepítse és böngészje. Olyan egyszerű. Néhány tanács a következő:

 • Ne torrent a Tor felett.
 • Ne engedélyezze a böngésző beépülő moduljait.
 • Ne nyissa meg az interneten keresztül letöltött dokumentumokat.

A Tor legnagyobb hátránya a sebesség. Mivel kérése a bolygó egész területéről visszatükröződik a különböző csomópontok között, meglehetősen lassú a Tor böngészése. A Tor használatának további szempontja az, hogy az autoritárok figyelemmel kísérik a megfigyelést annak előítéletei és felhasználása miatt a társadalmaknak illegálisnak ítélt célokra és a normális emberi viselkedésre. Ezért a Tor használata az egyik hatékony módja az IP-cím elrejtésének.

Neked kell választania az IP-cím elrejtésének módszerét. Javaslatom egy VPN választása, figyelembe véve a fent leírt három lehetőség közül a legjobb biztonsági és maszkolási lehetőségeket.

További olvasmány: Tor Vs VPN (összehasonlítás)

Csatlakozás a nyilvános Wi-Fi-hez

Bármely nyilvános Wi-Fi-hez való csatlakozás, ha kimegy, megváltoztatja / elrejti az IP-címét azon eszközhöz, amelyhez kapcsolódik..

Ugyanúgy, mint a mobil adatok használata, nem hatékony és nem hatékony. A nyilvános Wi-Fi hálózathoz való csatlakozás közben sok sebezhetőség van. 2015-ben több mint félmilliárd személyes információt és bizalmas nyilvántartást loptak és elvesztek a megtévesztő nyílt Wi-Fi-hálózaton keresztüli csatlakozás miatt.

A nyilvános Wi-Fi-vel való csatlakozás előtt néhány lépést kell tenni:

 • Tartsa naprakészen az antivírusokat. – Újonnan kódolt kártevőket észlel.
 • Frissítse a rendszert és a böngészőt – A böngészők és az operációs rendszer korábbi verziói hézagot jelentenek a hackerek számára az adatok megtámadására.
 • Tűzfal engedélyezése – Ez segít figyelemmel kísérni a készülékre és onnan kiáramló forgalmat.
 • SSL titkosított webhelyek használata – Ez lehetővé teszi, hogy minden SSL titkosított webhelyen keresztül benyújtott adat privát maradjon.
 • Ha szándékosan csatlakozik a nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztül, távolítsa el az érzékeny információkat bármilyen érzékeny információt a készülékétől, amelyhez kapcsolódik.
 • Kapcsolja ki a megosztást.
 • Ne jelentkezzen be olyan webhelyekre, mint a Paypal, vagy olyan webhelyekre, amelyek megkönnyítik a banki szolgáltatásokat és a készpénzes tranzakciókat.

Jegyzet: Ne végezzen pénzátutalást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me