Kaj je VPN – Vodnik za začetnike


VPN (virtualno zasebno omrežje) je omrežje, ki se uporablja za zagotavljanje zasebnosti in anonimnosti tako v javna kot zasebna omrežja. Organizacije jih redno uporabljajo za varovanje občutljivih informacij. Varnost se razširi z VPN, ker je odjemalčev osnovni naslov IP nadomeščen z enim od ponudnika VPN.

Ta tehnika omogoča podpornikom, da dosežejo IP naslov iz katerega koli mesta na svetu, ki ga ponuja njegova VPN storitev. Na primer, lahko živite v San Franciscu, čeprav imate VPN, lahko živite v Amsterdamu, New Yorku ali katerem koli mestnem območju.

Ker organizacija VPN ne pozna vašega imena, naslova ali varčevalnih denarnih točk, to vključuje dodatno plast varnosti. Ne glede na to bodo trenutno vedeli vaš pristni IP naslov.

Kako delujejo VPN-ji?

Ko se povezujete s spletom, se sprva povežete s ponudnikom internetnih storitev (ISP), ki vas nato poveže s spletnimi mesti (ali drugimi spletnimi sredstvi), ki jih želite obiskati. Vse vaše spletno gibanje poteka prek strežnikov vašega ponudnika internetnih storitev in ga lahko vidi vaš ponudnik internetnih storitev.

Ko ste v omrežju VPN, s pomočjo šifrirane povezave povežete s strežnikom, ki ga uporablja vaš ponudnik VPN (“strežnik VPN”). To pomeni, da so vse informacije med računalnikom in strežnikom VPN šifrirane, tako da lahko samo vi in ​​strežnik VPN to “vidite”.

Zakaj je potrebna uporaba VPN-ja?

VPN zagotavlja, da boste ostali popolnoma zasebni in varni, ko ste na spletu. Vaš ponudnik internetnih storitev ne bo mogel videti vaših podatkov, saj so popolnoma šifrirane. Vaše dejavnosti so v celoti usmerjene prek strežnika VPN, kar zagotavlja, da vaš ponudnik internetnih storitev ne more najti podatkov.

Ko spremenite svoj IP naslov na strežniku VPN, vas bo spletni svet razvozlal kot pripadnika določenega dela države ali sveta glede na novi IP. Posamezniki, ki si prizadevajo spremljati vaše spletno gibanje, bodo usmerjeni na strežnik VPN. V skladu s tem vaš resnični naslov IP ne bo nikoli odkrit.

Še več, VPN zagotavlja, da lahko v spletu dobite odprto dostopno točko Wi-Fi, ne da bi vaše podatke odkrili. Znano je, da hekerji spletno informacijo sprejemajo v dnevni Wi-Fi povezavi, saj ti podatki niso popolnoma kodirani ali zaščiteni. Z VPN zagotavljate, da boste ostali na spletu in varni.

VPN protokoli

Količina protokolov VPN, ki zagotavljajo varnost, narašča s časom. Najbolj znani protokoli so:

PPTP – PPTP obstaja že od časov Windows 95. Ponudbeni namen PPTP je, da ga je mogoče v osnovi nastaviti na vsakem pravem operacijskem sistemu. Torej, PPTP prek protokola GRE prekine povezavo od točke do točke. Varnost konvencije PPTP je že od poznega vzbudila dvom. Je še vedno trden, vendar ne najbolj varen.

L2TP / IPsec – L2TP prek IPsec je bolj varen kot PPTP in ponuja več poudarkov. L2TP / IPsec je metoda za aktualizacijo dveh konvencij, pri čemer upoštevamo končni cilj, da izberemo najboljše poudarke vsake od njih. V tem primeru se protokol L2TP uporabi za prehod in IPsec daje varen kanal. Tako nastane neverjetno varen sveženj.

Odprite VPN – OpenVPN je VPN s sedežem na SSL, ki še naprej pobira slavo. Uporabljeni izdelek je odprtokoden in brez pridržka dostopen. SSL je razvit šifrirni protokol in OpenVPN lahko še naprej deluje na samotnih UDP ali TCP vratih, zaradi česar je v veliki meri prilagodljiv.

Kaj lahko storite z VPN?

VPN lahko uporabite za ustvarjanje skladb v nasprotni smeri od preverjanja v katerem koli okviru. Medtem ko ste na VPN-ju, prikrivate svojo spletno aktivnost od vseh. Vaje boste ohranili zasebno od vaše spletne organizacije, hkrati pa boste zagotovili, da uprava ne bo poskušala spremljati svojih dejavnosti.

Prav tako se lahko izognete nadzoru, ko uporabljate VPN. Z uporabo nadomestne točke povezovanja naredite skladbe v nasprotni smeri od vseh požarnih zidov ali kosov, ki jih je uvedel vaš ponudnik internetnih storitev, delovno okolje ali šola. Še bolj vitalno se lahko izognete posebnemu požarnemu zidu, ki ga je uvedla vaša bližnja vlada.

Prav tako lahko uporabite VPN, da pridete do stvari, ki so zaradi vašega geografskega območja zunaj dosega. To pomeni, da bi Američan lahko dostopal do posnetkov iz Kanade ali Združenega kraljestva, ko je na VPN. Prav tako lahko dostopate do posnetkov, ki jih običajno opazujete doma, vendar jih med dopustom ne morete doseči..

Kako izbrati storitev VPN?

Podjetje VPN je začelo delovati v trenutku, ko se vse večje število spletnih odjemalcev zateče k izdelku. Ne glede na to, ali gre za izogibanje geoblokiranju na svetovnih medijskih odrih – na primer Netflix – ali za zaščito pred razširjenimi vladnimi izvidniki, se je izkazalo, da so VPN za nekatere bistvenega pomena..

Vsak dobavitelj VPN ponuja veliko poudarkov in spreminjanja ravni prilagoditve notranjosti. Medtem ko ta značilna pristanišča in konvencije dobro govorijo za tehnično dobro poznane, se lahko izkaže, da so v trenutku premoč za manj izkušene.

Številne komponente so povezane z opredelitvijo najboljšega dobavitelja. Medtem ko številne presegajo pričakovanja na enem ozemlju, jih redno potrebujejo na drugem. Spodaj navedene točke je treba upoštevati, ko se odločite za storitev VPN.

Ali ste varni na VPN?

Dostojna administracija VPN vam bo zagotovila visoko raven varnosti. Zavarovani boste pred splošno državno izvido, preprečili, da bi vaš ponudnik internetnih storitev prepoznal, kaj počnete na spletu, in od lastnikov avtorskih pravic nenehno spremljajte, da napačno prenesete medije.

Kakorkoli že, bodite pozorni, VPN vas ne bo zavaroval, če vas policija, vlada ali drugi strokovnjaki še posebej cenijo in vaše spletne vaje.

Ali bi lahko varno uporabil VPN?

V primeru, da vam ga priskrbi vaš dobavitelj, bi moralo biti v tem trenutku hudourništvo (prenos P2P) v redu. Vsekakor pa vse organizacije VPN tega ne dovoljujejo, zato poskusite preveriti, preden se pridružite.

Vsakdo, ki naloži dokument, lahko nedvomno razlikuje IP naslov vsake druge osebe, ki prenaša podoben zapis. Ko uporabljate VPN, se bo prikazal IP vašega VPN, ne pa vaš pristni naslov IP.

Ponudniki VPN redno posegajo po avtorskih pravicah zaradi vaj svojih strank. Številni bodo sodelovali in po možnosti predali imena strank. Drugi bodo preprosto izdali obvestila in ločili kršitelje ponovnega odstranjevanja.

Obstaja nekaj organizacij, ki vas veselijo in bodo vaše zasebnosti ostale zasebne. VPN, ki ne vsebuje dnevnikov, je nenehno odličen za izklopljeno priložnost, ki jo nameravate prenesti prek P2P.

Ali je zakonita uporaba VPN-ja?

V večini držav po vsem svetu je zaščita legitimen ideal prevladujočega dela prebivalcev. V sezoni sestavljanja tega članka je uporaba VPN zakonita v vseh državah. V skladu s tem precej teh držav prepoveduje, da bi službe VPN delovale.

Pogosto si prizadevajo, da bi posamezniki prišli do tujih uprav VPN v tujino; ne glede na to, da je veliko teh kvadratov ravno nepopolno učinkovito.

Slabosti VPN-ja

Preveč prednosti smo že govorili. Zdaj pa preidimo na pomanjkljivosti med uporabo VPN. V primeru, da razmišljate o dodajanju VPN-ja k svojim brskanjem po spletu, morate vedeti dva razmišljanja..

Primarna potencialna težava je pravzaprav tisto, zaradi česar se VPN pogovarjajo z nekaj – zmožnost parodiranja vašega naslova. To je super, ko moraš imeti vse znake, da si v drugem narodu, da prideš do njegovih uprav in vsebine, vendar ne vse tako dobro. Recimo, da se nahajate v ZDA, vendar je v Združenem kraljestvu zakopljeno in se odločite za malo spletno nakupovanje. Kar naenkrat bo večina ocenjevanja v kilogramih in ne v dolarjih.

Podobno bo v primeru, da se strinjate, da sprejmete določene uprave kot Bitcoin, vaš naslov sprejel kot evangelij za vaše območje, tako da boste morda na koncu kategorizirani v območje, kjer običajno ne živite. Ko se to zgodi, uvedba izboljšave na splošno ni tako preprosta kot sprememba prehoda in ponovno nalaganje spletnega mesta.

Poleg tega lahko delo z oddaljenega mesta povzroči zmerne padce hitrosti. Počasi je to opazljivo, a občasno je lahko ogromno – in to omogoča, da bodo vaši podatki še vedno na voljo prek povezav do VPN-ja, preden lahko pridete do spleta.

Uporaba VPN se v bistvu spremeni v potrebo, ne samo na izbiro. Kljub dejstvu, da je pri uporabi VPN nekaj težav, prednosti le-te precej presegajo in pridobitev celo nepomembnih vrednostnih papirjev, ki jih ponuja brezplačni dobavitelj, ni nekaj, kar bi želeli žaliti.

Mora brati

Čeprav bo zasebna zasebna omrežja bistveno izboljšala vašo spletno varnost in zaščito, je nujno treba opozoriti, da za to zagotovilo obstajajo presečne točke..

Kot že rečeno, VPN ne bo dal popolne tajnosti. Navidezno zasebno omrežje vam bo zelo malo pomagalo, če vam bodo strokovnjaki posebej namenjeni. Bodite pozorni, če VPN ponuja končno brezimnost.

VPN ne preprečuje, da bi vas spletna mesta spremljala. Uporaba navideznega zasebnega omrežja za zakrivanje vašega naslova IP pomaga, vendar prevladujoči del sledenja spletnim mestom in pregledom zaključujemo z uporabo inovacij, na primer priboljškov in odtisov programa.

Navidezno zasebno omrežje ne more preprečiti, da bi vas spletna mesta spremljala po teh poteh. Idealen pristop, ki vas ščiti pred naslednjimi, je z različnimi spremembami programa in modulov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me