Isfarë është një rrjedhje e DNS? Dhe Si mund ta rregulloj atë?


A e dini se një server DNS mban informacione që mund t’ju identifikojnë si një individ unik? Meqenëse të gjitha kërkesat tuaja dërgohen në serverin DNS, ka mbetur një gjurmë dixhitale masive. Përmes të cilave ISP-të dhe organizatat e tjera mund t’ju kushtojnë kujdes.

Softueri special mund t’ju japë imunitet nga ata që spiunojnë. Sidoqoftë, një rrjedhje DNS ka aftësinë të sabotojë imunitetin e dhënë nga programi. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që përdoruesit të dinë rreth serverave të emrave të domain dhe si mund të jenë të dëmshme për praninë tuaj në internet.

Isfarë është një server me emrin e domain (DNS)?

Serveri i emrave të domain (DNS) është një sistem i bërë posaçërisht për të lidhur adresat IP (111.87.180.95) me emrat e domain (privacyend.com) që njerëzit mund ta kuptojnë dhe mbajnë mend lehtë.

Kur kërkoni një faqe në internet nga shfletuesi, Ai dërgon një kërkesë te serveri i emrit të domain së bashku me URL-në e futur. Pastaj përcillet në adresën e saktë të IP. Kjo është një pjesë thelbësore e funksionimit të internetit.

Farë është një rrjedhje e DNS?

Serverat e emrit të domain janë caktuar nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit. Kjo gjithashtu do të thotë që ata mund të monitorojnë dhe mbajnë gjurmët e të gjitha aktiviteteve që ju kënaq në internet. Sidoqoftë, kur përdorni një VPN të gjitha kërkesat që dërgohen në server përmes shfletuesit janë të koduara.

Fatkeqësisht, ndonjëherë shfletuesi thjesht do të mos pranojë faktin që ju keni vendosur një VPN dhe do t’ia dërgojë kërkesën DNS direkt në ISP. Kjo është referuar si një rrjedhje e DNS. Rrjedhjet e DNS kanë shumë pasoja nëse nuk kujdesen në mënyrën e duhur.

Ështjet e shkaktuara nga rrjedhjet e DNS

Në një skenar të botës së përsosur, nuk do të kishte shqetësime në lidhje me kërkimet DNS që janë problem. Sidoqoftë, ne nuk po jetojmë në botën e përsosur dhe as nuk kemi burime për ta bërë një të drejtë tani. Ekzistojnë dy çështje kryesore që duhen adresuar në lidhje me internetin.

 • intimitet
 • siguri

Shfrytëzuesit përdorin shërbime premium VPN për të zgjidhur problemet e sipërpërmendura. Sidoqoftë, një rrjedhje DNS mund të shkatërrojë plotësisht privatësinë dhe veçoritë e sigurisë që ofron një VPN. Kjo e bën atë duke dërguar një kërkesë direkt në DNS të caktuar nga një ISP, duke e lënë privatësinë tuaj të hapur në skaje të shumta.

Në botën ku jetojmë në intimitet është një privilegj për të cilin paguajnë të gjithë, veçanërisht privatësia në internet. Organizatat dhe individët shkatërrojnë përvojën e internetit me skemat e tyre. Rrjedhja e DNS gjithashtu kontribuon në skema.

Ne e kemi kaluar këtë përpara, sa herë që ndodh një rrjedhje e DNS, nuk pranon plotësisht protokollin VPN dhe dërgon kërkesa direkt në ISP. Si rezultat, agjensitë qeveritare, snoopers dhe ISP mund të ndjekin aktivitetet tuaja në internet.

Adresa IP e ekspozuar shkakton problemet e mëposhtme:

 • Rrëzohet ndërsa transmeton përmbajtje në rezolucion të lartë.
 • ISP bllokojnë uebfaqe të caktuara.
 • Vëmendje ligjore e padëshiruar ndërsa shfletoni në uebfaqe të kufizuara dhe shkarkoni përrua.

Përveç kësaj, të dhënat e DNS lehtë mund të përdoren për të identifikuar, ndëshkuar dhe raportuar një individ tek autoritetet përkatëse. E cila gjithashtu mund të përshkruhet si një pushtim i plotë i intimitetit.

Të dhënat e DNS kanë të dhënat e mëposhtme të ruajtura mbi ju:

 • vend.
 • Ofruesi i shërbimit të Internetit.
 • Skriptet që janë aktivizuar ose çaktivizuar.
 • Masat e privatësisë aktualisht janë në fuqi.
 • Madhësia e sistemit.
 • Sistemi Operativ.
 • Koha e sistemit.

Causesfarë shkakton një rrjedhje të DNS?

Fajtori kryesor që rrjedh pas rrjedhjes është konfigurimi i pahijshëm manual i një VPN në një pajisje ose një sistem operativ. Rrjedhjet e DNS mund të ndodhin në ruterat që kanë konfigurimin e VPN në to dhe sistemeve të ndryshme operative.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që përdoruesit të zgjedhin një VPN që është në përputhje me të gjitha sistemet kryesore të funksionimit. Ka faktorë të tjerë që gjithashtu kontribuojnë në rrjedhjen e DNS dhe shprehen më poshtë:

 • Karakteristikat e integruara të sistemit operativ që ndërhyjnë në kërkesat dhe trafikun tuaj të DNS.
 • Konfigurimi manual i një VPN në atë mënyrë që cilësimet tuaja të lejojnë vetëm VPN të përdorë serverët e caktuar DNS të ISP-së.
 • Ndoshta, ju jeni duke përdorur IPv4 dhe IPv6 së bashku me një VPN që nuk mbështet lidhjet IPv6.

Shkaqet e lartpërmendura janë kryesisht të padëmshme dhe janë të lehta për tu rregulluar. Sshtë një faktor që është shkatërrues. Në këtë faktor, hakeri merr përsipër një ruter që drejton një shërbim VPN dhe detyron që lidhja të drejtohet përmes DNS-së së ISP-së..

Si të zbuloni një rrjedhje të DNS në lidhjen tuaj?

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë për të zbuluar një rrjedhje të DNS vetëm duke parë shpejtësinë e lidhjes tuaj. Për të identifikuar problemin, ka nevojë për të testuar lidhjen tuaj VPN për t’u siguruar që është DNS pa rrjedhje.

Ka mjete që janë në dispozicion në internet për të provuar rrjedhjet e DNS. Shumica e mjeteve të testimit të rrjedhjes DNS janë në dispozicion falas.

Pika të rëndësishme për tu mbajtur mend gjatë provës:

 • Së pari, drejtoni provën pa një VPN.
 • Shkruajini të gjitha adresat IP pasi të keni përfunduar provën.
 • Vendosni një lidhje VPN me një server të sigurt VPN sipas dëshirës tuaj.
 • Riparoni provën e rrjedhjes DNS.
 • Nëse një VPN po punon si duhet, rezultatet nuk do t’i tregojnë serverët DNS të caktuar nga ISP. Në vend të kësaj, ai do të shfaqë serverin DNS të caktuar VPN në vendin ku keni zgjedhur.

Mjete për të provuar rrjedhjen tuaj DNS

Ka mjete rrjedhje DNS në internet. Zgjedhja e mjetit të duhur për të provuar rrjedhjen e DNS është shumë e rëndësishme. Arsyeja është se ekzistojnë mjete që i mashtrojnë përdoruesit ‘të besojnë se janë të sigurt në internet.

Mjetet DNS me një reputacion të lartë për të dhënë rezultate të sakta janë të vështira për t’u gjetur. Kjo është arsyeja pse ne kemi kaluar nëpër punën e gjerë të hulumtimit dhe i kemi renditur ato më poshtë.

Vegël rrjedhjeje DNS Nga IPLeak.Net

A po kërkoni për një mjet për të provuar nëse lidhja juaj VPN po gjen DNS tuaj? Ky është opsioni më i mirë. Vegla e rrjedhjes DNS nga IPLeak.NET ofron rezultate të sakta pa veshje sheqeri të përfshira për t’ju siguruar një sens të rremë sigurie.

Mjeti nuk ishte një bashkëpunëtor i ndonjë ofruesi VPN ose tregoi rezultate të njëanshme për një shërbim specifik VPN. Nëse doni të vërtetën drejtëpërdrejtë, duhet të provoni lidhjen tuaj VPN përmes këtij mjeti.

DNS Leak Tool nga DNSleaktest.com

Në mënyrë të ngjashme, DNS Leak Tool nga DNSleaktest.com ofron të njëjtin lloj saktësie ndërsa ruan skemën e rezultateve pa sheqer. Për më tepër, mjeti siguron informacion të shkurtër rreth testeve që ai u zhvillua në mënyrë që përdoruesi të mund të kuptojë situatën në të cilën ndodhet.

Ky mjet përfundimisht nuk do t’ju dështojë duke siguruar rezultate false. Ndërsa ne gjithashtu përdorim mjetin për të provuar VPN të ndryshme.

Sortshtë një lloj trendi që është qartësisht transparent. Kur zgjidhni një mjet për qëllimin e testimit të rrjedhjeve të DNS. Sigurohuni që të gjeni mjete me reputacion që mund t’ju japin rezultate të sakta pa ju joshur në një sens të rremë sigurie.

Si të rregulloni rrjedhjet e DNS?

Siç jeni në dijeni deri më tani, që rrjedhjet e DNS mund t’ju ulin në telashe nëse nuk zgjidhen si duhet. Ka mjaft mënyra për të zgjidhur problemin e rrjedhjes DNS. Kjo varet vetëm nga ajo rrugë që dëshironi të merrni.

Ne kemi përpiluar të gjitha mënyrat e thjeshta për të zgjidhur problemin e rrjedhjes DNS për lehtësinë tuaj.

Përdorni një VPN

Edhe pse, shumë njerëz do të argumentojnë se VPN-të janë arsyeja kryesore e pse rrjedhjet e DNS ndodhin në radhë të parë. Sipas mendimit tim të sinqertë, ata janë mjaft të gabuar.

Po, nëse do të regjistroheni në një shërbim VPN i cili nuk është i aftë të sigurojë siguri të nivelit të lartë, atëherë është faji juaj. Ka qindra VPN për të zgjedhur, por nëse zgjidhni atë të duhur, nuk do të përballeni kurrë me probleme të tilla.

Pyetja e vërtetë është, çfarë VPN të zgjidhni që ju jep më të mirën nga të dy botët. Këto VPN ju ofrojnë siguri të nivelit të lartë duke e mbajtur prezencën tuaj në internet anonime me shpejtësi të mahnitshme.

Disaktivizoni tiparet e sistemit operativ të integruar

Problemi i rrjedhjes së DNS është një çështje e madhe për shumicën e përdoruesve të Windows. Një veçori përkatësisht Teredo është fajtori që qëndron pas rrjedhjeve të DNS në platformë. Shtë një veçori që konverton kërkesat IPv6 në kërkesa IPv4. Ndonjëherë, ai i dërgon kërkesat përmes një tuneli të pasigurt drejt ISP.

Për të parandaluar këtë problem, ja çfarë mund të bëni:

 • Kërkoni për komandën e shpejtë në shiritin e detyrave dhe drejtojeni atë si një administrator.
 • Vendosni komandën e mëposhtme: Ndërfaqja netsh teredo vendosur gjendje e paaftë.
 • Rinisni kompjuterin tuaj.

Për të rregulluar problemin në sistemin operativ Mac, kaloni në hapat e mëposhtëm:

 • Shkoni te Aplikimet > shërbime komunale > Terminal.
 • Vendosni komandat e mëposhtme bazuar në versionin tuaj macOS.
 • Osemite dhe me vone:
  • v10.10.4 ose më vonë: sudo killall -HUP mDNSResponder
  • v10.10 deri në v10.10.3: sudo discoveryutil mdnsflushcache
 • Mavericks, Mountain Lion dhe Lion
  • sudo killall -HUP mDNSResponder
 • Leopardi i borës
  • sudo dscacheutil-flluskë

Ndryshoni serverat tuaj DNS

Në mënyrë që kjo zgjidhje të funksionojë, do të duhet të ndryshoni manualisht konfigurimin tuaj DNS. Ju mund të përdorni serverat DNS publike të disponueshëm për t’u përdorur nga gjigandët e teknologjisë. Ju gjithashtu mund të zgjidhni për serverët DNS që janë siguruar nga shërbimi juaj VPN.

OpenDNS:

 • e preferuar: 208.67.222.222
 • alternative: 208.67.222.220
 • e preferuar: (IPv6): 2620: 0: ccc :: 2
 • alternative: (IPv6): 2620: 0: ccd :: 2

Comodo Secure DNS:

 • e preferuar: 8.26.56.26
 • alternative: 8.20.247.20

Google Publik DNS:

 • e preferuar: 8.8.8.8
 • alternative: 8.8.4.4
 • e preferuar (IPv6): 2001: 4860: 4860: 8888
 • alternative (IPv6): 2001: 4860: 4860: 8844

Fshini Cache tuaj të vjetër DNS

Në disa raste, shënimet e Vjetër DNS po prishin konfigurimin aktual të DNS. Për të rregulluar problemin e mëposhtëm në Windows.

 • Run komandën e shpejtë si një administrator.
 • Vendosni komandën e mëposhtme: ipconfig / flushdns

përfundim

Meqenëse rrjedhjet e DNS janë një problem i madh, është e rëndësishme për qytetarët që ta trajtojnë atë në mënyrën e duhur. Intimiteti i Internetit nuk u është dhënë asnjëherë qytetarëve që lehtësisht është arsyeja pse është e rëndësishme për ne të përdorim shërbime që janë të afta të sigurojnë sigurinë e duhur.

Rekomandimi im do të ishte të zgjidhni një VPN që vjen e paketuar me mbrojtje nga rrjedhja DNS pasi është rruga e lehtë për të dalë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map