Как да направите уебсайта за електронна търговия сигурен


Сигурността на ценни неща физически е много по-лесна, което може да бъде постигнато чрез осигуряване на сигурни врати с брави, камери за видеонаблюдение, алармени системи и т.н. Това са видими начини за сигурност, които обикновено всеки, който управлява местен магазин в търговски център, може да се възползва. Но какво ще стане, ако всичките ви бизнес дейности се случват онлайн? Електронната търговия е нарастваща индустрия, която се нуждае от защита от сложните хакери, които винаги търсят слабостта на онлайн магазините, която могат да експлоатират. Със сигурност онлайн хакерството и кражбата са много по-различни от обичайната кражба на няколко предмета и продажбата им на местния черен пазар.

Киберпрестъпниците са след данните, които са много по-ценни. Всички данни за вашата кредитна карта, идентификационен номер на клиента, магазин за електронна търговия или вашият бизнес са изложени на риск от кражба онлайн. По този начин осигуряването на всичко това става жизненоважно. Създадохме за вас някои от най-ефективните съвети, които биха ви помогнали при разработването на сигурност на уебсайт за електронна търговия.

Изберете Хостинг за електронна търговия

Необходими са много инвестиции за изграждането на уебсайт. Парите са необходими за планиране, изграждане, оптимизиране и популяризиране на уебсайт. Но помислете, преди да изберете евтина хостинг опция за вашия уебсайт. Евтините хостинг услуги предлагат функции, които са изкушаващи, но не практични. Освен това, ако сте на споделена хостинг услуга с редица потребители, в крайна сметка може да се намесите от шумния квартал. Добре е да сте сигурни колко вашият домакин инвестира в сигурността.

Най-добрият вариант за търговците на електронна търговия е виртуален частен сървър. Добре е, има мащабируемо представяне с разумни разходи, а също и опциите за персонализиране на сигурността са блестящи.

Настройката на вашия сървър за сигурност също е добра опция и има вероятност, ако не сте в състояние да управлявате вашия сървър, тогава можете да изберете уважаван хост, който да го направи вместо вас.

Превключете към HTTPS

Използвайки защитен HTTPS хостинг със SSL сертификат, доскоро беше ограничен само до зоната за плащане на сайта. Това все още е така; обаче собствениците на уебсайтове се пренасочват, за да осигурят своите цели уебсайтове.

Google заяви през 2014 г., че те включват HTTPS като фактор за класиране. Наскоро те казаха, че имат планове да маркират всички сайтове с HTTP като незащитени. Подобно нещо каза Mozilla през 2015 г. Ако сайт иска да премине от HTTP към HTTP, тогава той ще изисква SSL сертификат. SSL сертификатът може да бъде закупен от хостинг компания или реномиран SSL доставчик.

Инсталирането на SSL сертификат изисква няколко стъпки, като актуализиране на вътрешни връзки на вашия уебсайт, настройка на пренасочване 301 и актуализиране на връзки за транзакционни имейли и др. SSL сертификатът е най-важната стъпка за онлайн сигурността в днешно време и значението му ще нараства, когато браузърите започнат да предприемат действия срещу HTTP сайтове.

Изберете сигурна платформа & Пази го сигурно

Понастоящем много платформи за електронна търговия са на разположение да избирате. Платформата за електронна търговия изпълнява каквото искате и има добра репутация за редовно обновяване и сигурност. Някои популярни платформи за електронна търговия включват Magento, WooCommerce и PrestaShop, но те са платени. Хакерите непрекъснато търсят уязвимостите в тези инструменти, поради което се предоставят постоянни актуализации на защитата.

Не оставяйте уебсайта си на отговорност на разработчика, дизайнера или уеб хостинг компанията. Вместо това сигурността на вашия уеб сайт лежи на вашите рамене. Без значение дали сте техническо лице или не, ще трябва да сте сигурни, че някой от вашия екип ви прикрива. Следете сайта на доставчика на софтуер, за да инсталирате най-новите актуализации и попитайте вашия експерт по сигурността дали те се прилагат към вашия сайт.

Използването на приложение за сигурност за електронна търговия ще защити уебсайта ви от най-често срещаните уязвимости и също така ще провери на сайта на доставчика, за да се уверите, че използвате най-актуалната версия.

Сигурност на административното пространство

Защитата на администраторската ви зона е един от най-простите и евтини начини за подобряване на сигурността на вашия сайт. Ако използвате платформи като Magento или WooCommerce (базирани на WordPress), които са често срещани платформи за електронна търговия, тогава те ще имат административна област по подразбиране. Повечето мързеливи хакове, които търсят лесни цели, могат лесно да бъдат предотвратени чрез промяна на това.

Промяната на потребителското потребителско име по подразбиране също е много важна. Хакерите търсят лесни цели, което е, ако използвате потребителско име по подразбиране, като например “администратор”, тогава сте просто седнала патица. Направете вашите идентификационни данни за вход оригинални и трудно да се спукат. Можете също така да ограничите администраторската област, като зададете „бял ​​списък“ от IP адреси, които вашият сървър администратор контролира и позволява само известни IP адреси да имат достъп до администраторската област.

И накрая, настройте администраторската си област, за да информира администратора, когато се прехвърли конкретен праг, например при опити за неуспешно влизане или опити за влизане в неизвестните IP адреси. Тези начини са евтини, ефективни, но и лесни за използване.

И накрая, направете администраторската си област да предупреждава администратора, когато е преминал определен праг, като неуспешни опити за влизане или опити за вход от неизвестни IP адреси.

Това са изненадващо прости и евтини, но ефективни стъпки.

Редовно архивирайте вашите данни

Резервното копие е много важно, ако вашият уебсайт се хакне във всеки случай. Провалът в хардуера или човешката грешка също могат да бъдат причина за загуба на данни. По този начин архивирането на вашите данни е най-важната стъпка и това е отговорност на собственика на уебсайта. Ръчното архивиране е добра опция, но съществува риск да забравите редовно да архивирате. Следователно, най-добрият начин за поддържане на архивиране е услугата за автоматично архивиране. Подобна услуга ще архивира редовно вашите данни и също така ще ги запази.

Никога не задържайте данните на клиентската карта

Малко платформи за електронна търговия имат възможността да приемат данните на кредитната карта на клиента и да ги запазват. Това нещо обаче трябва да се избягва. Това е не само грешна практика, но може да ви наложи голяма глоба, ако във всеки случай системите ви се компрометират. Идеалният начин за запазване на такива чувствителни данни е да използвате услугите на доставчика на плащания, които поддържат плащанията извън вашия сайт, за да поддържат високо ниво на сигурност на чувствителните данни.

Ако бизнесът е на начални етапи, услуги като PayPal позволяват натискането на тестето и се предпочита от много клиенти. Също така е добра практика да възнамерите да акредитирате Стандарт за сигурност на данните за платежните карти (PCI DSS). Изисква се гаранцията за целостта на финансовите данни на вашия клиент, за да станете съвместими с PCI-DSS. Също така е необходим силен контрол на достъпа в целия уебсайт.

Използвайте софтуер за геолокация за борба с измамите

В наши дни хакерството се превърна в глобален проблем и вече не е местен проблем. Използването на данни за откраднати карти включва открадването на карти в далечна част на света, което се изпраща по електронен път до друга част на земята и след това се използва за извършване на онлайн измами.

Може да загубите приходи, когато изпращате артикули за фалшива поръчка и започнете да вземате възстановяване на такси. Този проблем може да бъде решен с помощта на инструмент за борба с измамите на геолокация. Такива инструменти дават оценка за измама в реално време, чрез която търговецът определя нивото на риска за всяка конкретна транзакция.

За да се създаде единна оценка на риска за измама, алгоритъмът разглежда някои критерии около IP адреса на поръчката и популярни методи за прикриване, като използването на прокси сървъри и го сравнява с базата данни за милиарди транзакции. Освен това ви предоставя възможност да възстановите поръчката или да извършите няколко ръчни проверки.

Създайте ръчни политики за сигурност & Процедури

Твърдите ръчни процедури са много ефективни. Например, ако получите поръчка с висока степен на риск, обаче, това ви се струва добре. В този случай е необходимо по-нататъшно разследване и в този случай влизат в сила политиките и процедурите за сигурност на бизнеса.

Процедурите и процесите са твърде скучни за разглеждане; те обаче са толкова прости, колкото да се обадите на клиента, като използвате предоставения номер. Ако в случай, че те не са достъпни, може да бъде изпратен имейл, за да поискате идентификация. Това може да се разшири и до политики за пароли и физическа сигурност като откраднати или изгубени вещи, като например лаптопи, които могат да се използват за достъп до вашата система.

Многопластова сигурност

Ясно е, че един слой сигурност не е достатъчен за защитата на вашия сайт, поради което наличието на множество слоеве за сигурност е силно препоръчително.

Защитната стена е добра опция дали физическа защитна стена или защитна стена на уеб приложение. Те могат да ви предпазят от известни хакове, например SQL инжектиране или скриптове на място.

Сайтът може да бъде подобрен и чрез използване на мрежа за доставка на съдържание (CDN). Тази мрежа е географски разпръснат набор от сървъри, който изпълнява функцията за съхраняване на копия на страниците на вашия уебсайт.

Предимство на CDN е, че те могат да разпознаят злонамерен трафик, за да не му навредят на сайта. Също така, той може да предотврати разпределено отказ от атаки на услуги (DDoS). DDoS атаките също могат да бъдат предотвратени чрез използване на безплатен и отворен софтуер.

заключение

Хакването може да бъде много по-скъпо от това да нямате сигурност само защото е платена. И все пак няма идеално решение, което да направи сайта за електронна търговия сигурен и здрав. Най-доброто решение за защита на уебсайт за електронна търговия е правилния избор на софтуер и хостинг платформа и поддържането на всичко актуализирано и защитено. Освен това, в случай на случайна загуба на данни, трябва да поддържате автоматично архивиране на сайта. Най-добрият подход за запазване на уебсайта за електронна търговия е осигуряването на многопластова сигурност, която се състои от много различни инструменти. Освен това, никога не забравяйте, че добрите стари писмени процедури имат много важна роля за запазването и сигурността на вашия сайт.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me